על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.
● הולנד משנה עמדה: תתמוך בדיון על השעיית יחסי האיחוד עם ישראל
● מזרים כסף ואמל"ח: ארדואן לקח תחת חסותו את פקיסטן במלחמה מול הודו
1הארגון השוויצרי המסתורי שאמור לנהל את חלוקת המזון בעזה
ארה"ב לוחצת על האו"ם, מדינות מערביות וארגונים לא ממשלתיים לקבל את התוכנית הישראלית להקמת מתחמי סיוע הומניטרי ואספקת מזון שיהיו בשליטתה העקיפה; כך מדווח הבוקר הוושינגטון פוסט. לפי העיתון, את הסיוע אמור לנהל ארגון חדש שנרשם בשוויץ באחרונה, בשם Gaza Humanitarian Foundation. ארגון זה אמור להעביר את הכספים לארגונים בחסות האו"ם, כמו תוכנית המזון העולמית, שיסייעו לאספקת מזון לתושבים וכן להעברת כספים לארגונים ביטחוניים אמריקאיים שיספקו שירותי אבטחה להליכים. לא ברור מי עומד מאחורי הארגון, נכתב.
נכון לעכשיו, האו"ם וארגוניו דחו את ההצעה הישראלית-אמריקאית ואמרו כי לא ייקחו חלק בתוכנית. ארה"ב מפעילה לחץ עליהם לשנות את עמדתם, כולל בשיחות עם הנציג האמריקאי למזרח התיכון של הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף.
ה-GHF פירסם הודעה לפיו מטרתו הראשונית היא להקים ארבעה מוקדי סיוע, כל אחד ל-300 אלף תושבי עזה, מה שיאפשר סיוע ל1.2 מיליון פלסטינים. לפי ההודעה, חיילי צה"ל "לא יהיו נוכחים ליד אתרי הסיוע והחלוקה". באו"ם האשימו את ישראל בניסיון לדחוק את האוכלוסייה בעזה בדרום הרצועה, היכן שהסיוע יוצע, כדי לפנות את צפונה ומרכזה להרחבת הלחימה.
מאת קרן דה-יונג וקלייר פרקר. מתוך הוושינגטון פוסט. לקריאת הכתבה המלאה.
2אחרי מקרון, גם מפלגת השלטון בבלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית
הרמז האחרון של נשיא צרפת עמנואל מקרון, כי ארצו מתכוונת להכיר בקרוב במדינה פלסטינית באופן חד-צדדי, מביא לשינוי-עמדות במדינות אחרות באיחוד האירופי. המפלגה השמרנית בבלגיה הודיעה אתמול (ד'), לפי דיווח באתר פוליטיקו, כי היא תצטרף ליוזמה שכזו.
לפי הדיווח, מדובר בשינוי מדיניות, אחרי שהמפלגה הביעה בעבר את העמדה המקובלת על האיחוד האירופי, לפיה הכרה במדינת פלסטינית תיעשה רק במועד שבו הדבר יסייע לתהליך השלום הישראלי-פלסטיני. כעת, עם זאת, מול דעת קהל ביקורתית מאוד כלפי ישראל במדינה, המפלגה הודיעה כי תתמוך במהלך ותעלה את הנושא לישיבת ממשלה בקרוב. המפלגה מובילה את הקואליציה המכהנת בבלגיה, וראש הממשלה הבלגי הוא משורותיה. מקרון צפוי להודיע על הכרה צרפתית במדינה פלסטינית בוועידה מיוחדת המתכנסת בחודש הבא בניו יורק.
מאת לולה בלום. מתוך פוליטיקו. לקריאת הכתבה המלאה.
3נושאת המטוסים האמריקאית הנלחמת בחות'ים כבר איבדה שלושה מטוסים
נושאת המטוסים האמריקאית הארי טרומן, שנשלחה לים האדום כדי לקחת חלק במתקפות האמריקאיות נגד החות'ים בתימן, ספגה שורת תקלות ותאונות שהסתכמו עד כה בנזק של 180 מיליון דולר לפחות; כך סיכמה סוכנות הידיעות ביזנס אינסיידר.
השבוע הודיע נשיא ארה"ב טראמפ על הפסקת הקמפיין האווירי נגד המורדים התימנים אחרי שלדבריו הם "הבטיחו לא לתקוף ספינות אמריקאיות". שני מטוסי F-18 שהיו על נושאת המטוסים נפלו לים האדום בימים האחרונים בשתי תקריות שונות - כבל עגינה שנקרע אחרי הנחיתה ושלח מטוס אחד למים, ותקלה שנייה לא ברורה שבמסגרתה "החליק" מטוס נוסף לא מאויש למים. במקרה הראשון שני הטייסים נחלצו מהמטוס בשלום. במקרה שלישי יורט F-18 שהוצב על נושאת המטוסים על ידי "אש ידידותית" מספינה אמריקאית סמוכה, גם במקרה זה הטייסים נחלצו בשלום אחרי שנפלטו מהמטוס. בנוסף, נושאת המטוסים התנגשה עם ספינה אחרת וספגה נזק שעלותו לא הוערכה. נושאת המטוסים מחזיקה בערך 85 מטוסים, לפי הערכות.
מאת ג'ייק אפשטיין. מתוך הביזנס אינסיידר. לקריאת הכתבה המלאה.