גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשאף אחד לא דיבר על ביטקוין הם כבר סחרו בו. עכשיו הם בדרך להנפקת ענק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר
יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

בימים הקרובים צפויה פלטפורמת המסחר הדיגיטלית איטורו (eToro) להפוך לחברה ציבורית בנאסד"ק, בהנפקה שעשויה לשקף לחברה שווי של בין 3.7 ל־4.1 מיליארד דולר, כאשר השווי בדילול מלא (שמניח שכל האופציות ינוצלו ויונפקו בגינן מניות) צפוי לעמוד על כ־4.4-4.8 מיליארד דולר.

מה חושב הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי על אנבידיה וגוגל
הכירו את המיליארדר מאחורי תרומת העתק לאוניברסיטת ת"א
הראשון של טראמפ: מה כולל "ההסכם ההיסטורי" עם בריטניה

מדובר בירידה משמעותית מהערכת השווי הקודמת של החברה בשנת 2021, אז ניסתה להתמזג עם חברת SPAC (חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף מהציבור במטרה להתמזג עם חברה קיימת) לפי שווי של 10.4 מיליארד דולר, שהופחת בהמשך ל־8.8 מיליארד דולר - מיזוג שלא יצא לפועל בסופו של דבר.

ועדיין, מדובר בהנפקת ענק בעבור חברה ישראלית (הגדולה ביותר של חברה טכנולוגית ישראלית מאז הנפקת מובילאיי ב־2022), והראשונה שתעשה את זה מאז "יום השחרור" בו הכריז דונלד טראמפ על מדיניות המכסים שלו. את ההנפקה דחתה החברה בתחילת החודש שעבר, על רקע התנודתיות בשווקים שעוררה אותה תוכנית מכסים.

מאחורי איטורו, ששילבה בין עולם ההשקעות המסורתי לבין עולם והקריפטו - וביקשה להפוך את המסחר בבורסה לנגיש ופשוט יותר - עומדים האחים יוני ורונן אסיא. והסיפור של איטורו מתחיל כבר בילדותם, בבית שבו החינוך הפיננסי הגיע מוקדם: אביהם, דוד אסיא, יזם הייטק ותיק ומייסד חברת מג'יק, האמין בהתנסות מעשית ככלי ללימוד כלכלי. בגיל בר מצווה העניק לשני בניו מתנה יוצאת דופן - תיק השקעות בבורסה, שהיה גם שיעור ראשון בכלכלה.

בהמשך דרכם המסלולים של האחים היו שונים: יוני, מנכ"ל החברה, נמשך לשוק ההון ולתכנות כבר מגיל צעיר. בצה"ל שירת כמתכנת באגף המודיעין, למד ניהול תיקי השקעות במכללת מיטב, השלים תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה ותואר שני במרכז הבינתחומי. לפני הקמת איטורו, יוני הקים את CDRide - סטארט־אפ שסיפק פתרונות צילום לפארקי שעשועים. רונן הלך לכיוון אחר לגמרי: אחרי שירות מבצעי בחיל האוויר, למד לתואר ראשון בעיצוב תעשייתי בבצלאל ולתואר שני ברויאל קולג' אוף ארט בלונדון. רונן, שחלם להיות מעצב מוצר, הסתקרן בהמשך ממהפכת האינטרנט והאתגרים שהיא הביאה איתה, בעיקר מבחינת חוויית משתמש דיגיטלית.

הניצוץ להקמת איטורו הגיע ב־2006, כשרונן חזר מלימודיו בלונדון. האחים בחנו יחד אתרים פיננסיים מובילים כמו בלומברג והבחינו שהממשקים שלהם מסורבלים ולא ידידותיים. מתוך התסכול הזה וסיעור מוחות משותף נולד הרעיון להקים פלטפורמה שתנגיש את שוקי ההון והמסחר לציבור עם חוויית משתמש פשוטה ואינטואיטיבית. שנה לאחר מכן, יחד עם דודו רינג, הקימו האחים את איטורו.

הכניסה לקריפטו והמפגש עם ממציא האת'ריום

אחד הפרקים המעניינים בהתפתחות של איטורו הוא החיבור המוקדם שלה לעולם הקריפטו. כבר ב־2013, כשמעטים האמינו בעתיד של מטבעות דיגיטליים, איטורו הייתה מהחברות המפוקחות הראשונות באיחוד האירופי שהציעו מסחר בביטקוין.

חלק מהסיפור שמעטים מכירים הוא מעורבותה של איטורו בתחילת דרכו של האיש שלימים יקים את האת'ריום (Ethereum), ויטליק בוטרין הרוסי־קנדי, מייסד פלטפורמת הבלוקצ'יין שהפכה לשנייה בחשיבותה אחרי הביטקוין. המטבע הדיגיטלי של האת'ריום, הנקרא את'ר (Ether או ETH), הוא השני בערכו בעולם הקריפטו, ומשמש לא רק כמטבע להשקעה אלא גם כ"דלק" המניע את האפליקציות המבוזרות ואת החוזים החכמים הפועלים על רשת האת'ריום.

ואיך קרה החיבור? בשנים 2010-2011, יוני אסיא היה מעורב בפיתוח רעיון חדשני בשם "מטבעות צבעוניים" (Colored Coins). הרעיון, שיוני פרסם רשמית בבלוג האישי שלו במרץ 2012, הציע שיש אפשרות "לצבוע" ביטקוינים מסוימים כדי להבדיל אותם משאר המטבעות ולאפשר להם לייצג נכסים שונים בעולם האמיתי. בוטרין, אז מתכנת צעיר ומבריק, הציע לעבוד על הפרויקט במשרדי איטורו. עם זאת, לאחר תקופת עבודה משותפת, התפתחו חילוקי דעות לגבי כיוון הפיתוח. בעוד הצוות באיטורו רצה להמשיך להתבסס על תשתית הביטקוין, בוטרין האמין שיש צורך בפלטפורמה חדשה לחלוטין. הוא עזב ופנה לפתח את האת'ריום, שהפך לסטנדרט מרכזי בתעשייה.

למרות ש"הפספוס" נראה היום משמעותי, המפגש עם בוטרין חיזק את מעורבותה של איטורו בעולם הבלוקצ'יין בשלב מוקדם מאוד, הרבה לפני שהפך למיינסטרים.

היסטוריה רצופת משברים ומהמורות

ההיסטוריה של איטורו שזורה בשורה של משברים פיננסיים עולמיים. החברה עלתה לאוויר ב־2008, ממש ערב המשבר הפיננסי הגדול שהפיל את וול סטריט וזעזע את הכלכלה העולמית כולה. בעבר סיפרו שני האחים כי ניהול סטארט־אפ צעיר בתקופה כזו היה אתגר עצום, במיוחד כשהמוצר שלך קשור ישירות לשווקים הפיננסיים.

גם בהמשך הדרך איטורו התמודדה עם אירועים דרמטיים, בהם האסון בכור הגרעיני בפוקושימה בשנת 2011 שגרם לצניחה בבורסות העולם, מגפת הקורונה ב־2020 שהביאה לחוסר ודאות כלכלי, והמתיחות הגיאופוליטית המתמשכת, כמו גם ירידת שוק הקריפטו שהחלה בסוף 2021 - כאשר הביטקוין הגיע לשיא היסטורי ולאחר מכן החל בנפילה. וזו לא הייתה הנפילה הראשונה בשוק הזה.

בתחילת דרכה של איטורו, רק כ־2% מהלקוחות התעניינו במטבעות קריפטו. המפנה הגדול הגיע ב־2017, עם הוספת מטבע האת'ריום לפלטפורמה וזינוק ערכו מכ־10 דולר לכ־400 דולר בתוך חצי שנה בלבד. בעקבות זאת הוסיפה החברה מטבעות נוספים כמו ריפל, סטלר, ניאו ודאש, ובסוף 2017 כ־90% מלקוחותיה כבר סחרו במטבעות דיגיטליים.

איטורו צמחה במאות אחוזים בין 2017-2018, אולם ב־2018 התרחשה נפילה דרמטית בשוק הקריפטו. רבים בתעשייה לא חשו בנפילה עד למחצית השנייה של השנה, אך בסופו של דבר אי אפשר כבר היה להתעלם מהתפוצצות הבועה. ועדיין, השוק נותר גבוה משמעותית מהרמות של 2016, ורבים מהלקוחות שהגיעו לסחור במטבעות דיגיטליים הרחיבו בסופו של דבר את פעילותם גם למניות. הייחודיות של איטורו התבטאה ביכולתה להציע "סופרמרקט" של נכסים פיננסיים, ולא רק מטבעות דיגיטליים.

אבל דרכה של איטורו ידעה גם לא מעט מהמורות משמעותיות. למשל, בספטמבר 2024 נאלצה החברה לשלם 1.5 מיליון דולר לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC), כשזו האשימה אותה בפעילות כברוקר וסוכנות סליקה לא רשומים בתחום הקריפטו. בתגובה אמר אז יוני אסיא כי "הסדר זה מאפשר לנו להתקדם ולהתמקד באספקת מוצרים חדשניים", אך ההשלכות היו מרחיקות לכת: לקוחות החברה בארה"ב הוגבלו למסחר בשלושה מטבעות בלבד - ביטקוין, את'ריום וביטקוין קאש.

במקביל, התמודדה החברה עם תביעה שהגיש נגדה באוגוסט 2023 הרגולטור האוסטרלי, בטענה שלא סיננה מספיק את לקוחותיה וגרמה להפסדים לכ־20 אלף משקיעים מקומיים שסחרו בחוזי הפרשים - מכשיר פיננסי שנחשב למסוכן בעיני רגולטורים רבים בעולם. בשנים קודמות, חוזי הפרשים היוו בסיס הכנסות מרכזי לחברה, אך הם כאמור נחשבים לכלי פיננסי מסוכן, שבו - כך לפי נתוני החברה עצמה, 67% מהמשקיעים הפרטיים מפסידים כסף.

גם הדרך של איטורו לבורסה הייתה רצופה בניסיונות ואכזבות. כאמור, רק בחודש אפריל האחרון, ממש כשהמנועים חוממו להנפקה, נאלצה החברה לדחות את התוכניות בשל הסערה בשווקים הגלובליים שחוללו התוכניות של טראמפ.

וזו לא הייתה האכזבה הראשונה: ביולי 2022, לאחר שנה וחצי של הכנות, הודיעו איטורו וחברת ה־SPAC פינטק אקוויזישן בראשות בטסי כהן על ביטול הסכם המיזוג ביניהן. העסקה, שהוכרזה במקור במרץ 2021, כבר עברה הפחתת שווי משמעותית מ־10.4 מיליארד דולר ל־8.8 מיליארד דולר בדצמבר 2021, ולבסוף העסקה התנפצה בשל אי־עמידה בתנאי הסגירה.

בהודעה רשמית אמרה אז כהן כי "למרות שאנו מאוכזבים מכך שהעסקה הפכה לבלתי מעשית בשל נסיבות שאינן בשליטת אף אחד מהצדדים, אנו מאחלים ליוני ולצוות המוכשר שלו המשך הצלחה". עם זאת, איטורו לא הייתה לבדה, ובאותה שנה כחלק מצינון כללי בשוק ה־SPAC בוטלו עסקאות דומות של חברות רבות אחרות, בהן סיניוורס טכנולוג'י, HotelPlanner ופאנרה ברנדס.

הנפקה מתוקשרת עם נגיעות פוליטיות

ההנפקה הצפויה כעת מגיעה בתקופה של התאוששות במחירי הקריפטו. הביטקוין עלה בכ־24% מאז אפריל ונסחר קרוב לרף של 100 אלף דולר.

גם הנתונים הפיננסיים של איטורו מציגים תמונת מצב מרשימה: החברה גבתה עמלות בהיקף של כ־931 מיליון דולר בשנת 2024, והרווח הנקי שלה זינק משמעותית - מ־15.3 מיליון דולר בלבד ב־2023 ל־192 מיליון דולר. הרווח התפעולי של החברה (לפני מסים, ריבית והוצאות חשבונאיות) הגיע ל־304 מיליון דולר, שיפור של יותר מפי שניים בהשוואה לשנה קודמת.

כיום, החברה מעסיקה כ־1,700 עובדים, פועלת ביותר מ־70 מדינות ומשרתת עשרות מיליונים. בין המשקיעים הגדולים שלה ניתן למנות את ספארק קפיטל, קבוצת BRM של האחים אלי וניר ברקת ויובל רכבי, קרן Andalusian SPV, SBT Venture Fund ו־CM Equities SP.

ענקית ההשקעות בלאקרוק צפויה לרכוש בהנפקה מניות בסכום של 100 מיליון דולר. לפי הדיווחים, האחים יוני ורונן אסיא עצמם יממשו גם הם חלק מהחזקותיהם, בכ־26 מיליון דולר וכ־12 מיליון דולר בהתאמה.

במקביל, לאחרונה עלה לכותרות הקשר של איטורו למשפחת הנשיא טראמפ. הניו יורק טיימס דיווח שיוני אסיא רכש מטבעות של World Liberty Finance, חברת קריפטו בבעלות משפחת טראמפ, בסכום של 4,000 דולר. הדיווח מגיע על רקע היחס החיובי של הממשל החדש כלפי תעשיית הקריפטו, בניגוד לממשל ביידן שנקט גישה רגולטורית מחמירה יותר. ובכלל, בתעשיית הקריפטו רבים רואים בניצחון טראמפ בבחירות הזדמנות חדשה לפריחת התחום. חברות רבות בתעשייה חששו מרגולציה דמוקרטית מחמירה ותמכו בדרכים שונות בקמפיין של טראמפ.

המודל המשפחתי שמאחורי החברה

הקשר המשפחתי בין האחים אסיא ממשיך להיות אחת מאבני היסוד של איטורו. גורמים בסביבת החברה מ ספרים כי השניים פועלים לפי העיקרון: "קודם כל אחים, אחר כך שותפים עסקיים". ואכן, המודל הזה - של שני מוחות משלימים, אחד טכנולוגי ואחד עיצובי - מוכיח את עצמו לאורך כמעט שני עשורים.

עבור איטורו, ההפיכה לחברה ציבורית מהווה לא רק הזדמנות לגיוס הון ונזילות למשקיעים, אלא גם חיזוק האמון בקרב הציבור הרחב. בעולם שבו משקיעים פרטיים מחפשים פלטפורמות יציבות ושקופות - במיוחד בתחום התנודתי של הקריפטו - למהלך כזה יש משמעות אסטרטגית עמוקה.

אם ההנפקה תצליח, איטורו עשויה להפוך לא רק לשם מוכר יותר בעולם ההשקעות, אלא גם לגורם מאתגר עבור המערכת הבנקאית המסורתית. הדרך מכאן והלאה תהיה תלויה לא רק ביכולת של החברה להמשיך לחדש, אלא גם באמון שתצליח לשמר מול משקיעים, רגולטורים והציבור כולו.

עוד כתבות

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים