גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנער שהגיע הכי רחוק מההייטק ועשה אקזיט של 230 מיליון דולר

קוואק, החברה שייסד אלון לב, התברגה למקום השני בדירוג הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס ל־2024 ונמכרה לג'ייפרוג ב־230 מיליון דולר ● בראיון עימו ועם שאר המייסדים מספר לב מה מיוחד ביציאה לאקזיט קצת לאחר 7 באוקטובר, למה חשוב היה למכור לחברה ישראלית, ואיך הגיע הנער שהיה הכי רחוק מעולם ההייטק למקום בו הוא נמצא היום ● וגם: מה יש לו להגיד על הביקורת שעיתוי המכירה היה מוקדם מדי?

אלון לב. מנכ''ל ומייסד Qwak / צילום: פרטי
אלון לב. מנכ''ל ומייסד Qwak / צילום: פרטי

קוואק (Qwak) הייתה חברת סטארט־אפ מבטיחה שצדה את עיניהן של חברות גדולות, וכמו רבות לפניה, גם היא קיבלה הצעות רכישה מפעם לפעם שהסתיימו בלא כלום. החברה הישראלית שפיתחה טכנולוגיה שאפשרה לבנקים, חברות ביטוח או טכנולוגיה לפתח ולנהל מודלי בינה מלאכותית ולמידת מכונה משל עצמן, שיתפה פעולה עם חברת הפיתוח הישראלית, ג'ייפרוג (JFrog). בשלב מסוים בשנת 2023 החלו היחסים בין השתיים להתחמם לקראת רכישה. אבל אז הגיע טבח ה־7.10 ופרצה מלחמת "חרבות ברזל", והסיפור היה נראה אבוד.

"את האינטגרציה בין המערכות של החברות התחלנו בספטמבר 2023 וחודש לאחר מכן כולנו יודעים מה קרה", מספר אלון לב, ששימש אז מנכ"ל קוואק. "כמה ימים לאחר מכן, כשאנחנו מנסים להתאושש מההלם, ניגשתי לאנשים בג'ייפרוג ואמרתי להם: 'תקשיבו, אני אבין אם תרצו לדחות את הסגירה של העסקה'. הם ענו לי: 'אנחנו לא עוצרים. אנחנו רוצים להמשיך ולבנות יחד'".

המשא ומתן נמשך - אפילו כשהמציאות סביב שידרה אי־יציבות. "ביוני שעבר, ביום שלפני החתימה, נחתו עלינו טילים", מוסיף אחד היזמים, סמנכ"ל המכירות ליאור פנסו, בחיוך יבש. "זו באמת עסקה שנחתמה תחת אש". יובל פרנבך, איש הטכנולוגיות בחברה, מסכם בפשטות: "בסוף מצאנו שותפים שהרגישו לנו טבעיים. ישראלים כמונו, עם סט ערכים דומה. ומשם, הכול זרם".

בהדרגה, נוצר קשר אישי וחם בין לב לבין מנכ"ל ג'ייפרוג, שלומי בן-חיים - "חלקנו סיפורי חיים והשיח שלנו גם נסוב סביב איך מתמודדים כמנהלי חברות בתקופה שכזו", נזכר לב. "מה זה אומר להיות מנכ"ל של חברה ישראלית בתקופה כזו? כי מצד אחד אתה רוצה לאפשר לעובדים את כל החופש שיש. מצד שני אתה לא 'נלחם' רק בחברות ישראליות - אלא מול כל העולם, ולהם אין את ה־7 באוקטובר, ואין להם מילואים. זה המקום שבו אתה מרגיש הזדהות שאתה לא יכול להרגיש אותה עם חברה ממדינה אחרת; סט הערכים שאנחנו חולקים הוא דומה: אנחנו ישראלים, אנחנו בני אדם, אכפת לנו מהעובדים שלנו ברחבי העולם - לא רק הישראלים - ואנחנו רוצים לנצח, בשביל עצמנו, לא רק כחברות פרטיות אלא כתעשייה. כי כולנו חייבים לנצח בתקופה כזו, וזה המקום הצנוע והקטן שלנו. ברור שלמכור את קוואק לחברה אמריקאית היה יכול להיות סיפור גדול - זה לא היה עצוב, אבל זה היה כנראה פחות משמח מלמכור לחברה ישראלית".

"העובדים לא ידעו"

בשנה שעברה, הייתה קוואק סטארט־אפ צעיר, שדורג במקום השני בפרויקט הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס. שנה חלפה: היזמים אלון לב, יובל פרנבך, ליאור פנסו ורן רומנו הם סמנכ"לים בחברת התוכנה ג'ייפרוג, שמסייעת לחברות אחרות לפתח תוכנה. בחודש יוני שעבר היא נרכשה בפתאומיות על ידה בעסקה של 230 מיליון דולר, קצת יותר משלוש שנים מאז הוקמה ולאחר שגייסה 27 מיליון דולר בלבד, כך לפי אתר Finder. כיום, היא משתלבת כחלק אינטגרלי ממוצרי החברה הוותיקה.

כשהעסקה הושלמה, היא הפתיעה את רוב מי שלא היה מעורב ישירות במו"מ. "העובדים לא ידעו", מספר לב, "התהליך היה ממודר". הוא מוסיף כי הוא עצמו היה מופתע מכמה העובדים היו מופתעים, עם זאת, לדבריו, "ברגע שזה קרה - התחושות היו מאוד חיוביות. לראייה, אף אחד כמעט לא עזב. העובדים גם הרגישו 'שזה שלהם'".

פנסו, שנמצא אז בניו יורק, נזכר ביום שבו חזר לארץ לרגל החתימה. הוא מספר כי "הדבר הראשון שדיברנו עליו היה איך הרכישה תשפיע על העובדים. אנשים רוצים לדעת מה ייצא להם מזה, ובצדק. במקרה הזה - זה שינה חיים". לב מוסיף כי "זאת לא רק העסקה - זאת ההשפעה. לראות אנשים שצמחו איתך, שהקריירה שלהם השתנתה בזכות החברה - זה שווה הרבה".

"שהמבקרים ינסו להצליח"

בשנה החולפת התברר כי דור שלם של חברות שהתמחו בניהול מודלי למידת מכונה - בהן אפוריה, סופרווייז, וקליר אם.אל - נשטפו במערבולת ה־AI - ואיבדו את סיבת קיומן. אפוריה וסופרווייז נמכרו בעשרות מיליוני דולרים בודדים כל אחת לחברות קטנות; קוואק היא היחידה שהצליחה לצאת לאקזיט גדול שהחזיר תשואה נאה למשקיעים ובראשם קרן סטייג'וואן (StageOne).

למרות זאת, יש מי שביקר את יזמי קוואק על ש"מכרו מוקדם", כשלוש שנים מאז ההקמה, כאשר מהפכת ה־AI נמצאת רק בראשיתה: "מי שמבקר - שינסה להצליח יותר", אומר לב. "אני אומר את זה בשקט ובביטחון. לנו זה היה מהלך נכון". לדבריו, היו שלושה מרכיבים עיקריים שהפכו את ההצעה למשתלמת: "ההצעה הייתה טובה. האנשים - טובים. והייתה התאמה תרבותית מאוד חזקה. אלה דברים שקשה לייצר גם בכסף".

חברת QWAK / צילום: QWAK

"לא איבדנו פוקוס"

הטכנולוגיה שפיתחה קוואק מתמקדת במה שבמשך שנים נחשב "צוואר הבקבוק" של תחום ה־AI - לא הפיתוח עצמו, אלא ההטמעה של הטכנולוגיה החכמה. הרבה ארגונים מדברים על בינה מלאכותית - אבל בפועל, רק מעטים מצליחים להפוך אותה למשהו שעובד ביום־יום."ההבדל בין קוד מסורתי למודל בינה מלאכותית הוא מהותי", מסביר פנסו. "במקום לקבוע חוקים, אתה מאמן את המערכת להבין הקשרים. אז כשמשהו במציאות משתנה - היא מגיבה. זה נשמע ברור, אבל המשמעות היא שהמערכת חייבת להיות דינאמית, מחוברת לעולם, מתעדכנת כל הזמן".

לב נותן דוגמה פרקטית: "תחשבו על בנק שרוצה לחזות אם לקוח צפוי לעזוב, או כמה כדאי להציע לו כהלוואה. בלי פלטפורמה מתאימה, זה פרויקט שיכול להיתקע על כל דבר - אבטחה, אינטגרציה, תחזוקה. אנחנו ניסינו לפשט את זה".

לדבריו של לב, הפוקוס של קוואק היה מתחילת הדרך על ארגונים כבדים יחסית. "הבנו שדווקא שם, איפה שיש הרבה רגישויות ואילוצים, קיים צורך אמיתי. כשבאנו לבנות את המערכת, רצינו משהו שיתאים לקצב של מדעני נתונים, אבל יעמוד בסטנדרטים של אנשי IT (הצוותים שאחראים על האבטחה, היציבות והתפעול היומיומי של המערכות - מ"ו וא"ג)".

הקמתם את החברה בתקופת השיא של 2021 ועברתם את משבר 2022. איך זה השפיע עליכם?
לב: "בהתחלה כולם צחקו עלינו - ובצדק. היה מגוחך כמה קל היה לגייס כסף; אני זוכר שאמרתי לשותפים שאעבוד תשעה חודשים בלי משכורת אם לא נצליח לגייס - אבל בפועל לא עבר אפילו יום אחד בלי".

ארבעת המייסדים הגיעו עם רקע מעשי בלמידת מכונה, ובעיקר - עם היכרות מעמיקה עם הקשיים שביישום אמיתי של AI בארגונים. "ראינו שוב ושוב את אותו תסריט", מספר רן רומנו. "מצגות יפות, כוונות טובות, אבל בפועל המודלים לא נכנסים לשימוש. אין תשתית". אבל אם 2021 הייתה שנת ההייפ, הרי ש־2022 הייתה שנה של התפכחות "זה הכריח את כולם להתבונן מחדש על מה הם בונים", אומר לב. "ואני חושב שזה עשה טוב לתעשייה. החברות ששרדו - הן אלה שבאמת היו צריכות להתקיים".

"הקפדנו לפתוח משרות רק לפי הכנסות", מוסיף רומנו. "זה היה עיקרון אצלנו מהיום הראשון - לא להיסחף. ראינו סטארט־אפים שגייסו בלי גבולות ואיבדו פוקוס". גם פנסו מתאר גישה זהירה. "ניטרנו את התקציב בצורה קפדנית מאוד. זה דרש משמעת, אבל בסוף - זו כנראה אחת ההחלטות שהכריעו את הדרך שלנו להצלחה".

"חשבתי שיהיה לי מוסך"

החיים לא תמיד חייכו ל־לב, מנכ"ל קוואק, שעבר מסלול מעט שונה משל של יזם הייטק טיפוסי: הוא לא בוגר 8200, לא סיים מגמת פיזיקה בתיכון ולא סיים תואר במדעי המחשב. למעשה, הוא נשר מכל המסגרות החינוכיות האפשריות. "הפסקתי להגיע ללימודים, ובכלל, להשתתף בלימודים באופן אקטיבי באזור כיתה ז', אולי אפילו קצת לפני כן. באמת לא הייתי בשום מקום", מספר לב. "עד גיל 16 כבר קניתי אופנוע. היה לי מוסך קטן מתחת לבית ושם ביליתי, למעשה, רוב היום".

עתיד בהייטק, מן הסתם, לא ראה לעצמו: "חשבתי שיהיה לי מוסך", הוא מגלה. "עבודה בהייטק זה לא משהו שאפילו היה איפשהו במחשבות". אבל השירות הצבאי הפך עבורו לנקודת מפנה. "קצינת המיון שאלה אותי האם אני רוצה להיות מדריך חדר כושר או טכנאי מחשבים בממר"ם, תוך שהיא מזהירה אותי לגבי שמונה שעות לימודים ביום באופציה השנייה. התקשרתי להתייעץ עם אחי הגדול והוא ענה: 'ברור שחדר כושר כי במחשבים אתה לא תצליח' - הוא אמר את זה כאח קרוב שרוצה לעזור לי ושיהיה לי טוב. הייתי ילד בעייתי שלא מסוגל להיות במסגרות, זה לא היה בשבילי. אם הייתי אומר לאלון של אז, שהיה נכנס ב־9:30 לבית הספר וכבר ב־9:50 קופץ החוצה מהגדר - שהוא ייכנס לכיתה וישב בקורס של 12 שעות ביום מול המחשב, גם אני לא הייתי מאמין. אבל בחרתי מחשבים, עשיתי דווקא לאחי. הגעתי לממר"ם וביקשתי לעבור את הקורס כחריג - שכחו לבדוק ולא גילו שאין לי בגרות מלאה ושנות לימוד, אבל עברתי את המבדקים - לא ביקשו לדעת כמה אני מבין בתכנות, אלא לבחון את החשיבה הלוגית שלי; אנגלית הכרתי ממשחקי מחשב ששיחקתי ובגלל שהייתי מזמין חלקים לקטנוע מחו"ל. בסוף עברתי את הקורס הכי מורחב של ממר"ם ועוד נשארתי בקבע".

לא לערבב משפחה וכסף

אחרי הצבא התקבל לעבוד בחברת הפינטק, פיוניר. "כשהגעתי לפיוניר אמרתי למי שראיין אותי - שבצבא עשיתי 'תואר ראשון', פה אני בא לעשות 'תואר שני ודוקטורט', ואחרי כן אני מקים משהו שלי", מספר לב. לכן, גם ההחלטה להקים את קוואק נבעה, לדבריו, מתחושת שליחות והגשמה עצמית ולא מחישוב קר. עם זאת, לב לא היה בטוח בהצלחה כלל, להפך - הוא דווקא סבר שהחברה תנחל כישלון. אבל הוא מוסיף "הרבה יותר מבאס בעיניי לא לנסות".

הוא מספר על "משפחה מפרגנת" שהקיפה אותו לאחר העסקה. "אחרי שסיפרתי לדודה שלי היא בכתה קצת, אבל אז שאלה: 'מתי אתה בא לעזור לי לתקן את התנור בבית?', אחי ואחותי כעסו עליי שלא נתתי להם להשקיע בחברה - אבל הם מבינים היטב שלא הסכמתי לקחת מהם ולו שקל אחד. משפחה וכסף אלה דברים שעדיף שלא יתערבבו, ודאי כשמדובר בהשקעה בסטארט־אפ, עסק שהוא כל כך מסוכן שמי שמשקיע בך יודע שרוב הסיכויים שהכסף שלו לא יחזור.

ומה הלאה? על החיים שאחרי האקזיט, לב מדבר בפשטות: "זה נוח יותר, כן. יש פחות דאגות. אבל בפועל, אנחנו לא חיים אחרת. זה נראה לי הדבר הבריא". פנסו מוסיף ש"זה גם עוזר שאתה יודע שיש לך לאן ללכת בבוקר. בחרנו להמשיך בג'ייפרוג, להטמיע את קוואק כחלק מהמוצר הכולל. זה מרחיק אותך מכל הרעש - ומחזיר אותך לעבודה עצמה".

עוד כתבות

כריש עפרורי. בן בית עונתי בחופי ישראל / צילום: Shutterstock

מזג נוח, אבל עדיין טורף: על הכריש העפרורי שתקף השבוע בחדרה

כל עוד הכרישים המגיעים לחופי ישראל יסבלו מהצקות של סקרנים או יוכלו להשיג ארוחת צהריים קלה בגניבת שלל, הם לא יהססו לתקוף ● זה יכול להיגמר כסרטון ויראלי בטיקטוק או באובדן חיי אדם, אך לרשויות יש איך לסייע

פגיעה אמריקאית בנקודה אסטרטגית של החותים בצנעא, תימן / צילום: ap, Osamah Abdulrahman

דיווח בתימן על שש תקיפות של צבא ארה"ב במחוז חודידה

לוחם צה"ל במילואים נפצע באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה ● רס"ר במיל' אסף כפרי הוא נהג הטנק שנפל בקרב ברצועת עזה ● נעצר מחבל חמוש בדרכו לפיגוע ● 36 אלף עזתים עזבו את הרצועה בשבועות האחרונים ● בכירים במערכת הביטחון הביעו דאגה מהדברים שנחשפו בתצהיר ראש השב״כ: "הפרה ברורה של שבועתו לשמור אמונים למדינת ישראל" ● 59 חטופים - 567 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נאות נבון, חיפה

נאות נבון, חיפה: אחרי עיכוב של שנים, תוקם שכונה חדשה למשפחות צעירות שמחפשות דיור זול יחסית

רוב הקרקעות בשכונה שווקו במסגרת הגרלות "דירה בהנחה" של משרד השיכון והשנה, לאחר שנים של עיכובים, הבנייה צפויה להתחיל ● אכלוס ראשון צפוי ב־2028 ● ניתוח מדלן

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

נהג טנק בגדוד 79 נפל בקרב בצפון הרצועה, שמו טרם הותר לפרסום

חוליית מחבלים ירתה טיל נ"ט וביצעה ירי צליפה, 3 נפצעו - בהם שניים במצב קשה ● אות חיים מעמרי מירן: "אני ממש מתגעגע לילדות שלי ואישתי" ● "בתנאים הנכונים": סוריה מעוניינת להצטרף להסכמי אברהם ● דיווח: איראן מחזקת את האבטחה סביב המתחמים הגרעיניים התת-קרקעיים שלה ● 59 חטופים - 566 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מס היסף החדש: מי חייב לשלם, ומי זכו לפטור?

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מס היסף החדש מכוון להכנסות פסיביות, בעוד שדירות להשקעה זכו להקלות מפתיעות ● מה השתנה במיסוי, מי ישלם יותר, ואיך כדאי לתכנן נכון את ההשקעות? ● המדריך לכיס 

ראש ממשלת ספרד, פדרו סאנצ'ס / צילום: ap, Ng Han Guan

לאחר שביטלו וחזרו לחוזה: ממשלת ספרד מתנערת מרכש תחמושת מתע"ש

לאחר לחץ פוליטי מצד הקואליציה, ממשלת ספרד, שהחליטה אשתקד להכיר במדינה פלסטינית, ביטלה אמש באופן סופי עסקה לרכישת כדורים בסך 6.6 מיליון אירו מתע"ש ● "המפלגות המרכיבות את הקואליציה מחויבות עמוקות לנושא הפלסטיני ולשלום במזרח התיכון", אמרו גורמים בממשלת ספרד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Kevin Mohatt

טראמפ בראיון לטיים: "לא עצרתי את ישראל מלתקוף באיראן"

בראיון שקיים לטיים לרגל 100 ימים מאז שנכנס לתפקידו ניכר כי נשיא ארה"ב רואה את שלושת החודשים הראשונים של כהונתו כהצלחה גדולה, ואמר בנוגע לתקיפה אפשרית של ישראל באיראן "אני עשוי להצטרף מאוד בשמחה אם לא נוכל להגיע להסכם" ● בהתייחסו לכהונתו הראשונה התגאה בקידום תהליך השלום בין ישראל למדינות ערב ● עוד אמר "בפעם הקודמת נאבקתי על הישרדות. הפעם אני נאבק בשביל העולם"

יאיר לפיד, יש עתיד / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

הדלפות מהקבינט: מה מותר ואסור לראש הממשלה לאשר לפרסום?

העדות של נתניהו בנושא ההדלפה לכאורה של עוזרו אוריך העלתה את השאלה: האם מותר לרה"מ להוציא מידע מהקבינט? ● המחוקק בהחלט שם בידיו את הסמכות הזו, אבל מעולם לא הגדיר מנגנון כיצד לעשות זאת ● וגם: האם ניתן להדליף מהדרגים הנמוכים כל הדרך למעלה?

חיילים אוקראינים בסמוך למחוז קורסק ברוסיה / צילום: Reuters, Viacheslav Ratynskyi

החברה שמספקת 100 רחפנים בשבוע לצה"ל בשיתוף פעולה חדש

שתי חברות ישראליות ישתפו פעולה בתחום הרחפנים, ארה"ב תשקיע ביכולות תת־מימיות בלתי מאוישות, גרמניה תספק לאוקראינה טילי כתף שיוצרו בברית־המועצות, הודו מתכננת להגדיל את צי מטוסי רפאל, ואיחוד האמירויות ירכוש מטוסי קרב מתקדמים מקוריאה הדרומית ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הקבב של מסעדת Arasia / צילום: באדיבות Arasia

הסופר הגדול במזרח התיכון נמצא בישראל, ואתם חייבים לבקר בו

הסופרמרקט הגדול במזרח התיכון שמתנהג כמו כל-בו ביפן, שמורת טבע מהיפות בישראל וכנאפה למקצוענים ● יצאנו לנוף הגליל, העיר שצופנת הפתעות מתחת לרדאר ● חגית אברון תופרת יום 

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אוהד צויגנברג/ידיעות אחרונות, יוסי כהן, Shutterstock

מתוכננת בשבוע הבא לא שביתה אחת, אלא שתיים

הממשלה לא חושפת את השיקולים בשוק הקנאביס ● עד שמצאו איך להוזיל את עלויות ביטוחי הרכב, כלום לא קורה ● ושתי שביתות מאיימות על ההורים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה ירוקה בוול סטריט; הנאסד"ק עלה ב-1.2%, טסלה זינקה

הפייננשל טיימס: אפל מתכננת להעביר את ייצור כל האייפונים מסין להודו עד סוף 2026 ● נעילה חיובית באירופה ● סין שוקלת להשעות מכסים של 125% על מוצרים אמריקאיים ● המדדים המרכזיים באסיה ננעלו במגמה מעורבת, הניקיי קפץ ב-1.9%

רנו קליאו / צילום: יח''צ

סלובקיה במקום טורקיה: המכונית שחוזרת לכבישי ישראל תמורת 125 אלף שקל

יבואנית רנו, חידשה את יבוא מכונית הסופר-מיני "קליאו", לאחר שיבוא המכונית מטורקיה הופסק בשנה שעברה בעקבות חרם היצוא של ארדואן ● מס הנסועה על כלי רכב חשמליים ורכבי פלאג-אין, יפגע במסירות בפלחים מופחתי הזיהום של שוק הרכב ● חברת דלק רכב תחנוך לקראת סוף השנה את תחנת החלפת הסוללות המהירה הראשונה של מותג הרכב החשמלי הסיני NIO בישראל ● השבוע בענף הרכב

לאילון מאסק יש לגיון של ילדים. כך הוא מנהל אותו / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

לאילון מאסק יש לגיון של ילדים. כך הוא מנהל אותו ואת האמהות שלהם

האובססיה שלו להילחם בהתכווצות האוכלוסייה הפכה את האיש העשיר בעולם לאב ל-14 ילדים, לפחות ● הוא מגייס אמהות פוטנציאליות ברשת X שבבעלותו, ומשלם להן סכומי עתק בתמורה לשתיקה ● הסודות שמאחורי מפעל השושלת של אילון מאסק בתרגום הבלעדי המלא לחשיפת הוול סטריט ג'ורנל

דונלד טראמפ לצד וולודימיר זלנסקי, בפגישה בבית הלבן שהתפוצצה, בסוף פברואר / צילום: ap, Mystyslav Chernov

"רוסיה משיגה את מה שהיא רוצה": כך שיחות השלום עלו על שרטון

לאחר שנשיא אוקראינה מתח ביקורת על תוכנית השלום שהוצעה ע"י טראמפ, גורמים רשמיים בארה"ב מאיימים שוב לעזוב את המו"מ ● רוב האנליסטים טוענים כי תנאי העסקה הנוכחיים טובים בהרבה עבור רוסיה מאשר עבור אוקראינה

נמלים אורגות. בונות יחד בית / צילום: באדיבות פרופ' עופר פיינרמן

מנמלים ועד שפנים: מה חיות יכולות ללמד אותנו על שיתוף פעולה?

למה נמלים מצליחות יותר מאנשים לסחוב יחד חפץ כבד, איך דבורים מאמתות מידע ומה משיגים זרזירים כשהם עפים כגוש אחד ● ארבעה חוקרים מספרים על מחקרים פורצי דרך על תקשורת רשתית של בעלי חיים, שהציגו לאחרונה בכנס חדשנות

חניכי המדרשה למנהיגות עין פרת / צילום: תמונה פרטית

המדרשה שתעניק 77 אותות גבורה לרגל יום העצמאות

המדרשה למנהיגות חברתית עין פרת תקיים במוזיאון הסובלנות בירושלים כנס מיוחד בו יחולקו אותות ל-77 גיבורים וגיבורות ● בין מקבלי האות: אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל, ורז פרויליך, מנכ"ל משרד התרבות לשעבר, שנפצע קשה בתחילת המלחמה וחזר לנהל בית ספר ● אירועים ומינויים

המנכ''ל ליפ־בו טאן בכנס אינטל ויז'ן בסוף מרץ / צילום: אינטל

גם מנכ"ל אינטל הגיע למסקנה: זה הזמן להפסיק עם ישיבות מיותרות

חזרתו של ליפ-בו טאן לאינטל, הפעם כמנכ"ל, לוותה בהבטחה מצד הדירקטוריון: טאן יקבל את החופש לטפל בבעיית השורש האמיתית של החברה, והיא התרבות הארגונית והבירוקרטיה ● גוגל הפיגה את החשש שמא שימוש בצ'ט בוטים מבוססי AI יקטין את ההכנסות מחיפושים, לאחר דוחות מצוינים שעקפו כל תחזית אפשרית

ארז בן ישי, לשעבר מנכ''ל PromAI / איור: גיל ג'יבלי

התחזה לטייס, ניהל רומן וסיבך את החברה: ״הצ׳ט המציא לי מסמך״

המנכ"ל לשעבר של חברת PromAI, ארז בן ישי, שניהל רומן עם המייסדת, תיאר לחוקרים פרטיים כיצד המציא עסקאות עם חברות ענק, ובהן בואינג ● במסמך שהוגש כחלק מתביעה נגדו מתאר בן ישי כיצד השתמש ב-AI כדי לייצר תרמית שעלתה לחברת הסטארט-אפ מיליונים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מובילאיי קפצה בכ-10% לאחר הדוחות

נאסד"ק עלה בכ-2.8% למרות שסין הצהירה כי "אין כל מגעים שוטפים עם ארצות הברית בנוגע למכסים" ● נעילה חיובית באירופה • הדולר חוזר לרדת והזהב עולה ● מניית אלביט ירדה ב-8% השבוע, ייתכן שקרן העושר הנורווגית תבוא לעזרתה • למרות הרגיעה האחרונה בבורסות בעולם, אנליסטים צופים "רצפים דוביים אכזריים" נוספים • הלילה, גוגל פרסמה דוחות חזקים והמניה קפצה במסחר המאוחר ● מנגד, אינטל צללה בעקבות תחזית מאכזבת לרבעון השני