בני הזוג קוונטין טרנטינו ודניאלה פיק־טרנטינו רכשו שני מגרשים בשטח כולל של כ־2 דונם, שעליהם בתי מגורים ישנים בשכונת תל ברוך בתל אביב, בסכום הנאמד ב־50 מיליון שקל, ובדעתם להרוס את המבנים ולהקים אחד חדש תחתם - כך נודע לגלובס.
● ראיון | המנכ"ל שמזהיר מעליית מחירים: "העולם שבו קנו דירות כמו לחמניות נגמר"
● עסקה בשבוע | קבוצת רוכשים קנתה בניין בקריית אתא. כמה זה עלה לה?
המגרשים נמצאים בפינת הרחובות יעקב ומסקין, שני רחובות קטנים בתל ברוך, שבהם קוטג'ים רבים. על־פי הרישומים בטאבו, הם משתרעים בסך־הכול על שטח כולל של כ־2.2 דונם. במגרש הראשון, ברחוב יעקב 19, ששטחו 980 מ"ר, בנוי קוטג' בן 7 חדרים בן 40 שנים; במגרש השני, ברחוב מסקין 4, ששטחו 1.2 דונם, קיים קוטג' ישן בשטח 195 מ"ר משנות ה־70. בעבר היו על המגרשים הללו שני קוטג'ים נוספים, שנהרסו בעשור הקודם.
לגלובס נודע כי שני הנכסים נרכשו בתחילת העשור על־ידי אותו אדם, איש העסקים יובל נסים קבילי: בנובמבר 2021 הוא רכש את הבית ברחוב יעקב 19 תמורת 24.5 מיליון שקל, ובחודש שלאחר מכן רכש את הבית ברחוב מסקין 4 תמורת 10.5 מיליון שקל. קבילי ככל הנראה לא שקל להתגורר במקום, אלא לגרוף רווח מהנכסים הצמודים, ומזה זמן שהם מוצעים למכירה.
עוד נודע לגלובס כי בני הזוג טרנטינו־פיק, שמתגוררים בעת שהותם בישראל בשכירות באזור כיכר המדינה בתל אביב, מחפשים מזה זמן מקום שישמש כמעונם הקבוע בישראל. היעדים של בני הזוג התמקדו בשכונות עבר הירקון בצפון־מזרח תל אביב - צהלה, תל ברוך ואפקה - ובסופו של דבר הם איתרו את הנכסים בתל ברוך.
המכירה התבצעה לפני כארבעה חודשים. בני הזוג רכשו את שני המגרשים בסכום המוערך ב־50 מיליון שקל. הנכס נרכש על שם שני בני הזוג, כשטרנטינו נרשם תחת השם קוונטין ג'רום זסטופיל (שם משפחתו של אביו החורג).
מבנים מרווחים במיוחד בשכונה
אזור תל ברוך משנה באיטיות את פניו, והקוטג'ים הישנים שנבנו בו בעשורים הראשונים להקמת המדינה, בהתבסס על תוכנית היסוד "ל" של שכונות עבר הירקון מ־1953, נהרסים לטובת מבנים חדשים בני ימינו.
עבור מי שמחפשים לבנות וילה רחבת־ידיים, תוך שמירה על רמת פרטיות גבוהה יחסית, שכונת תל ברוך עדיפה על אפקה וצהלה הקרובות לה מבחינת שטחי המגרשים שבה. בעוד שבשתי האחרונות המגרשים עומדים על שטח של כ- 500־600 מ"ר - בתל ברוך יש לא מעט מגרשים שכפולים בשטחם, כמו זה שרכשו בני הזוג טרנטינו.
לא אחת גם נמצאו מקרים בשכונה שבהם בעלי הון פעלו לרכישת מספר מגרשים צמודים מבעלים פרטיים, כדי שיוכלו לאחד אותם ולבנות עליהם בתים גדולים. אחוזי הבנייה בתל ברוך מגיעים ל־40% משטח המגרש, כך שניתן להקים במגרשים הללו מבנים מרווחים במיוחד.
מחיר קרקע מעט מעל הממצע
ומה בדבר המחיר? כאמור, השכונה במגמת התחדשות, אך זו מבוצעת באיטיות, ולא נעשות בה עסקאות רבות למטרת הריסה ובנייה מחדש. חלק מהמבנים, במיוחד החדשים יותר, נרכשים לצורך מגורים. ואולם מכיוון שהמבנים שבעסקה הזו מיועדים להריסה, הקניין האמיתי כאן היא הקרקע.
במקרה זה מתברר כי על־פי הערכות, עסקת בני הזוג טרנטינו, העומדת על 23 אלף שקל למ"ר, מעט גבוהה מהממוצע לעסקאות דומות שבוצעו בסביבה, שמגיעות לכ־20 אלף שקל למ"ר קרקע, אך עדיין מצויה בתחום הסביר.
המוכר קבילי, לעומת זאת, גזר קופון נאה של יותר מ־40% על השקעתו מלפני קצת יותר מ־3 שנים, וזאת עקב נדירות המוצר הנדל"ני של שני מגרשים גדולים שצמודים זה לזה.
דניאלה פיק־טרנטינו מסרה לגלובס כי אינה מעוניינת להגיב בנוגע לנושאים אישיים. עורך הדין שייצג את בני הזוג בעסקה, גיל קרקובסקי, סירב להתייחס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.