חברת הלואו קוסט הבריטית איזי ג'ט הודיעה בחודש ינואר האחרון על כוונתה לחדש את פעילותה בישראל בחודש יוני הקרוב, שמתקרב בצעדי ענק. ההודעה על חידוש הטיסות הגיעה לאחר תקופה ארוכה שענקית הלואו קוסט הבריטית לא פעלה בישראל: היא הפסיקה את פעילותה בארץ באפריל 2024, לאחר מתקפת הכטב"מים האיראנית, אז הודיעה כי ההקפאה תימשך עד סוף אוקטובר 2024. באוגוסט, עם ההסלמה שהחלה, איזי ג'ט האריכה שוב את השעיית הטיסות עד מרץ 2025, והפכה לחברת התעופה הראשונה שמודיעה על ביטול טיסות לטווח כה ארוך.
● מלונדון באהבה: חברת התעופה שלחצה לקבל הקלות היא הראשונה לבטל טיסות
● הישראלים שמנצלים את גל ביטולי הטיסות כדי להזמין כרטיסים בזול
● חברת התעופה האירופית הראשונה שחוזרת לישראל
אם חזרתה תתקיים כמתוכנן, איזי ג'ט תפעיל טיסות 38 טיסות שבועיות בין תל אביב לשבעה יעדים מרכזיים באירופה: לונדון (לוטון), אמסטרדם, ברלין, באזל, ז'נבה, ניס ומילאנו - מתוכן שמונה טיסות בשבוע ללונדון (לוטון), שש טיסות שבועיות לז'נבה, לאמסטרדם ולמילאנו וארבע טיסות שבועיות לברלין, לבאזל ולניס.
אלא שכעת חזרתה של איזי ג'ט עומדת בסימן שאלה, בשעה שקבוצת התעופה הגדולה בעולם לופטהנזה - זו שלרוב חברות התעופה האירופיות מתחקות אחריה - עדיין לא הודיעה על חזרה מאז הנפילה הישירה של הטיל החות'י בנתב"ג לפני כשבוע. גם המתחרות ויזאייר וריינאייר עדיין לא השיבו את טיסותיהן לישראל, וגם חזרתן נמצאת בסימן שאלה.
המחירים כמעט שילשו את עצמם
בעת ההכרזה של איזי ג'ט על חידוש טיסותיה לישראל, מחירי הכרטיסים לשבוע הראשון של יוני לא היו זולים כמצופה מחברת לואו קוסט, אך היו נגישים יחסית למצב השוק הלא תחרותי באותה התקופה: טיסה ללונדון הוצעה בכ-408 דולר, לאמסטרדם בכ-320 דולר, ולברלין בכ-393 דולר. כיום מי שינסה לרכוש כרטיסים באיזי ג'ט, יגלה שהמחירים כמעט שילשו את עצמם: טיסה ללונדון עולה כ-1,260 דולר, לאמסטרדם כ-1,241 דולר, ולברלין כ-1,125 דולר.
נציין כי בתחילת יוני נחגג חג השבועות, ולכן הביקושים אז גבוהים במיוחד.
מחיר התחלתי באיזי ג'ט לטיסות בשבוע הראשון של יוני
● לונדון
מחיר בינואר: 408 דולר
מחיר באמצע מאי: 1,260 דולר
● אמסטרדם
מחיר בינואר: 320 דולר
מחיר באמצע מאי: 1,241 דולר
● ברלין
מחיר בינואר: 393 דולר
מחיר באמצע מאי:: 1,125 דולר
ומה קורה בחברות הישראליות?
כדי להבין עד כמה חמורה מצוקת הכרטיסים לאמסטרדם, בדקנו מה המחירים בחברות התעופה הישראליות. באל על לא נותרו כלל מקומות על טיסות לאמסטרדם בשבוע הראשון של יוני. בארקיע משווקים כרטיסים החל מ-841 דולר לטיסה הלוך ושוב - מחיר שנחשב גבוה לקו זה אך עדיין נמוך יותר מזה שמציעה איזי ג'ט.
אם איזי ג'ט תבטל את הטיסות בדומה למתחרות האירופיות, עלול להיווצר פקק חמור יותר בקו המבוקש, שכן רבים מהנוסעים שרכשו כרטיסים באיזי ג'ט ינסו לרכוש טיסה חלופית בחברות הישראליות אל על וארקיע, שנותרו לבדן בקו זה.
בקו ללונדון מסתמנת תמונת מצב דומה לאותו השבוע. בשל הביטולים של בריטיש איירוויז, ויזאייר ווירג'ין אטלנטיק, נותרו לבד סקו אל על וישראייר. באל על לא נותרו מקומות, וישראייר מציעה כרטיסים החל מ-807 דולר.
בקו לברלין מצב הזמינות טוב יותר, והדבר ניכר במחירי הכרטיסים: ישראייר מציעה כרטיסים לאותו השבוע החל מ-336 דולר, ואל על החל מ-445 דולר.
נזכיר כי ענף התעופה פועל לפי שיטת תמחור דינמית שבה מחירי הכרטיסים משתנים כל הזמן בהתאם להיצע ולביקוש. החברות מחלקות את מקומות המטוס ל"מדרגות תמחור", וככל שנמכרים יותר כרטיסים במדרגה נמוכה - המדרגה הבאה יקרה יותר. כלומר, הנוסעים הראשונים שרוכשים כרטיס נהנים ממחיר נמוך, אך ככל שהביקוש גובר, והמקומות הזולים אוזלים - המחיר עולה. השיטה הזו מאפשרת לחברות למקסם הכנסות, במיוחד בתקופות של ביקוש גבוה או כשנותר זמן קצר עד מועד הטיסה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.