וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:34
יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים. נאסד"ק יורד ב-0.8%, S&P 500 יורד בשיעור דומה והדאו ג'ונס משיל מערכו 0.5%.
16:13
המגמה המעורבת באירופה נמשכת. הדאקס קופץ בכ-1%, והקאק הצרפתי משיל מערכו 0.6%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים.
ברקשייר האת'וויי של וורן באפט יורדת במסחר המוקדם בעקבות הדוח הרבעוני שפרסמה ביום שבת בו הציגה ירידה של 14% ברווח התפעולי ברבעון הראשון לאור צניחה של 48.6% ברווחי הביטוח והחיתום. במקביל, באפט הפתיע את בעלי המניות כשהכריז באסיפה השנתית של על כוונתו לפרוש מתפקיד המנכ"ל עד סוף השנה. הדירקטוריון הצביע ביום ראשון פה אחד על הפיכת גרג אבל לנשיא ומנכ"ל חברת ההשקעות ב-1 בינואר 2026 ובאפט, בן ה-94, הישאר בתפקיד יו"ר החברה.
15:16
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על כוונתו להטיל מכס של 100% על סרטים המיוצרים מחוץ לארה"ב, במטרה להחיות את תעשיית הקולנוע המקומית, שלדבריו "מתה במהירות רבה". הוא טוען כי תמריצים ממדינות אחרות, כמו בריטניה, מושכים הפקות אמריקאיות לחו"ל, מה שמסכן את הביטחון הלאומי ומנוצל לתעמולה זרה. ההודעה פורסמה ברשת החברתית Truth Social, שם צייץ: "אנחנו רוצים סרטים שנעשים באמריקה, שוב!".
ההחלטה נתמכה על ידי מזכיר המסחר האמריקאי, האוורד לוטניק, ומצטרפת למהלכים נוספים לחיזוק הוליווד, כולל מינוי שגרירים מיוחדים כמו סילבסטר סטאלון ומל גיבסון. עם זאת, המהלך עורר התנגדות ממדינות כמו ניו זילנד, שהביעו חשש מהשלכות כלכליות שליליות.
ההשלכות האפשריות של המהלך כוללות עלייה במחירים לצרכן, ירידה בהכנסות ממכירת כרטיסים והגברת המתיחות המסחרית עם מדינות המפיקות סרטים. נראה כי המהלך מהווה חלק ממדיניות כלכלית רחבה יותר של טראמפ, הכוללת הטלת מכסים על מגוון רחב של מוצרים.
מניות וולט דיסני ונטפליקס מגיבות בירידות חדות במסחר המוקדם.
14:44
טבע עולה בכ-7% במסחר המוקדם לאחר שהחברה ושותפתה Alvotech , הודיעו כי מינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תרופה שלהן כביו-סימילר ניתן להחלפה לתרופה הביולוגית המקורית Stelara® (ustekinumab).
מדובר באבן דרך חשובה בשוק התרופות הביוסימילריות בארה"ב, שעשויה להוזיל משמעותית את עלות הטיפול לחולים המטופלים בתרופות מבוססות ustekinumab.
13:29
לפני דקות אחדות פורסם ב-CNBC שדירקטוריון ברקשייר האת'וויי קבע פה אחד כי גרג אייבל ייכנס לתפקיד נשיא ומנכ"ל החברה ב-1 בינואר 2026, כאשר וורן באפט, המכהן בתפקיד כיום, ייוותר בתפקיד יו"ר חברת ההחזקות. בינתיים בוול סטריט, בעקבות הודעתו של וורן באפט על פרישה מתפקיד המנכ"ל, מניית ברקשייר יורדת בכ-2% במסחר המוקדם.
12:50
לקראת החלטת הריבית בארה"ב, כלכלני דויטשה בנק הגרמני אומרים כי אי-ודאות יוצרת סביבה מאתגרת למקבלי ההחלטות. "ישיבת ה-FOMC של הפדרל ריזרב תסתיים ביום רביעי, ואנו מעריכים כי הציפיות של השוק להפחתת ריבית עשויות להיות מוגזמות: הפחתות ריבית, אם יהיו, ימתינו ככל הנראה לחלק המאוחר יותר של 2025".
לעומת זאת, בבריטניה מסתמן, לפי הבנק, כי הוועדה המוניטרית של הבנק המרכזי (MPC) צפויה להפחית ריבית ביום חמישי".
10:24
הבורסות האירופיות פתחו את שבוע המסחר ביום שני במגמה מעורבת, כאשר השווקים בבריטניה היו סגורים בשל חופשת בנק. המשקיעים ממתינים לנתונים הכלכליים האחרונים ולדוחות הרווח של החברות הצפויים להתפרסם במהלך השבוע. בורסת פרנקפורט עולה ב-0.1%, פריז יורדת ב-0.3%.
08:47
באסיה הבוקר בדרך כלל עליות שערים - טוקיו עולה ב-1%, בהונג קונג מדד הנג סנג עולה בכ-1.8%, מדד שנגחאי יורד ב-0.3% ומדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב-0.1%.
החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים הבוקר על ירידות של עד 0.8%.
● ראיון | בכיר באינטל חושף: עתיד המפעל בישראל, המאמץ להתפצל והפגישה עם TSMC
בארה"ב יפתח אחר הצהריים שבוע מסחר חדש לאחר השבוע המצויין בשבוע שעבר. מדד ה-S&P500 עלה ב-2.9% ושבר שיא של 20 שנה עם רצף של תשעה ימי עליות, ואף מחק את הירידות החדות שרשם מאז שהנשיא טראמפ הכריז בתחילת אפריל על תוכנית המכסים. נאסד"ק עלה בשבוע שעבר ב-3.4% והדאו-ג'ונס עלה ב-3%. הסיבות לאווירה האופטימית הן הרגיעה בגזרת מדיניות המכסים, נתוני שוק העבודה החזקים והדו"חות הכספיים של ענקיות הטכנולוגיה שהפתיעו לטובה.
כ-72% מהחברות ב-S&P500 כבר פרסמו את תוצאותיהן, כאשר עד כה כ-76% מתוכן הפתיעו לטובה ברווח למנייה ו-62% הפתיעו לטובה בשורת ההכנסות. חברות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט ומטא (פייסבוק) הצביעו על המשך השקעות בתחום הבינה המלאכותית והדאטה סנטרים - דבר שסייע להפיג חששות מהאטה בהשקעות.
● WSJ | תזמון, אובססיה למניות וכישרון שאין שני לו: לעולם לא יהיה עוד וורן באפט
● ניתוח | "נאיבי לחשוב שהדברים הסתדרו": בשוק מעריכים שהסערה בשווקים לא מאחורינו
בין היתר יפרסמו השבוע דוחות החברות AMD, פלנטיר, אובר ודיסני.
בשוק הסחורות - מחירי הנפט נופלים הבוקר בכ-4% לאחר שארגון אופ"ק+ החליט להגביר את התפוקה. נסכיר שהירידה החדה במחירי הנפט באפריל הייתה החדה ביותר מאז 2021 וזאת בעקבות החשש ממיתון עולמי שנגרם בעקבות מדיניות המכסים של טראמפ. הנפט האמריקאי יורד למחיר של 55.8 דולר והנפט מסוג ברנט ל-58.9 דולר.
רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי-טפחות מציין הבוקר את "הגדלת ההיצע בהולכת קבוצת המדינות OPEC+ שמגדילות, בחודשים האחרונים, את התפוקה. הן רואות את המחיר יורד ועל מנת להגדיל את הכנסותיהן הנשחקות הן מגדילות את תפוקתן. לחלקן המרכזי בהיצע הנפט והיותן קבוצה הפועלת להכוונת המחיר השפעה מרכזית על הנעשה בשוק".
"ההערכות האחרונות כי מעצמות העל סין וארה"ב, ש'צחצחו חרבות' עד לאחרונה, עשויות להעדיף כעת שיחות וניסיונות להגיע להבנות, מורידות את רף המתיחות ועשויות להוות גורם לנוסף שיפעל לעוד ירידה של המחיר".
"בנפרד, העולם עוקב גם אחר המגעים הישירים בין ארה"ב לבין איראן, שתיים ממפיקות הנוזל הגדולות בעולם, כשההבנה היא כי אם הן תגענה לפשרות בתוכנית הגרעין של האחרונה, היצע נוסף של נפט גולמי עשוי לחזור לשוק ולפעול אף הוא לירידת המחיר".
"מנגד, פיחות הדולר בעולם בתקופה האחרונה עשוי להשפיע לכיוון עליית המחיר, שכן האחרון נקוב בדולרים והמפיקות תשאפנה לפצות את עצמן בגין השחיקה הנומינלית שלו", אומר מנחם. "גורם נוסף שעלול, בטווח הקצר, לאושש את מחיר הנפט הגולמי הינו המתיחות המתחדשת במזרח התיכון. הסלמת פעילות החותים נגד ישראל, ההכרזות של ישראל כי תגיב בחוזקה והאזהרה של איראן כי תשגר תגובת נגד אם כך יקרה, מעוררות חשש מפני הסלמה, מה שעלול לעורר חשש לגבי סדירות ההיצע של הנוזל ולפעול להתאוששות המחיר".
● טראמפ: "פאוול לא יפוטר", אך הלחץ להורדת ריבית נמשך
בארה"ב עניין המשקיעים יתרכז השבוע סביב החלטת הריבית בארה"ב, ביום רביעי הקרוב. הפד לא צפוי להפחית את הריבית כי חברי הבנק הפדרלי סבורים כי חוסר הוודאות עדיין רב, ואמרו שאינם יודעים עדיין מה יהיו ההשלכות של המכסים שהטיל טראמפ באפריל.
השווקים מתמחרים כבר כעת סיכוי גבוה להפחתת ריבית ראשונה ביוני. מדיניות הפד הרשמית היא שהוא שומר בינתיים על ריבית בשיעור של 4.5% ומבהיר כי לא ימהר לנקוט צעדים טרם יופיעו סימנים ברורים יותר לירידה עקבית באינפלציה או היחלשות בשוק העבודה.
בשבוע שעבר, שוק העבודה האמריקאי המשיך להפגין עמידות בחודש אפריל, עם תוספת משרות של 177 אלף (צפי 138 אלף). אמנם נתוני חודש מרץ עודכנו כלפי מטה ב-43 אלף משרות, אך הממוצע של ה-3 חודשים האחרונים המשיך להצביע על שוק בריא סביב ה-155 אלף משרות בכל חודש בממוצע. שיעור האבטלה נותר יציב ברמה של 4.2%, והשכר הממוצע השלים עלייה שנתית של 3.8% לעומת ציפיות של 3.9%, נתון חשוב שמרמז על אפשרות להאטה נוספת באינפלציית השירותים.
במקביל, יתפרסמו מדדי מנהלי הרכש בארה"ב ובגוש האירו, יחד עם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בבריטניה, שצפוי על פי הערכות להוריד את רמת הריבית במדינה ב־0.25%, לשיעור של 4.25%.
לנוכח הטלטלות בשווקים והסיכונים הגדלים, אנליסטים בוול סטריט מחפשים מניות בטוחות יחסית שיש להן את היכולת להמשיך לחלק דיבידנדים גם תחת לחצים בטווח הקצר. הנה שלוש מניות שמחלקות דיבידנד, שזכו להמלצות מצד אנליסטים בכירים בוול סטריט, לפי TipRanks - פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר.
1. AT&T
ענקית התקשורת AT&T החברה פרסמה לאחרונה את תוצאות הרבעון הראשון, שהונעו על ידי תוספת חזקה של מנויים בשירותי הסלולר ובאינטרנט הסיבים. החברה שמרה על התחזית השנתית שלה וציינה כי בכוונתה להתחיל ברכישת מניות עצמית ברבעון השני, לאחר שהגיעה ליעד המינוף שלה - יחס חוב נטו לרווח התפעולי (EBITDA) של כ-2.5.
בתגובה לפרסום תוצאות הרבעון הראשון, האנליסט ג'ונתן אטקין מ־RBC Capital העלה את מחיר היעד למניית AT&T מ־28 דולר ל־30 דולר, כ-10% מעל מחירה כעת והותיר על כנה את ההמלצה ל"קנייה". "הנהלת החברה שידרה ביטחון בביצועים שלה בסביבה מאתגרת, כאשר חידשה את התחזיות והציגה תוכנית רכישת מניות עצמית שתחל ברבעון השני," אמר אטקין.
הדיבידנד השנתי (באופן שנתי) עומד על 1.11 דולר למניה, ומניית AT&T מציעה תשואת דיבידנד של 4.0%.
2. פיליפ מוריס
ענקית הטבק פיליפ מוריס פרסמה תוצאות חזקות לרבעון הראשון של 2025, בעיקר בזכות ביקוש גבוה למוצריה ללא עשן.
לאור התוצאות המרשימות, האנליסט מתיו סמית' מסטיפל אישר את המלצתו ל"קנייה" על המניה והעלה את מחיר היעד מ־168 ל־186 דולר, ב-10% יותר ממחירה כעת. לדבריו, שלושה מנועים מרכזיים - שילוב מוצרים נטולי עישון, עליית מחירים וצמיחה בנפחים - חיזקו את ביצועי החברה ברבעון והובילו לעלייה של 10% בהכנסות האורגניות, עלייה ברווח הגולמי וברווח התפעולי. "כל אחד מהמנועים האלה תומך בצמיחה יציבה בשנת 2025 ואילך, כאשר מוצרים ללא עשן תופסים נתח הולך וגדל בתיק המוצרים של החברה - כעת מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי," אמר סמית'.
פיליפ מוריס חילקה לבעלי המניות דיבידנד רבעוני של 1.35 דולר למניה. עם דיבידנד שנתי של 5.4 דולר למניה, תשואת דיבידנד של כ-3.2%.
3. טקסס אינסטרומנטס
תוצאות הרבעון הראשון של חברת השבבים טקסס אינסטרומנטס עקפו בקלות את תחזיות האנליסטים בוול סטריט, מה שמעיד על ביקוש חזק לשבבים האנלוגיים שלה - למרות החשש ממכסים. בנוסף, התחזית לרבעון השני הייתה טובה מהצפוי.
בתגובה לתוצאות החזקות של הרבעון הראשון, האנליסט מארק ליפאסיס מ־Evercore חידש את המלצתו ל"קנייה" על המניה עם מחיר יעד של 248 דולר, כ-48% מעל מחירה כעת. "אנחנו קונים את המניה בעקבות דוח חזק ברבעון הראשון של 2025."
ליפאסיס טען כי אמנם יש מי שיטענו שההפתעה החיובית בתוצאות הרבעון הראשון והתחזית לרבעון השני נובעת מהקדמת הזמנות בשל חשש ממכסים, אך לדבריו, הנתונים מצביעים על כך שמלאי החברה והשרשרת כולה תוקן ביתר - כלומר, ירד מתחת לרמות התקן. בדיקות רבות של החברה שלו מראות שכעת שחקנים רבים בשרשרת האספקה מחזיקים מלאים נמוכים מהרמות הרגילות.
האנליסט סבור שהחברה צפויה להיות בין הראשונות לעלות חזרה למחזור של עדכונים חיוביים, כיוון שהייתה מהחברות הגדולות הראשונות בתחום שנכנסו לתקופת תיקון המלאים. הוא מצפה להפתעות חיוביות לאורך 2025 ועד 2026. בנוסף, הוא מעריך שמניית החברה תשמור על מכפיל רווח גבוה, שכן היא יוצאת כעת מתקופת השקעות הון כבדה - מה שצפוי להעלות את תזרים המזומנים החופשי למניה מ־1 דולר בלבד ל־10.30 דולר עד שנת 2027.
החברה מחלקת דיבידנד רבעוני של 1.36 דולר למניה. על בסיס שנתי מדובר על 5.44 דולר למניה, עם תשואת דיבידנד של 3.3%.