גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנבידיה שוב עושה היסטוריה: החברה הראשונה שהגיעה לשווי של 4 טריליון דולר

אנבידיה ממשיכה לעשות היסטוריה והגיעה לשווי של 4 טריליון דולר, הכי הרבה אי פעם ● עתה לאחר שזינקה בכ-70% מאז השפל האחרון באפריל, אנליסטים מאמינים שהיא לא יקרה מידי ושהשיא עוד לפניה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury
מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

אנבידיה ממשיכה לעשות היסטוריה ורושמת בשעה זו שווי שוק של 4 טריליון דולר - הגבוה ביותר שנרשם אי פעם. בשבוע שעבר שברה את השיא לראשונה לאחר ששווי השוק שלה כבר הגיע ל-3.92 טריליון דולר. בכך עקפה את השיא ההיסטורי של אפל - 3.915 טריליון דולר שנרשם בסוף 2024. מיקרוסופט שנייה כעת עם שווי שוק של כ-3.7 טריליון דולר, אפל שלישית, 3.2 טריליון דולר.

אנבידיה מגייסת אלפי מהנדסים. שלוש פקולטות יבטיחו את הדרך לשם
שני ענקי השקעות בטוחים: הראלי בוול סטריט בדרך

כדי לקבל פרופורציה: לפי נתוני LSEG, שווי השוק של אנבידיה כיום גבוה יותר משווי כל החברות הנסחרות של קנדה ומקסיקו יחד, ואף עולה על השווי הכולל של כל החברות הנסחרות בבריטניה.

אבל התחלת השנה הייתה קשה עבורה. מניית אנבידיה התאוששה ביותר מ-68% מהשפל האחרון שנרשם ב-4 באפריל - כאשר השווקים ספגו זעזוע בעקבות הכרזת הנשיא טראמפ על סבב מכסים עולמיים חדש. מאז, המניות התאוששו על רקע ציפיות להסכמי סחר מרוככים מצד הבית הלבן."ייתכן שהצלחתה העצומה הפכה לחרב פיפיות", אמר ג'ין מאנסטר, מייסד-שותף של Deepwater Asset Management. "למרות כל הדברים החיוביים בתחום ה-AI, קשה למשקיעי אנבידיה לישון בשקט בלילה", אמר ל-CNBC.

אנבידיה היא המרוויחה העיקרית מהמירוץ של חברות כמו מיקרוסופט, אמזון , מטא , אלפאבית (גוגל) וטסלה להקים מרכזי נתונים לבינה מלאכותית ולהוביל את התחום - מה שיוצר ביקוש נוסף ובלתי פוסק לשבביה המתקדמים של אנבידיה. שוויה של החברה, שתחילה התמקדה בטכנולוגיה לגיימינג, זינק פי שמונה מאז 2021, אז עמדה על שווי של כ-500 מיליארד דולר.

יקרה מידי עכשיו?

כמו מניות רבות עם צמיחה גבוהה, מניית אנבידיה נראתה יקרה מבחינה בסיסית במהלך שלוש השנים האחרונות, גם כאשר מחירה זינק בכמעט 980%. כיום, ישנם משקיעים רבים שמרגישים ככל הנראה שהם פספסו את ההזדמנות, שכן המניה נסחרת לפי יחס מחיר לרווח (P/E) שנחשב לגבוה יחסית.

למרות העלייה המרשימה במחיר המניה בשלוש השנים האחרונות, הערכת השווי שלה דווקא ירדה אם מסתכלים על יחס מחיר לרווח (P/E). הגיוני, לאור הזינוק במכירות שנובע מהביקוש חסר התקדים לשבבי ה-GPU שלה ולמוצרים נוספים התומכים בתשתיות של בינה מלאכותית (AI).

המדד הזה הגיע לשפל של שנה באפריל האחרון. מאז, המניה זינקה, אך ה-P/E על בסיס רווחי העבר עדיין נמוך מהממוצע ב-12 החודשים האחרונים. יחס P/E של כמעט 50 על סמך רווחי השנה שעברה עשוי עדיין להיראות גבוה מדי עבור חלק מהמשקיעים, אך אם מסתכלים קדימה, תחזית ל-P/E עתידי של כ-32 נראית סבירה עבור מניית צמיחה כמו אנבידיה. והצמיחה היא הסיפור המרכזי כאן.

בנייה נרחבת של מרכזי נתונים ברחבי העולם יוצרת ביקוש שיא למוצרי אנבידיה. אשכולות של שרתים המכילים את שבבי ה-GPU שלה, מוצרי רשת וארכיטקטורת AI מניעים את מרכזי הנתונים הללו.

מכירות חטיבת מרכזי הנתונים של אנבידיה ממשיכות לעלות לשיאים חדשים בכל רבעון. בנוסף, החברה מתכננת להשיק שבבים מהדור הבא בקצב שנתי. מהלך כזה צפוי להמשיך להזרים צמיחה במכירות - ולהוביל לעלייה נוספת במחיר המניה בהתאם.

תגיע ל-6 טריליון דולר?

השאלה האם מניית החברה עדיין שווה קנייה - אחרי הראלי, שדרוגי האנליסטים, ושווי שוק של 4 טריליון דולר - היא בהחלט במקום. רוב האנליסטים בטוחים שכן.

נכון לחודש יוני, 66 אנליסטים בוול סטריט העניקו דירוג למניית החברה, כאשר 58 מתוכם הגדירו אותה כהמלצת "קנייה חזקה" או "קנייה". לשם השוואה, רק אנליסט אחד העניק לה דירוג "מכירה". ממוצא התחזיות עומד על מחיר יעד של 173 דולר.

האנליסט דן אייבס מחברת Wedbush אמר כי הוא צופה שמניית אנבידיה עשויה להגיע ל-5 טריליון דולר במהלך 18 החודשים הקרובים. "אנחנו מאמינים שמניות הטכנולוגיה צפויות לרשום חצי שנה שנייה חזקה מאוד," כתב, "ההשקפה האופטימית שלנו נובעת מההערכה שמשקיעים עדיין ממעיטים בהיקף גל הצמיחה העצום שבאופק".

אנליסט לופ קפיטל, אננדה בארואה, הוא האופטימי ביותר והעלה את מחיר היעד של המניה ל-250 דולר, וכינה את אנבידיה "מרכז הגל הבא של הוצאות על בינה מלאכותית". "המספרים פשוט מסתדרים", כתב דונובן, והוסיף כי ההשקעה החזויה הזו עשויה לתמוך בשווי שוק של 6 טריליון דולר לאנבידיה, אם החברה תעמוד בתחזיות הרווח של בית ההשקעות.

אנליסט מבית ההשקעות מיזוהו, צופה זינוק נוסף כשהחברה תפרסם את דוחותיה הבאים בסוף אוגוסט. מגמות הביקוש העולה והשקת שבב ה-Blackwell החדש של החברה תומכות בהעלאת תחזיות הרווח של החברה. "בסוף אוגוסט הם ינחו לגבי הכנסות אוקטובר, ואני חושב שזה עשוי להיות גבוה מהציפיות", אמר ל-CNBC.

זינו הוסיף כי למרות שהרבה מההייפ סביב ההשקה כבר מגולם במחיר המניה, עדיין יש לה לאן לעלות. "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור השבב Blackwell, צעד שישפר את הרווחיות, ויתבטא ביתרונות נוספים ברבעונים הקרובים", אמר. "וזו, לדעתי, סיבה מרכזית לכך שהמניה מתפקדת כל כך טוב".

עוד כתבות

יצחק תשובה / צילומים: גדעון לוי, טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל העניק ליצחק תשובה היתר שליטה בישראכרט

האישור מבנק ישראל הוא האחרון הנדרש כדי לקבל את השליטה בחברה ● האישור מגיע אחרי שבחודש מרץ רשות התחרות כבר אישרה את המכירה, וזאת כחודש לאחר שבעלי מניות ישראכרט אישרו את מכירת השליטה ● העסקה צפויה להיסגר תוך שבוע עד 10 ימים ● מניית ישראכרט מזנקת כעת בבורסה

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

חלל צה"ל נפל בח'אן יונס שבדרום רצועת עזה, אחרי שנאבק במחבלים שניסו לחטוף אותו

הרמטכ"ל: "נוצרו התנאים לקידום עסקה לשחרור חטופים" ● הלילה התקיימה פגישתם השנייה של טראמפ ונתניהו ● נתניהו: "יש הזדמנויות לשלום, אנחנו עובדים על זה יחד" ● מזכ"ל חיזבאללה: "אנחנו משתקמים, ועכשיו אנחנו ערוכים. אם ישראל תתקוף - נעמוד ונצפה בה? לא, נילחם בה" ● 50 חטופים - 642 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

ירידה ברכישת דירות חדשות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

באילו ערים מבצעי המימון של הקבלנים נחתכו בחדות, ואיפה דווקא לא

לפי נתוני הכלכלן הראשי באוצר, מאי האחרון היה אחד מחודשי מאי הדלים ביותר במכירות הנדל"ן ב-25 השנים האחרונות ● בנוסף נרשמה ירידה חדה במבצעי המימון בשל מגבלות בנק ישראל ברוב אזורי הארץ, אך רמת גן בלטה בהיקף המבצעים

מנכ''ל אינטל, ליפ–בו טאן / צילום: ap, Business Wire

זקוקה למזומנים: אינטל מוכרת כ-8% ממניות מובילאיי

על פי הערכות, היקף המכירה עומד על 1.2 מיליארד דולר ● אינטל תמשיך להחזיק את השליטה בחברה עם 80% ממניותיה

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הבשורה של רשות המסים לבעלי דירות שפונו במסגרת התחדשות עירונית

רשות המסים פרסמה היום נייר עמדה הקובע כי דמי שכירות המשולמים לבעלי דירות שפונו במסגרת התחדשות עירונית אינם חייבים במס גם אם הדירה הושכרה

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

המועצה הארצית לתכנון ולבניה מעכבת את הפטור מהיתר לשיקום בזן

בזן מבקשת פטור מהיתר בניה כדי לשוב לפעילות לאחר פגיעת הטיל - המועצה עיכבה את אישור הפטור לייצור החשמל, אך אישרה את בניית הדוודים ● אביהו האן, יו"ר איגוד ערים חיפה, "בזן מהווה נקודת כשל אנרגטית שלא רק שלא מבטיחה את הרציפות האנרגטית של משק האנרגיה, כפי שנטען בהמלצה לפטור מהיתר, אלא מסכנת אותה

הראלי בוול סטריט בדרך? / אילוסטרציה: גלובס

שני ענקי השקעות בטוחים: הראלי בוול סטריט בדרך

הרקע לאופטימיות: ציפיות להורדות נוספות בריבית מצד הפדרל ריזרב, חולשה בשוק האג"ח ונכונות המשקיעים להתעלם מהרעשים קצרי-הטווח ●  גולדמן זאקס: "צופים שתהליך הסתגלות למכסים יהיה הדרגתי, ולחברות גדולות יש כנראה כרית ביטחון בזכות מלאים קיימים, לפני העלייה במכסים" ● בנק אוף אמריקה: "בטווח הקצר אנחנו זהירים"

סכר הרנסנס על הנילוס הכחול באתיופיה / צילום: ap

סכר הרנסנס מביא להחרפת המאבק האזורי בין אתיופיה ומצרים

השלמת בניית סכר הרנסנס על הנילוס באתיופיה מעוררת זעם במצרים, שהנהר מהווה את מקור המים החשוב ביותר שלה ● בקהיר, שכורעת תחת חובות, חוששים ממלחמה ומנסים למצוא פתרונות יצירתיים למשבר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק עלה ב-1%, אנבידיה בשיא חדש

נאסד"ק עלה ב-1% ● אנבידיה שוב עושה היסטוריה ונסחרה בשווי שוק של 4 טריליון ● טראמפ הכריז על העלאת מכסי ייבוא לארה"ב למדינות נוספות ● בנק אוף אמריקה: הפרנק השוויצרי הפך לנכס מקלט, נסחר בשיא של 14 שנה • טראמפ מתכוון להטיל מכס של 50% על הנחושת, מחירה זינק לשיא • אסטרטגיית TACO חוזרת לשולחן? הבנקים הגדולים בארה"ב מעלים תחזיות ל-S&P 500

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה בשיא חדש; מניות הביטוח זינקו, השקל קופץ

מדד ת"א 35 עלה ב-1.6% ● ב-IBI מעריכים כי לאור השפעות מנוגדות על האינפלציה, בנק ישראל לא ימהר להוריד את הריבית ● בנק אוף אמריקה: הפרנק השוויצרי הפך לנכס מקלט, נסחר בשיא של 14 שנה ● טראמפ מתכוון להטיל מכס של 50% על הנחושת, מחירה זינק לשיא ● אסטרטגיית TACO חוזרת לשולחן? הבנקים הגדולים בארה"ב מעלים תחזיות ל-S&P 500

אבי שמחון / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

אבי שמחון מקדם מסלול אישור מהיר לבניית חוות שרתים

תהליכי אישור בניית חוות שרתים בארץ עשויים לקחת שנים, וכל קיצור שלהם עשוי לקדם את התחרותיות של ישראל בתחום ● פרופ' אבי שמחון הודיע כי הוא מקדם את האצת התהליך הבירוקרטי ● ישי פרנקל, מנכ"ל האוניברסיטה העברית: "אם ישראל בעבר הייתה בקבוצה המובילה בתחום, כיום היא כבר בדרג השני או השלישי"

ידין ענתבי, אבי לוי, משה לארי, אלי כהן, חנן פרידמן / צילום: יונתן בלום, ישראל הדרי, אייל טואג, באדיבות מזרחי-טפחות, אורן דאי

חשיפת גלובס: בבנקים מקדמים תיקון לחוק שכר הבכירים ולהעלאת שכר המנכ"לים

בבנקים מחפשים דרכים להעלות את שכר המנכ"לים שעומד כיום על כ־4 מיליון שקל בשנה בממוצע, ואף פנו למשרד האוצר ולרגולטור הממונה בבנק ישראל ● במערכת הבנקאית טוענים כי החוק להגבלת שכר הבכירים משנת 2016 יוצר פער לא סביר מול שאר המגזר העסקי ● גורם בשוק: מדובר במהלך מנותק, במיוחד כשהוא מגיע בתקופת מלחמה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ מחדש שוב את מלחמת הסחר, ומשדר: נמאס לי מפוטין

מהטלת מכסים ועד אוקראינה, טראמפ הוא נשיא הזיגזגים והקפריזות • השבוע הוא חתם עשרות מכתבים של בשורות רעות לשותפות הסחר של ארה"ב: הגיליוטינה תרד ב־1 באוגוסט, אלא אם כן הוא ישנה את דעתו בפעם המי־יודע־כמה • השבוע גם מתח ביקורת חריפה על נשיא רוסיה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

אנבידיה מגייסת אלפי מהנדסים. שלוש פקולטות יבטיחו את הדרך לשם

ההכרזה של אנבידיה על הקמפוס החדש בצפון מסמנת שלב חדש בפעילות של ענקית השבבים בישראל - וצפויה להזניק את הביקוש למהנדסים מקומיים ● איפה עדיף ללמוד, איזה תואר כדאי לעשות, ואילו כישורים מחפשים בחברה שמגייסת מאות עובדים בשנה

הנשיא טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ הכריז על תעריפי מכס חדשים על יבוא לשש מדינות נוספות

סבב המכתבים החדש מגיע יומיים לאחר שטראמפ פרסם לראשונה מכתבים ל-14 מנהיגי מדינות ● כעת נשלחו למנהיגי הפיליפינים, ברוניי, מולדובה, אלג'יריה, עיראק ולוב, מכתבים המודיעים על תעריפי מכס חדשים על יבוא שינועו בין 20% ל-40%

קבוצת לופטהנזה תחזור באוגוסט, ומחירי הטיסות כבר יורדים / צילום: יח''צ לופטהנזה

היא נחשבת לאחת מחברות התעופה החשובות בעולם. כשהפסיקה לטוס לישראל, קרה דבר מפתיע

לופטהנזה, שנחשבת ל"ברומטר" של השוק, תחדש את פעילותה בישראל באוגוסט לאחר שלושה חודשים של ביטולים ● היעדרה הורגש בחודשים האחרונים, שכן 60 טיסות שבועיות לאירופה נמחקו מהלוח ● אז מדוע המחירים הקיץ לא גבוהים יותר מאשתקד?

נתב''ג. החברות הזרות חוזרות / צילום: ap, Matias Delacroix

120 טיסות שנעלמו משמי ישראל עומדות לחזור לנתב"ג. כל היעדים והמחירים

לופטהנזה, יונייטד, וויזאייר ואג'יאן מאיצות את חזרתן לישראל עם עשרות טיסות שבועיות שחלקן צפויות להתווסף כבר ביולי ● אילו יעדים ייפתחו, ומה מחירי הכרטיסים הצפויים? ● גלובס עושה סדר 

מה קורה לפנסיה אחרי שאנחנו מתים, והאם הכסף הולך לאיבוד?

מה קורה לכספי הפנסיה כשחוסך הולך לעולמו, והאם הכסף באמת עלול להיעלם - אלה שאלות שמטרידות לא מעט חוסכים ● המחשבון עושה סדר מי זכאי לקצבה, מה קורה כשאין שארים, ואיך בחירת מסלול פרישה יכולה להשפיע על הסכום שיישאר אחרינו

סוחר בקומת המסחר בבורסת ניו יורק / צילום: Associated Press, Richard Drew

ותיקי השוק בהלם: השינויים הטקטוניים שחלו במסחר ובהשקעות לאורך השנים

בעשורים האחרונים חלו שינויים דרמטיים במפת השחקנים בשוקי המניות ● איך אלה משפיעים על אופי המסחר ואף על הראלי הנוכחי בשווקים? ● האם השינויים בלתי נמנעים, מי ייהנה מהם ומי עלול להיפגע, ואילו עוד מהפכות מחכות באופק של שוקי ההון?

שר האנרגיה, אלי כהן / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

למרות התנגדות מומחים: שר האנרגיה מקדם את ביטול תאגידי המים

משרד האנרגיה פרסם תזכיר חוק שיאפשר לרשויות המקומיות לבטל את תאגידי המים, בטענה כי הצעד "יבטל משרות מיותרות ויחסוך כסף רב" ● פרופ' יוג'ין קנדל, לשעבר יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, פרסם חוות דעת חריפה נגד המהלך: "ביטול תאגידים ייקר את מחיר המים ויוריד את האיכות והאמינות של אספקת המים בשנים הקרובות"