גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המחירים עולים, והחברות הגדולות ממשיכות להרוויח: ענקיות הפיננסים מעל כולם

בנקים, חברות הביטוח וכרטיסי האשראי, יצרניות נשק, קניונים ורשתות הקמעונאות סיכמו רבעון ראשון חזק, בדרך־כלל עם שיפור בתוצאות המצרפיות ● יוצאות הדופן - יזמיות הבנייה למגורים שהציגו האטה במכירת הדירות, גם בגלל עליית המע"מ בסוף השנה שעברה

צילום: שלומי יוסף, איל יצהר
צילום: שלומי יוסף, איל יצהר

הדוחות הכספיים לשנת 2024, שפורסמו במהלך חודש מרץ 2025, חשפו שלא רק שהחברות הישראליות המובילות לא נפגעו משנת המלחמה - אלא שאף רשמו בדרך־כלל שנת שיא בהכנסות, ברווחים, בתשואה ובחלוקת הדיבידנדים.

החדשות שהקפיצו את תשואת מדד הביטוח ל־120% בשנה
הרנסנס של בתי ההשקעות והמניה שזינקה ב־320% בשלוש שנים

התוצאות החזקות שהציגו בנקים, חברות ביטוח, רשתות מזון ואופנה, קניונים, ואפילו חברות בנייה למגורים, זכו לרוח גבית מצמיחה בצריכה הפרטית, לאחר שהמדינה העבירה סכומי כסף גדולים לאזרחים (מילואימניקים ומפונים מהדרום והצפון) ותנועת הטיסות לחו"ל פחתה משמעותית, בזמן שעסקים המשיכו לעבוד כרגיל, למרות המלחמה.

ומה קרה מתחילת שנת 2025? בדיקת גלובס את דוחות החברות הגדולות הנסחרות בבורסה לרבעון הראשון מעלה כי הללו ממשיכות בדרך־כלל להפגין עוצמה, גם בגיבוי עליות מחירים רוחביות ומהלכי התייעלות. כך, נמשך השיפור בתוצאות הסקטור הפיננסי, בדגש על חברות הביטוח והבנקים; נרשמה צמיחה מואצת ב'גיהוץ' כרטיסי אשראי; רשתות מזון ואופנה שמרו על מומנטום חיובי בהכנסות וברווח, וזינוק חד נרשם בצבר ההזמנות של התעשיות הביטחוניות המקומיות. כל אלה מלמדים על רבעון חזק בדרך־כלל לחברות הנסחרות בבורסה, למעט סקטור אחד שבו נרשם דשדוש מתחילת השנה - בנייה למגורים.

בנקים: ממשיכים לשמור על מומנטום חזק

מי שהמשיכו לעבוד כמו שעון שוויצרי היו הבנקים המקומיים. הרווח הנקי שמייצרים הבנקים הוא ליגה אחת מעל שאר החברות במשק, מה שהפך את המניות שלהן לפופולריות במיוחד בשנה האחרונה. שיחקו לידיהם סביבת הריבית הגבוהה לצד האינפלציה שמסרבת לרדת (חלק ניכר מההלוואות שמעמידים הבנקים צמודות למדד המחירים, ומאידך הם משלמים ריבית נמוכה יחסית על פיקדונות הלקוחות). בנוסף, הגאות בשוק ההון סייעה להם להגדיל באופן משמעותי את ההכנסות מהעמלות על עסקאות בין לקוחותיהם.

בשורה התחתונה, הרווח הנקי המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים עמד על ל־7.7 מיליארד שקל, עלייה של כ־10% (בנטרול רווח חריג מעסקת נדל"ן שביצע בנק לאומי ברבעון המקביל אשתקד). תוצאות הרבעון הושפעו גם משימוש של בנק הפועלים בנכס מס, שהשווה את הרווח הנקי שלו לזה של לאומי (2.4 מיליארד שקל). לובלין מוסיף בנושא כי "היה ברבעון אלמנט המס של רווחי היתר שהטילה המדינה על הבנקים. בנטרולו, כנראה שהיינו רואים שיפור גדול יותר".

חברות בנייה: שוק הדיור משדר אותות מצוקה בתל אביב

הסקטור שפחות הרשים ברבעון הראשון ואף משדר איתותי מצוקה, הוא שוק הדיור המקומי. המכירות שדווחו על ידי 11 חברות בנייה מובילות הנסחרות בבורסה, בהן דמרי, אאורה, ישראל קנדה, אזורים ועמרם אברהם, עמדו על 1,399 דירות - ירידה של 13% בתוך שנה.

הסיבה לחולשה היחסית, מעריך יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלי אאורה (שדווקא הכפילה את מכירותיה ברבעון), נעוצה במכירות המוגברות של דצמבר 2024: "זה היה חודש מצוין ונמכרו הרבה מאוד דירות, משום שהיה את אפקט העלאת המע"מ (ל־18% בתחילת 2025, ח"ש). אנשים מיהרו לקנות דירות לפני סוף השנה, כך שבאופן טבעי ינואר־פברואר היו יותר חלשים".

בהמשך הגיעו ההגבלות שהטיל המפקח על הבנקים על מבצעי המימון של הקבלנים (בחודש מרץ). לפי אטרקצ'י, "רוב משרדי המכירות ממשיכים במבצעי ה־20/80 ודומיהם". עם זאת, לדבריו, הגבלות בנק ישראל "משפיעות על שוק המשקיעים שמרוכז בעיקר בתל אביב. זו עיר שהיה לה בעבר מחסור גדול של דירות, כיום אין מחסור, אז הלקוחות מתמקחים.

"לחברות שעובדות שם מצפה שנה קשה. הקבלנים לא ימכרו במחירים שרצו, כשבשאר הארץ המצב רגיל. אין לי ספק שברגע שתיגמר המלחמה, השוק יקבל תנופה כלפי מעלה".

כרטיסי אשראי: האינפלציה מנפחת את היקף העסקאות

שלוש חברות כרטיסי האשראי - ישראכרט, כאל ומקס - דיווחו על מחזור עסקאות כולל מרשים של 147 מיליארד שקל ברבעון הראשון, עלייה של 12% בתוך שנה. מדובר בסך כל העסקאות ש"גיהצו" הצרכנים בכרטיסי האשראי שלהם בשלושת החודשים הראשונים של השנה.
הזינוק הדו־ספרתי מוסבר בחלקו בעליות המחירים הכלליות, כפי שהסביר מנכ"ל ישראכרט, רן עוז, לאחר פרסום תוצאות החברה לרבעון. הוא זיהה, לדבריו, שבענפים כמו מזון, ביטוח ועוד, העלייה הדו־ספרתית במחזור העסקאות הגיעה מבלי שהציבור הגדיל משמעותית את כמות המוצרים או השירותים שרכש.

עוז מעריך שמדובר בעליות מחירים של כ־10%, בזמן שנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדברים על קצב של כשליש מכך בשנה החולפת. בנוסף לכך, החזרה של טיסות לחו"ל הגבירה את הפעילות בכרטיסי האשראי של הישראלים, את היקף העסקאות וגם את המרות המטבע, מקור חשוב לרווחי החברות הפועלות בענף.

תעשיות ביטחוניות: מרוץ החימוש מגדיל את ההזמנות

אם יש סקטור שנהנה ברבעון הראשון של 2025 מצמיחה יוצאת דופן (בהמשך למגמה שניכרה בשנה הקודמת) הרי שהוא ענף החברות הביטחוניות הישראליות. אלו נהנות ממגמת ההצטיידות הביטחונית המוגברת של מדינות באירופה, לצד המשך המלחמה בעזה - המזרימות להן ביקושים מוגברים למערכות נשק מתקדמות, ואף מבססות את המוניטין הבינלאומי שלהן.

צבר ההזמנות המצרפי של שלוש החברות הגדולות בשוק הביטחוני - אלביט, התעשייה האווירית ורפאל (שתי האחרונות נסחרות בתל אביב באמצעות אג"ח) עמד בסוף הרבעון הראשון על 241 מיליארד שקל - עלייה של 24% בשנה, כאמור חלק ניכר מהצמיחה מגיע מחו"ל ובעיקר מאירופה המתחמשת בעקבות המלחמה באוקראינה.

"החברות הביטחוניות הישראליות נמצאות בסופר־סייקל שקורה אחת להרבה שנים", אומר לירן לובלין, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות אי.בי.אי. "אנחנו רואים את המדיניות של המדינות באירופה, שרוצות להגדיל את הההוצאה הביטחונית ל־2%־3% מהתוצר שלהן. הקטר הזה דוהר מהר וחזק וזה לא משהו שהולך להיעצר".

ביטוח: עליות מחירים ותקן חשבונאי הקפיצו את הרווח

תוצאות ענף הביטוח ברבעון הפתיעו את המשקיעים לחיוב. בשבוע שעבר פרסמו חמש חברות הביטוח הגדולות את תוצאותיהן הכספיות, מהן עלה שהרווח הכולל המצרפי שלהן הסתכם ב־2.2 מיליארד שקל - עלייה מטאורית של 54% בתוך שנה.

חלק מרכזי בעליית הרווחים נזקף ליישום תקן חשבונאי חדש (IFRS 17), המאפשר לחברות הביטוח להכיר כבר כעת ברווחים עתידיים. בד בבד נהנו חברות הביטוח מהתייקרות ניכרת של הפוליסות שמכרו לציבור בתחומי הביטוח האלמנטרי (ביטוחי רכב, דירה, נסיעות לחו"ל) וכן בתחום ביטוחי הבריאות. התוצאה - מדד ת"א ביטוח עלה ב־116% בתוך שנה, כשהוא עוקף את מדד הבנקים (72%), בשעה שמדד ת"א 35 עלה רק ב־36%.

רשתות מזון: מרוויחים יותר גם כשמוכרים פחות

מדד ת"א רשתות שיווק היה אחד הכוכבים של הבורסה בשנה הקודמת, לאחר שעלה במהלכה ב־55%. זאת משום שהציבור היה "תקוע" בארץ בשל המלחמה ולנוכח מיעוט חברות תעופה שטסו מישראל ואליה. מה שנשאר היה לבקר בקניונים ולקנות בסופרמרקט וברשתות האופנה המקומיות. מתחילת השנה עלה המדד ב־11% "בלבד", עדות לרגיעה בגל הצריכה של השנה שעברה.

דוחות הרבעון הראשון של שבע קמעונאיות מזון (שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף ועוד) מלמדים שהרווח התפעולי המצרפי של הרשתות הללו זינק ב־18% בתוך שנה והסתכם ב־521 מיליון שקל.

עם זאת, הנתון המצרפי מעט מטעה, משום שמדובר בעיקר בזינוק חד ברווח התפעולי של שופרסל, הרשת הגדולה בישראל שהמשיכה להתייעל תחת ניהולם של בעלי הבית, האחים אמיר. שופרסל סיפקה מעל ל־40% מהרווח התפעולי המצרפי בענף. שאר רשתות הקמעונאות, למרות עליות המחירים, הציגו בדרך־כלל דריכה במקום או אף ירידה ברווחיהן.

רשתות האופנה: טסים לחו"ל אך ממשיכים לקנות בארץ

השנה שעברה הייתה חריגה מבחינת הקמעונאים, גם בתחום האופנה. הציבור היה ספון בבית בשל המלחמה ומיעט לטוס לחו"ל, בשל התמעטות חברות התעופה שהגיעו לארץ ועקב החששות הביטחוניים.

ברבעון הראשון של 2025 נרשמה התאוששות מסוימת בטיסות לחו"ל, אך למרות זאת המכירות המצרפיות בחנויות הזהות ברשתות הנסחרות - פוקס, קסטרו, גולף ודלתא מותגים - עלו ב־1% והסתכמו ב־1.8 מיליארד שקל. בולטת לשלילה פוקס, החברה הגדולה בענף, שבה נרשמה ירידה של 3% בחנויות הזהות (בעיקר בשל חולשה בפעילות אופנת הספורט - חנויות נייקי ופוט לוקר). קסטרו מובילה את הענף עם עלייה של 7% במכירות בחנויות זהות.

קניונים: מגמת יציבות - למרות חזרת הטיסות

נתוני הפדיונות ברבעון הראשון בשלוש חברות הקניונים הבורסאיות: עזריאלי, מליסרון וביג, מלמדים על יציבות ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לכ־6.2 מיליארד שקל (בעזריאלי מדובר בהערכות, החברה לא מפרסמת את הנתון).

כך, המגמה העולה מהדוחות היא של יציבות, כאשר עזריאלי אף מציינת כי הפדיונות נשחקו קלות ביחס לרבעון המקביל, במליסרון דווח כי הללו נותרו ללא שינוי וביג רשמה עלייה נאה של כ־4%.
בתחילת השנה החלו הישראלים לשוב לטוס לחו"ל, מה שנבלם בהמשך עם חידוש מתקפות הטילים מצד החות'ים, ששוב מרתיעות את חברות התעופה הזרות. נראה שככל שהרגיעה תושב, יאבדו הקניונים נתח שוק לציבור שיחזור לעשות קניות באירופה ובארה"ב בקיץ.

עוד כתבות

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שני, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר