ריינאייר / צילום: Shutterstock
מאז פגיעת הטיל ששיגרו החות'ים לעבר אזור נמל התעופה בן גוריון, יותר ויותר חברות תעופה בינלאומיות מודיעות על הארכת ביטולי טיסותיהן לישראל. האחרונה והמרכזית שעשתה כן היא קבוצת לופטהנזה, שהודיעה כי לא תשוב לפעול בישראל לפחות עד סוף החודש. מדובר באיתות שלילי, שכן חברות תעופה אירופיות רבות נוהגות להמתין לצעדיה של לופטהנזה, ולעיתים קרובות מתחקות אחריה.
● בדרך לאלף דולר: מחירי הטיסות ליעד הזה עשויים לזנק בחדות
● ענקית הלואו קוסט תחזור רק בחודש הבא. המחירים כבר קפצו פי שלושה
● הישראלים שמנצלים את גל ביטולי הטיסות כדי להזמין כרטיסים בזול
היעדרותן של חברות הלואו קוסט הבולטות שפעלו בקווים ישירים לישראל עד לגל הביטולים האחרון, מביאה לכך שמספר יעדים, חלקם משניים אך אהובים על הקהל הישראלי, פשוט נעלמו מהמפה עד שהחברות הללו יחזרו לפעולה. זאת מאחר שהן היחידות שמפעילות טיסות ליעדים אלו.
כך למשל, חברת הלואו קוסט האירית, ריינאייר, שלא תשוב לישראל לפחות עד 21.5, היא המפעילה הבלעדית לטיסות ישירות לבאדן באדן וממינגן שבגרמניה, נאפולי, בולוניה וטורינו שבאיטליה, ופוזנן שבפולין. מדובר ביעדים פופולריים לחופשות קצרות ולא יקרות, שעד לא מזמן ניתן היה לרכוש אליהם כרטיסים בפחות מ־100 דולר.
חברת הלואו קוסט הבריטית איזי ג'ט שתכננה לחזור לישראל בתחילת יוני ולאחר שנה שלמה שבה לא פעלה בארץ, עלולה כעת להאריך את הביטולים. לפי הערכות, החברה צפויה בקרוב להודיע על דחייה של חודש, ובכך לוותר על הפעילות בישראל בחודש יוני. איזי ג'ט היא המפעילה הבלעדית של טיסות ליעדים כגון ז'נבה ובאזל - שמאז היעדרה הפכו ללא נגישים בטיסה ישירה.
פערים של מאות דולרים
במצב הנוכחי, מפת היעדים שניתן לטוס אליהם ישירות מישראל מצטמצמת באופן מורגש, נוסעים רבים שמתעקשים לצאת לחופשה על אף ביטולי הטיסות - נאלצים למצוא דרכים יצירתיות להגיע ליעדים השונים. כשהטיסות ליעדים אלו אפשריות רק עם עצירות ביניים, לרוב דרך רומא, פרנקפורט, מינכן או בודפשט, מה שמאריך משמעותית את זמן ההגעה ומייקר את המחיר הכולל.
גם במזרח הרחוק מורגש החסר: אייר אינדיה הודיעה על השעיית טיסותיה בקו ת"א ניו דלהי עד 25 במאי. בכך, נעלמה זמנית האפשרות להגיע ישירות מהארץ להודו, יעד משמעותי עבור מטיילים צעירים ואנשי עסקים. נכון להיום, הדרך להגיע לניו דלהי כוללת עצירת ביניים לרוב באיחוד האמירויות וברוב המקרים היא מייקרת את עלות הטיסה ביחס למחירי הטיסות הישירות. כך, בדקנו בכמה מוכרת אייר אינדיה כרטיסים בטיסה הלוך ושוב לחודש יוני לדלהי, לאחר החזרה המשוערת שלה, לעומת טיסה דומה עם עצירת ביניים של חברת אמירייטס לאותו היעד. האחרונה תהיה יקרה מזו שמציעה אייר אינדייה באופן ישיר. 569 דולר באייר אינדיה לעומת 907 דולר בשילוב טיסות של פליי דובאי (חברת הבת של אמירייטס) ואמירייטס, לטיסה הלוך ושוב.