מכוניות חשמליות של TESLA עולות על האונייה בסין בדרכן לישראל / צילום: TESLA
אחרי תקופה ארוכה של דשדוש נערכת טסלה לחידוש תנופת המסירות בישראל באמצעות מהלכי שיווק חדשים, במקביל לתחילת המסירות של דגם המודל Y מהדור החדש, שהחלו בשבוע שעבר.
● המאבק הסמוי בין יבואניות הרכב הגדולות לחברות הליסינג
● הערכות: צי הרכב הממשלתי לא יעבור לחשמל בשנה וחצי הקרובות
משלוח ראשון של מאות רכבי Y הגיע החודש לנמל אשדוד מהמפעל בגרמניה, והחל להימסר ללקוחות, שחלקם המתינו לאספקה חצי שנה כמעט.
על פי הערכות בענף, צבר ההזמנות בישראל לרכב עומד על יותר מ-2,000 כלי רכב, וחלק גדול מהם יימסרו ללקוחות "משדרגים", שברשותם טסלה מדגמים קודמים.
מקורות בענף מעריכים כי טסלה צפויה גם למסור בחודשים הקרובים מאות מכוניות לציי רכב של חברות גדולות, שמעבירות כיום בהדרגה את הרכב הצמוד של עובדיהן לרכב חשמלי.
חבילות תמחור ושירות ייחודיות לציי רכב
הגברת הפעילות של טסלה מול ציי רכב וחברות ליסינג מתבצעת במסגרת החלטה אסטרטגית שהתקבלה בטסלה-ישראל, בגיבוי של המטה האירופי של החברה בהולנד, להגביר את פעילות ה-B2B ("עסק לעסק") שלה באירופה ובישראל.
זאת כדי לעמוד ביעד המכירות המקורי שהציבה החברה לשוק הישראלי, שעומד על כ-10,000 כלי רכב בשנה.
עד כה התבצעה פעילות ה-B2B של טסלה בעצימות נמוכה יחסית. טסלה כבר החלה לגבש בישראל תוכניות ייעודיות ללקוחות עסקיים, שכוללות "תפירה" של חבילות תמחור ושירות ייחודיות לציים.
במקביל נערכת טסלה לפתיחת אולם התצוגה הרשמי הראשון שלה בתל אביב, שממוקם במתחם מידטאון תל אביב.
האולם נבנה על פי המתכונת של Tesla Stores ברחבי העולם, ומוקם באמצעות חברות העיצוב וההנדסה שבונות את אולמות התצוגה רשמיים של החברה בערים גדולות באירופה.
המסירות בשליש הראשון איבדו 68% ל-511 רכבים
האולם אמור להציע את "חוויית המשתמש" האחידה של אולמות התצוגה של החברה בערים גדולות, בדגש על אמצעי מכירה והדגמה דיגיטליים. חוזה השכירות על האולם במידטאון, שפונה לדרך מנחם בגין, הוא לעשר שנים, ועלות ההקמה מוערכת בקרוב ל-6 מיליון שקל.
עדיין לא ברור אם טסלה תציע גם טרייד-אין ללקוחות משדרגים, כפי שנהוג בחלק מאולמות התצוגה שלה בחו"ל. טסלה מסרה בישראל בשליש הראשון של השנה רק 511 יחידות, ירידה של 68% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
נחתה בישראל: סדרת ה-HS החדשה של MG עם מנועי בנזין, הייבריד ופלאג-אין
קבוצת לובינסקי החלה השבוע בשיווק הדור החדש של הקרוס-אובר HS. הרכב מוצע כעת גם בגרסאות עם מנוע טורבו בנזין והייבריד, לצד גרסת הפלאג-אין.
הוא גדול משמעותית מקודמו, עם אורך של 4.65 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.76 מ'. נפח תא המטען הוא 507 ליטר בגרסת הבנזין ו-441 ליטר בדגמים ההיברידיים. גרסת הבנזין מצוידת במנוע 1.5 ליטר טורבו, בהספק 170 כ"ס, עם תיבה אוטומטית כפולת מצמדים בת 7 מהירויות. תצרוכת הדלק הממוצעת המוצהרת היא כ-13.1 ק"מ לליטר. מחיר הגרסה הזו 173 אלף שקל.
הגרסה ההיברידית משלבת מנוע 1.5 ליטר טורבו בנזין ומנוע חשמלי חזק עם הספק משולב של 224 כ"ס וסוללה קטנה. תצרוכת הדלק הממוצעת המוצהרת שלו היא כ-18.2 ק"מ לליטר והמחיר הוא כ-193 אלף שקל.

גרסת הפלאג-אין מצוידת במערכת הנעה חדשה לגמרי, שמשלבת מנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין, מנוע חשמלי וסוללה גדולה בקיבולת של 24.7 קילוואט-שעה. ההספק הכולל הוא 272 כ"ס והטווח החשמלי הוא עד 102 ק"מ, יותר מכפול מהטווח של הדגם היוצא.
בשלב הראשון ישווק הרכב ברמת גימור גבוהה בלבד, שכוללת בין השאר מושבים קדמיים חשמליים, חישוקי 19 אינץ', ריפוד עור, חבילת בטיחות היקפית ועוד. מחירה כ-203 אלף שקל.
יצרנים שחשופים למכסים בארה"ב מתחילים להעלות מחירים ליבואנים הישראליים
ענף הרכב הישראלי מתחיל להרגיש השפעות ראשונות של המכסים על יבוא כלי רכב וחלקיהם, שנכנסו לתוקף בארה"ב בשבועות האחרונים. יבואנים ישראלים של מותגים ודגמים, שמיוצרים בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, מדווחים על הודעות של היצרנים על כוונה להעלות את המחירים של הזמנות עתידיות בשיעור של עד כ-3% בשלב הראשון, עם צפי להעלות נוספות בהמשך.
גם יצרני רכב מיפן ומאירופה, שארצות הברית היא שוק ייצור ו/או יצוא מרכזי שלהם, החלו להעלות מחירים כדי לאזן את העלויות הגלובליות.
בענף מציינים, כי למרות שהטלת המכסים יצרה בתחילה הזדמנויות יבוא נקודתיות של מלאי כלי רכב מוזלים בשוק "היצוא המקביל" העולמי, לאחר שאלה נקלטו בשווקים החלו יצרנים להתאים את המחירים לעלויות.

תוספת עלויות ייצור של עד 12,000 דולר לרכב ליצרנים גרמניים
השבוע העריך "בארונ'ס", כי עלויות הייצור של פורד וג'נרל מוטורס התייקרו בכ-1,300 עד כ-1,800 דולר לרכב בשל התעריפים, ואילו היצרנים הגרמניים, ובהם פולקסווגן, ב.מ.וו ומרצדס, ספגו את המכה הגדולה ביותר, עם תוספת עלויות של עד כ-12 אלף דולר לרכב.
על פי נתונים של חברת מחקרי הרכב האמריקאית "קלי בלו בוק", שפורסמו השבוע, בחודש אפריל נרשמה עלייה ממוצעת של כ-2.2% במחיר הממוצע של עסקאות לרכישת רכב חדש בארצות הברית בהשוואה לחודש מרץ. טסלה הובילה את המגמה, עם העלאת מחיר ממוצעת של 5.7%.
המחירים צפויים להמשיך לעלות ככל שיתכלו המלאים שיוצרו בארה"ב, או שיובאו אליה לפני העלאת המכסים.
בענף אומרים כי בישראל רוב העלאות המחיר צפויות להיספג בטווח הקצר, בין השאר בשל השער הנוח יחסית של הדולר ביחס לשקל והקיפאון במכירות. אולם אם המגמה תימשך או תעמיק לא יהיה מנוס מ"עדכון מחירים".