גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מניות הטכנולוגיה הובילו היום את העליות בשוק, כשהמסחר התנהל ברובו במגמה חיובית לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר עם וייטנאם.

נאסד"ק עלה ב-0.9% לשיא חדש כמו גם S&P 500 שעלה ב-0.5%, דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי.

תשואות האג"ח האמריקאיות עלו בעקבות גל מכירות באג"ח בריטיות, שהדגישו את הדאגות בנוגע לגרעונות תקציביים. הדולר נע בתנודתיות.

מניית נייקי (Nike) זינקה יחד עם מניות של חברות הלבשה והנעלה, על רקע תקוות שהסכם הסחר החדש של ארה"ב ימנע קטסטרופה בשרשרת האספקה בענף. מניות הטכנולוגיה הגדולות הובילו את העליות, כאשר טסלה קפצה ב-4.5%, לאחר שדו"ח מכירות חלש התפרש כחיובי יחסית לציפיות. מנגד, מניית מארוול טכנולוג'י ירדה ב-3% לאחר דיווח שלפיו מיקרוסופט מקטינה את שאיפותיה בתחום שבבי ה-AI בשל עיכובים בפיתוח.

אג"ח ממשלתיות לטווח ארוך בארה"ב פיגרו מאחור, בעקבות מהלכים דומים בבריטניה, שם התעוררו מחדש חששות לגבי מצבה הפיסקלי של המדינה בעקבות דיונים על עתידה של שרת האוצר רייצ'ל ריבס. משקיעים מעלים דאגות דומות גם בארה"ב, לאחר שהסנאט אישר את חוק המס וההוצאות הנרחב של הנשיא טראמפ.

לקראת פרסום נתוני התעסוקה, דו"ח מוקדם הראה ירידה במספר המועסקים בחברות אמריקאיות - הפעם הראשונה מזה יותר משנתיים - מה שהגביר את החשש להאטה בשוק העבודה.

מחר צפויים להתפרסם נתונים שיראו את קצב גיוס העובדים האיטי ביותר בארבעה חודשים, יחד עם עלייה קלה בשיעור האבטלה ל-4.3%. למרות הסימנים להאטה, יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול ממשיך לטעון ששוק העבודה איתן. נציגי הפד נמנעו עד כה מהפחתת ריבית השנה, כשהם ממתינים לראות את השפעת המכסים על האינפלציה.

22:23

זהו יום טוב לכמה ישראליות בוול סטריט:

מניות האנרגיה הירוקה סולאראדג' ואנלייט הדואלית מזנקות בעקבות "החוק הגדול היפה" במסגרתו הסיר הסנאט של ארצות הברית מס בלו שנוי במחלוקת מחוק המס המקיף של המפלגה הרפובליקנית, ובכך העניק הקלה לענף שחשש מרוחות נגד משמעותיות תחת ממשל טראמפ. בעוד שהסנאט הסיר את מס הבלו שנחשב בעיני רבים בתעשייה כאיום קיומי, הצעת החוק עדיין כוללת קיצור תקופות היישום המדורג של הטבות מס מסוימות לחשמל נקי.

עם זאת, סעיפים חדשים מציעים תקופת חסינות של ארבע שנים עבור פרויקטים שיחלו בבנייה בתוך שנה מחקיקת החוק, ויהיו זכאים להטבות עד שנת 2030.

מניית ורינט מזנקת במעל 10%. החברה שכבר מעל שני עשורים, מתקשה להתרומם בשנים האחרונות. מאז השיא בשנת 2022, איבדה החברה כ־67% מערכה. כעת, כשהיא נסחרת לפי שווי צנוע של 1.1 מיליארד דולר, נראה שורינט מחפשת רוכש. אתר החדשות Semafor פרסם זאת השבוע, ובהמשך, בבלומברג נקבו בשם הר'וכש הפוטנציאלי: קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Thoma Bravo. מניית ורינט קופצת בתחילת המסחר בוול סטריט.

בנק ההשקעות קנטור התייחס לאפשרות מכירתה של ורינט והעריך שעסקה בפחות מ-5 מיליארד דולר תהיה אפשרית בהחלט לקרן פרייבט אקוויטי. בבנק מעריכים שמחיר המניה בעסקה ינוע סביב 25-30 דולר, מכפיל EBITDA של 8-9. להערכתם כל עסקה בתחום תיתפס כחיובית עבור חברות התחום, ביניהן נייס, שעדיין סובלות מסנטימנט שלילי.

שתיים נוספות שעולות היום הן קמטק ומובילאיי .

וגם, מכירת חברת סטיקספיי קומיוניקיישנס הושלמה: החברה, המפתחת טכנולוגיה לתקשורת לוויינית, נמכרה ל-MDA בכ-280 מיליון דולר במזומן, לאחר שמחיר העסקה עלה. המניה תימחק מהמסחר בניו יורק.

22:04

מניות של חברות עם חשיפה משמעותית לווייטנאם זינקו בתחילת המסחר היום לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר עם המדינה, אך מאז מחקו את העליות בעקבות פרטים נוספים שפורסמו.

לפי הדיווחים, וייטנאם תשלם מכס של 20% על סחורות המיוצאות לארצות הברית, ו-40% על סחורות שמקורן במדינות שלישיות - דבר שעלול להשפיע לרעה על שורת הרווח של חברות אמריקאיות רבות שמסתמכות על ייצור בוייטנאם.

על פי בית ההשקעות Stifel, שפרסם עוד באפריל רשימה של חברות עם חשיפה גבוהה לווייטנאם, מדובר בין היתר בחברות: קולומביה ספורטסוויר עם חשיפה של 48%, קרוקס עם 44%, דקרס אאוטדור r עם 64%, Lululemon Athletica עם 40%, נייקי עם 44%, On עם חשיפה גבוהה במיוחד של 88%, סקצ'רס יו.אס.איי. עם 40%, אנדר ארמור עם 30%, ו-וי.אף. עם 26%.

החשיפה המשמעותית של חברות אלו לייצור בוייטנאם עלולה להפוך לנטל, אם המכסים החדשים ייכנסו לתוקף ויגרמו לעלייה בעלויות היבוא לארה"ב.

כאמור נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע הערב (ד') כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם. "זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ בפוסט ברשת Truth Social.

21:54

קונסטליישן ברנדס הבעלים של מותגי הבירה מודלו (Modelo) וקורונה (Corona), מזהירה מהשפעת מדיניות ההגירה של הנשיא טראמפ על עסקי הבירה שלה.

לדברי הנהלת החברה, ברבעון האחרון נרשמה ירידה בתחושת הביטחון של הצרכנים, וכן גברו רוחות נגד כלכליות - במיוחד בקרב קהל היעד המרכזי של החברה: הציבור ההיספני. "הצרכן ההיספני שלנו, שמייצג בערך חצי מהעסק שלנו, מאוד אוהב בירה," אמר המנכ"ל ביל ניולנדס בשיחת ועידה עם משקיעים. עם זאת, הוסיף ניולנדס: "כמות ההזדמנויות בהן צורכים בירה ירדה - אנשים יוצאים פחות לאכול בחוץ, ויש פחות אירועים חברתיים בבתים."

לפי הדיווח של החברה ביום שלישי, היקף משלוחי הבירה ירד ב-3.3% ברבעון. חשוב לציין כי הבירה Modelo Especial היא כיום הבירה הנמכרת ביותר בארצות הברית.

21:35

מניית רובינהוד (Robinhood) מזנקת במעל 7% לאחר שמשקיעים מהמרים שמניית הברוקראז' עשויה להצטרף בקרוב למדד S&P 500. מקום במדד התפנה בעקבות השלמת רכישת חברת ג'וניפר על ידי HPE .

בסקירה ששלח ללקוחותיו, ציין האנליסט דון בילסון מחברת Gordon Haskett כי רובינהוד נראית כאחת המועמדות המובילות להיכנס למדד. "בציפייה שהוועדה תקבל החלטה עד סוף היום. הציבור המהמר נראה נוטה לסיכויי ההצטרפות של רובינהוד (HOOD). גם אפלווינג בתמונה," נכתב.

רובינהוד משלימה זינוק של כ-20% ביומיים לאחר שבתחילת השבוע הודיעה על השקת מסחר בטוקנים על מניות באירופה. מדובר בטוקנים שמייצגים מניות אמיתיות (כמו אפל, טסלה, אמזון) - אך ניתנים למסחר 24/7 על בלוקצ'יין, בדומה לקריפטו.

המסחר בטוקנים מאפשר גם רכישה חלקית של מניה, בכך היא עוקפת תיווך מסורתי ומפחיתה עלויות. על ידי טוקניזציה של נכסים, גם משקיעים עם סכומים קטנים יכולים להשקיע בנכסים שבעבר היו שמורים למשקיעים מוסדיים (למשל נדל"ן או אג"חים דרך טוקנים עתידיים).

20:54

מניית ריגטי קומפיוטינג מזנקת לאחר שחברת Cantor Fitzgerald החלה לסקר את חברת המחשוב הקוונטי עם דירוג "תשואת יתר" (Overweight).

האנליסט טרוי ג'נסן ציין: "מחשוב קוונטי עדיין בשלביו הראשוניים, אך הוא נחשב לאחד מהיעדים הטכנולוגיים המבוקשים ביותר, עם השלכות כלכליות עצומות. אף שכנראה נותרו עוד מספר שנים עד למימוש מלא של יכולות קוונטיות בקנה מידה גדול, הטכנולוגיה כבר הצליחה לעורר עניין משמעותי בקרב משקיעים."

19:56

מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 עולים היום לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר בין ארה״ב לווייטנאם. עם זאת, האופטימיות בקרב המשקיעים הייתה מוגבלת, בעקבות דו"ח חדש שהצביע על ירידה מפתיעה במספר המשרות במגזר הפרטי ביוני - דבר שעורר חששות בנוגע למצב הכלכלה האמריקאית.

מדד S&P 500 עולה ב-0.3% ואף רשם שיא תוך-יומי חדש במהלך המסחר. מדד הנאסד"ק מתקדם ב-0.8%, בעוד שמדד דאו ג'ונס ירד ב-32 נקודות - ירידה של 0.1%.

העלייה הגיעה בעקבות פוסט של טראמפ ב-Truth Social על ההסכם עם וייטנאם, הכולל מכס בגובה 20% על יבוא מווייטנאם. מניית נייקי , שמייצרת כ-50% מהנעליים שלה בווייטנאם ובסין, עולה בכ-3% בעקבות ההכרזה.

מוקדם יותר באותו יום, מניות ספגו לחץ בעקבות דו"ח של חברת ADP שגילה כי המגזר הפרטי איבד 33,000 משרות בחודש שעבר - ירידה חודשית ראשונה מאז מרץ 2023. כלכלנים שנסקרו על ידי Dow Jones ציפו דווקא לעלייה של 100,000 משרות.

18:45

מניותיהן של קמעונאיות הביגוד בארה"ב עולות כעת לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע כי ארצות הברית הגיעה להסכם סחר עם וייטנאם. ההודעה פורסמה ברשת החברתית Truth Social שבבעלותו של טראמפ, אך לא כללה פרטים נוספים, למעט הבטחה שפרטים נוספים יפורסמו בהמשך. הידיעה משפיעה לטובה על נייקי , לולולמון אתלטיקה , גאפ ועוד.

ההסכם נחשף פחות משבוע לפני שפג תוקפה של הפסקה בת 90 יום על חלק מהתעריפים ההדדיים שיזם טראמפ. במסגרת מדיניות הסחר הזו, יבוא מווייטנאם לארה"ב היה נתון למס כולל של 46%. לא ברור מיידית אילו תעריפים, אם בכלל, תמשיך וייטנאם לשלם במסגרת הסכם הסחר החדש שפרטיו טרם פורסמו. עתה המכס יעמוד על 20% לפי CNBC.

הייצוא של וייטנאם לארצות הברית מהווה לפי הדיווחים 30% מהתוצר המקומי הגולמי שלה בשנה שעברה, לכן היא פגיעה במיוחד ממדיניות המכסים של טראמפ.

18:30

המסחר באירופה ננעל הערב במגמה חיובית בהובלת בורסת פריז שעלתה ב-1%, פרנקפורט עלתה ב-0.4%, לונדון ירדה מעט.

17:50

מניית רובין הוד מרקטס ממשיכה לזנק גם היום ומשלימה זינוק של כ-20% ביומיים לאחר שבתחילת השבוע הודיעה על השקת מסחר בטוקנים על מניות באירופה. מדובר בטוקנים שמייצגים מניות אמיתיות (כמו אפל, טסלה, אמזון) - אך ניתנים למסחר 24/7 על בלוקצ'יין, בדומה לקריפטו.

המסחר בטוקנים מאפשר גם רכישה חלקית של מניה, בכך היא עוקפת תיווך מסורתי ומפחיתה עלויות. על ידי טוקניזציה של נכסים, גם משקיעים עם סכומים קטנים יכולים להשקיע בנכסים שבעבר היו שמורים למשקיעים מוסדיים (למשל נדל"ן או אג"חים דרך טוקנים עתידיים).

16:58

מגמה מעורבת בוול סטריט - נאסד"ק עולה ב-0.3%, דאו ג'ונס משיל -.2% ו-S&P 500 ב-0.1%.

מיקרוסופט החלה בגל פיטורים שצפוי להשפיע על כ-9,000 עובדים - סבב הפיטורים המשמעותי השני של החברה השנה - כחלק ממאמציה לצמצם עלויות.

על פי דובר החברה, פחות מ-4% מכלל כוח העבודה של מיקרוסופט יושפעו מהמהלך. הפיטורים יתבצעו על פני צוותים שונים, אזורים גאוגרפיים ורמות ותק, במטרה לייעל תהליכים ולהפחית שכבות ניהול. "אנחנו ממשיכים ליישם שינויים ארגוניים הדרושים כדי למצב את החברה והצוותים בצורה הטובה ביותר להצלחה בשוק דינמי," אמר הדובר.

בלומברג דיווח בעבר כי מיקרוסופט מתכננת לפטר אלפי עובדים ביולי, כאשר הפיטורים יתמקדו באנשי מכירות וישפיעו גם על מחלקות נוספות, כולל Xbox. הפיטורים הללו מגיעים לאחר סבב קודם במאי שבו פוטרו כ-6,000 עובדים, בעיקר בתפקידי פיתוח והנדסה.

בסוף יוני 2024, למיקרוסופט היו 228,000 עובדים, מתוכם 45,000 בתפקידי מכירות ושיווק. החברה נוהגת לבצע שינויים ארגוניים ולעדכן על שינויים נוספים לקראת סוף שנת הכספים שלה, שנחתמת ביוני.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רגע החולשה המפתיע במדד התעסוקה ADP.

נאסד"ק יורד ב-0.2%, דאו ג'ונס ללא שינוי ו-S&P 500 ב-0.1%.

המשקיעים ממתינים לנתוני התעסוקה החודשיים שיפורסמו מחר כדי לקבל רמזים לגבי כיוונה העתידי של מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב, וכן לעדכונים נוספים בגזרת מכסי הסחר, בעוד שארה"ב ממשיכה בשיחות עם שותפות מרכזיות. טראמפ הגביר את הלחץ על יפן ואישר שלא יתעכב במועד הסופי שהציב להטלת המכסים שעכשיו נותר שבוע בלבד עד אליו.

בעוד שבאפריל השווקים נעו בתנודתיות חדה בעקבות כותרות בנושא הסחר, מדדי המניות כיום מאותתים על ירידת רמת הדאגה, כשמניות נסחרות סמוך לרמות שיא.

טסלה - לפני דקות אחדות שמכירות הרכב העולמיות צנחו ב-13.5% ברבעון השני לעומת השנה שעברה, והמשיכו את מגמת הירידה החדה במכירות רכבים, בעוד שהחברה מנסה להסיט את המיקוד שלה לעבר רכבים אוטונומיים.

המספר הסופי לרבעון - 384,122 רכבים - החמיץ את תחזיות האנליסטים שציפו ל-387,000 מסירות.

יצרנית הרכב החשמלי מתקשה לבלום את הירידה המתמשכת במכירות, שלפי אנליסטים נובעת בין השאר מתגובת נגד של צרכנים כלפי המותג והמנכ"ל אילון מאסק, שמילא תפקיד מרכזי בקיצוצים בתקציבים ממשלתיים - תפקיד שעורר מחלוקת. מאסק פרש מתפקידו הפדרלי בסוף מאי.

טסלה פנתה לעדכוני דגמים ומסלולי מימון מוזלים בניסיון לעורר עניין מצד לקוחות, בעוד היא מתמודדת עם תחרות גוברת ולחץ על תדמית המותג שלה בעקבות המעורבות הפוליטית של מאסק. החברה השיקה במרץ גרסה מחודשת לרכב הפופולרי מדגם Model Y (רכב פנאי-בינוני), ובאפריל השיקה גרסה זולה ומצומצמת של רכב הסייברטראק. ביוני היא הציגה גרסאות מעודכנות לדגמי היוקרה Model S ו-Model X.

מנהלי טסלה ממעיטים מחשיבות הירידה במכירות והרווחיות, ומצביעים במקום זאת על הפוטנציאל הטמון בהשקעות החברה בתחום תוכנת הנהיגה האוטונומית - המכונה Full Self-Driving - וברובוט ההומנואידי Optimus.

15:19

מאקרו ארה"ב: מדד התעסוקה של ADP הצביע על ירידה של 33 אלף משרות בחודש יוני, הרבה מתחת לצפי שעמד על 99 אלף משרות. בחודש הקודם תוספת המשרות עמדה על 29 אלף.

13:30

בנק ההשקעות Lake Street העלה את מחיר היעד שלו למניית פריון נטוורק בדולר אחד, ל-14 דולר, תוך שמירה על המלצת "קנייה". האנליסטים אריק מרטינוצי ומקס מייקלס כתבו שאירחו לאחרונה את ההנהלה של חברת האדטק במפגשים עם משקיעים, והבינו טוב יותר את השינוי העסקי בחברה מאז שאיבדה את רוב עסקיה מול מיקרוסופט בשנה שעברה. "אנחנו מאמינים שהמחיר הנוכחי מעריך בחסר רב את היסודות העסקיים", כתבו האנליסטים.

11:48

מניית יצרנית ציוד ההייטק ספקטריס עולה בכ-5%, לאחר שהחברה, הנסחרת בבורסת לונדון, תמכה בהצעת רכישה משופרת של 4.1 מיליארד ליש"ט (5.6 מיליארד דולר) מענקית ההשקעות הפרטיות קיי.קיי.אר. . בהודעה שפורסמה מוקדם יותר, דירקטוריון החברה הודיע ​​כי ימליץ על הצעת הרכישה של החברה במחיר של 40 ליש"ט למניה, המייצגת פרמיה של 96.3% על מחיר הסגירה של המניה ב-6 ביוני, התאריך האחרון לפני תחילת תקופת ההצעה.

11:04

יום המסחר באירופה נפתח במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.1%, הפוטסי עולה בשיעור דומה והקאק מוסיף לערכו 0.5%.

גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות.

08:54

הבוקר (ד'), המדדים המרכזיים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.5%, בורסת שנגחאי נסחרת סביב רמות הבסיס, ההנג סנג עולה ב-0.5% ומדד הקוספי יורד ב-0.8%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית הבוקר.

אמש (ג'), יום המסחר הראשון של הרבעון השלישי בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.8%, בעוד הדאו ג'ונס עלה ב-0.9%. ה-S&P 500 השיל מערכו 0.1%.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, טסלה ואנבידיה משכו את מדד הטכנולוגיה למטה כאשר נסחרו בירידות של כ-5% ו-3% בהתאמה.

על רקע המגמה בטסלה, הסכסוך בין האיש העשיר בעולם אילון מאסק ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ עלה שלב אמש . זמן קצר לאחר שהסנאט האמריקאי החל לדון באישור חוק התקציב הענק של טראמפ, מאסק תקף בחריפות את הנשיא: "כל מי שהתמודד על בסיס של צמצום ההוצאה הציבורית - ואז הצביע בעד העלאת החוב הלאומי ב־5 טריליון דולר - צריך להתבייש", כתב ברשת החברתית X, "והם יפסידו בפריימריז בשנה הבאה, גם אם זה הדבר האחרון שאעשה בחיי".

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

מנגד, אנבידיה דווקא רשמה לאחרונה התאוששות מרשימה וכבשה מחדש את המקום הראשון בקרב החברות הגדולות בעולם. שווי השוק של אנבידיה עמד אמש בסיום המסחר על 3.7 טריליון דולר, וההערכות הן שענקית השבבים אף תגיד לשווי שוק של 4 טריליון דולר.

פול מרינו וסילביה יבלונסקי מחברת ההשקעות Themes ETF's, מצביעים על המשך הפוטנציאל במניית ענקית השבבים. "אנבידיה תמשיך לשלוט במהפכת הבינה המלאכותית - כולל בעידן הבא של רובוטים אנושיים שידרשו עוצמת חישוב אדירה", אומר מרינו. יבלונסקי מסכימה, אך מציינת כי בטווח הקצר "ייתכן רווח של 5-10% נוספים, אך הסיכון לרווחים כבר קיים - זו מניה עמוסה, שעלולה להיפגע מהפתעות מאקרו או תמחור יתר".

עוד ענקית טכנולוגיה שמרכזת עניין הבוקר היא אמזון , לאחר שדווח כי מייסד החברה, ג'ף בזוס, מכר השבוע יותר מ-3.3 מיליון מניות של החברה, בעסקה בסכום כולל של 736.7 מיליון דולר, כך עולה מדיווח לרשות ניירות ערך שפורסם אמש (ג'). מכירת המניות היא חלק מתוכנית מכירה מוסדרת מראש, שאומצה על ידי בזוס במרץ. במסגרת התוכנית, בזוס מתכנן למכור עד 25 מיליון מניות של אמזון עד סוף חודש מאי 2026.

תשואות האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ולשנתיים נסחרות הבוקר (ד') סביב רמה של 4.25% ו-3.78%, בהתאמה. בסקירה השבועית של מחלקת מאקרו כלכלה בבנק דיסקונט נכתב, כי השווקים מגלמים צפי ליותר משתי הפחתות ריבית השנה, ושלוש הפחתות ב-2026. "למרות הציפייה בשווקים כי ההקלות הרגולטוריות שבכוונת הפד להחיל על הבנקים הגדולים בארה"ב, הקלות שצפויות לאפשר להם להגדיל את היקף הרכישות של האג"ח הממשלתיות, יובילו לירידה בתשואות - אנו לא רואים השפעה משמעותית, ופרמיית הסיכון נותרה ללא שינוי", כתבו בבנק דיסקונט.

בשוק הסחורות, לאחר שמחיר הנפט ירד על רקע הפסקת האש בין ישראל ואיראן, ונסחר ברמה נמוכה מרמתו לפני המלחמה, בבנק דיסקונט ציינו כי "נראה כי פרמיית הסיכון שהייתה מגולמת במחיר הצטמצמה", וכי "הרגיעה מחזירה לשוק את החששות מפני גידול בהיצע, כתוצאה מגידול בתפוקת אופ"ק, וחששות מחולשה בביקוש בעקבות האטה בסחר הבינלאומי". מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד הבוקר על כ-67.2 דולר, לעומת כ-77 דולר במהלך חודש יוני.

בגזרת המאקרו, יו"ר הפד ג'רום פאוול אישר אמש (ג') כי הפד היה מוריד את הריבית בארה"ב אלמלא תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כך אמר בפאנל שהתקיים במהלך פורום של הבנק המרכזי האירופי בסינטרה, פורטוגל. ב-CNBC דווח כי פאוול נשאל האם הפד היה מוריד את הריבית שוב עד כה, אלמלא הכריז טראמפ על תוכניתו השנויה במחלוקת להטלת היטלים על שותפות סחר זרות רבות מוקדם יותר השנה, והגיב: "אני חושב שזה נכון". "למעשה, עצרנו את מתווה הפחתות הריבית כשראינו את גודל המכסים, וכמעט כל תחזיות האינפלציה לארצות הברית עלו באופן מהותי כתוצאה מהמכסים", הוסיף פאוול.

למרות הלחץ מצד הנשיא טראמפ, הפד לא צפוי להוריד את הריבית עד 2026, כך מעריכים כלכלני פסגות בית השקעות. להערכתם, במחצית השנייה של השנה, "הצמיחה בארה"ב תאט בעיקר לקראת סוף השנה, האינפלציה תישאר גבוהה יחסית ובשילוב עם האתגר הפיסקאלי הדבר ישכנע את הפד להשאיר את הריבית ללא שינוי עד לתחילת 2026". בפסגות מוסיפים שישנם סימני שאלה לגבי הסכמות בנושא הסחר עם סין ואירופה, וכן לגבי התקציב שאמור לעבור באוגוסט.

יו"ר הפד פאוול מסיים את תפקידו במאי 2026, ובפסגות כותבים כי "היינו נזהרים מלהמר נגד פאוול או לפחות נגד המדיניות שלו". הם מזהירים שאם יוכרז יורש לפאוול כבר עתה, "אלה לא בהכרח חדשות טובות לדולר או לתשואות האג"ח. זה עלול לגרום לפגיעה באמון המשקיעים בעצמאות הפד".

בנושא אחר, רפי גוזלן, הכלכלן הראשי ב-IBI בית השקעות, התייחס לעדכון נתוני הצמיחה לרבעון הראשון בארה"ב, לצמיחה שלילית של 0.5% לעומת 0.2%-0.3% באומדנים קודמים. לדבריו, הנתונים הושפעו במידה ניכרת מפעילות הסחר, שהושפעה ממדיניות המכסים. "חשוב יותר מאשר נתון הצמיחה הוא העדכון כלפי מטה של הביקושים המקומיים, שאומנם גם הם מושפעים ממדיניות המכסים אך באופן עקיף", ציין גוזלן. אלה התמתנו מ-2.5%-3% ל-1.5%-2%. להערכתו, "התמתנות הצמיחה משקפת בעיקר האטה בקצב הגידול של הצריכה הפרטית, שילוב של עלייה בקצבים גבוהים במחצית השנייה של 2024 לצד אי-ודאות שיצרה מדיניות המכסים. בנוסף, קצב הצמיחה המתון יחסית משקף חולשה בשוק הנדל"ן למגורים".

בהמשך היום (ד'), צפוי להתפרסם מדד התעסוקה של ADP בארה"ב. מחר צפוי להתפרסם מדד PCE - מדד האינפלציה המועדף על הפד, יחד עם דוח התעסוקה של ארה"ב לחודש יוני כולל נתוני האבטלה.

לאחר שמדדי המניות בוול סטריט שברו שיאים חדשים כאשר שיחות הסחר של ארה"ב צוברות תאוצה, עולה השאלה האם הראלי בשוק המניות האמריקאי יימשך?

בגולדמן זאקס מעריכים שהתאוששות השוק המהירה ביותר אי פעם עשויה להימשך גם בשבועיים הקרובים, כך על פי נתונים היסטורים. "אנו חושבים שנראה את המדדים בוול סטריט ממשיכים לעלות בשבועיים הקרובים", אמרו כלכלני הבנק. להערכתם, הסיבה להמשך העליות טמונה בעונתיות כאשר מדד S&P 500 רשם עלייה ממוצעת של 1.3% ביולי, לאורך ההיסטוריה, מאז שנת 1928.

עוד מציינים בבנק כי להערכתם, הראלי יאבד את המומנטום בחודש אוגוסט, וממליץ ללקוחות לגדר את הפוזיציות שלהם באמצעות אופציות. בבנק גם מדגישים כי המניות הקטנות לא השתתפו בראלי שיירשם בשבועיים הקרובים באותה מידה כמו המניות גדולות.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● מגמה חיובית באירופה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?