גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנהיג שהודה: ישראל עושה באיראן את העבודה המלוכלכת עבור העולם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ממשלות אירופה תומכות במתקפה הישראלית באיראן, חיזבאללה נשאר מוכה אחרי הלחימה עם ישראל ובוחר ל"לצפות מהצד", והמיעוט באיראן שקורא לאזרחים להתקומם נגד השלטון • כותרות העיתונים בעולם 

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

ב-CNN טוענים: יש רק דבר אחד שישראל צריכה מטראמפ לגבי איראן
פוטין מחכך ידיים בהנאה: אלה האינטרסים שלו במלחמה

1לפחות כרגע, אירופה תומכת בישראל בלחימה באיראן

למרות הביקורת הגוברת של אירופה על הלחימה של ישראל בעזה, כעת היא עומדת מאחוריה במלחמה מול איראן. "ממשלות אירופה, שהולכות ומתוסכלות מהמלחמה של ישראל בעזה, מעניקות לישראל חופש פעולה דיפלומטי רחב יותר בעימות שלה עם איראן - לפחות בשלב זה", נכתב בוול סטריט ג'ורנל.

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ אף אמר השבוע בפסגת מנהיגי G7 בקנדה כי ישראל "עושה את העבודה המלוכלכת עבור אחרים. אני יכול רק לומר שיש לי כבוד רב על כך שלממשלת ישראל ולצה"ל היה את האומץ לעשות זאת".

לפני המתקפה של ישראל באיראן, אירופה הייתה בעיצומה של הכרה במדינה פלסטינית. "אפילו גרמניה, בעלת הברית האירופית האיתנה ביותר של ישראל, ביקרה את המערכה בעזה". אבל כעת, אף ממשלה אירופית "לא מעוניינת לראות משטר גרעיני בטהרן".

בפסגת G7 השבוע "מנהיגי אירופה הצטרפו לארה"ב, קנדה ויפן כדי להצהיר שישראל זכאית להגן על עצמה, והסכימו שאיראן לעולם לא תורשה לבנות נשק גרעיני. בהצהרה משותפת שנחתמה בפסגה נאמר גם כי איראן היא 'המקור המרכזי לחוסר יציבות ולטרור באזור'".

עם זאת, באירופה עדיין מודאגים מהתנהלות ישראל. "הם לוחצים על ארה"ב להפעיל לחץ על ישראל לצמצם את התקיפות הצבאיות, מתוך חשש שהסכסוך יצא משליטה ויגלוש למלחמה אזורית רחבה יותר. הם זועמים על המשך הלחימה בעזה, שנמשכת ללא סוף נראה לעין", נכתב.

ברג'ו אוזצ'ליק מהמכון הבריטי RUSI אמרה לוול סטריט ג'ורנל כי אירופה אינה מצטערת לראות את משטר הגרעין האיראני נחלש על ידי ישראל. "לישראל יש הרבה יותר בעלי ברית באירופה בעימות עם איראן מאשר בסוגיית עזה. על כך אין מחלוקת". אולם אוזצ'ליק מזהירה שהתמיכה האירופית תתפוגג במהירות "אם ישראל תלחץ חזק מדי ובמהירות רבה מדי".

מתוך הוול סטריט ג'ורנל, מאת מקס קולצ'סטר. לקריאת הכתבה המלאה.

2זאת הסיבה בגללה חיזבאללה לא מצטרף לעימות בין איראן לישראל

המלחמה האחרונה של ישראל מול חיזבאללה השאירה את ארגון הטרור מוכה. כעת, הפרוקסי של איראן שוקל את צעדיו נוכח הלחימה הגוברת בין ישראל לטהרן. בינתיים, נראה שהארגון בוחר "לצפות מהצד" למרות שהוא מאיים כי אם המצב יסלים "לא תהיה מניעה שיצטרף", פורסם באל-ג'זירה.

שעות אחדות לאחר מתקפת ישראל באיראן, חיזבאללה "פרסם הודעת גינוי על התקיפות הישראליות והביע תנחומים על נפילתם של הקצינים האיראניים". אולם, אנליסטים טוענים כי ההצהרה של חיזבאללה מעידה על כך שארגון הטרור "לא יעמוד כעת לצד איראן".

קאסם קאסיר, אנליסט פוליטי שתומך בארגון הטרור, אמר לאל-ג'זירה כי "כעת אין צורך שחיזבאללה יתערב, מאחר שהטילים האיראניים מסוגלים להתמודד עם הכיבוש הישראלי, אך אם המצב יידרדר למלחמה כוללת - אין מניעה שהמצב ישתנה".

קרים ספידין, כתב ופוליטיקאי לבנוני, אמר לאל-ג'זירה כי היעדר המוערבות של חיזבאללה בעימות הנוכחי הוא "הוכחה למגבלות היכולת של הארגון". אנליסטים אחרים אמרו לאל-ג'זירה כי הם סבורים שכרגע יש הבנות בין טהרן לחיזבאללה, שארגון הטרור לא יתערב. ניקולס בלנפורד, עמית בכיר במכון האמריקאי Atlantic Council, אמר לאל-ג'זירה כי "המצב הפוליטי הפנימי מקשה מאוד על חיזבאללה להצטרף לנקמה האיראנית והאיראנים מבינים שאין ביכולתם לגייס אותם כעת".

גם מנהיגי לבנון דרשו השבוע מארגון הטרור לא להתערב בעימות. באתר החדשות הלבנוני Naharnet נכתב כי "כל מעורבות עלולה להזיק למדינה הקטנה, השקועה במשבר כלכלי ומתקשה להשתקם מהמלחמה האחרונה". "נשיא לבנון ג'וזף עאון קרא השבוע לכל הצדדים בלבנון 'לשמור על רגיעה ולשמר את יציבות המדינה'", גם ראש הממשלה סלאם הדגיש שלבנון "אינה צריכה להיות מעורבת בשום צורה במלחמה".

במאמר למכון המחקר Atlantic Council כתב האנליסט והמומחה למזרח התיכון דייוויד דאוד כי "חיזבאללה נמנע מלירות - מילולית ומעשית - מפני שהוא פועל כעת תחת מגבלות חסרות תקדים. הארגון מעולם לא השתווה לישראל בכוח צבאי קונבנציונלי, אך נפח הארסנל העצום שלו נועד לייצר 'מאזן אימה' מרתיע מול אויביו הישראלים. אלא שבמהלך המלחמה האחרונה ספגה הנהגת חיזבאללה - הפוליטית והצבאית הבכירה ביותר - מכות קשות, וחלק ניכר מהארסנל האסטרטגי הושמד. הדבר פגע קשות ביכולתו של חיזבאללה להוציא לפועל מתקפה משמעותית, קל וחומר לחדש עימות ולנסות להביאו לשוויון כוחות".

מתוך אל-ג'זירה, מאת ג'סטין סלחני. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך Naharnet. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך ה-Atlantic Council, מאת דייוויד דאוד. לקריאת הכתבה המלאה.

3הגרדיאן: "ההימור הישראלי מאיץ את הפצצה הגרעינית"

מתקפת ישראל על איראן הייתה "הפגנת כוח מרשימה של עליונות צבאית ומודיעינית ישראלית", אולם, בגרדיאן נטען כי "היא לא פגעה באופן קריטי בתוכנית הגרעין האיראנית".

"במהלך ימים ספורים של מלחמה, ישראל חיסלה יותר מתריסר מדעני גרעין בכירים באיראן, חיסלה חלק ניכר מההנהגה הצבאית הבכירה של טהראן, ותקפה חלקים מרכזיים בתוכנית הגרעין שלה", נכתב. אולם היא לא פגעה בתוכנית הגרעין האיראנית "שהיא מפוזרת, מוסתרת ומוגנת היטב - כך מסכימים גם בכירים ישראלים וגם מומחים בינלאומיים למניעת הפצת נשק גרעיני", נכתב.

בגרדיאן נכתב כי המתקפה הישראלית איננה עוצרת את המירוץ לגרעין אלא היא "הימור" שעשוי "לדחוף את איראן להאיץ את מאמציה להשיג פצצה גרעינית". זאת במידה ו"הסכסוך הנוכחי יסתיים מבלי שתוכנית הגרעין תחוסל לגמרי או מבלי שיושג הסכם הכולל מגבלות מחמירות ומערכת פיקוח מקיפה".

גורם ישראלי אמר לגרדיאן כי התקיפות הראשונות על מתקנים אסטרטגיים "עיכבו בכמה חודשים את יכולתה של איראן להגיע ל'פריצה' - כלומר, ליכולת לייצר נשק גרעיני מבצעי". אולם גורמי מודיעין אמריקאים אמרו ל-CNN כי "איראן הייתה רחוקה שלוש שנים לפחות ממימוש יכולת מבצעית, ולא פעלה אקטיבית לייצור פצצה, ולכן העיכוב הזה נחשב זניח יחסית".

כעת, גם אם ישראל באמת עצרה למשך זמן מה את השגת הנשק הגרעיני ניכר כי "ללא עזרת ארה״ב ישראל לא תוכל לגרום נזק מתמשך".

גורם צבאי שמומחה לאזור אמר לגרדיאן כי פעולות ישראל "אף שהוצגו כפעולה מונעת, עלולות דווקא לדרבן את איראן להאיץ את הפיתוח. לדעתי, אם תישאר להם יכולת לאחר התקיפות, הם ימהרו מאוד לנסות להשיג נשק גרעיני".

מתוך הגרדיאן, מאת אמה גרהאם-הריסון. לקריאת הכתבה המלאה.

4המפלגות הכורדיות באיראן קוראות לאזרחים להתקומם

הכורדים, הקבוצה האתנית השלישית בגודלה באיראן שמדוכאת על ידי השלטון, קוראת לאזרחים האיראנים "לנצל את הרגע ולהיאבק נגד השלטון בטהרן". כך פורסם בניתוח לניו ערב מאת הפרשן וינתרופ רודג'רס שכותרתו "כיצד מגיבות הקבוצות הכורדיות באיראן למלחמה עם ישראל".

"באיראן חיים בין 10 ל־12 מיליון כורדים, כ-15% מאוכלוסיית המדינה - הקבוצה האתנית השלישית בגודלה אחרי הפרסים והאזרים". מרביתם גרים באזורים עניים עם שיעורי אבטלה גבוהים. הכורדים "מתמודדים עם הגבלות חמורות על תרבותם, שפתם וזכויותיהם הפוליטיות", וכעת הם רואים במלחמה של ישראל באיראן "הזדמנות ייחודית לקדם את הדרישות הפוליטיות ארוכות השנים", נכתב.

כעת כל ארבע המפלגות הכורדיות קוראות לפעול להפלת המשטר האיראני. "כל עוד המשטר הזה נשאר בשלטון, המצב רק ימשיך להידרדר", אמרה ועדת ההנהלה של המפלגה הדמוקרטית של כורדיסטן באיראן (KDPI). בהצהרה נאמר "התנאי הראשון והחשוב ביותר להצלת אזרחי איראן מהמשבר, ההרס והחושך הוא להסיר לחלוטין ולסיים את שלטון המשטר הזה".

"לצד KDPI, קיימות עוד שלוש מפלגות כורדיות עיקריות באיראן: קומאלה, מפלגת חירות כורדיסטן (PAK) ומפלגת חיי חירות כורדיסטן (PJAK). כל אחת מהן ניהלה מעת לעת מאבק מזוין נגד המשטר האיראני, אך טרם המלחמה הנוכחית עם ישראל אף אחת מהן לא הייתה פעילה צבאית", נכתב.

לכל המפלגות בסיסים בעיראק, אך הפעילות מוגבלת על ידי ממשלת עיראק. לאחר המתקפה ה-PJAK הכריזה: "אנחנו קוראים לכל הכוחות, המפלגות וארגוני החברה האזרחית - בראשות הנשים האיראניות - לפתוח שלב חדש במהפכה".

הקריאה המילטינטית ביותר הייתה של מנהיג PAK, חוסיין יזדנפנה, שקרא לצעירים הכורדים "לתפוס בסיסי משמרות המהפכה והמודיעין".

בניו ערב נכתב כי "בשלב מוקדם זה, עדיין לא ברור אם הקריאות הללו מעידות על כוונה ממשית או שמדובר ברטוריקה צפויה מצד ארגונים הנמצאים בעמדת חולשה".

מתוך הניו ערב, מאת וינתרופ רודג'רס. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

יירוט טילים מאיראן מעל שמי תל אביב, יום ראשון / צילום: ap, Leo Correa

פחות טילים בכל מטח: השינוי שאפשר את הקלות פיקוד העורף

ביומיים האחרונים מטחים מאיראן כוללים בעיקר מספר חד-ספרתי של טילים, כנראה בזכות פעילות צה"ל והשמדת מתקני שיגור וטילים על הקרקע ● הילה חדד חמלניק מסבירה כי: "במטחים קטנים יותר יש פחות חדירות, או ששום דבר לא מצליח לעבור" וכי "ככלל - הסטטיסטיקה היא מצוינת"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

הריבית בארה"ב נותרה על 4.5%; הפד צופה שתי הפחתות ריבית עד סוף השנה

למרות התמתנות האינפלציה, לקראת המחצית השנייה של השנה, האי ודאות עדיין גדולה מידי ● צופה שתי הפחתות ריבית השנה ואחת בכל השנתיים העוקבות ● התחזית: ירידה בצמיחה ועלייה באינפלציה ● וגם, תגובת טראמפ לא תאחר לבוא

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה שוברת שיאים בצל הטילים מאיראן: "עידן חדש" או אופוריה מסוכנת?

חלק ממנהלי ההשקעות טוענים כי העליות החדות בבורסה מתחילת המלחמה משקפות "שינוי היסטורי של מאזן הכוחות במזה"ת שיש לו פוטנציאל כלכלי עצום" ● אולם, אחרים גורסים כי קשה להבין את תגובת השוק ● איזה מניות דחפו את הבורסה בת"א ומה צופים האנליסטים?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: באדיבות סאמיט

המרוויחים המפתיעים מההשבתה בבזן: זוהר לוי וסאמיט

חברת הנדל"ן נהנתה מהזינוק במניית בז"א אחרי הפגיעה במתקני בזן, ורשמה מתחילת השבוע רווח על הנייר של 80 מיליון שקל על החזקותיה בבתי הזיקוק ופז, בהן היא בעלת המניות הגדולה

רשתות המזון שוב מזנקות בבורסה בת''א / צילום: איל יצהר, אסף לב

האחים אמיר ורמי לוי חוגגים: כך הפכו התורים בסופר לזינוק במניות

המערכה מול איראן החזירה את הציבור למדפי הרשתות, ואת המשקיעים למניותיהן, לאחר שהללו נהנו בסוף השבוע מזינוק של עשרות אחוזים בעסקיהן ● האם התסריט החלומי עבור שופרסל, רמי לוי ויוחננוף, של סגרי הקורונה וחודשי המלחמה הראשונים בעזה, יחזור על עצמו?

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכה בישראל: הצטרפות ארה"ב למלחמה - עניין של זמן

סמ"ר סתו חלפון נפל בפעילות מבצעית בח'אן יונס ● ישראל תוקפת בבסיסים ומשרדים של משמרות המהפכה בטהראן ● ההנחיות החדשות של פיקוד העורף: הקלה בהגבלות ההתגוננות - ניתן להגיע לעבודה במקומות עם מיגון ● ח'אמנאי מאיים בהצהרה: "לא נתעלם מאף התקפה בשטחנו" ● ישראל תקפה מתקן ייצור צנטריפוגות בטהראן, בסבא"א מדווחים: זה הנזק למתקנים הרגישים ● 53 חטופים - 621 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

מכוניות חדשות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

אלפי כלי רכב מגיעים לנמלי הצפון; המדינה באה לקראת היבואנים

בשל המצב המלחמתי, משרד האוצר צפוי להאריך בחודשיים את המועד האחרון שבו חייבים יבואני הרכב לרשום את כלי הרכב שנמצאים בישראל על שמם

אלון עמרם, יו''ר עמרם אברהם, ופרויקט של החברה בחדרה / צילום: עינת לברון

האחים שמתרגמים זינוק במניית שיאנית מכירת הדירות לאקזיט של 300 מיליון שקל

אלון ויורם עמרם בוחנים מכירת 10% ממניות עמרם אברהם לאחר שהחברה יותר מהכפילה את ערכה מאז ההנפקה אשתקד ● בתגובה למימוש הצפוי צנחה מניית הנדל"ן ומחקה את העליות שרשמה מתחילת השבוע

מה כדאי לכם לקחת למרחב המוגן / צילום: Shutterstock

איך תשפרו את האינטרנט בממ"ד ועוד טיפים שאסור לפספס

לאור מאורעות הימים האחרונים, הרשת התמלאה בהמלצות לגבי התנהלות במרחבים המוגנים - שלעתים סותרות אחת את השנייה ● גלובס עושה סדר ומביא גם את המלצות פיקוד העורף

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ מכנה את חמינאי "מטרה קלה" ודורש כניעה מוחלטת מאיראן

בנוסף למספר הצהרות של טראמפ מהימים האחרונים מהן ניכר כי הוא משנה את הטון ביחס לאיראן, דווח כי ארצות הברית נוקטת צעדים בשטח: פריסת ספינות מלחמה וכלי טיס באזורים רגישים, על רקע חשש מהסלמה נוספת

פגיעת הטיל במפעלי בזן במפרץ חיפה / צילום: ap, Ariel Schalit

אסדות הגז ובית הזיקוק של בזן מושבתים: האתגר החדש של שוק האנרגיה בישראל

פגיעת הטיל האיראני בבזן, שגרמה לשלושה הרוגים, הובילה גם להשבתת כל מתקני בית הזיקוק ● גם מאגרי הגז לוויתן וכריש מושבתים מאז תחילת המערכה ● בינתיים בסונול הודיעו על שיבושים באספקה לחלק מהלקוחות, אך במשרד האנרגיה מתעקשים שלא צפוי מחסור בדלקים ● כמה זמן ייקח לבתי הזיקוק לשוב לפעילות?

הנשיא טראמפ / צילום: Associated Press, Evan Vucci

תיכנסו לבונקר: התרחיש הזה יוביל כנראה לירידות חדות בשווקים, לפחות בטווח הקצר

ברחבי העולם ממתינים לראות האם ארה"ב תצטרף למלחמה בין ישראל לאיראן ● כיצד שוקי המניות בסביבה הגלובלית יגיבו לתרחיש כזה, מה תהיה ההשפעה על המדיניות המוניטארית של הבנקים המרכזיים, וכיצד יגיב שוק הסחורות?

נשיא רוסיה, פוטין,  לצד נשיא איראן,  מסעוד פזשכיאן חותמים על הסכם שיתוף  פעולה בינואר השנה / צילום: Reuters, Evgenia Novozhenina

פוטין מחכך ידיים בהנאה: אלה האינטרסים שלו במלחמה

פוטין נהנה מהסטת תשומת הלב מאוקראינה, מהזינוק במחירי הנפט ומהאפשרות לשמש כמתווך, אך כששותפתו הקרובה איראן חוטפת, מוסקבה בעיקר משמיעה הצהרות ● חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי: "בצד הישראלי יש רצון ללכת על קו דק - אבל הרוסים כבר בחרו צד"

שרון קדמי / צילום: תמונה פרטית

מנכ"ל רשות שדות התעופה: "יכול להיות שכבר השבוע נפעיל טיסות מניו יורק ומבנגקוק"

שרון קדמי, מנכ"ל רשות שדות התעופה ומי שאחראי על המבצע החריג להשבת מעל 100 אלף איש לישראל, חושף את הדילמות ועונה לביקורת: "זה אירוע מטורף וקשה. צריך לדאוג בראש ובראשונה שאנשים יחזרו בחיים" ● על העובדה שהחברות קובעות מי יטוס לכאן: "הן יודעות לעשות את זה טוב מאיתנו" ● ומגלה - ייתכן שכבר השבוע יופעלו טיסות חילוץ גם מבנגקוק וניו יורק

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

כ-5,000 איש פונו מבתיהם השבוע. איזה סיוע כספי הם יקבלו?

יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, דיווח היום לוועדת הפנים של הכנסת את מספר המפונים ● לדבריו, הוצאות הרשויות המקומיות עקב המלחמה מגיעות ל-15 מיליון שקל ליום ● האוצר ומשרד הפנים מציעים סיוע של 1,500 שקל עבור כל תושב שביתו נפגע

יירוטי חץ 3 בשמי ישראל / צילום: ap, Leo Correa

האם ישראל נותרה עם מלאי מוגבל של מיירטים, וכיצד ארה"ב נכנסת לתמונה?

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, מאגר טילי החץ של ישראל הולך וקטן ● מעבר לגיבוי האמריקאי, לדברי מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר, רן כוכב, גם הגברת הייצור היא חלק מסל הפתרונות

ישראלים במקלט בירושלים בזמן ירי טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

פיקוד העורף מקל בהגבלות: ניתן להגיע לעבודה אם יש מיגון

הנחיות ההתגוננות יתעדכנו היום ב-18:00 ובשלב זה עד ליום שישי ● הלימודים לא יחודשו, אך במקומות שבהם ניתנים שירותים ניתן לקיים התקהלות של עד 30 איש

ישראלים בלרנקה בדרך לארץ / צילום: דוברות ארקיע

עובדים שנתקעו בחו"ל: האם מגיע שכר על ימי ההיעדרות והאם הם נספרים לוותק בעבודה?

בעוד שטיסות החילוץ של ישראלים שנתקעו בחו"ל בגלל המלחמה יוצאות לדרך, עשרות אלפים עדיין שוהים מעבר לים ללא יכולת לחזור בקרוב לארץ ● האם מי שנעדר כתוצאה מכך מהעבודה זכאי להמשיך לקבל שכר, מה קובע החוק לגבי צבירת ימי חופשה ומחלה, והאם חייבים להמשיך ולהפריש לפנסיה בתקופת ההיעדרות ● גלובס עושה סדר

אילו עסקים יורשו לפעול? / צילום: טלי בוגדנובסקי

ההנחיות החדשות: אילו עסקים יורשו לפעול ומה יעשו הורים לילדים שנשארים בבית?

פיקוד העורף הודיע על הקלה בהנחיות כך שתתאפשר פתיחתם של כל העסקים שיש ברשותם מרחב מוגן ● עם זאת, השינוי מלווה בחוסר ודאות גדול מכיוון שמוסדות החינוך ממשיכים להיות סגורים ● אילו עסקים צפויים להיפתח מחר, האם הורים לילדים קטנים יוכלו לעבוד מהבית, והאם בעלי העסקים שייפתחו בניגוד להנחיות מסתכנים בקנסות? ● גלובס עושה סדר

סניף של פאפא ג'ונס / צילום: Shutterstock

התיאוריה החדשה ברשת: כך תדעו אם ארה"ב עומדת לתקוף

"מדד הפיצה של הפנטגון" טוען שאפשר לזהות פעולות צפויות של הצבא האמריקאי לפי עליה חריגה בזמנת הפיצות מסביב לפנטגון ● במקביל, גם בפלטפורמת ההימורים האינטרנטית Polymarket מעריכים בסבירות גבוהה שארה"ב תחל בפעולה צבאית עוד החודש