גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היא אחת הידידות הגדולות של ישראל. אז למה אזרחיה לא אוהבים אותנו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: טראמפ מתרחק מנתניהו, המאבק הפלסטיני איבד את המומנטום שלו וסקר חדש מגלה שרוב הגרמנים רואים את ישראל באור שלילי ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

עצרה טיסות לאיראן: כך כבשה לבנון את שדה התעופה שלה מידי חיזבאללה
לאחר בזק ופז: מי המניות הישראליות הבאות שעלולות לאבד השקעה נורבגית

1הכותרות בעולם בעקבות שחרור עידן אלכסנדר: לטראמפ נמאס מנתניהו

לאחר שארה"ב קיימה משא ומתן ישיר עם חמאס וגרמה לשחרורו של החייל החטוף בעל האזרחות האמריקאית-ישראלית עידן אלכסנדר, בעולם מאמינים - לדונלד טראמפ נמאס מבנימין נתניהו. בגרדיאן נכתב כי "טראמפ מתעייף מהלחימה של ישראל בעזה". בערב שלפני שחרורו של אלכסנדר, סטיב ויטקוף, השליח של טראמפ למזרח התיכון, הבהיר "אנחנו רוצים להחזיר את החטופים הביתה, אבל ישראל לא מוכנה לסיים את המלחמה". בגרדיאן נכתב כי "זו הייתה האחרונה בשורת עלבונות בולטים ובעלי משקל מהבית הלבן שמרמזים כי בעלת הברית החשובה ביותר של ישראל מתוסכלת מממשלתה - וייתכן שאיבדה עניין בגורלה".

אלון פנקס, הקונסול הישראלי בניו יורק לשעבר, אמר לגרדיאן "טראמפ לא נגד ישראל, אבל גם לא אכפת לו מישראל. נתניהו הפך למטרד - ומטרד שלא מוסיף לחשבון הבנק".

בוול סטריט ג'ורנל נכתב כי "הגישה של טראמפ כלפי ישראל קשה יותר ממה שרבים בישראל ציפו, והוא הפך מדמות התומכת ביותר בישראל בתקופת כהונתו הראשונה לגורם פחות צפוי בתקופה השנייה". יוחנן פלסנר, נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה אמר לוול סטריט ג'ורנל כי "זה לא סוף ירח הדבש". והוסיף כי בקרב הישראלים "יש הבנה מפוכחת שטראמפ הוא לא ראש ממשלת ישראל, אלא נשיא ארה"ב". אולם, יואל גוזנסקי, מהמכון למחקרי ביטחון לאומי אמר כי "ארה"ב פועלת לפי תסריט אחר באזור, שלא בהכרח כולל את ישראל".

באטלנטיק, בניתוח של יאיר רוזנברג, נכתב כי בעוד ש"רוב הישראלים רוצים לסיים את המלחמה, ראש הממשלה שלהם לא". רוזנברג אומר כי הנתק בין טראמפ לישראל אינו קיים. "הפער איננו בין הנשיא לישראל - אלא בין הנשיא למנהיג ישראל". לפי רוזנברג, "רוב הישראלים תומכים במה שעושה טראמפ ומתנגדים לגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו למלחמה בעזה".

רוזנברג מסכם, "ישראל של היום היא חברה מותשת ממלחמות שרוצה את בניה ובנותיה חזרה, ולא לקדם תרחיש קיצוני שהגה הימין הקיצוני: לגרש את תושבי עזה ולכבוש את הרצועה ללא הגבלת זמן. רק 20% מהישראלים תומכים בהקמת התנחלויות יהודיות בעזה, ורק 16% תומכים בשלטון צבאי ממושך שם. בהתחשב במציאות הזו, טראמפ אולי מבין כעת שבן־שיחו הישראלי הוא טיגריס נייר - חסר לגיטימיות ציבורית. השאלה היא: עד כמה הוא ילחץ כדי לנצל את יתרונו? לעת עתה, המו"מ על שחרור אלכסנדר שהציב את נתניהו בשוליים - והמהלכים הבאים של צוות טראמפ לקראת עסקת בני ערובה והפסקת אש כוללת - מרמזים שממשלו כבר בחר צד: צד הרוב הישראלי".

מתוך הגרדיאן מאת אמה גרהם-אריסון. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך הוול סטריט ג'ורנל מאת קרי קלר-לין. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך האטלנטיק מאת יאיר רוזנברג. לקריאת הכתבה המלאה.

2סקר חדש: רוב הגרמנים רואים את ישראל באור שלילי

דוח חדש של קרן ברטלסמן מעלה ממצאים מדאיגים על היחס של הציבור הגרמני כלפי ישראל והיהודים, פורסם בשפיגל הגרמני. עמדות שליליות כלפי ישראל התחזקו משמעותית בקרב הציבור הגרמני, יותר משליש מהנשאלים הביעו תמיכה באמירות אנטישמיות, ורובם מחזיקים בדעה שלילית על ממשלת ישראל. לצד עלייה בתמיכה בזיכרון השואה כערך פוליטי מרכזי, ניכרת ירידה חדה בתחושת האחריות ההיסטורית של גרמניה כלפי העם היהודי. הסקר מדגיש את הפער ההולך וגדל בין עמדות הציבור בגרמניה לבין אלו בישראל, ומעורר שאלות מטרידות על עתיד היחסים בין שתי המדינות.

הסקר בחן כ-2,700 נשאלים בגרמניה ובישראל, והשינויים שנרשמו בדעת הקהל ברובם קרו אחרי ה-7 באוקטובר. לפי הסקר, "רק 36% מהאזרחים הגרמנים שנשאלו ציינו כי יש להם 'דעה טובה מאוד או די טובה' על ישראל. מדובר בירידה של 10% לעומת הסקר הקודם מ־2021. לגבי ממשלת ישראל, 59% מהנשאלים הביעו דעה שלילית - ב־2021 היו אלה רק 43%. אין כמעט הבדל בין גרמניה המזרחית לגרמניה המערבית".

הממצאים המדאיגים במיוחד נוגעים לאנטישמיות הגוברת בגרמניה ולעלייה של אנטישמיות בעיקר בקהל הצעיר. לפי הסקר, יותר משליש מהגרמנים "הביעו הסכמה לנוסחים אנטישמיים קלאסיים". 27% הסכימו לאמירה שליהודים יש יותר מדי השפעה בעולם (ב־2021 היו אלה 24%). העלייה החדה ביותר נרשמה בקרב בני פחות מ־40: 28% הסכימו לאמירה - פי שניים מאשר ב־2021".

נכתב כי "התמונה של גרמניה בישראל חיובית בהרבה: 60% מהנשאלים הישראלים הביעו "דעה טובה מאוד או די טובה" על גרמניה. 42% מהנשאלים העריכו לחיוב את ממשלת גרמניה הקודמת, ורק 17% לשלילה. עם זאת, הספקנות בישראל גברה. כך, בשנת 2021, "55% מהישראלים שנשאלו חשבו באופן חיובי על ממשלת גרמניה".

מתוך השפיגל מאת כריסטוף שולט. לקריאת הכתבה המלאה.

3כך המאבק הפלסטיני איבד מומנטום

מאז מתקפת חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר, נדמה היה כי הסוגיה הפלסטינית זוכה לתשומת לב בינלאומית מחודשת כשהנושא הפלסטיני "הגיע לראש סדר היום הבינלאומי". אך המאבק הפלסטיני איבד מומנטום "ונמוג במהרה", פורסם בניתוח של אהרון דייוויד מילר, ולורן מורגנבסר, מקרן קרנגי לשלום בינלאומי ל-Foreign Policy. שילוב של תמיכה אמריקאית בלתי מסויגת בישראל, אדישות מצד מדינות ערב, ופיצול פנימי חריף בזירה הפלסטינית, גרמו לכך שלא רק שהנושא לא התקדם, אלא הפך רחוק שנות אור מהשגת פתרון מדיני.

"עד סוף 2023, כאשר הקהילה הבינלאומית מצאה את קולה הפרו־פלסטיני וקמפוסים בארצות הברית געשו בהפגנות שלא נראו מאז מלחמת וייטנאם, נדמה היה שזמנם של הפלסטינים הגיע סוף־סוף, ושהנושא לא ניתן עוד להכחשה. איך ייתכן שלא?", נכתב. אולם לפי החוקרים, כעת שהנשיא אמריקאי יוצא למסעו הראשון במזרח התיכון "הנושא הפלסטיני נדחק".

מה שגרם לכך הוא שילוב של מספר גורמים: "חוסר היכולת של הקהילה הבינלאומית, התמיכה הבלתי מתפשרת של ממשל ביידן וכעת גם טראמפ בממשלת נתניהו, סירובן של מדינות ערביות מרכזיות לדרוש מחיר משמעותי מישראל, והכאוס המוחלט של התנועה הלאומית הפלסטינית", נכתב.

כעת, "לאחר 7 באוקטובר והסבל האנושי שגרר, קשה לדעת מה יוכל להחזיר את הנושא הפלסטיני לקדמת הבמה, קל וחומר ליצור מסלול לפתרון שיסיים את הסכסוך. הפרדוקס של 7 באוקטובר ברור: מצד אחד, הוא הדגים באימה שהפתרון האפשרי היחיד לסכסוך הישראלי־פלסטיני הוא היפרדות במשא ומתן; מצד שני, הוא הפך את השגת הפתרון הדו-מדינתי לדבר כמעט בלתי אפשרי", נכתב.

למרות שהתמיכה במאבק הפלסטיני עלתה במדינות כמו ספרד, אירלנד ונורבגיה, שאף הכירו במדינה פלסטינית, "ההשפעה העיקרית של הביקורת הבינלאומית הייתה דווקא חיזוק עמדתה של ממשלת הימין בישראל, שזכתה לתמיכת ארצות הברית בעמידה מול הניסיונות לכפות עליה מחיר ממשי", נכתב.

"כעת, כאשר טראמפ מבקר במפרץ, אפשר לשאול את השאלה - אם מדינות ערב אינן מוכנות להתגייס למען הפלסטינים, מי כן?". לפי החוקרים, "ייתכן שזה לא נוח פוליטית להודות בכך, אך הפלסטינים עצמם מילאו תפקיד מפתח במצוקתם הנוכחית. מתקפת 7 באוקטובר טלטלה את הישראלים, והרחיקה אותם מהשלום עם שכניהם. הציבור הערבי לא התקומם נגד משטריו - ודאי שלא נגד ישראל - והאזור לא שקע במלחמה רב-חזיתית. ישראל יצאה מן האירוע כמעין הגמון אזורי, בעלת שליטה בהסלמה שחשפה את פגיעותה של איראן והשמידה את שלוחתה בעלות מיליארדי הדולרים בלבנון. לא היה משבר ביחסים בין ארה"ב לישראל, ולמרות בידודה הגובר של ישראל - ממשלת נתניהו לא הפכה למצורעת בזירה הבין־לאומית. התנועה הלאומית הפלסטינית - שמעולם לא שבה לאיזון מאז מותו של יאסר ערפאת - מפולגת, מסוכסכת ומשותקת מתמיד", נכתב.

מתוך ה-Foreign Policy מאת אהרון דייוויד מילר, ולורן מורגנבסר. לקריאת הכתבה המלאה.

4מלונות מפוארים ומופעי ראווה: כך מתחרות המדינות הערביות על טראמפ

ביקורו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במזרח התיכון התחיל היום עם נחיתה בסעודיה, יימשך ארבעה ימים ויכלול בין היתר את קטאר ואיחוד האמירויות. הביקור הופך לתחרות של ממש בין המדינות, שמשתדלות להרשים את הנשיא, שמחפש איפה להשקיע. הסעודים ינסו להרשים את טראמפ במופע רחפנים, קטאר תציע לו מטוס בואינג חדש, ואפילו "סידורי השינה שלו עומדים בפני תחרות קשה", פורסם באקונומיסט.

פרשנים אומרים בפה אחד, הביקור של טראמפ במדינות הערביות יהיה בעיקר עסקי. "מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, כבר הציע 600 מיליארד דולר במסחר והשקעות בארבע השנים הבאות. זהו מספר מופרז לחלוטין, אך הוא משקף הבנה של מה מניע את מר טראמפ. שליטי המפרץ יעניקו לו הבטחות גדולות שיוכל להציג בבית. ובתהליך הזה, הם מקווים לגרום למדינותיהם להיראות מושכות יותר עבור משקיעים אמריקאים פוטנציאליים", נכתב באקונומיסט.

ומה לגבי המצב האזורי הרעוע? המדינות הערביות צפויות ללחוץ על טראמפ בשני נושאים עיקריים. סיום המלחמה בעזה ומשא ומתן על הסכם הגרעין עם איראן. הראשון, דורש מטראמפ לללחוץ על נתניהו לסיים את הלחימה. הסכם הגרעין עם איראן והסבב הרביעי של השיחות עבר "באופן סביר" ואמריקה אף טענה שהשיחות היו "מעודדות".

מנהיג נוסף שמנסה להתחרות על כיסו של טראמפ הוא אחמד א-שרע, נשיא סוריה החדש, שנואש "שארה"ב תסיר את הסנקציות על המדינה". לשם כך, הנשיא הסורי "מנהל לאחרונה מתקפת חיזור, מנסה לפתות את טראמפ בהבטחות לשלום עם ישראל ומענקי נפט וגז לחברות אנרגיה אמריקאיות".

ומי צפוי להשאר מחוץ למעגל? ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. "המלחמה המתמשכת בעזה גורמת לכך שאיש במפרץ אינו רוצה לארח אותו. אפילו איחוד האמירויות, שכוננה קשרים רשמיים עם ישראל ב־2020, מתייחסת אליו כאל 'פרסונה נון גרטה' (אישיות בלתי רצויה, י"פ). גם טראמפ לא מתכנן לעצור בישראל בדרכו חזרה לוושינגטון", נכתב באקונומיסט.

"טראמפ יחזור הביתה ב־16 במאי עם עסקאות ההשקעה שלו, ואולי גם עם מטוסו החדש. פריצות דרך גדולות בעזה, איראן וסוריה עשויות להיות חמקמקות יותר. אך ביקורו במפרץ עשוי בכל זאת לסמן שינוי בגישתה של ארה״ב לאזור - כזו שאינה מיישרת קו עוד עם האינטרסים של ישראל", נכתב.

מתוך האקונומיסט. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

אבי אורטל, מייסד קרן ההשקעות מנור אוורגרין / צילום: שלומי יוסף

הלהיט הביטחוני הבא? החברה החדשה שבדרך לבורסת ת"א

RP אופטיקל לאב צפויה להנפיק בבורסת ת"א לפי שווי של כ-600 מיליון שקל (לפני הכסף) ● קרן ההשקעות מנור אוורגרין, שמוביל אבי אורטל, רכשה לפני כשנה וחצי 40% מהחברה לפי שווי של 175 מיליון שקל

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט תחזור רק בחודש הבא. המחירים כבר קפצו פי שלושה

בשעה שסימן שאלה מרחף מעל הטיסות של חברת הלואו קוסט הבריטית איזי ג'ט לישראל, היא משווקת כרטיסים לשלושת היעדים המבוקשים ביותר שלה במעל 1,000 דולר ● החברה אמורה לשוב לישראל ביוני הקרוב, בשעה שהמתחרות שלה טרם הודיעו על חזרה ● עד כה איזי ג'ט הקפידה להודיע מראש על ביטולים ולא חיכתה לרגע האחרון

דובי פרנסס / צילום: ארכיון group 11

גויסה בתקופת ההייפ: קרן 5 של דובי פרנסס ממשיכה להתכווץ

חברת ההשקעות של דובי פרנסס, קרן 5 של גרופ 11, דיווחה על סך נכסים מנוהלים של 191.7 מיליון דולר, ירידה של 8.4% ביחס לשנה שעברה ● הקרן גויסה בשיא ימי ההייפ של בועת הטכנולוגיה ב-2021 ועד כה לא הניבה הצלחות גדולות, עם זאת, עוד מוקדם לקבוע - קרנות הון סיכון בוחנות את ההצלחה לאחר תקופה של 7 שנים

בנייה ברעננה. פחות 4,000 דירות חדשות / צילום: שלומי יוסף

המדינה לא רוצה יותר לתת הנחות של מיליון שקל על דירה, ואלו הערים שיוצאות מתוכנית ההגרלות

התוכנית הממשלתית להגרלת דירות מסובסדות תובא השבוע להכרעת מועצת מקרקעי ישראל, לאחר שהאוצר ומשרד השיכון הגיעו להסכמות להפעלתה רק מחוץ למרכז וביישובים במדד סוציו־אקונומי נמוך ● 127 ראשי רשויות: המהלך יקטין את ההיצע באזורי הביקוש

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים נגד תופעת ה"דרייברים": פשטה על "תחנות מוניות" פיראטיות

מדובר במנגנון משומן הפועל במחשכים, ללא אישורים של משרד התחבורה וללא כל דיווח לרשויות המס ● האפשרות הזמינה של מערך היסעים באמצעות רכבים פרטיים לאורך כל שעות היום וללא כל רגולציה יצרה תעשייה שלמה של כסף שחור המתגלגל מתחת לעין הרשויות

יקי רייסנר, בעלים ומנכ''ל רייסדור יזמות / צילום: גיא שנקרמן

יזם הנדל"ן שמגיע לבורסה ומנסה להשתחרר מערבויות אישיות של 1.3 מיליארד שקל

רייסדור של היזם יקי רייסנר פועלת לגיוס 150 מיליון שקל באג"ח, ומתכוונת לפעול לשחרורו מערבויות שהעמיד להתחייבויותיה ● החברה מתרחבת מדיור לאוכלוסייה החרדית גם לנדל"ן המניב ● לאחר שוויתר על שכר אשתקד, רייסנר יזכה לתגמול שנתי בעלות עד 4.8 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה מזנקת ב-6%, זאת הסיבה

נאסד"ק עולה ב-1.3% ● אנבידיה חוזרת ל"מועדון ה-3 טריליון דולר" לאחר שלושה חודשים ● האינפלציה בארה"ב הפתיעה לחיוב: יורדת לקצב שנתי של 2.3% באפריל ● הרץ, הפוזיציה החדשה של ביל אקמן נופלת ב-15% ●  מגמה מעורבת באירופה ● הניקיי קפץ בכ-1.4%, ההנג סנג נפל בכ-1.9% ● הדולר נחלש מול המטבעות הזרים

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

לופטהנזה מאריכה את ביטולי הטיסות לישראל אך בוחנת את האפשרות לחזור

למרות ניסיונות רת"א להשיב את קבוצת התעופה הגדולה בעולם: לופטהנזה מודיעה על הארכה נוספת של טיסותיה לישראל, והדבר עלול להוביל חברות נוספות בעקבותיה

מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בודנובסקי

ירידה חדה ברכישות ברשתות השיווק: "הגענו לגבול היכולת להוציא על קניות"

ההוצאות ברשתות המזון צנחו ביותר מ־4% בחודש מרץ 2025 ביחס לשנה שעברה - כך עולה מבדיקה שביצעו במזרחי טפחות ● "היצרנים מתחילים להפנים זאת, ואפשר לראות בשטח שעליית המחירים החלה להיבלם", אומר יוני פנינג, אסטרטג ראש בבנק ● מה תרם לשינוי?

מבצעי קבלנים / צילומים: דרור מרמור, פולי טובמן, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשלם את שכר הדירה ואת המשכנתא: מה עומד מאחורי המבצעים החדשים של הקבלנים

מבצעי המימון שתדלקו את השוק עד כה הולכים ונעלמים והקבלנים נדרשים לפתרונות יצירתיים למשיכת רוכשים ● על הפרק: תשלום החזרי המשכנתא לתקופה קצובה, מתווה עסקה בפריסה נוחה ואפילו הנחות ישירות במחיר הדירה

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

משבר הטיסות עשוי להיות בשורה רעה לאינפלציה, ומה צפוי במדד השבוע?

האינפלציה בחודש אפריל צפויה לרדת ל-3.1% עפ"י התחזיות, אך רכיב הטיסות לחו"ל עלול להרוס את קצב ירידת מדד המחירים ● מה צפוי המשך השנה, ומתי האינפלציה תתכנס אל יעד יציבות המחירים של בנק ישראל?

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

התרופה הזו הייתה אמורה להיות מנוע ההתאוששות של טבע. ואז הגיע טראמפ

הנשיא האמריקאי הודיע על כוונתו להוריד את מחירי התרופות בכ־60% וגרם לטלטלה במחירי מניות פארמה ברחבי העולם - לא בפעם הראשונה ● מנהל קרן גידור מודה: "זה בלתי ניתן לכימות כרגע, אבל הפחד והירידות מובנים לחלוטין" ● ומה צפויה להיות הפגיעה בטבע?

סם אלטמן, ג'נסן הואנג, אנדי ג'סי / צילום: Chiang Ying-ying, AP, Aurelien Morissard

האורחים המפתיעים של טראמפ בסעודיה: בכירי עמק הסיליקון

ועידת פורום ההשקעות המשותף לארה"ב וסעודיה פרסמה את רשימת הבכירים שיגיעו בימים הקרובים לריאד, שכוללת גם דמויות בולטות שאינן בהכרח ידועות בקרבתן לטראמפ ● יורש העצר מוחמד בן סלמאן, משקיע יותר ויותר מקרן העושר הממלכתית הסעודית בחברות טכנולוגיה ובתשתיות

טראמפ והנסיך הסעודי מוחמד בן סלמן / צילום: ap, Evan Vucci

כ-142 מיליארד דולר: טראמפ חתם על עסקת הנשק "הגדולה בהיסטוריה"

ארצות הברית וערב הסעודית חתמו היום על עסקת נשק ענקית, שהבית הלבן כינה הגדולה בהיסטוריה ● העסקה נחתמה כחלק ממספר עסקאות בין המדינות - המוערכות בכ-600 מיליארד דולר

נמל חיפה / צילום: גדות

שיעבוד והשקעה של מיליארדי שקלים: הדיל שנרקם בנמל חיפה

הוועדה למכירת מניות המדינה גיבשה פתרון יצירתי לדרישת נמל חיפה לשעבד כמעט 3 מיליארד שקל מקופתו ● עפ"י ההחלטה, הכסף שהשאירה המדינה בקופת הנמל, שנועד להשקעה בתשתיות בעשור הבא, יועבר כבר כעת לחברת נמלי ישראל, ואת היתרה הנמל יוכל לשעבד

רכבת ישראל / צילום: שלומי יוסף

הסטת הרכבות להילולה במירון: בג"ץ דחה את העתירה נגד משרד התחבורה

העותרים ביקשו להורות למשיבים להסביר מדוע לא יתאפשר לתושבי כרמיאל והאזור לעשות שימוש בתחנת כרמיאל של רכבת ישראל בסוף השבוע, אז התחנה תשמש את באי ההילולה במירון ● בג"ץ דחה את העתירה על הסף בשל אי-מיצוי הליכים ● מנכ"ל "ישראל חופשית": "משרד התחבורה לוקח את הזלזול הבוטה בציבור הישראלי צעד אחד קדימה"

ההסכם בין ארה''ב לסין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock, AP/Matt Rourke

ארה"ב וסין בדרך להסכם היסטורי, האם קוריאה ויפן יהיו הבאות בתור?

הממשל האמריקאי הודיע על הסכמות שהושגו במו"מ מול סין, ונתן את האות לעליות שערים חדות בבורסות מסביב לעולם ● בין היתר הוסכם על הפחתה חדה במכסים ההדדיים לתקופה של 90 יום ● עפ"י הערכות, יפן ודרום קוריאה עשויות להיות הבאות בתור ● הבשורה הפחות מעודדת: הריבית בארה"ב עלולה לעלות

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

המספרים של ביג גלילות נחשפים: על כמה באמת עומדים הפדיונות

נתוני חברת ריס מראים ירידה מהשיא בפדיונות מרכז ביג פאשן גלילות, בעיקר בימי חול ● וגם: כך השפיעה פתיחתו על הקניונים באזור המרכז

עופר ינאי / צילום: אבישג שאר ישוב

פשרה: רשת 13 תחזיר לעופר ינאי את ההלוואה בסך 4 מיליון דולר

במסגרת ההסכם תימחק התביעה בסך 16 מיליון שקל שהגיש ינאי נגד בעלי רשת 13 לן בלווטניק ויו"ר הערוץ נדב טופולסקי ● התביעה הוגשה לאחר שינאי נסוג מהעסקה לרכישת 10% מערוץ רשת 13, וביקש לקבל בחזרה את הפעימה הראשונה שהעמיד לטובת הערוץ ואשר רשת סירבה להחזיר

הרכבת הקלה בירושלים / צילום: Shutterstock

בונוסים תמורת אישור פרויקטים: הדרישה החריגה של המשטרה, וההתקפלות של האוצר

גורמים בענף התשתיות מתארים התנהלות בעייתית מצד מחוז ירושלים במשטרה, שבניסיון "לסחוט" תקציבים מסרב להקצות כוח־אדם לאבטחת העבודות על הרכבת הקלה, ומאיים על קבלנים ● כדי לעצור את העיכובים, האוצר מציע למחוז תקנים ובונוסים בעשרות מיליוני שקלים