תעלת סואץ / צילום: Shutterstock
חברות ספנות החלו לחזור לים האדום בעקבות הפסקת האש של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם המורדים החות'ים בתימן, אבל עדיין לא בהיקף מלא. בניסיון לעודד אותן לחזור בקצב גבוה יותר, תעלת סואץ הכריזה ביום חמישי האחרון על מבצע הנחות בשיעור 15% למעבר בתעלה.
● טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות
● פרשנות | ישראל היא המפסידה הגדולה מהפסקת האש בין טראמפ לחות'ים, ולא רק מהסיבה שחשבתם
שני שערי הכניסה של הים האדום הם תעלת סואץ בצפון ובאב אל־מנדב בדרום. החות'ים, באמצעות השליטה בצפון מערב תימן ככלל ובחודיידה בפרט, פגעו בספינות שנכנסו מכיוון באב אל־מנדב. לאחר מכן, כשאלה העדיפו להאריך את דרכן מהמזרח הרחוק לאירופה בשבועיים דרך כף התקווה הטובה, ההכנסות של מצרים מתעלת סואץ, שמהווה כ־2% מהתמ"ג, צנחו.
נתונים רשמיים של מנהלת תעלת סואץ מצביעים על צניחה של כ־60% בהכנסות קהיר מהתעלה בשנה שעברה: משיא של 10.3 מיליארד דולר ב־2023, אף שמתקפות החות'ים החלו בנובמבר אותה השנה, לפחות מ־4 מיליארד דולר אשתקד. מתוך זאת, בולטת הירידה ברבעון האחרון של השנה: מ־2.4 מיליארד דולר ב־2023 לכ־880.9 מיליון ב־2024, כך לפי נתוני הבנק המרכזי המצרי.
כעת, בקהיר מקווים כי הפסקת האש בין ארה"ב לבין החות'ים תועיל להם, שהרי במהלך המתקפות הם היו ממולכדים למדי. נשיא מצרים עבד אל־פתח א־סיסי דאג לייצר התבטאויות מאוד מתונות בנוגע למצב, במטרה שלא להרגיז את החות'ים ואת פטרוניהם באיראן.
על מבצע ההנחות החריג שיחל מחר (ה') ויימשך 90 יום, הכריז יו"ר מנהלת תעלת סואץ אוסאמה רביעי בתום פגישה עם שגריר איטליה בקהיר, מישל קווארוני. ההנחה בשיעור 15% תקפה לספינות מכולות עם טונאז' נטו של 130 אלף או יותר, מועמסות או ריקות. בקהיר החליטו לעשות זאת "במסגרת מאמץ לעודד חברות גדולות לשוב ולעבור בתעלת סואץ", ציין רביעי.
ב"לוידס" מדווחים כי יו"ר מינהלת תעלת סואץ קיים בשבוע שעבר סדרת פגישות עם בכירי הענף, כולל הנהגת CMA CGM, הענקית הצרפתית שמדורגת במקום השלישי בעולם, לאחר MSC ומארסק. החברה הזו חולשת על כ־12.2% מתנועת המכולות בעולם. לצורך ההשוואה, צים הישראלית במקום התשיעי עם 2.4%. בסיומה של הפגישה הצרפתית־מצרית, סגנית נשיא CMA CGM לנושאי נכסים ותפעול, כריסטין קבאו, סיפרה כי חברתה "להוטה לחזור למעבר דרך תעלת סואץ כמסלול קצר ומהיר יותר בהשוואה לכף התקווה הטובה".
מנגד, מ־CMA CGM לא נמסר מתי החברה תחזור. לעומת זאת, מי שהבהירה בשבוע שעבר כי לא מתכוונת לשלוח ספינות בקרוב לים האדום היא מארסק, שגדולה אפילו מהחברה הצרפתית - וחולשת על 14.3% מהובלת המכולות בעולם. מנכ"ל מארסק, וינסנט קלרק, אף שלח מסר שנשמע כמכוון לטראמפ. "לעבור דרך דבר מסובך, יקר וקשה של היפוך מחודש של קווי השילוח אל הים האדום - על בסיס חדשות לגבי עסקה שאנחנו לא מבינים, פרטיה לא ברורים, וכמותה כבר הופרו - אני חושב שזה בלתי אפשרי", סיכם קלרק.