גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מלחמת הסחר תיפתר, וכולם יחזרו לשוק המניות": התחזית האופטימית של מנהל ההשקעות

גלעד קייזר, מנהל מניות חו"ל במגדל ביטוח, ממליץ להגדיל חשיפה לשוק בארה"ב ולדבוק במניות הטכנולוגיה, כשלהערכתו עדיין טמונה הזדמנות ב-7 המופלאות ● כך גם בחברות הפארמה, בעיקר בתחום תרופות ההרזיה: "יש הערכת חסר לשוק האדיר שהן יכולות להגיע אליו"

גלעד קייזר, מנהל מניות חו''ל, מגדל ביטוח ופיננסים / צילום: יח''צ מגדל
גלעד קייזר, מנהל מניות חו''ל, מגדל ביטוח ופיננסים / צילום: יח''צ מגדל

תחום ההשקעות מעולם לא היה זר לגלעד קייזר (44), והפך עבורו למסלול כמעט טבעי בקריירה המקצועית: "תמיד עקבתי אחרי מניות והיה שיח בבית סביב זה, כולל בארוחות שישי". זאת מאחר שאביו עבד בתחום ההשקעות, וגם סבו היה משקיע בבורסה האמריקאית.

החישוב שמגלה: התשואה הפנומנלית שייצר וורן באפט למשקיעים על פני 60 שנה
"נאיבי לחשוב שהדברים הסתדרו": בשוק מעריכים שהסערה בשווקים לא מאחורינו

לחברת הביטוח מגדל בה הוא משמש כיום כמנהל מניות חו"ל, הגיע בתזמון מעניין: "ביום העליות הראשון אחרי המשבר של 2008", בסיבוב הראשון שלו שם. לאחר 11 שנים במגדל, עבר לבלקרוק, חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, וכעבור שלוש שנים חזר למגדל לתחום מניות חו"ל שאליו הוא "נמשך יותר" לדבריו. "זו עוצמה אחרת של שווקים ממה שיש בישראל, הרבה יותר מגוון והיצע".

בהסתכלות קדימה, על רקע התנודתיות הגבוהה בשוקי העולם בחודש האחרון (ירידות חדות ולאחר מכן זינוק שמחק את הפסדי המשקיעים) קייזר אומר ש"לא הייתי מספיד את השווקים כל כך מהר". זאת בניגוד למנהלי השקעות רבים שהפכו מאופטימיים במיוחד לפסימיים.

"רמת האופטימיות בשווקים וגם של האסטרטגים הייתה בסוף 2024 הרבה יותר גבוהה, והם העריכו שנה שלישית רצופה של עלייה חדה מאוד. ולאחרונה פתאום כולם הפכו לפסימיים", הוא אומר ומתייחס כמובן לפרסום תוכנית המכסים של נשיא ארה"ב בתחילת חודש אפריל, שהיוותה טריגר לנפילות בשווקים. "אני לא חושב שאנחנו נמצאים עכשיו ברמת חוסר ודאות קיצונית כמו ב-2008 או בקורונה. מה ששונה במצב היום הוא שמדובר בהחלטות מודעות שמקבל אדם אחד - דונלד טראמפ - ולא בברבור שחור באמת".

את האופטימיות הזהירה שלו שואב קייזר מכמה כיוונים. ראשית, הוא מציין שמאז השיא של המשבר קרו כמה דברים חיוביים: "השוק רשם עליות חדות בזמן שהממשל האמריקאי ניסה להרגיע ולסגת מדרישות המכסים המחמירות. הם מנהלים דיונים עם מדינות שונות - אפילו מול סין יש התחלה של שיחות, והשווקים אהבו את זה".

בנוסף, הוא מציין שנתוני המאקרו לא מצביעים בהכרח על מיתון מתקרב: "רואים חוזק של הכלכלה, נתוני שוק העבודה בסדר, אומנם יש האטה מסוימת אבל ממש לא מיתון. וצריך לזכור שיש לפד (הבנק המרכזי האמריקאי, נ"א) הרבה כלים, כשהוא יכול לשלוף את הקלף של הורדות ריבית, וזה יעזור לשווקים".

שלישית, לדבריו, גם עונת הדוחות בוול סטריט נראית מעודדת יחסית, "אף על פי שקשה לחברות לתת תחזיות כי לא יודעים איך המכסים ייראו בסופו של דבר. אך התוצאות היו מעט טובות מהצפי".

מנגד, קייזר לא צופה עליות משמעותיות בשוק בקרוב, עד שתיפתר סוגיית מלחמת הסחר: "אם נעבור את המכשול הזה ויהיו פשרות והחרגות, כך שטראמפ וכולם יוכלו לומר ש'ניצחו קצת' - הכלכלה תתגבר על זה. בסוף הכול קשור לאופטימיות של משקיעים ואיך הם תופסים סיכון. אחרי שמלחמת הסחר תיפתר, כולם יחזרו לשוק המניות".

יפן והודו במשקל יתר

בתיק ההשקעות הרצוי מקצה קייזר את המשקל הגדול ביותר לשוק המניות של ארה"ב, אך מזהה הזדמנויות גם במקומות מחוץ לה: "יפן נראית מעניינת היום, אחרי שנים של דפלציה וחוסר צמיחה. האינפלציה דחפה את הבנק המרכזי להעלות את הריבית, וראינו איך השתפרו תוצאות הבנקים בעולם כשיצאנו מריבית אפס. בנוסף, הרגולטורים בטוקיו ממשיכים ללחוץ על החברות לשפר יעילות הון".

הוא מזכיר גם את הודו, ש"אומנם הבורסה שם לא זולה, עם תמחור דומה לארה"ב, רק בלי מניות טכנולוגיה. אבל יש למדינה צמיחה גבוהה בתמ"ג, כלכלה שמונעת מביקושים פנימיים ומעמד ביניים שצומח מאוד. הודו היא יבואנית נפט, כך שכל ירידה במחירי הנפט טובה לכלכלתה. החברות עם צמיחת רווחים של 15%, ולכן זה מקום מעניין להיות בו לטווח הארוך". מנגד, לאירופה הוא נותן משקל חסר משום שלמרות ש"היא נראית כעת סופר אטרקטיבית בעקבות ההשקעות הגדולות בגרמניה, בסך טריליון אירו, וגם הריבית היורדת - אין שם טכנולוגיה".

עבור מי שינסה להקטין את החלק של ארה"ב בתיק כדי להתחמק מירידות בשוק, אם אלו יתחדשו, קייזר טוען שאין באמת אלטרנטיבה כזו: "בשיא הירידות של אפריל, כשכולם התחילו לדבר על מיתון, ראינו גם את כל שאר הגיאוגרפיות יורדות חזק. כי אם נכנסים לעולם של מיתון, משקיעים עדיין יעדיפו להיות בארה"ב מאשר באירופה או בשווקים מתפתחים.

"הרי אם מתקרבים למיתון וארה"ב משתעלת - כל העולם חולה. כוח הקנייה הכי גדול נמצא שם, והדולר הוא המטבע החזק בעולם. כלכלות אחרות יסבלו הרבה יותר מאשר החברות האמריקאיות".

"הזדמנויות באג"ח 'זבל'"

בתיק ההשקעות שסיפקה חטיבת ההשקעות של מגדל ביטוח, מומלץ למשקיע סולידי להקצות 10% למניות בישראל ו-20% למניות בחו"ל (בעיקר ארה"ב וכן יפן והודו). עוד 35% לאג"ח ממשלת ישראל (הטיה לשקלית), 20% לאג"ח קונצרניות בישראל (הטיה לצמודת מדד) ועוד 15% לאג"ח בחו"ל (שני שליש בדירוג "השקעה" והיתרה באג"ח בסיכון גבוה).

עבור משקיע אגרסיבי ממליצים שם על השקעה של 20% במניות בישראל ו-40% במניות בחו"ל. אג"ח ממשלת ישראל מקבלות הקצאה של 12% (הטיה לשקלי), קונצרניות מקומיות 20% (הטיה לצמוד) ועוד 8% לאג"ח קונצרניות בחו"ל (בעיקר בסיכון גבוה).
לדברי קייזר, "למרות שהמרווחים הצטמצמו, עדיין נראה שיש מקומות מעניינים ב'אג"ח זבל' (בסיכון גבוה, נ"א) שיאפשרו תשואה יפה של 8%-9%".

בהתייחס לסקטורים במניות, בהינתן שענקיות הטכנולוגיה הן שמובילות את השווקים כיום למעלה ולמטה, וגם בירידות האחרונות איבדו עד כ-30% מערכן, קייזר לא ממהר לוותר על הסקטור: "משקיעים פשוט שינו את הטעמים שלהם והייתה תפיסה שמעמד ארה"ב ייחלש. כסף זרם במהירות החוצה, למשל לכיוון אירופה, אבל לא הייתי מספיד אותן כקטר של שוק ההון. 7 המופלאות עוד לא אמרו את המילה האחרונה. כמות ההשקעה שלהן בצמיחה עתידית והמנופים התפעוליים מצביעים על צפי לצמיחה דו-ספרתית בשלוש השנים הקרובות. למרות התיקון כלפי מעלה הן עדיין בתמחור מעניין, ולא נראה שנפגעות כרגע ממלחמת הסחר".

מקום מעניין נוסף לטעמו הוא "תחומים ספציפיים בסקטור הפארמה. למשל, כל תחום תרופות הרזיה - השוק מעריך בחסר את פוטנציאל השוק האדיר של הפעילות הזו".

עוד כתבות

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

ללין, מנגו וג'מבו: כך בונה הראל ויזל את "קבוצת פוקס הקטנה" בקנדה

מניית קבוצת פוקס זינקה השבוע בעקבות התרחבות נוספת של קמעונאית האופנה בקנדה, עם זיכיון לפתיחת חנויות ג'מבו ● זה מצטרף לעשרות סניפים של מותגי הרשת שכבר פועלים במדינת הענק, שמציגה "פוטנציאל צרכני גבוה עבור שחקנים בינלאומיים"

ניו יורק / צילום: Shutterstock

מתכננים לנסוע לניו יורק בקיץ? מחירי הטיסות כבר קפצו בשיעור דו-ספרתי

בעקבות פגיעת הטיל מתימן בנתב"ג, דלתא ויונייטד האמריקאיות האריכו את ביטול הטיסות בכשבועיים ● למרות שבינתיים טרם הודיעו על שינויים בחודשי הקיץ, המחירים לניו יורק כבר מזנקים ● וגם: בריטיש עוצרת את כל טיסותיה לישראל עד ה-14 ביוני

נשיא טורקיה ארדואן / צילום: ap, Denes Erdos

מזרים כסף ואמל"ח: ארדואן לקח תחת חסותו את פקיסטן במלחמה מול הודו

ההסלמה בין שתי מדינות הגרעין הפכה לעימות ישיר הכולל שיגורי טילים, הפצצות ויירוט מטוסים ● הנשיא הטורקי מנצל זאת להגברת התלות של פקיסטן בו ומעניק לה סיוע כלכלי וביטחוני נרחב

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

ישראל היא המפסידה הגדולה מהפסקת האש בין טראמפ לחות'ים, ולא רק מהסיבה שחשבתם

מבחינת האמריקאים, האתגר החות'י של ישראל אינו זהה לזה של ארה"ב ● טראמפ מעוניין לקצר בחזרה את נתיב השיט שדרכו עברו עד המלחמה כ־14% מהסחר העולמי, מה שעשוי להפוך את איומי המצור על ישראל לסכנה של ממש ● גם תוכנית הגרעין האיראנית, איום קיומי למדינת ישראל, רחוקה מלהוות דאגה משותפת לירושלים ולוושינגטון

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

חדשות ההייטק / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shuterstock, AP, DEEL

החברה הישראלית שמעורבת בסקנדל הריגול התעשייתי בעמק הסיליקון

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק ● והפעם: אפל חוברת לחברת הבינה המלאכותית המתחרה ב-OpenAI ● סקנדל הריגול התעשייתי בעמק הסיליקון: קרן אנדריסן הורוביץ מגנה על חברת דיל הישראלית ● OpenAI משנה כיוון: הארגון ללא מטרות רווח ישמור על השליטה ● ושני יוצאי צ׳ק פוינט גייסו 60 מיליון דולר לסטארט-אפ הסייבר שהקימו ● חדשות ההייטק

ילדים בבית הספר / צילום: Shutterstock, Monkey Business Images

משרד האוצר והסתדרות המורים בהודעה משותפת: הושג מתווה סופי על הקיצוץ בשכר

הצדדים הגיעו לפשרות בנוגע לקיצוץ בשכר והורידו אותו ממאות שקלים שהיו אמורים לרדת ממשכורות המורים - לעשרות בודדות למורים חדשים ועד 270 ש"ח למורים ותיקים • עוד הושג במתווה: 2 ימי חופשה נוספים בשנה, לא תהיה פגיעה בגמולים, במענקים ובהפרשה לפנסיה • למתווה המלא

האחים אמיר, יוחננוף, וימן, לוי ושטראוס / צילומים: יונתן בלום, אלעד גוטמן, קרן בן ציון, איל יצהר, תמר מצפי

שיטת חברות המזון: מעלות מחירים - ומחלקות דיבידנדים יותר מאי־פעם

גל ההתייקרויות שוב שוטף את המשק, כשתשע ספקיות מזון הודיעו על העלאות מחירים בשבועיים האחרונים בטענות שונות להתייקרות חומרי גלם ועלויות ● בדקנו מה קרה לרווחים בענף המזון, ואיך קרה שהחברות בתחום מחלקות דיבידנדים בהיקפי שיא

ספיר איפרגן / צילום: יונתן בלום

משרד האוצר מתרוקן מאנשי צוות בתחום התחבורה

רכזת התחבורה במשרד האוצר ספיר איפרגן הודיעה היום על עזיבתה, זאת לאחר שרק בחודש שעבר עזב סגן הממונה על התקציבים לנושאי תשתיות איליה כץ את תפקידו ● לפני מספר חודשים אמרה איפרגן לגלובס: "אני מעריכה שהצלחתי לקדם רק מחצית ממה שקיוויתי, זו עבודה קשה ולעיתים מתסכלת"

מיקי גנור / צילום: כדיה לוי

פרשת הצוללות: ביהמ"ש קבע כי הודאות מיקי גנור במשטרה קבילות

אחרי שבוטל הסכם עד המדינה עם גנור, והוא הואשם בשוחד והלבנת הון בתיק 3000, כעת נדחתה בקשתו לפסול את ההודאות שבהן הפליל את עצמו ● סניגורו לשעבר העיד כי לא הופעל עליו לחץ להפליל את ראש הממשלה נתניהו ● ביהמ"ש: "היחס כלפי גנור בחקירות היה נינוח וידידותי"

אסף בנאי / צילום: ענבל מרמרי

מנכ"ל פרופיט מזהיר: מהלך אחד עשוי לגרום לכם לאבד שליש מהתשואה בחיסכון

אסף בנאי, מייסד ומנכ"ל משותף בקבוצת הפיננסים פרופיט, מזהיר מפני הטיות רגשיות, קורא להתרחק מטרנדים ומעדיף פיזור השקעות על פני "מסלולים טהורים" ● ולמה כדאי להמנע מניסיון לתזמן את השוק, במיוחד דרך הפנסיה ● מפגש רביעי ואחרון בסדרת "המסלול לצמיחה פיננסית" בשיתוף פרופיט

קריסת החניון ברחוב הברזל בת''א / צילום: שלומי יוסף

אחרי כמעט עשור: המהנדס בן ה-90 הורשע בפרשת "חניון הברזל"

בית משפט השלום בת"א הרשיע את חנוך צחר, שתיכנן את התקרה במבנה החניון התת-קרקעי שקרס ברמת החייל ב-2016, אחרי שקיבל את עמדת הפרקליטות כי מדובר היה בכשל חדירה שניתן היה לצפות מראש ● השופט: "הנאשם ביצע שורה של טעויות קריטיות שהובילו לקיפוח חיי אדם"

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע במהלך פיטורים דרמטי: תפטר כ-3,000 עובדים

בכוונת החברה להפחית את מספר עובדיה ב-8% עד סוף שנת 2027 ולהגיע לרווחיות תפעולית של 30% ● חברת התרופות עקפה את תחזית האנליסטים ברבעון הראשון ברווח אך פספסה בהכנסות, וגם התחזית קדימה משקפת תמונה דומה ● מניית טבע איבדה כרבע משווייה מתחילת השנה

בנין אמפא בת''א / צילום: תמר מצפי

צמרת אמפא נהנתה מחגיגת שכר ורוצה להנפיק בבורסה

מלבד האחים נקש שמחזיקים בכמחצית מהקבוצה שעיקר פעילותה בנדל"ן מניב, נטלו חמשת בעלי המניות הבולטים שכר בעלות מצרפית של 35 מיליון שקל אשתקד ● טיוטת התשקיף שפרסמה, חושפת גם את ביצועי WeWork ישראל שבידיה

קנצלר גרמניה החדש, פרידריך מרץ / צילום: Ebrahim Noroozi

קנצלר גרמניה החדש: "ישראל חייבת להישאר מחויבת לחוק הבינלאומי"

באחת מההופעות הראשונות שלו בתקשורת אחרי בחירתו אתמול, הביע הקנצלר פרידריך מרץ "דאגה רבה" מהמצב בישראל ובעזה ● בתוך כך, שר החוץ הגרמני החדש יוהאן וואדפול, שלא הסתיר את תמיכתו בישראל בשנה וחצי האחרונות, יגיע לביקור בארץ ביום ראשון הקרוב

מטוס של בריטיש איירווייז / צילום: Shutterstock, Jarek Kilian

זו חברת התעופה שמאריכה את הביטולים לטווח הזמן הארוך מכולן

בריטיש איירוויז מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד אמצע יוני, ומצטרפת לגל חברות התעופה הזרות שמאריכות את הביטולים לטווח הארוך ● וגם: הרשימה המתעדכנת של חברות התעופה שהודיעו על הארכת הביטולים

בית הקזינו בחיפה / צילום: איל יצהר

בית הקזינו בחיפה: דרישה לבטל את חוזה החכירה עם משפחת דנקנר בעקבות ההזנחה

הקליניקה המשפטית לצדק סביבתי באוניברסיטת חיפה טוענת במכתב לרמ"י כי דור כימיקלים התחייבה להשלים את בניית המבנים במתחם הקזינו בחיפה, שנה אחרי החתימה על החוזה ולשמר אותו, אך היא לא עשתה דבר בנדון ● רמ"י: "זכותה של דור להשתמש במבנה, או להרוס ולהקים חדש"

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק כמעט 500 דירות לאנשי קבע בפרויקטים חדשים: "הרוב קונים להשקעה"

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

יו"ר הפד: "הסיכונים לאבטלה גבוהה ולאינפלציה התגברו"

הפד הותיר את הריבית על 4.5% בפעם השלישית ברציפות ● הפד: חוסר הוודאות לגבי התחזית הכלכלית "התגבר עוד יותר" ● פאוול: "לא ממהרים להוריד את הריבית" ● "אנשים מודאגים מאינפלציה, מזעזוע כתוצאה ממכסים, אבל הזעזוע הזה עדיין לא הגיע" ● פאוול נשאל על הלחץ מצד טראמפ להפחתת הריבית, "זה לא משפיע בכלל"

אילוסטרציה: Shutterstock

ירשתם חלק מדירה? זהירות בעריכת הסכמי חלוקת עיזבון

ליורשים מותר להגיע ביניהם להסכמה על חלוקת נכסים מעיזבון, גם אם היא שונה ממה שנכתב בצוואה • חשוב להגיע להחלטה כזו עוד לפני שמושכים כסף או דמי שכירות מהעיזבון - אחרת תחויבו במס כבד