מנכ''ל קורלוג'יקס אריאל אסרף וסמנכ''ל הטכנולוגיות יוני פרין / צילום: באדיבות קורלוג'יקס
חברת קורלוג'יקס (Coralogix),שפיתחה מערכת חכמה שמזהה ומנתחת תקלות בתוכנות ובמערכות מחשוב, מודיעה היום על גיוס של 115 מיליון דולר בסבב E, ובכך מצטרפת רשמית למועדון חדי-הקרן - עם שווי של למעלה ממיליארד דולר. קורלוג'יקס הוקמה ב-2014, וכיום מעסיקה כ-500 עובדים, מתוכם כ-250 במרכז הפיתוח בישראל.
● אינטל תפטר עד 20% מעובדי הייצור בעולם, גם בקריית גת
● "השמדנו את כל הנתונים": מי תקף את הבנק האיראני?
את סבב הגיוס הובילו קרן ההון סיכון האמריקאית NewView Capital, קרן הפנסיה של ממשלת קנדה (CPPIB) וקרן O.G. Venture Partners של איש העסקים איל עופר. השתתפו בו גם המשקיעים הקיימים - Advent, Brighton Park, גרינפילד פרטנרס ו-Maor. במקביל לגיוס, כך לפי ההודעה, השיקה קורלוג'יקס את olly - סוכן AI שמאפשר למהנדסים וצוותי תפעול לזהות ולפתור תקלות בזמן אמת באמצעות שאילתות פשוטות וניתוח אוטומטי של נתונים תפעוליים. לדברי החברה, הפיתוח מקצר את זמן הפתרון בעד 93% לעומת השיטות המקובלות.
החברה הוקמה על ידי אריאל אסרף (המכהן כיום כמנכ"ל), יוני פרין (סמנכ"ל טכנולוגיות), גיא קרופ וליאור רדלוס, כולם לשעבר עובדי ורינט. רעיון המוצר נולד מתוך צורך תפעולי שחזר על עצמו, בזיהוי מוקדם של תקלות שגורמות למשברים בשטח- כך סיפרו היזמים בעבר. בשנים הראשונות עברה החברה שינויים משמעותיים, כולל שינוי הנהלה ומבנה מוצר, לפני שפרצה קדימה מבחינה עסקית וטכנולוגית. כמו כן, החברה הופיעה בשנת 2020 בדירוג "הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס", שם דורגה במקום העשירי. אסרף מסר כי "הגיוס הזה יאפשר לנו להמשיך לפתח את הדור הבא של ניטור מבוסס AI".
אז מה החברה עושה בפועל?
הפלטפורמה של החברה מספקת כאמור לארגונים ראייה כוללת של פעילות כלל המערכות שלהן - אפליקציות, שירותים, תשתיות ו-AI, הכל בזמן אמת. היא מאחדת נתונים תפעוליים מסוגים שונים (לוגים, ביצועים, אבטחת מידע, חוויית משתמש ועוד), מזהה חריגות, מספקת תובנות ומאפשרת תגובה מיידית, כשהמטרה היא לספק פתרון אחיד שיחליף מערכות מרובות.