מימין לשמאל: עמית כוכבי, אליעזר שקדי ואופיר פלדי. הובילו את שמיים להנפקה בבורסה / צילום: איל יצהר
שיאנית התשואה בבורסה בת"א מתחילת 2025 היא מניית שמיים אימפרוב , שלאחר זינוק של כמעט 500% בחודש האחרון, נסחרה ביום ב' בשווי של כ-50 מיליון שקל. סיבה אחת לעלייה החדה, התבררה עם הדיווח על הצטרפות בעל עניין חדש לחברה.
● תגמול כולל של 8.9 מיליון שקל: זה שיאן השכר בקרב חברות הבנייה למגורים
● הנפקת הענק של איטורו יוצאת לדרך ועשויה לכלול מרוויח מפתיע במיוחד
שמיים היא חברת תוכנה שהוקמה על ידי טייסים בוגרי חיל האוויר הישראלי, בהשראת תרבות התחקיר של החיל. החברה פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה להפקת לקחים ותהליכי תדריך-תחקיר, אותה היא מספקת ללקוחותיה במודל "תוכנה כשירות " (SaaS). בחברה טוענים כי הפלטפורמה מאפשרת הפקת לקחים נגישה, פשוטה וחכמה. החל משנת 2024 מתמקדת שמיים, אותה מוביל המנכ"ל ובעל השליטה אופיר פלדי (המחזיק כיום 48% ממניותיה), בתחום המערכות לדיווח ותחקור אירועי בטיחות במוסדות רפואיים.
שמיים הונפקה בעיצומו של גל הנפקות הטכנולוגיה המאכזב של תקופת הקורונה, בשנים 2020-2021. בדומה לרוב המנפיקות באותו גל גם היא לא הצליחה לספק גידול מרשים בהכנסות, המשיכה לצבור הפסדים מאז כניסתה לבורסה ומנייתה קרסה במעל ל-90% - עד לזינוק הנוכחי. לחברה היו בקופה 1.4 מיליון שקל בלבד בסוף השנה שעברה, וגירעון בהון העצמי של 4 מיליון שקל. מחזור ההכנסות שלה עמד אשתקד על 2.8 מיליון שקל (דומה לשנת 2023) ובשורה התחתונה נרשם הפסד של 1.4 מיליון שקל, לעומת הפסד של 6 מיליון שקל שנה קודם לכן ו-7.1 מיליון שקל בשנת 2022.
90% הצלחה בפיילוט
השבוע דיווחה כאמור שמיים על בעל עניין חדש: שתי חברות פרטיות המשתייכות למשפחת היהלומנים מולדבסקי, שרכשו קצת יותר מ-5% מהון החברה. עיקר המניות נרכשו בדרך של הקצאה פרטית על ידי חברת יהלומי גבעתיים של האחים יוסי ובועז מולדבסקי. בחברה השנייה (אמ.אנד.אמ) שותף איתי מולדבסקי יחד עם דוד מימון. שווי השוק של מניות שמיים שרכשו שתי החברות הוא כ-3 מיליון שקל, כאשר בהקצאה שבוצעה הם שילמו פחות מחצי ממחיר השוק הנוכחי.
מה יכול היה לעורר עניין בקרב המשקיעים החדשים של שמיים? ייתכן שהכיוון החדש שאימצה החברה לאחרונה. בדוחות הכספיים לשנת 2024 מתארת שמיים את ההתקשרות שלה עם מרכז החדשנות של בית החולים "שיבא" (תל השומר), לפיתוח פעילות לאוטומציה של ניהול הבטיחות בבתי חולים, שבה "צפויה להתמקד החברה בשנה הקרובה". הפיילוט המחקרי שבו הוכחו יכולות AI גנרטיבית בשיתוף עם שיבא החל עוד ב-2023 ובו הוכיחה החברה לטענתה יכולות "לנתח נתוני בטיחות בהצלחה של מעל ל-90% ".
כך או כך, את הזינוק במחיר המניה מנצלת שמיים להנפקת מניות ואופציות שתזרים לקופתה המרוקנת 3.5 מיליון שקל. מחיר המניה בהנפקה עומד על 6.8 שקלים - דיסקאונט של 13% על המחיר בו ננעלה ביום א'. בעקבות זאת עברה המניה לירידה חדה (יום ב').
יהלומים, תעשייה ופיצה
יש לציין כי עבור חברת אמ.אנד.אמ של איתי מולדבסקי ודוד מימון לא מדובר בהשקעה בורסאית ראשונה. באמצעות החברה השניים הם גם בעלי השליטה בסולרום החזקות, המייצרת מערכות וציוד אלקטרוני ואלקטרו-מכני לשוק הביטחוני. אמ.אנד.אמ מחזיקה 53% ממניות סולרום הנסחרת בשווי של יותר מ-200 מיליון שקל, ובה משמש מולדבסקי כיו"ר. בספטמבר האחרון השלימה סולרום מיזוג לתוך שלד בורסאי (בשם DM3) ומאז זינקה מנייתה ב-46%, לשווי שוק נוכחי של כ-227 מיליון שקל.
קבוצת מולדבסקי החלה את דרכה בענף לפני 77 שנה, עם קום המדינה. מקימיה הם האחים המנוחים ישעיהו ואריה מולדבסקי, אשר שימשו לאורך השנים גם בתפקידי מפתח בבורסת היהלומים. לקבוצה יש נכסי נדל"ן, בהם בית מולדבסקי בגבעתיים, מגדל מגורים ברמת גן וכן השקעות נוספות. בועז, יוסי ואיתי מולדבסקי אף החזיקו בעבר בשליטה בזכיינות של דומינוס פיצה במספר מדינות באירופה.