גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר הנפט מזנק, ובקרוב נרגיש את זה בתחנות הדלק. כך תתגוננו מההתייקרות

מחירי הנפט טיפסו ב-7% בשבוע, הקפיצה החדה ביותר מאז 2022, וזו עלולה להיות רק ההתחלה ● תעריפי הדלק בישראל יושפעו אומנם רק החל מהחודש הבא, אבל כבר עכשיו כדאי לשקול צעדים שיחסנו אתכם: ממכונית חשמלית משומשת ועד ליסינג תפעולי חכם

תחנת דלק. המחירים צפויים לעלות / צילום: Shutterstock
תחנת דלק. המחירים צפויים לעלות / צילום: Shutterstock

בשבוע האחרון זינקו מחירי הנפט בעולם בכ-7%, והתייצבו על כ-74 דולר לחבית. זו הייתה העלייה החדה ביותר מאז 2022, אולם זו עשויה להיות רק ההתחלה. אם תהיה תגובה איראנית למעורבות האמריקאית, ויותקפו יעדים במדינות המפרץ, או שתוגבל התנועה במצרי הורמוז, עשויים מחירי הנפט לטפס לסביבות 90-100 דולר לחבית, ועל פי חלק מהאנליסטים אולי גם מעבר לכך.

רשות הספנות הורתה ליבואני הרכב לפנות עשרות אלפי כלי רכב חשמליים מהנמלים
הנחות של עד 38 אלף שקל על רכבים חדשים בצל המלחמה

אומנם בשל שיטת חישוב מחירי הדלק שבפיקוח בישראל העליות הללו יורגשו בתחנות הדלק אצלנו רק החל מהחודש הבא. אולם עליית המחירים החדה היא תזכורת לכך, שאנחנו יושבים על חבית אבק שריפה, שיכולה ליצור כמעט יש מאין משבר אנרגיה עולמי.

בשורה התחתונה אפשר לצפות בעתיד הנראה לעין לעלייה משמעותית במחירי הדלק בתחנות, אלא אם כן יחליט האוצר להקטין זמנית את הבלו על הדלק, כדי לספוג חלק מההתייקרות, כפי שעשה בעבר. אבל בהתחשב בעלויות של מהלך כזה, ובגירעון, ספק אם זה תרחיש סביר.

כך או כך, כיום שוק הרכב שונה מאוד מהשוק של לפני מספר שנים, וישנם לא מעט צעדים שבעלי רכב בהווה או בעתיד יכולים לנקוט כיום כדי לזכות ב"חיסון", לפחות חלקי, מעליית מחירי הדלק. להלן כמה טיפים.

1לרכוש חשמלית משומשת או פלאג־אין חדשה

השאיפה לחיסכון בהוצאות הדלק הניעה בשנים האחרונות צמיחה מואצת בביקוש לרכב חשמלי בישראל. אולם כלי רכב חשמליים חדשים הם לרוב יקרים, ואינם נגישים להמונים, שרוצים לשדרג ולעבור מרכב בנזין לרכב חשמלי.

הפתרון הזמין והזול ביותר בעיתוי הנוכחי הוא רכישת מכונית חשמלית משומשת. נציין, שבשנתיים האחרונות גדל משמעותית היצע כלי הרכב החשמליים המשומשים, ובעיקר השנה. בשנים 2021 עד 2023 נמסרו בישראל כמעט 87 אלף כלי רכב חשמליים פרטיים. אלפים מהם יצאו השנה לשוק היד השנייה, ובתוכם לא מעט כלי רכב בני פחות משנתיים, גיל נמוך משמעותית מהממוצע בשוק הרכב המשומש. אלה מתאפיינים בירידת ערך די מואצת.

לכך כמה סיבות, ובראשן קצב מסחרר של התחדשות בדגמים חשמליים שמיובאים לישראל, במיוחד מסין. זאת נוסף על מלחמת מחירים, שדרוג טכנולוגי מואץ ו"חרדת הטווח", שמאפיינת את רוכשי הרכב החשמלי מיד שנייה. כלומר החשש של לקוחות, שרכב חשמלי משומש שעבר קילומטרז' גבוה, ומתקרב לתום מגבלת האחריות על הסוללה שלו - לרוב כ-150 אלף קילומטר - יציג ירידה משמעותית בטווח.

כדי לגלגל את כלי הרכב נאלצים המוכרים לספוג ירידה לא מבוטלת במחיר המבוקש, והתוצאה היא שלל מציאות. בדיקה בלוחות המשומשות מגלה היצע של אלפי כלי רכב חשמליים "צעירים", רובם עדיין נמצאים עמוק בתחום אחריות היצרן על הסוללה, ובטווח מחירים של 70-110 אלף שקל, לעיתים פחות.

במחיר הזה החיסכון המשמעותי בדלק ובעלויות שוטפות יכול לקזז משמעותית את סיכון אובדן הערך במכירת הרכב הלאה בעתיד. נזכיר, שלמרות עליית האגרה השנתית בתחילת השנה, החיסכון השוטף ברכב חשמלי הוא משמעותי. על פי הערכות עדכניות, קילומטר נסיעה ברכב חשמלי עולה בין 10 ל-14 אגורות, בהתאם לסוג הרכב ואופי הטעינה (פרטית או ציבורית). לעומת זאת, ברכב בנזין העלויות לקילומטר גבוהות פי ארבעה עד פי שבעה, בהתאם לסוג הרכב. וזה עוד לפני עליית מחירי הדלק הצפויה בהמשך.

מי שרוצה להפחית למינימום את החשש ממצב הסוללה ואת הטווח בפועל של הרכב החשמלי המשומש שאותו הוא רוכש, יכול לבקש מהרוכש לקבל נתונים כמו "מדד בריאות הסוללה" (SOH), שאותו ניתן לראות לעיתים קרובות על לוח הפיקוד של הרכב, או באמצעות אפליקציות ייעודיות. המדקדקים יכולים לבדוק את הסוללה במוסך שמחזיק ציוד בדיקה ייעודי, שבודק את תאי הסוללה בנפרד, ומפיק דוח "בריאות" מפורט שלהם בתשלום.

מי שיש לו תקציב סביר לרכב בנזין מקובל, בסביבות 170-190 אלף שקל, יכול למצוא כיום בשוק לא מעט דגמי פלאג-אין חדשים, בעיקר סיניים, אבל לא רק. רוב הדגמים המודרניים יכולים לנוע למרחק של עשרות קילומטרים על חשמל בלבד, לעיתים עד 100 ק"מ. גם נתוני החיסכון התיאורטיים של הכלים הללו יוצאי דופן, בין 100 ל-200 קילומטר לליטר, ורובם נוקבים בטווח משולב, על בנזין וחשמל, של למעלה מ-1,000 ק"מ. וכמובן, אם אין אפשרות לטעון אותם, עדיין ניתן להמשיך לנוע על בנזין בלבד.

אבל כל נתוני החיסכון אמינים רק אם מקפידים לטעון את הסוללה בכלי הרכב האלה "על פי הספר", רצוי ממטען ביתי. מי שיזניח את הטעינה החשמלית של הסוללה מהרשת, או שיבנה על טעינה מזדמנת ויקרה בתחנות ציבוריות, עשוי לגלות שהוא נוסע ברכב בנזין כבד עם צריכת דלק בהתאם.

2לנצל את הלחץ על המשווקים

כבר כתבנו לא פעם, ששוק הרכב הישראלי של 2025 נמצא תחת לחץ תחרותי קשה, שנובע ממלאים גבוהים ומעודף מתחרים, במיוחד בפלח החשמלי. המשמעות היא, שיש לא מעט יבואנים וחברות ליסינג שמוכנים לבצע כיום טרייד אין "במחיר מחירון" לרוכשי רכב חשמלי חדש, להציע ריבית עם סבסוד עמוק וללא תשלומים מוקדמים או להציע הנחות משמעותיות, במיוחד על כלי רכב שמוגדרים בתור "אפס קילומטר" - כלומר שחלפו 12 חודשים ממועד ייצורם. מדובר בהנחות פוטנציאליות של אלפי עד עשרות אלפי שקלים.

3לקחת רכב בליסינג תפעולי פרטי

מי שעדיין חושש משמירת הערך העתידית של רכב עם הנעה חשמלית מלאה או חלקית, יכול לבחור באפשרות של רכישת הרכב החדש (או באפס קילומטר) בליסינג תפעולי פרטי. זו לא אופציה זולה ביחס לרכישת רכב במזומן, אולם התשלומים ניתנים להתאמה אישית, ובתום התקופה יש אופציה להחזיר את הרכב ליבואן, כך שסיכון אובדן הערך הוא עליו.

4לשנמך מפרט ברכב בנזין

הטרנד הצרכני הקבוע בשוק הרכב הישראלי, לאורך השנים, הוא "שדרוג". כלומר בעלי רכב משומש לרוב רוכשים כלי רכב חדשים יותר, חזקים יותר, גדולים יותר ויקרים יותר, שלרוב גם צורכים יותר דלק.

אבל סיטואציות של נסיקת מחירי הדלק ואי-ודאות לעתיד מחייבות רציונליזציה. רכב היברידי משומש, או מכונית סופר-מיני עם מנוע שלושה צילינדרים קטן, יכולים לבצע את רוב המשימות היום-יומיות של קרוס-אובר גדול ומרשים, עם חיסכון של 20%-40% בצריכת הדלק.

עוד כתבות

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות