הפיתוחים הישראלים שעשויים לשנות את עולם השיווק והפרסום / אילוסטרציה: Shutterstock
לקבל סאונד נקי בסדרות ופרסומות
Sound Radix

הפיתוח: Auto-Align Post 2, המאפשר סאונד נקי בסדרות ובפרסומות
● בלעדי: שני דונם בצפון תל אביב - הבית שרכשו דניאלה פיק וקוונטין טרנטינו
● גל חדש של עליות מחירים במזון יצא לדרך, ואין מי שיעצור אותו
מייסדים: ניר אוורבוך, יאיר חכם ודן רביב
על החברה: עוסקת בתחום הסאונד לטלוויזיה, פרסומות וקולנוע. הוקמה ב-2010, מעסיקה 13 עובדים בישראל ובעולם. לא גייסה הון.
בהרחבה: אחת הבעיות המשמעותיות בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה הייתה סנכרון והתאמה בין מקורות סאונד מרובים, מה שגרם להפרעות ופגם באיכות הסאונד הסופית. עד לא מכבר, תיקון בעיות אלו דרש עבודה ידנית מדויקת ויקרה של עורכי סאונד.
המוצר שפיתחה החברה מאפשר זיהוי אוטומטי של אותם צלילים בכל המיקרופונים בהפקה ספציפית, חישוב הבדלי הזמנים ביניהם וביצוע כל התיקונים הנדרשים בלחיצת כפתור אחת בלבד. הטכנולוגיה מניבה סאונד נקי באופן משמעותי, וחוסכת שעות עבודה יקרות. בין חברות הענק שאימצו את הפיתוח: נטפליקס, וורנר ברדרס ודיסני. החודש זכתה החברה בפרס האקדמיה האמריקאית לקולנוע (האוסקר הטכנולוגי).
דבר המייסדים: "דיאלוג הוא הלב הפועם של כל סיפור: בקולנוע, בטלוויזיה וגם בפרסומות. דרך המילים והניואנסים, הרגש עובר והסיפור מתעורר לחיים. הפתרונות שלנו נועדו לוודא שכל מילה, כל ניואנס, יישמעו בדיוק כפי שהתכוונו אליהם, ויחברו את הקהל לסיפור בעוצמה גדולה יותר.
"מעולם לא דמיינו שנחולל שינוי כה מהותי בשיטות העבודה של עורכי סאונד בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה העולמיות. ההכרה מהאקדמיה נותנת לנו השראה להמשיך לפתח פתרונות חדשניים".
לדבר עם צ'אטבוט ישירות בתוך הפרסומת
פריון

הפיתוח: צ'אטבוט מבוסס AI שמוטמע ישירות בתוך פרסומת
מייסדים: ירון אדלר ועופר אדלר
על החברה: מספקת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתחום הפרסום הדיגיטלי. נוסדה ב-1999, מעסיקה 500 עובדים (מתוכם 180 בישראל). ההכנסות ברבעון הראשון של 2025 עומדות על 88 מיליון דולר. בין לקוחותיה הבולטים נמנים וולמארט, אובר, מרצדס ומייסי'ז.
בהרחבה: הפיתוח מאפשר למפרסמים לשלב צ'אטבוט מבוסס בינה מלאכותית יוצרת ומותאם אישית בתוך פרסומת דיגיטלית, וכך לספק אינטראקציות עם המשתמש בזמן אמת ולהגביר את מעורבות המשתמשים. הצ'אטבוט מספק תגובות מיידיות הן לנושאים שתוכנתו מראש והן לשאלות בצורה חופשית. הפתרון שיהיה זמין גם בישראל, הוטמע לראשונה בפרסומת של חברת התיירות Visit Savannah.
איך זה עובד? צרכן רואה מודעה על שואב אבק חדש, למשל, ושואל האם יש דגמים נוספים עם פונקציות שונות, כמו למשל מיכל מים לשטיפה. המותג מגיב באופן אישי, מודה על ההתעניינות, ומציג מספר דגמים. הוא מציע לשלוח לצרכן מידע נוסף, ולהעניק לו ייעוץ אישי כדי להתאים את הדגם הכי נכון לצרכיו. כך השיח יוצר תחושה של אכפתיות אמיתית, התאמה אישית, ומגדיל את הסיכוי שהצרכן יהפוך ללקוח מרוצה.
דבר המייסדים: "הפיתוח הזה משנה את חוקי המשחק בעולם הפרסום בכך שהוא יוצר אינטראקציה חכמה, אישית ודינמית בין מותגים לצרכנים", אומר המנכ"ל טל יעקובסון. "במקום מסרים חד-צדדיים, נוצרת שיחה חיה שמעצימה את החוויה ומחזקת את הקשר בין המותג לקהל - הזדמנות ייחודית למותגים ליצור מעורבות עמוקה ומשמעותית יותר עם הצרכנים".
מאגדים את הדאטה שהכי קורץ למפרסמים
DREEMZ

הפיתוח: רשת חברתית להתפתחות אישית
מייסדים: יובל מנצורה ועמוס נשר
על החברה: מציעה במה מטורגטת למפרסמים. נוסדה בסוף 2020, מעסיקה 12 עובדים. נמצאת בעיצומו של סבב השקעות שני, וניתן להשקיע בה דרך אקזיטוואלי. החברה פועלת בשוק ההתפתחות האישית, שמוערך ב-47 מיליארד דולר.
בהרחבה: החברה פיתחה פלטפורמה שבה משתמשים משתפים את חלומם, ומתעדים בסרטונים קצרים את כל המסע עד הרגע שהוא מוגשם. כלי AI בונה עבורם תוכנית עבודה עם אבני דרך להגשמה, מחבר אותם למשתמשים שכבר הגשימו חלום דומה, ונותן במה למפרסמים שהמוצר שלהם עונה בדיוק על הצורך.
דבר המייסדים: "דרימז מאגדת את הדאטה אולי היקר ביותר בעולם", אומר מנצורה שמשמש כמנכ"ל. "תחשבו על גוגל, מטא, טיקטוק, שעושות את ההון שלהן מפרסומות, ובשביל שהפרסום יהיה רלוונטי אוספות עלינו המון דאטה. אבל יש פיסת מידע אחת שהן היו עושות הכול כדי להשיג, ואין להן אותה: מהם החלומות והשאיפות שלנו. ברגע שאתה יודע מה החלום של משתמש, אתה יכול לחבר לו מוצרים ונותני שירותים שרלוונטיים למה שהוא רוצה וצריך".
נשר, שמשמש כמנהל הפיתוח, מחדד: "הפרטיות של המשתמשים משמעותית עבורנו, ואנחנו לא סוחרים בדאטה הזה, אלא משתמשים בו באופן פנימי כדי לקדם את המשתמשים שלנו ולבצע חיבורים רלוונטיים".
"לקנות" סוכן AI במרקטפלייס
ENSO

הפיתוח: המרקטפלייס הראשון לסוכני AI
מייסד: מיקי חסלבסקי, מנכ"ל
על החברה: מתמחה בסוכני בינה מלאכותית. נוסדה ב-2024, מעסיקה 15 עובדים. לפני חודשים אחדים סיימה סיבוב סיד של 9 מיליון דולר, מהקרנות NFX, Fresh fund ו-Dark Mode.
בהרחבה: המרקטפלייס כולל שורה של סוכני AI - מערכות אוטומטיות המבצעות משימות מקצה לקצה - המעניקים לפרילנסרים ולעסקים קטנים ובינוניים את היכולות הטכנולוגיות שהיו עד כה נחלתן של ארגונים גדולים בלבד. המרקטפלייס הושק בשותפות עםLangChain , שנחשבת לפלטפורמה הגדולה בעולם לפיתוח סוכניAI , מה שמאפשר לחברה גישה למיליוני מפתחים של סוכנים.
דבר המייסד: "סוכני AI מזניקים את יכולות השיווק של עסקים, מאחר שהם נבנו כדי להתמקצע בפעילות ייעודית מורכבות. למשל, אם בעבר פעולות כמו כתיבת תוכן, ייצור לידים וסינון שלהם, הקמת קמפיינים ומתן מענה ללקוחות דרשו הפעלת צוותים אנושיים והשקעת זמן רב, כיום סוכני AI מסוגלים לבצע את המשימות האלו בצורה מהירה תוך חיסכון במשאבים כמו כסף וזמן.
"בעתיד הלא רחוק, הסוכנים לא רק יבצעו משימות, אלא גם יקבלו החלטות אסטרטגיות עצמאיות. לדוגמה, סוכנים יוכלו לפתח אסטרטגיית שיווק שלמה, לזהות שווקים חדשים או לקבוע סדרי עדיפויות תקציביים. נראה גם יותר שיתוף פעולה בין סוכני AI ויצירת 'רשתות סוכנים', שהן קבוצות של סוכנים AI עם התמחויות שונות, למשל מתחומי הקריאייטיב, אנליטיקה ומכירות, שיפעלו יחד באופן מתואם, בלי צורך בניהול אנושי צמוד. לא רחוק היום בו נראה ניהול מחלקת שיווק שלמה על ידי אדם אחד המשתמש בטכנולוגיה".