הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
המסחר בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע התנהל בוול סטריט במגמה חיובית, ובכך גם שבוע המסחר כולו הסתיים בעליות שערים. במצטבר, בימים חמישי ושישי מדד דאו ג'ונס עלה ב-1.3%, מדד S&P 500 התחזק ב-2.8% ומדד נאסד"ק קפץ ב-4%. אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
● מיתון בארה"ב? מנהלת ההשקעות שבטוחה שזה הזמן להשקיע באפיק אחד
● ראיון|מנהל ההשקעות הבכיר שמסביר: למה מניות הבנקים והביטוח ממשיכות לעלות כשכל העולם רועד
ארבה מתרחבת בשוק הסיני - המניה טיפסה בכ-26% תוך שבוע
מניית חברת האוטוטק הישראלית, ארבה רובוטיקס , זינקה ביום חמישי ב-16% ונחלשה מעט ביום שישי. המניה סיימה שבוע עם עלייה של 25.9%, למחיר המשקף לחברת האוטוטק שווי שוק של 145 מיליון דולר. החברה מוזגה לחברת SPAC ב-2021 לפי שווי של כחצי מיליארד דולר. ארבה רובוטיקס היא חברה דואלית, שמנוהלת על-ידי היזם קובי מרנקו. החברה מפתחת שבב לרדארי הדמיה לרכב, לשימוש ביישומי בטיחות ולרכב האוטונומי.
העלייה במניה בשבוע שעבר הייתה על רקע התקדמות בשוק הסיני: ארבה הודיעה כי החברה הסינית HiRain Technologies השיקה מערכת רדאר להדמיה לטווח רחוק, אשר מבוססת על שבבי הרדאר של ארבה. לפי הודעת החברה, HiRain השלימה תהליך הטמעה, כיול ואימות של מערכת הרדאר, שתעבור כעת לבחינה בידי יצרניות הרכב הסיניות, ובעקבות כך תיערך HiRain לייצור בהיקף של עשרות אלפי יחידות בשנה. לפי סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה הסינית, פאן צ'נגג'יאן, "ערכת השבבים המתקדמת של ארבה אפשרה לנו לפתח את אחת ממערכות הרדאר המתקדמות והבשלות ביותר לייצור בסין". מרנקו מסר כי השקת המערכת היא אבן דרך משמעותית בהתרחבות של ארבה בשוק הסיני.
ננו דיימנשן קפצה בעקבות השלמת רכישת דסקטופ מטאל
מניית ננו דיימנשן קפצה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע ב-11.5%. ביום שישי הודיעה חברת הדפסות התלת-ממד על השלמת רכישת Markforged ב-116 מיליון דולר ומינויו של סמנכ"ל הכספים של החברה הנרכשת, אסף ציפורי, לתפקיד סמנכ"ל הכספים בננו דיימנשן. שווי השוק של ננו דיימנשן עומד על 362 מיליון דולר.
זה היה עוד פרק בעלילה מפותלת של אירועים בננו דיימנשן, שקשורים גם לחברה ישראלית נוספת מהתחום, סטרטסיס. בשנות השיא של הטכנולוגיה, ננו דיימנשן, המנוהלת כיום על-ידי אופיר בהרב, גייסה סכומי עתק וחיפשה חברות לרכישה; ב-2023 היא ניסתה להשתלט על סטרטסיס, המנוהלת על-ידי ד"ר יואב זייף, אך נהדפה; במקביל, סטרטסיס ניסתה לרכוש את דסקטופ מטאל האמריקאית, אך לא קיבלה את אישור בעלי המניות של עצמה לעסקה. לפני מספר חודשים, ננו דיימנשן, תחת הנהלה קודמת, הודיעה על רכישת דסקטופ מטאל ו-Markforged, אך לאחרונה (עם דירקטוריון חדש) היא ניסתה להתנער מרכישת דסקטופ מטאל, ונאלצה להשלים אותה על-פי קביעת בית משפט בארה"ב. בשבוע שעבר, ננו דיימנשן הודיעה שדסקטופ מטאל, כיום כחברה בת שלה, מחפשת "חלופות אסטרטגיות" ושכרה בנק השקעות, פייפר סנדלר.
האנליסט טרוי ג'נסן מבנק ההשקעות קנטור העריך שמי שעשויה לרכוש את דסקטופ מטאל היא סטרטסיס - שלאחרונה הוזרם לה הון בסך 120 מיליון דולר מצד קרן פורטיסימו. יתרה מכך, הוא הצביע על תרחיש נוסף, לפיו פורטיסימו תגדיל את החזקה בסטרטסיס על-ידי רכישת חלקה של ננו דיימנשן בסטרטסיס - כ-13.8% מהון המניות שנרכשו בעבר כחלק מניסיון ההשתלטות שלא צלח.
פרייטוס עלתה ב-20% לאחר שהשיקה פלטפורמת רכש חדשה
מנייתה של חברת הטכנולוגיה פרייטוס (Freightos) קפצה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע ב-20.3%, למחיר של כ-2.4 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 120 מיליון דולר. פרייטוס, המנוהלת על-ידי היזם ד"ר צבי שרייבר, פיתחה ומשווקת מערכת לתמחור אוטומטי של הובלת סחורות, והיא מספקת מעין שוק דיגיטלי שמאפשר להשוות בין תעריפי הובלה, ולבצע הזמנות שירותי שילוח.
פרייטוס החלה להיסחר בנאסד"ק לאחר שהשלימה מיזוג לחברת SPAC לפי שווי שהתקרב לחצי מיליון דולר, ובהמשך כמו מניות רבות שהחלו להיסחר באותה תקופה, איבדה את רוב שוויה. בסוף 2024 היא נסחרה בשפל של 1.3 דולר למניה, והמחיר כיום גבוה ב-85% מהשפל, אך עדיין נמוך משוויה במיזוג. מתחילת השנה, פרייטוס רושמת תשואה שלילית של כ-21%.
העליות בימים האחרונים הגיעו על רקע דיווח של החברה על השקת פלטפורמת רכש חדשה, עליה אמר שרייבר כי היא מחברת עסקים רב-לאומיים עם ספקי השירותים שלהם ומאפשרת יצוא ויבוא באופן חלק יותר.
פרייטוס מעסיקה 378 עובדים, ופועלת בארץ מירושלים. החברה סיימה את שנת 2024 עם צמיחה של 17% בהכנסות ל-23.8 מיליון דולר, הפסד של 22.5 מיליון דולר ו-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) שלילי בסך 12.6 מיליון דולר. לפי נתוני Yahoo Finance, שלושה אנליסטים מסקרים את המניה וכולם חיוביים, כאשר מחיר היעד הממוצע שלהם משקף פרמיה של 72% על המחיר הנוכחי.