גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחקר חדש: האם שמן זית פחות בריא ממה שחשבנו

מחקר חדש שנוסה על עכברים התגלה כי חומצה אולאית הנמצאת בשמן זית, ככל הנראה גורמת להתפתחות מואצת של תאים שיכולים להפוך לתאי שומן חדשים ● חברת Zorro שפיתחה פלטפורמה לרכישת ביטוחים עבור מקומות עבודה בארה"ב מגייסת 20 מיליון דולר ● חברת אבוג'ן הישראלית הנסחרת בנאסד"ק ובת"א, הודיעה על השלמת פיתוח משותף עם גוגל קלאוד ● הסטארט-אפ הישראלי SOLO Wellbeing ותאגיד NTT היפני הודיעו על שת"פ להתאמת בושם באופן אישי לפי ניתוח תמונת סלפי ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock
חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

השומן הבריא יותר? מחקר חדש טוען כי דווקא בשמן זית מתחבאת חומצה משמינה במיוחד

שמן זית נחשב בתזונה של העת הנוכחית ל"שומן בריא". במחצית השנייה של המאה ה-20, היחס לכל השמנים היה דומה, אך בעשורים האחרונים, מופרדים השמנים לסוגיהם. שמנים מן הצומח וספציפית שמנים לא רוויים מן הצומח, נחשבים לבריאים יותר. לשמן זית, ספציפית, נמצאו מגוון תועלות בריאותיות, כמו תרומה לבריאות הלב, השפעות אנטי-אוקסידנטיות ואנטי-דלקתיות ושיפור רמות הכולסטרול. בנוסף, הוא מזוהה עם התזונה הים תיכונית, שנחקרה ונמצאה כאחת מאופציות התזונה הבריאות ביותר.

השבוע בביומד | החוקרים שפיתחו עדשות מגע שמאפשרות לראות בעיניים עצומות
חזית המדע | החוקר שמגלה איך המעבר להליכה על שתיים שינה את גורל בני האדם

מחקר חדש בהובלת חוקרים מאוניברסיטת ייל, ניו יורק ואוקלהומה, שפורסם בכתב העת Cell Reports, טוען שזו לא כל התמונה, ואולי דווקא שמן זית הוא בעייתי יותר מכפי שחשבנו.

החשד הוא ספציפית למרכיב שבשמן "חומצה אולאית", מונח שפירושו "חומצה הקשורה בזיתים", אם כי את החומצה האולאית ניתן למצוא גם באבוקדו, בוטנים, פקאן, שומשום ועוד. בגוף האדם, החומצה האולאית היא הנפוצה ביותר ברקמות השומן.

החוקרים מצאו כי כאשר מצטברות בגוף כמויות גדולות של חומצה אולאית, משתנה היחס בין שני חלבוני תקשורת ובקרה בגוף, AKT2 ו-LXR, וככל הנראה השינוי הזה גורם להתפתחות מואצת של תאים שיכולים להפוך לתאי שומן חדשים.

תאי שומן אינם נעלמים גם כשמתרחשת הרזיה. הם מתכווצים, אבל נשארים בגוף לאורך זמן, מקשים על איבוד משקל ומקלים על הוספת משקל. אם חומצה אולאית אכן מגבירה את כמות תאי השומן, ייתכן שהיא תורמת באופן ייחודי למגיפת ההשמנה.

החוקרים האכילו קבוצות של עכברים סוגים מזונות עשירים בסוגים שונים של שומן. הקבוצה שאכלה תפריט מועשר בחומצה אולאית, הייתה היחידה שאצלה התרבו תאי השומן באופן חריג בהשוואה לקבוצות האחרות.

לדברי ד"ר מייקל רודולף מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת אוקלהומה, בהודעה לעיתונות שפרסמה האוניברסיטה בעקבות המאמר: "אנחנו יודעים שסוגי השומן שאנשים אוכלים השתנו במקביל למגיפת ההשמנה. רצינו להבין האם עצם נוכחות שומן בתפריט מובילה להשמנת יתר, או שיש משמעות לסוג השומן". הוא הוסיף כי רמות החומצה האולאית בתזונה שלנו הולכות ועולות.

"רמות מאוזנות של חומצה אולאית ככל הנראה מועילות לבריאות, אבל רמות גבוהות יותר יכולים להיות בעייתיות", הוא אומר, "בעיקר אם כבר יש לכם את התסמונת המטבולית. המסר הוא לאכול במידה וממגוון מזונות". כאמור, כאשר שמן הזית מופיע כחלק מתפריט ים תיכוני בכמויות מדודות, נראה כי סך כל התועלת של התפריט הזה כולו, עולה על הנזק.

יש לזכור כי עדיין מדובר במחקר בעכברים בלבד, וגם לא ידוע האם החסרונות של החומצה האולאית בהקשר הזה עולים על היתרונות האחרים שלה. השאלה היא גם במה קוראי המחקר יחליפו את שמן הזית וזאת משום שלשמנים האחרים יש חסרונות גם כן.

Zorro של גיא איזיקיאל מגייסת 20 מיליון דולר לתחום הביטוח הרפואי

חברת Zorro (זורו), שפיתחה פלטפורמה לרכישת ביטוחים עבור מקומות עבודה בארה"ב, הודיעה על גיוס של 20 מיליון דולר בהובלת קרן Entrée Capital ובהשתתפות המשקיעים הקיימים, קרן D10 ו-Pitango. חברת Zorro היא אחת מבין כמה חברות ישראליות שקמו בשנים האחרונות ומציעות שירותים שנועדו לשפר את מערכת בביטוח הבריאות האמריקאית.

ד"ר גיא איזיקיאל, מנכ"ל החברה ואחד מיזמיה (יחד עם מאיה פרל), מוכר לשוק הישראלי מתפקידיו כמנכ"ל החברות וונטור שנמכרה למדטרוניק ובריינסוויי וכשותף בכיר בפיטנגו . בשיחה עם גלובס הוא מסביר כי חוק ביטוח הבריאות שחוקק נשיא ארה"ב ברק אובאמה, הגדיר זירת מסחר שבה יחידים או ארגונים קטנים יכולים לרכוש ביטוח, ובמשך תקופה מסוימת בשנה הם אינם חייבים בחיתום. היום כבר מבוטחים בה כ-24 מיליון אנשים.

זורו מציעה למבוטחים לרכוש עבור העובדים שלהם את הביטוחים לא מחברת ביטוח אחת, המציעה בדרך כלל פוליסה אחידה עם התאמות מעטות, אלא עבור כל מבוטח את הפוליסה המתאימה לו במרקטפלייס. רגולציה חדשה בשם ICHRA מאפשרת למקום העבודה לתת לעובד קצבה לרכישת ביטוח במקום את הביטוח עצמו.

Zorro מסייעת גם למעסיקים לקבוע תקציב בריאות אישי לכל עובד, כאשר כל עובד יכול לנצל את התקציב לרכישת הכיסוי הביטוחי המותאם אישית לצרכיו. העובדים נעזרים במנוע קבלת החלטות מבוסס אינטליגנציה מלאכותית שפיתחה זורו, על מנת להשוות בין מאות תוכניות ביטוח, תוך התחשבות בצרכים הבריאותיים הייחודיים שלהם - ולהרכיב את חבילת הביטוח האופטימלית עבורם. לדברי ד"ר איזיקיאל, רוב המבוטחים דרך המערכת מצליחים לבחור את הביטוח המתאים להם באמצעות הבינה המלאכותית ללא ייעוץ אנושי. בממוצע, לקוחות זורו חסכו מעל ל-20 אחוז בעלויות פרמיות בהשוואה לתוכניות קבוצתיות מסורתיות.

זורו אינה החברה היחידה שהוקמה כדי לנצל את השינויים הללו ברגולציה. החברות האמריקאיות Thatch ,Venteur Health ו- Remodel Health האמריקאיות גייסו במהלך השנה האחרונה 40, 20 ו-100 מיליון דולר בהתאמה.

"הטכנולוגיה פורצת הדרך של זורו כבר היום עוזרת למעסיקים לשבור את המגבלות של תוכניות קבוצתיות מסורתיות ומעצימה את העובדים לבחור תוכניות בריאות שמותאמות לצרכים הייחודיים שלהם," הוסיף אבי אייל, שותף מיסד ב-Entrée Capital, בהודעת הגיוס.

אבוג'ן השלימה את הפיתוח המשותף עם גוגל קלאוד

חברת אבוג'ן הנסחרת בנאסד"ק ובתל אביב, הודיעה על השלמת פיתוח משותף עם גוגל קלאוד. מדובר במודל בינה מלאכותית לעיצוב מולקולות קטנות לחקלאות ולתעשיית התרופות, על בסיס המנוע הטכנולוגי ChemPass AI של אבוג'ן. החברות הודיעו על שיתוף הפעולה בנובמבר האחרון, וכעת כבר מודיעות על השלמת פיתוח התוכנה. בעקבות ההודעה, עלתה מניית החברה ב-38% במצטבר ב-5 הימים האחרונים, ואבוג'ן נסחרת לפי שווי של 218 מיליון שקל.

בהודעת החברה נמסר כי המערכת יודעת לבחור ולתכנן מולקולות קטנות תוך האופטימיזציה של הביצועים שלהן על פי מגוון קריטריונים בו זמנית, וזאת לעומת שיטות קיימות אשר מטפלות בכל אילוץ או קריטריון בנפרד, ובזה אחר זה, בתהליך שהוא הרבה יותר מורכב וסיכויי הצלחתו נמוכים יותר. תהליכים טוריים אלה גם מכוונים לאזורים המוכרים היטב על ידי עולם הכימיה, שם קשה יותר למצוא מולקולה שניתן להוציא עליה פטנט. לעומת זאת הבינה המלאכותית יכולה לבצע אופטימיזציה של תכונות גם לגבי מולקולות שפחות נחקרו.

כיום אבוג'ן היא חברה המפתחת מוצרים בתחום האג-טק, הטכנולוגיה החקלאית, על בסיס בינה מלאכותית. לחברה יש חברות-בנות העוסקות במוצרים כמו צמחים מהונדסים גנטית, "פרוביוטיקה" לאדמה התומכת בצמח, התאמה נכונה של הדברה לצמחים, פיתוח זני קנאביס ייחודיים ועוד. יש לה מיזם אחד בתחום רפואת האדם, העוסק בהשפעה על תמהיל חיידקי המעי.

בהודעתה מסרה אבוג'ן כי כעת היא תשמח לבחון סוגים שונים של שיתופי פעולה עם חברות חקלאות ותרופות סביב יכולות המערכת החדשה.

במיזם הנוכחי אבוג'ן התבססה על כלים של גוגל, כולל על מאגרי מידע גדולים שלה, יחד עם היכולות הייחודיות של החברה, המבוססות הן על מערכת הבינה המלאכותית שהיא מפתחת כבר מזה עשורים, והן על ניסויי מעבדה ושטח שביצעה, והזינו מידע נוסף למערכת. כעת היא עובדת גם על הדור הבא של המוצר, אשר אמור לכלול התאמות לצרכים של תחומים ספציפיים ברפואה או בחקלאות.

איזה ריח מתאים לפנים שלכם?

הסטארט-אפ הישראלי SOLO Wellbeing ותאגיד NTT היפני, הודיעו על שיתוף פעולה בהתאמה של בושם באופן אישי לפי ניתוח תמונת סלפי. השקת השת"פ תתקיים במרכז חווייתי של NTT שנפתח לאחרונה ביפן.

רועי טל, מנכ"ל SOLO, מסביר כי: "הטכנולוגיה של SOLO יודעת לנתח בזמן אמת מאות נקודות בהבעות ושרירי הפנים מכל מצלמה, ולזהות מצבים רגשיים, רמות סטרס ודפוסי התנהגות - ללא מגע, בפרטיות מלאה, תוך פחות מחמש שניות. ביחד עם NTT תרגמנו את התובנות האלה כדי ליצור חווית וולנס מותאמת אישית".

כאמור, היכולת הזו מושקת ב-Wellness Lounge, מתחם במרכז החווייתי של NTT, שמספק הדמיה של מצבם הפיזי והמנטלי של המשתמשים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות ומעניק להם חוויות וסביבות מותאמות אישית בהתאם. באזור HINATA של המתחם, תחת הנושא "התעוררות", עוצב חלל שנועד לקדם ריכוז ולהפחית מתח. במסגרת זו, טכנולוגיית הבינה המלאכותית של SOLO משמשת להמחשת המצב הרגשי והפסיכולוגי של המשתמשים.

שיתוף הפעולה יצא לפועל ביוזמה ותמיכה של NTT Israel, שמחברת בין סטארט-אפים ישראלים לבין קבוצת NTT עם כ-1,000 חברות בת ברחבי העולם ומכירות של יותר מ- 100 מיליארד דולר בשנה. NTT היא קבוצת תקשורת, אך עוסקת בחדשנות גם בתחומי פיזיקה, הצפנה ובריאות דיגיטלית. ב-2022 הוקמה מעבדת החדשנות של הארגון בישראל, אשר מחפשת שיתופי פעולה עם סטארט-אפים ישראלים.

עוד כתבות

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

טראמפ: ישראל הסכימה לתנאים להפסקת אש ל-60 יום בעזה

קטאר ומצרים יעבירו את ההסכם לחמאס; טראמפ מזהיר: "מקווה שיקבלו את ההסכם" ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● שגריר ארה"ב מאיים: אולי מפציצי ה-B2 צריכים לבקר בתימן ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר