מאז ההנפקה צלל מחיר מניית חברת האוטו-טק הישראלית REE בכמעט 90%, והיא נסחרת כעת לפי שווי של 33 מיליון דולר בלבד ● החברה, שהונפקה לפי שווי של מעל 3 מיליארד דולר, מתקשה להציג הכנסות בזמן שהיא שורפת מזומנים בקצב גבוה - מה שהביא את ההנהלה להכריז על תוכנית ייעול
הנפקת חברת REE. מאז ההנפקה צלל מחיר המניה בכמעט 90% / צילום: נאסד''ק
מניית חברת האוטו-טק הישראלית רי (REE Automotive) מתרסקת בוול סטריט לאחר שפרסמה היום (ה') באיחור את תוצאותיה לשנת 2024. החברה, שהונפקה במהלך הגאות בשווקים לפי שווי של מעל 3 מיליארד דולר, ממשיכה להתקשות להציג הכנסות בזמן שהיא שורפת מזומנים בקצב גבוה - מה שהביא את ההנהלה להכריז על תוכנית ייעול.
● חמק מתחת לרדאר: המנכ״ל שמקבל 39 מיליון שקל בשנה
● נתון בשבוע | היא הייתה המניה הלוהטת בעולם. עכשיו האנליסטים לא אופטימיים
במהלך שנת 2024 התקשתה החברה להציג הכנסות משמעותיות, כשהיא מדווחת על סכום זעום של 183 אלף דולר בלבד. בשורה התחתונה, רשמה החברה הפסד מתואם של כ-70.3 מיליון דולר, ירידה אמנם של כ-28% ביחס לנתון אשתקד, אך בהתחשב בכך שבקופת החברה נותרו מזומנים בהיקף של 72 מיליון דולר בלבד, הרי שהחברה נמצאת בשלב קריטי בכל הקשור להמשך קיומה.
בהתאם, לדוחותיה של רי מצורפת הערת עסק חי, המביעה ספק מהותי לגבי יכולתה להמשיך ולהתקיים כעסק בשנה הקרובה. בכדי לצאת מהמשבר אליו נקלעה, הודיעה הנהלת החברה על תוכנית ייעול הכוללת הפסקה זמנית של הייצור והפחתה משמעותית של עלויות, בין היתר באמצעות בנייה מחדש של מצבת כוח האדם. בהקשר זה, כדאי לציין כי נכון לסוף השנה לחברה 211 עובדים, מתוכם 92 פועלים מישראל, כולל ההנהלה הבכירה.
רי היא לא חברת החלום הראשונה שמתרסקת
סיפורה של רי דומה לזה של חברות חלום רבות אחרות שרשמו את מניותיהן למסחר במהלך הגאות ששטפה את השווקים במהלך שנת 2021. החברה הגיעה לנאסד"ק לאחר שגייסה 160 מיליון דולר משורה של משקיעים מוכרים, בהם זיו אבירם ממובילאיי וגיל אגמון מדלק רכב. בפברואר היא הודיעה על מיזוג לחברת SPAC (חברה ללא פעילות, שמגייסת כסף בבורסה במטרה לרכוש חברה קיימת) לפי שווי פעילות של 3.1 מיליארד דולר ותוך גיוס של 500 מיליון דולר. המיזוג אמנם הושלם ביולי, אך היקף הגיוס קוצץ לכ-348 מיליון דולר (ברוטו), על רקע פדיונות גבוהים של משקיעי ה-SPAC - כ-76% מהם העדיפו לא להשתתף בעסקה.
לאורך השנים התמודדה החברה עם חוסר היכולת שלה לייצר הכנסות בקנה מידה משמעותי, בזמן שהיא כאמור שורפת מזומנים בקצב גבוה. בהמלך השנה החולפת גייסה רי סכום של כ-60 מיליון דולר. בחודש מרץ האחרון ניצלה החברה את הזינוק במנייתה בעקבות דיווח חיובי על חתימת הסכם לא מחייב מול חברת טכנולוגיה גלובלית ששמה לא דווח, כדי לגייס סכום של 27 מיליון דולר. בתגובה, המשקיעים שלחו את המניה לירידות שערים ביומיים שלאחר מכן, תוך שהיא רושמת מחיר נמוך ממחיר הגיוס.
מאז ההנפקה צלל מחיר המניה בכמעט 90% והיא נסחרת כעת (בצל הירידה החדה היום) לפי שווי של 33 מיליון דולר בלבד.