וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:52
מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש עלה בחודש יוני ל-52.9 נקודות, מעל הצפי המוקדם. גם מדד ה-ISM במגזר הייצור עלה בחודש יוני ל-49 נקודות, מעל התחזיות המוקדמות.
17:07
יו"ר הפד ג'רום פאוול מאשר כי הפד היה מוריד את הריבית בארה"ב אלמלא תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כך אמר בפאנל שהתקיים במהלך פורום של הבנק המרכזי האירופי בסינטרה, פורטוגל. ב-CNBC דווח כי פאוול נשאל האם הפד היה מוריד את הריבית שוב עד כה, אלמלא הכריז טראמפ על תוכניתו השנויה במחלוקת להטלת היטלים על שותפות סחר זרות רבות מוקדם יותר השנה, והגיב: "אני חושב שזה נכון". "למעשה, עצרנו את הפעולה כשראינו את גודל המכסים, וכמעט כל תחזיות האינפלציה לארצות הברית עלו באופן מהותי כתוצאה מהמכסים", הוסיף פאוול.
16:46
טסלה כצפוי פתחה את יום המסחר במגמה שלילית במיוחד, וחותכת כעת מערכה כ-7%. הצרות של יצרנית המכוניות החשמליות לא מסתכמות רק בסכסוך המתוקשר של אילון מאסק עם טראמפ, כאשר מוקדם יותר בג'יי.פי.מורגן ציינו כי הם מעריכים שהחולשה בביקושים למכוניותיה החשמליות ימשכו גם במחצית השנייה של השנה.
מנגד, מניית רובינהוד ממשיכה את המגמה החיובית שרשמה אמש, כאשר זינקה בכ-13%. על רקע המגמה, פלטפורמת המסחר בקריפטו הודיעה על הרחבה משמעותית של פעילותה בתחום הקריפטו. החברה משיקה "מניות טוקניזיות" (tokenized stocks) ללקוחות מחוץ לארה"ב. בנוסף, החברה מתכוונת לאפשר גם מסחר מניות טוקניזיות של חברות פרטיות, בקיץ הקרוב, משתמשים אירופיים זכאים יקבלו גישה למניות טוקן של OpenAI ו־ SpaceX.
16:34
יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. נאסד"ק יורד ב-0.5%, S&P 500 משיל מערכו 0.3% והדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס.
15:12
בוול סטריט צפי לירידות בפתיחה לאחר השיאים החדשים שנקבעו אתמול - נאסד"ק יורד ב-0.3%, דאו ג'ונס ללא שינוי ו-S&P 500 שחצה אתמול לראשונה את רף 6,200 הנקודות צפוי לרדת בפתיחה בכ-0.2%.
טסלה נופלת בכ-6% במסחר המוקדם, הצרות שלה הן לא רק הסכסוך המתוקשר של אילון מאסק עם טראמפ, בג'יי.פי.מורגן מעריכים שהחולשה בביקושים למכוניותיה החשמליות ימשכו גם במחצית השנייה של השנה.
בתוך כך, סטארט-אפ הבינה מלאכותית של אילון מאסק, xAI, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות, כך לפי בנק Morgan Stanley. מחצית מהסכום הינו באמצעות השקעה אסטרטגית במניות, והמחצית השנייה הובטחה באמצעות איגרות חוב מובטחות והלוואות לטווח קצר. בשנה שעברה, xAI דיווחה על גיוס של 6 מיליארד דולר, לפי שווי שוק של 50 מיליארד דולר. לפי הבנק, הנפקת החוב האחרונה כללה משקיעי חוב גלובליים בולטים.
14:09
מניית טסלה צונחת ביותר מ־4% במסחר המוקדם, על רקע החרפה בעימות בין מנכ"ל החברה, אילון מאסק, לנשיא דונלד טראמפ. בפוסט שפורסם לפנות בוקר בפלטפורמה Truth Social, טראמפ תקף את מאסק בטענה שהוא מרוויח סכומים חסרי תקדים מהסובסידיות לרכב חשמלי.
לדבריו: "אילון אולי מקבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה, ובפער גדול. בלי הסובסידיות האלה, הוא כנראה היה צריך לסגור את העסק ולחזור הביתה לדרום אפריקה."
האמירה של טראמפ מגיעה כשבמקביל הסנאט דן בהצעת החוק שלו, המכונה "One Big Beautiful Bill" , שכוללת סעיף לביטול הטבת המס של 7,500 דולר לרוכשי רכבים חשמליים חדשים - אחת מאבני היסוד של מדיניות ממשל ביידן להאצת המעבר לכלי רכב חשמליים בארה״ב. התקיפה של טראמפ כלפי מאסק עשויה להגביר את אי-הוודאות סביב עתיד הסובסידיות הפדרליות, מה שמכביד על מניית טסלה, במיוחד לנוכח חששות מהאטה בביקושים.
12:25
האינפלציה בגוש היורו עלתה קלות ל־ 2% ביוני , כך לפי נתוני פלאש שפרסמה ביום שלישי סוכנות הסטטיסטיקה של האיחוד, יורוסטאט - נתון שמשמעותו היא שמחירי הצרכן באזור המטבע האחיד תואמים כעת את יעד האינפלציה של הבנק המרכזי האירופי.
כלכלנים שנסקרו על ידי רויטרס ציפו שהאינפלציה תעמוד בדיוק על 2% ב־12 החודשים שהסתיימו ביוני. במאי נרשמה ירידת אינפלציה מפתיעה לרמה של 1.9%. אינפלציית הליבה (Core Inflation) נותרה ללא שינוי ברמה של 2.3% ביוני, אינפלציית ליבה מודדת את מחירי הצרכן ללא השפעות של אנרגיה, מזון, טבק ואלכוהול.
האינפלציה בתחום השירותים, שמקבלת מעקב הדוק מצד הבנק המרכזי, עלתה ל־3.3% ביוני, זאת לאחר שנרשמה ירידה חדה ל־3.2% במאי, מרמה של 4% באפריל.
הנתונים צפויים להשפיע על החלטות הריבית הבאות של ה־ECB, שמאז יוני החל בתהליך זהיר של הורדת ריבית, אך הדגיש שהוא יונחה על ידי הנתונים הכלכליים בפועל.
11:42
לאחר השיאים החדשים אתמול במדדי נאסד"ק ו-S&P 500, האחרון אף חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות, כעת לפי החוזים העתידיים המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח בירידות קטנות.
10:32
באירופה מתנהל כעת מסחר די יציב - בורסות פרנקפורט ופריז יורדות ב -0.1%, לונדון עולה ב-0.2%.
08:40
המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, בורסת טוקיו יורדת ב-1% על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, הונג קונג בירידה של 0.8% ושנגחאי בעלייה של 0.2%, ניפטי ללא שינוי ודרום קוריאה בזינוק של 1.7%.
ארה״ב נערכת לשלוח ליפן מכתב ובו שיעור המכס החדש שתידרש לשלם, כך אמר הנשיא טראמפ ביום שני, למרות חודשים של מו״מ אינטנסיבי בין המדינות שנועד למנוע העלאות מכסים.
טראמפ פרסם ברשת Truth Social: "יפן לא מוכנה לקחת את האורז שלנו, ובכל זאת יש להם מחסור עצום באורז." הוא הוסיף: "אנחנו פשוט נשלח להם מכתב," בהתייחסות להבטחותיו החוזרות לשלוח מכתבים לשותפות סחר שבהם יפורטו שיעורי המכסים החדשים שיוטלו עליהן.
הפוסט הגיע ימים ספורים לאחר ביקורו השביעי של שר הכלכלה היפני, ריוסיי אקאזווה , בוושינגטון, במסגרת השיחות המתמשכות בין שתי המדינות. על פי התאחדות מגדלי האורז האמריקאים, יפן היא שוק הייצוא השני בגודלו של אורז מארה"ב , כאשר המשלוחים האמריקאיים מהווים כ־ 45% מכלל יבוא האורז של יפן. המהלך עשוי להעיב על היחסים הכלכליים בין שתי הכלכלות הגדולות, במיוחד אם יוביל להסלמה הדדית במכסים או לפגיעה בגישה לשווקים חקלאיים רגישים.
● "פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת ביציבות וללא שינויים, המשקיעים מעכלים כנראה את את העליות השיא האחרונות בוול סטריט מול ההשלכות הגלובליות של מדיניות המכסים של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, על רקע פקיעת ההקפאה בת 90 הימים שצפויה בשבוע הבא.
בבלומברג מנתחים לעומק את הסיכונים העומדים בפני המשקיעים בואך אל המחצית השנייה של השנה. ראו הרחבה בהמשך.
שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, אמר אתמול כי ישנם "מדינות שנוהגות בתום לב ומנהלות מו"מ רציני". עם זאת, הוא הוסיף כי המכסים עלולים לחזור לרמות שנקבעו ב־2 באפריל , אם לא יושגו הסכמים: "אם לא נצליח לסיים את המהלך כי הצד השני מתעקש, המכסים יכולים לקפוץ חזרה."
אתמול וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בסיום רבעון חזק, על רקע תקוות לכך שארה"ב מתקרבת להסכמים ממשיים עם שותפות הסחר המרכזיות שלה. הציפיות שהפדרל ריזרב יחזור להורדת ריבית סיפקו רוח גבית לאג"ח הממשלתיות, שסיימו את המחצית הראשונה הטובה ביותר שלהן זה חמש שנים. הדולר, במקביל, רשם את רצף הירידות החודשי הארוך ביותר מאז 2017.
אתמול נאסד"ק עלה ב-0.5%, S&P 500 עלה בשיעור דומה והדאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.6%.
מדד S&P 500 זינק בכ־25% מאז השפל של אפריל, ורשם את הרבעון הטוב ביותר שלו מאז דצמבר 2023. הוא אף חצה לראשונה אי פעם את רף 6,200 נקודות, בהובלת מניות הטכנולוגיה.
אפל הובילה את העליות בקרב מניות הענק, ו־אורקל קפצה בעקבות עסקת ענן שנתית בשווי 30 מיליארד דולר . הבנקים הגדולים גם הם עלו, לאחר שעברו בהצלחה את מבחני הלחץ של הפד, מה שסולל את הדרך לחלוקת רווחים לבעלי המניות.
מטא (פייסבוק) ואנבידיה עלו לשיאים חדשים.
מניית רובינהוד , פלטפורמת המסחר בקריפטו זינקה ב-12% וב-5% במסחר המאוחר לאחר שהודיעה על הרחבה משמעותית של פעילותה בתחום הקריפטו. החברה משיקה "מניות טוקניזיות" (tokenized stocks) ללקוחות מחוץ לארה"ב. בנוסף, החברה מתכוונת לאפשר גם מסחר מניות טוקניזיות של חברות פרטיות, בקיץ הקרוב, משתמשים אירופיים זכאים יקבלו גישה למניות טוקן של OpenAI ו־ SpaceX.
בהמשך השבוע המשקיעים יעקבו בדריכות אחר המגעים בסנאט סביב הצעת חוק קיצוץ המסים של טראמפ, בגובה 4.5 טריליון דולר, כאשר הרפובליקנים מנסים לשכנע מתנגדים בתוך המפלגה לתמוך במהלך. דו"ח התעסוקה לחודש יוני, שיתפרסם ביום חמישי, נחשב לנקודת שיא בשבוע, על רקע אופטימיות גוברת בשוק שהפדרל ריזרב יתקרב להורדת ריבית בקרוב.
שבוע המסחר יהיה מקוצר, בחמישי המסחר ייסגר מוקדם ובשישי לא יתקיים מסחר לרגל חג העצמאות האמריקאי.
● הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?
בארה"ב נרשם ביקוש לאגרות החוב לאחר שכלכלני גולדמן זאקס עדכנו תחזית והעריכו כי הפדרל ריזרב יחל להוריד את הריבית מוקדם יותר מכפי שהעריכו בעבר.
אתמול התשואה על איגרות חוב של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים ירדה בארבע נקודות בסיס ל-4.24%, רמתה הנמוכה ביותר מאז 2 במאי. התשואה על האג"ח האמריקאיות לשנתיים, הרגישות יותר לשינויי ריבית בטווח הקצר, נסחרה ביציבות, 3.73%.
מדד הדולר האמריקאי (DXY), שמודד את ערכו של הדולר מול סל של שש מטבעות מרכזיים, ממשיך ברצף הירידות שלו ליום התשיעי ברציפות - שיא שלילי שלא נראה מאז 2022. במהלך המסחר בשעות הבוקר של אסיה, המדד נסחר סביב 96.70, הרמה הנמוכה ביותר מאז מרץ 2022.
היחלשות הדולר מיוחסת למספר גורמים: ציפיות גוברות לכך שהפדרל ריזרב יתקרב להורדות ריבית, נתוני אינפלציה מתונים יחסית, שיפור בתיאבון לסיכון מצד המשקיעים הגלובליים, גידול בעניין במטבעות אלטרנטיביים כמו היורו והיין היפני וההתערבות הבוטה של נשיא ארה"ב בעצמאות הבנק המרכזי. מול הפרנק השוויצרי נסחר הדולר בשפל של כ-14 שנים ומול האירו בשפל של כארבע שנים.
הירידה הנמשכת בדולר עשויה להשפיע על שוקי המט"ח, הסחורות (ובפרט זהב ונפט), כמו גם על רווחיותן של חברות אמריקאיות הפועלות בשווקים בינלאומיים.
בארה"ב, רבים מהכלכלנים סבורים כי מכסי היבוא שהטיל הנשיא דונלד טראמפ צפויים להגביר את האינפלציה באופן ניכר בחודשים הקרובים. אך העליות המתונות במחירים עד כה מערערות את ההנחה הזו - מה שמחזק את עמדת הבית הלבן ויוצר מתיחות פנימית בבנק המרכזי האמריקאי.
הציפייה לאינפלציה גבוהה יותר היא זו שמנעה מהפדרל ריזרב להוריד את הריבית השנה, כשנגיד הבנק ממתין לראות כיצד יתפתח המצב. במקביל, ממשל טראמפ מפעיל לחץ כבד על יו"ר הפד ג'רום פאוול להוריד את עלויות המימון. בימים האחרונים אף נרשמה התפצלות פומבית בתוך הנהגת הבנק המרכזי, כאשר שני נגידים הביעו תמיכה באפשרות של הורדת ריבית כבר ביולי - בניגוד לעמדתו הזהירה של פאוול.
נשיא הבנק הפדרלי של אטלנטה, רפאל בוסטיק, אמר היום לרשת CNBC כי לא סביר שבמהלך חודש יולי יצטברו מספיק נתונים שיצדיקו הורדה של הריבית.
שני דו"חות חשובים שצפויים להתפרסם בשבועות הקרובים - דו"ח התעסוקה החודשי ביום חמישי הקרוב, ודו"ח מחירים לצרכן ב־15 ביולי - יהיו קריטיים בקביעת הצעדים הבאים של הבנק המרכזי. שני הדו"חות צפויים להתחיל לשקף סוף סוף את ההשפעה של המכסים, אך הפתעה באחד מהם עלולה לשנות את לוח הזמנים להורדת הריבית.
טראמפ ובני בריתו הסלימו בתקופה האחרונה את המתקפה על הפד ועל היו"ר ג'רום פאוול, במיוחד על רקע נתונים שהראו כי האינפלציה נותרה מתונה עד מאי - למרות המכסים שהוטלו.
במקביל, טראמפ הגביר את הלחץ על יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול עם פוסט חדש ברשת Truth Social, שבו הציג מכתב ששלח לפאוול - בצירוף רשימה של בנקים מרכזיים ברחבי העולם עם ריביות נמוכות יותר מזו של ארה"ב. דוברת הבית הלבן אף הציגה את המכתב לעיתונאים במסיבת עיתונאים.
במכתב נכתב: "ג'רום, אתה, כהרגלך, 'מאחר מדי'!". טראמפ טוען שפאוול "עלה לארה"ב הון תועפות" וקורא לו "להוריד את הריבית באופן משמעותי." בפוסט נוסף ב־Truth Social, טראמפ הרחיב את הביקורת גם לשאר חברי מועצת הפד: "המועצה רק יושבת וצופה מהצד, כך שגם להם יש חלק באשמה."
וול סטריט סיכמה אתמו שישה חודשים סוערים, שבהם צנח מדד S&P 500 ב-19% מהשיא לשפל - לפני שהתאושש לחלוטין. אתמול המדד ננעל שוב בשיא כל הזמנים, לאחר שהפסקת האש בין ישראל לאיראן עוררה מחדש את התיאבון לסיכון.
אבל משקיעים מוסדיים רבים, מצביעים על שורת סיכונים המאיימים על שוקי המניות: הדד ליין הקרוב להסכמי מכסים, תחזיות מעורבות לעונת הדוחות, ושאלות בנוגע לחוב הלאומי של ארה"ב ולמנהיגות הפדרל ריזרב - כולם עלו בשיחות של בלומברג עם בתי השקעות. בנוסף, הם אומרים, יש את המתיחות בין ארה"ב לסין, שלכאורה נרגעה מעט בעקבות מסגרת סחר חדשה שפורסמה זה עתה.
"אנחנו זהירים יותר מאשר אופטימיים," אמר ג'ו גילברט, מנהל תיקי השקעות בחברת Integrity Asset Management. "התחזית למחצית השנייה של השנה תמיד מושפעת מנקודת הפתיחה - ומבחינת שווי השוק וצמיחה ברווחים, זו לא נקודת פתיחה אטרקטיבית במיוחד."
דדליין להסכמי מכס. איום מיידי על המשך הראלי בשוקי המניות טמון במועד האחרון שנקבע ל־9 ביולי להגיע להסכמי סחר עם שותפות מרכזיות של ארה"ב. מדובר בהימור כבד - יצואנים שלא יצליחו להגיע להסכם צפויים לספוג מכסים גבוהים משמעותית מהרמה הנוכחית של 10% החלה על רוב המדינות.
בריטניה נחשבת לחריגה בנוף, לאחר שהצליחה להבטיח הסכם "על הנייר". לפי בלומברג, האיחוד האירופי וארה"ב מאמינים כי יצליחו לגבש הסכם כלשהו בזמן. במקביל, השיחות עם הודו, יפן ומדינות רבות נוספות נמשכות. בלומברג דיווחה גם כי ארה"ב קרובה להסכמים עם מקסיקו ווייטנאם.
עם זאת, המשקיעים קיבלו תזכורת לסיכונים הכרוכים בתנודתיות פתאומית כאשר טראמפ הודיע ביום שישי כי יפסיק את שיחות הסחר עם קנדה, בתגובה למס שירותים דיגיטליים בשיעור 3%. בינתיים, קנדה חזרה בה, אבל הכל יכול להיות אצל טראמפ.
יש גם תקווה שהדדליין יידחה. ובכל זאת, אנת’י צווולי, אסטרטגית ב-UBS אמרה כי למרות שהשווקים כבר אינם שאננים, "עד שלא ייחתם הסכם סופי - הסיכון מרחף".
"צפויה הרבה אי-ודאות, הרבה תנודתיות," אמרה. "אנחנו לא לוקחים סיכון".
דוחות רבעוניים. החוסן של החברות האמריקאיות היווה גורם מפתח בהתאוששות החדה של שוקי המניות מאז אפריל. לפי נתונים שנאספו בבלומברג, אנליסטים צופים בממוצע עלייה של 7.1% ברווחי חברות מדד S&P 500 במהלך 2025, לפני האצה משמעותית ב-2026. התחזיות האלה יעמדו למבחן כבר בשבועות הקרובים עם פרסום תוצאות הרבעון השני.
בעונת הדוחות האחרונה, חברות רבות ברחבי העולם משכו את תחזיות הרווח לשנה כולה - תוך שהן מציינות עליות עלויות ותחושת צרכנים חלשה כסיבות לכך.
ייתכן שחבילת קיצוצי המסים בגובה 4.2 טריליון דולר של טראמפ - שצפויה לעמוד להצבעה מכרעת בסנאט בשבוע הקרוב - תוכל להוות זריקת עידוד לחברות המתמודדות עם עליית מכסים ועלויות של ארגון מחדש של שרשראות האספקה שלהן.
"לנוכח הסביבה המאתגרת הזו, סביר להניח שציפיות הצמיחה יצטרכו לרדת," אמרה לואיז דאדלי, מנהלת תיקים בחברת Federated Hermes.
גיאופוליטיקה. סיום הלחימה בין ישראל לאיראן הוריד את מחירי הנפט, והפיג חשש בקרב המשקיעים מהשפעה על האינפלציה ומהקושי שזה עלול ליצור עבור הפד בכל הנוגע להורדת ריבית.
"למרות ההקלה הזמנית הזו, אנחנו ממשיכים לראות את הסיכון הגיאופוליטי כגבוה באופן מבני," אמר פרנסיסקו סימון, ראש תחום אסטרטגיה באירופה ב־Santander Asset Management. לדבריו, החברה שומרת על חשיפת חסר למניות ומעדיף גישה "זהירה ובררנית".
גם מערכת היחסים המתוחה בין ארה"ב לסין ממשיכה להדאיג את השווקים. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר פרטי מסגרת הסחר שהצדדים טענו שהגיעו אליה השבוע. בין הנקודות המרכזיות: האם ההסכם יאפשר לחברות אמריקאיות גישה למשאבים נדירים מסין, והאם יוסר המכשול בפני חברות טכנולוגיה סיניות לגשת לטכנולוגיות שבבים מתקדמות מתוצרת אמריקאית.
חוב ארה"ב והפד. במאי האחרון איבדה ארצות הברית את דירוג האשראי העליון האחרון שלה, על רקע חששות גוברים של משקיעים מהתנפחות החוב הפדרלי. במקביל, חבילת המסים וההוצאות של טראמפ צפויה להוסיף טריליוני דולרים לחוב הציבורי במהלך השנים הקרובות.
"הבעיה לא הולכת לשום מקום," אמר ניל רובסון, ראש תחום מניות גלובליות ב־Columbia Threadneedle Investments. הוא ציין כי קריסה בשווקים שתוביל לעלייה חדה בתשואות האג"ח ולצניחה בשווי המניות - היא תרחיש בסבירות נמוכה. "אבל אנחנו חייבים להיות מודעים," הוסיף.
עבור ניקולאס ויילנצק, אסטרטג מאקרו בחברת Wellington Management, סוגיית חילופי יו"ר הפדרל ריזרב היא נושא חשוב נוסף עבור המשקיעים. טראמפ אמר בשבוע שעבר כי יש לו "שלושה או ארבעה מועמדים" להחליף את ג'רום פאוול עם סיום כהונתו בשנה הבאה.
סיכון שעלה מצד חלק מהמשקיעים הוא שארה"ב תחווה תרחיש דומה ל"רגע ליז טראס" של בריטניה בשנת 2022 - קריסה בשוק האג"ח שנגרמה "בין היתר בשל הוצאות ממשלתיות לא מבוקרות, בשילוב עם ערעור על עצמאותו של הבנק המרכזי," לדברי ויילנצק. "האם אנחנו עלולים לראות משהו דומה?" שאל. "יש סיכון שהשווקים יתחילו פתאום לחשוש שיו"ר הפד הבא לא יהיה עצמאי כמו קודמיו."
שווי שוק (Valuations). המניות בארה"ב נסחרות כיום לפי מכפיל רווח של 22 על הרווחים הצפויים בשנה הקרובה - רמה גבוהה משמעותית מהממוצע של 18.6 בעשור האחרון במדד S&P 500.
חברות כמו Wellington ו־AllianceBernstein מעריכות כי המכפיל הגבוה יישאר גם בהמשך, לאור הציפיות להורדות ריבית והחוסן של חברות הטכנולוגיה הגדולות. אך אחרים רואים בתג המחיר הגבוה מכשול להמשך קניית מניות.
"שוויי המניות בארה״ב, במיוחד באסטרטגיות המבוססות על משקל שווי שוק כמו מדד S&P 500, עלולים לעבור התאמות נוספות אם התנאים הכלכליים בארה״ב יתדרדרו," אמר דיוויד צ'או, אסטרטג שווקים גלובליים ב־Invesco Asset Management.
"לרוב, השווקים מחוץ לארה״ב נסחרים לפי מכפילים נמוכים יותר, ואנחנו סבורים שהפער מול ארה״ב ימשיך להצטמצם."