השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com
1הרבה ימין
מגמת ההתיימנות בפוליטיקה המערבית בעינה עומדת, לאחר שהשבוע תמו ימיה של הקואליציה השמאלית בגרמניה. המפלגה הסוציאל־דמוקרטית, שעמדה בראש הממשלה הקודמת, היא עכשיו שותפה זוטרה בקואליציה החדשה, והיא תופסת את המקום השלישי בבונדסטג, הנמוך ביותר שלה מאז התחדשה הדמוקרטיה הגרמנית, ב־1949. מפלגת ימין רדיקלית היא עכשיו האופוזיציה הראשית, וסקרי דעת הקהל מראים שהיא משתווה בכוחה למפלגת השלטון.
● הראשון של טראמפ: מה כולל "ההסכם ההיסטורי" עם בריטניה
● חזית המדע | מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה
בשבוע שעבר, מפלגת ימין רדיקלית נחלה ניצחון מוחץ בבחירות מקומיות בבריטניה. הסקרים מראים שהיא הייתה מנצחת אילו התקיימו עכשיו בחירות כלליות. כיוצא בזה, הסקרים בצרפת מעמידים את הימין הקיצוני הרחק לפני כל השאר בבחירות לנשיאות, שיהיו בעוד שנתיים.
על הרקע הזה בולט נצחונה הגדול של מפלגת הלייבור בבחירות באוסטרליה בתחילת השבוע. היא קיבלה 89 מ־151 מושבי הפרלמנט. תבוסת האופוזיציה הימנית הליברלית הייתה כה ניצחת עד שאחד העיתונים יעץ בעמודו הראשון, ״האדם האחרון העוזב את המפלגה הליברלית מתבקש לכבות את האור״.

השמאל האוסטרלי חב לפחות חלק מנצחונו לרגשי סלידה מפני דונלד טראמפ. בשבוע שעבר, גל אנטי־טראמפיסטי הנחיל ניצחון גם למפלגת השלטון בקנדה, שלפני התקפות טראמפ היתה מועמדת ודאית לתבוסה. היתכן שטראמפ יהיה הנכס הגדול יותר של השמאל?
2הצוללות הקוריאניות
ראש ממשלת קנדה, מרק קרני, סר אל הלשכה הסגלגלה השבוע. כאשר טראמפ חזר וטען לטובת "מחיקת הגבול" בין ארה״ב לקנדה, קרני הזכיר לו, שגם בעולם הנדל"ן "יש נכסים שאינם עומדים למכירה". טראמפ החליט שלא להעניק לקרני את טיפול זלנסקי. אבל הוא גם עמד על דעתו, שלארה״ב אין כל צורך בקנדה או בשווקיה. קרני ויתר על ההזדמנות לתקן אותו.
טראמפ נשא מונולוג ארוך מאוד, כרגיל, ורכבת מחשבותיו נעה בכל הכיוונים. בנקודה אחת הוא התחיל לדבר על איכויותיה של התעשייה הבטחונית האמריקאית, ובחר להדגיש דווקא את הצוללות.

מה פתאום צוללות? אולי מפני שדרום קוריאה, עם מספנות מהוללות, מציעה השבוע לקנדה עיסקה מדהימה: לבנות לה צוללות בשווי של 24 מיליארד דולר. קנדה שוקלת להסתלק מרכישת מטוסי אף־35 מארה״ב. קנדה וקוריאה מציגות אופציה חדשה: לעשות עסקים מאחורי גבה של אמריקה.
3פקיסטן ונתניהו
איבתן ההדדית של הודו ופקיסטן אינה שוככת זו השנה ה־78. הן באמת מתעבות זו את זו בכל לבן, אף כי הן כה קרובות אתנית, לשונית ותרבותית. מאז השיגו נשק גרעיני, לפני 25 שנה ויותר, התוצאות של איבתן מטרידות את שאר האנושות.
השבוע הן התקרבו למלחמה יותר מאשר בנקודה אחרת כלשהי מאז 1999. חיל האוויר ההודי תקף בעומק פקיסטן במידה שלא עשה מאז המלחמה המלאה האחרונה, ב־1971. שר ההגנה של פקיסטן, חוואג'ה אסיף, אמר לערוץ טלוויזיה מקומי, שמלחמה גרעינית היא "סכנה ממשית".

הוא אמר על הודו, כי יש לה "אותה המנטאליות של נתניהו ושל בעלי בריתו. אילו משהו מעין זה היה קורה לנו, אילו חלילה היה נשקף איום לקיומנו, וזה היה הופך לעניין של להיות או לחדול, אז אם אנחנו לא נחיה, איש לא יחיה". הוא הוסיף, ש"תגובתה של פקיסטן תיזכר בהיסטוריה".
4"מת לשרת"
לדאג רוק (Ruch) מסן אנטוניו, טקסס, גבר בשנות ה־50 שלו, נודע בתחילת השנה שנשארו לו לכל היותר שנתיים לחיות. הוא אובחן עם סרטן של בלוטת הערמונית. הרופאים המליצו על כימותרפיה אינטנסיבית. הוא ויתר. במקום זה הוא פתח מסע בכל 50 המדינות של ארה״ב, שמטרתו היא להתנדב ולעזור. השבוע הוא הגיע אל המדינה ה־17 שלו, מינסוטה.
הוא קורא למסע הזה 'מת לשרת' (Dying to Serve). "את 30 השנה האחרונות ביליתי ברדיפה אחרי הדולר, 60 שעות בשבוע", הוא אומר לרשת הרדיו הציבורית NPR. "עכשיו היה עליי לבחור בין 18 עד 24 חודשים של סבל לבין 8 עד 12 חודשים של חיים מלאים"; חיים בשירות הנצרכים, הנפגעים והחלשים.

הוא נוגע עכשיו ללבם של אלפים. הוא מקווה לעורר גל של התנדבות, "רק מספר שעות בחודש היו מספיקות, אילו נמצאו די אנשים". דאג אומר שהמשימה מועילה לבריאותו, והעזרה לזולת מציפה אותו ב'הורמונים של אושר'.
רשימות קודמות בבלוג וביואב קרני. ציוצים (באנגלית) בטוויטר.