אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ
מניית חברת אודיטי טק , המחזיקה במותג האיפור איל מקיאג', זינקה לאחרונה לשיא של כל הזמנים, והמנכ"ל אורן הולצמן ניצל את ההזדמנות למכור 10% ממניות החברה תמורת כ־385 מיליון דולר (כ־357 מיליון דולר נטו).
את המניות הפיץ בנק ג'יי.פי מורגן. לאחר הדיווח מניית אודיטי נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום ב' ב־8.9%. נראה שאפשר לייחס את הירידה לכך שמשקיעים ראו שהולצמן מממש בשיא, והחליטו לממש גם הם.
לאחר המימוש נותר הולצמן עם החזקה של 23% בחברה הישראלית, ובידיו רוב זכויות ההצבעה.
● מנהל ההשקעות שמעריך: אם תהיה הורדת ריבית, הסקטור הזה עומד להתפוצץ
● שלוש חזיתות פחות? החדשות שמחקו לחמש מניות 7 מיליארד שקל ביום
● כך הפך רואה חשבון אנונימי בן 29 את איל מקיאג' לאימפריה
לא מדובר באקזיט הראשון של הולצמן: עוד לפני הנפקת אודיטי ביולי 2023, הוא מכר ממניותיה בכמה עשרות מיליוני דולרים, ובהנפקה עצמה בוצעה גם הצעת מכר, שבה מימש הולצמן מניות ב־248 מיליון דולר. המכירה הנוכחית שלו מתבצעת במחיר מניה הכפול מזה שהיה בהנפקה, כשאודיטי נסחרת בשווי של כ־3.9 מיליארד דולר.
בסך הכול מכר עד היום הולצמן מניות אודיטי בכמעט 700 מיליון דולר, ונותרו בידיו מניות בשווי שוק של כ־900 מיליון, טרם הירידות במסחר המאוחר. מדובר בהון של יותר מ־1.5 מיליארד דולר, שיותר ממחציתו "על הנייר".
בחברה מציינים כי מכירת המניות תגדיל את "הסחורה הצפה" באודיטי, ומדגישים כי להולצמן אין כוונה למכור מניות נוספות ובכוונתו לשמור על השליטה. הולצמן גם חתם על תקופת חסימה (lock־up) של שנה.

עקפה והעלתה תחזיות
אודיטי טק היא חברת טכנולוגיה לעולם היופי, המחזיקה כאמור במותג האיפור איל מקיאג'. הולצמן קנה את השליטה בה בעשור שעבר, כשהחברה סבלה מחובות של כ־40 מיליון שקל ונקלעה לקשיים.
הולצמן, אז צעיר בן 29, שילם 12 מיליון שקל שמימן בעזרת הלוואות ושיעבוד הדירה שלו. בשנים שלאחר מכן, יחד עם אחותו שירן הולצמן־אראל שמונתה למנהלת המוצר הראשית, השניים בנו תוכנית אסטרטגית לחברה והרחיבו את פעילותה הבינלאומית. זאת תוך שמיתגו אותה כחברת טכנולוגיה, המאפשרת רכישות אונליין של איפור על בסיס התאמה אישית באמצעים טכנולוגיים.
מלבד הולצמן, בעלת מניות נוספת שנהנתה בשנים האחרונות מהצפת הערך באודיטי טק היא קרן ההשקעות L Catterton - קרן ההשקעות שבין המשקיעים בה נמצאת חברת LVMH (לואי ויטון). הקרן השקיעה לראשונה באודיטי בשנת 2017, כשרכשה מעל שליש ממניות החברה בתמורה ל־95 מיליון דולר, ולאורך השנים היא מימשה חלק נכבד מהן ברווח של מאות מיליוני דולרים.
לאחר שמכרה יחד עם הולצמן מניות בהיקף כולל של 130 מיליון דולר טרם ההנפקה, הקרן מימשה מעל 150 מיליון דולר בהנפקה ועוד כ־300 מיליון דולר אשתקד. נכון לסוף שנת 2024, הקרן החזיקה ב־9.1% ממניות אודיטי ששוויין הנוכחי מגיע ל־283 מיליון דולר.
נהנים נוספים מהזינוק בשווי אודיטי הם עובדי החברה, שהחזיקו בסוף 2024 מניות שניתנות למימוש בהטבה (ערך פנימי) של כ־91 מיליון דולר. עם זאת, המניה זינקה מאז ב־67% (לא כולל הירידה לאחר ההודעה על מכירת המניות), כך שנכון להיום העובדים מחזיקים באופציות המגלמות הטבה בשווי של כ־167 מיליון דולר. נכון לסוף 2024, אודיטי העסיקה 342 עובדים, עלייה מ־271 עובדים שנה קודם לכן.
העלייה החדה במניית אודיטי בתקופה האחרונה הגיעה לאחר שהחברה עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון הראשון, והעלתה את התחזית השנתית. החברה הציגה הכנסות רבעוניות של 268 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 26.7% לעומת הרבעון המקביל, ורווח נקי Non־GAAP של 63 סנט למניה, עלייה של 10 סנט מהרבעון המקביל.
עקפה את מחיר היעד
במבט קדימה, אודיטי צופה הכנסות של 790־798 מיליון דולר בכל שנת 2025 (עלייה של 23%), לצד EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 157־161 מיליון דולר ורווח נקי של 1.99־2.04 דולר למניה.
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, 10 גופים מסקרים את מניית אודיטי, מתוכם 6 מחזיקים בהמלצות חיוביות והיתר ניטרליים. עם זאת, הטיסה במניה בשבועות האחרונים - כ־49% מאז פרסום הדוחות בסוף חודש אפריל - הובילה לכך שמחיר המניה בנאסד"ק עקף את מחיר היעד הממוצע שבו נוקבים האנליסטים, ומשקף כעת דיסקאונט של 11% על מחיר השוק (או של 2.6% על המחיר במסחר המאוחר).
אף אנליסט לא ממליץ למכור את המניה, שבדיוק לפני שנה הייתה יעד לדוח שלילי של שורטיסט, חברת מחקר בשם Ningi שהעלתה טענות על הטעיית משקיעים - שאודיטי הכחישה בתוקף. מי שמכר את המניות בעקבות הדוח של השורטיסט הפסיד עלייה של כ־70% במניה מאז.