אנבידיה מגייסת אלפי מהנדסים. שלוש פקולטות יבטיחו את הדרך לשם

ההכרזה של אנבידיה על הקמפוס החדש בצפון מסמנת שלב חדש בפעילות של ענקית השבבים בישראל - וצפויה להזניק את הביקוש למהנדסים מקומיים • איפה עדיף ללמוד, איזה תואר כדאי לעשות, ואילו כישורים מחפשים בחברה שמגייסת מאות עובדים בשנה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

ההכרזה של אנבידיה על כוונתה להקים קמפוס ענק בצפון הארץ מסמנת שלב חדש בנוכחות של ענקית השבבים בישראל ופותחת פתח לאלפי מהנדסים וסטודנטים מקומיים שמעוניינים להצטרף לשורותיה.

מכה לישראליות בוול סטריט: רשות ני"ע בארה"ב שוקלת לבטל הקלות שחלות עליהן
מנהלי התיקים יוכלו להציג תשואות? ברשות ני"ע בוחנים מהפכה בתחום שקפא
מה קורה לפנסיה אחרי שאנחנו מתים והאם הכסף הולך לאיבוד?

כזכור, החברה פרסמה בקשה לרכישת שטח של עד 120 דונם באזור הצפון, לטובת הקמת מרכז מחקר ופיתוח בהשקעה של מיליארדי שקלים. המהלך הזה עשוי לשנות את הדרך שבה צעירים בארץ בוחרים מה ללמוד, איפה לגור, ואיך תיראה הקריירה שלהם בעשור הקרוב.

אלפי עובדים בישראל

לאנבדיה יש למעלה מ-5,000 עובדים בישראל, לפי נתוני אתוסיה. מתחילת השנה גויסו 640 עובדים, מתוכם 160 מאינטל.

אנבידיה מפעילה כיום חמישה מרכזי פיתוח בישראל, הפרוסים בין היתר ביקנעם, בתל אביב, ברעננה, בבאר שבע ובתל חי.

מאז רכישת מלאנוקס ב־2019 בכ־7 מיליארד דולר, הפכה ישראל לאחד ממוקדי הפעילות האסטרטגיים של החברה, עם הערכה כי כ־15% מהפעילות העולמית של אנבידיה מתבצעת כאן.

שווי פעילותה המקומית מוערך בכ־500 מיליארד דולר - נתח משמעותי מתוך שווי שוק עולמי של כ־3.9 טריליון דולר. בשנה החולפת הרחיבה אנבידיה את נוכחותה בישראל עם רכישת שתי חברות בינה מלאכותית: Run:AI תמורת כ־700 מיליון דולר, ו־Deci בכ־300 מיליון דולר.

לפי נתוני לינקדאין, התחום המרכזי שבו עוסקים העובדים הוא הנדסה - כ־2,800 איש, כאשר התחום הבא אחריו, טכנולוגיית מידע. לצד זאת, ניתן למצוא נציגות גם בתחומי בקרת איכות, ניהול פרויקטים, מחקר וניהול מוצר.

תחומי הלימוד הנפוצים ביותר הם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים והנדסת תוכנה.

שירי וקס, מנכ"לית חברת ההשמה להייטק Gotfriends מסבירה כי "כוח־האדם של אנבידיה בישראל מורכב ברובו ממהנדסים, בתחומים של פיתוח תוכנה, חומרה, בינה מלאכותית, אלגוריתמיקה, ולמידת מכונה. יש דגש על מומחים בתחום ה־VLSI, מהנדסי Board Design, מהנדסי GPU, מהנדסי תוכנה מנוסים, אנשי Data Science, וחוקרים שמתעסקים ב־AI. בנוסף, יש גם תפקידי ניהול מוצר, ארכיטקטורת מערכת, DevOps, ואבטחה, אבל בליבת החברה - אלה עדיין מקצועות ההנדסה הקלאסיים".

הטכניון בראש הרשימה

רוב עובדי אנבידיה בישראל מגיעים מרקע הנדסי וטכנולוגי מובהק, עם ריכוז משמעותי של בוגרי מוסדות אקדמיים מובילים. לפי נתוני מחלקת המחקר של אתוסיה, בראש הרשימה של העובדים בחברה כיום ניצב הטכניון, ממנו הגיעו 1,300 עובדים, ואחריו אוניברסיטת תל אביב עם 720 עובדים, ואוניברסיטת בן־גוריון בנגב עם 600 עובדים. השאר מגיעים מאוניברסיטאות ומכללות שונות, בהיקפים קטנים יותר לכל מוסד.

65% מהעובדים בעלי תואר ראשון, 22% בעלי תואר שני ו־4% בעלי תואר שלישי.

אייל סולומון, מנכ"ל חברת ההשמה אתוסיה, סבור כי "המקומות המומלצים ביותר שכדאי ללמוד בהם כדי להגיע לאנבידיה אלו הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים בבן גוריון והפקולטה להנדסת חשמל בתל אביב. שלושת הפקולטות האלה מצליחות להעמיד בוגרים לאנבידיה. גם אוניברסיטת בר אילן ומכללת בראודה מתאימות".

זוהר בנימין, מנהלת חטיבת הגיוס הטכנולוגי ב־Experis ישראל, מסבירה כי "אנשים שרוצים לכוון לחברות כאלה, כדאי להם לכוון כבר מגיל צעיר ליחידות טכנולוגיות בצבא, כמו 8200 וממר"ם, זה מסייע להרחיב את הזדמנויות התעסוקה באופן משמעותי".

מה צריך ללמוד כדי להשתלב? לדבריה של וקס, "זה כמובן תלוי בתפקיד, אבל אפשר לציין מספר תחומים שחוזרים על עצמם: שליטה ב־C++ וב־Python, הבנה מעמיקה בתכנות על גבי GPU (כולל CUDA), ניסיון בעבודה עם מערכות מבוזרות, וידע טכני עמוק בתכנון חומרה - כולל RTL, FPGA ו־SOC. מי שמכוון לתחום הגרפיקה, לרוב נדרש לרקע חזק במתמטיקה ובמערכות גרפיקה כמו Vulkan או DirectX".

בנימין מוסיפה כי גם לסופט סקילס יש חלק משמעותי בתהליך הקבלה. "כלומר, צריך לשים לב כל הזמן איך להתפתח, לקחת פרויקטים אישיים גם במהלך הלימודים, להתנסות כמה שיותר עם AI, מערכות וכלים טכנולוגיים שיובילו אותם קדימה לפני שמסיימים את הלימודים. דגש על למידה מהירה, למידה עצמאית ויכולת עבודה בצוותים גלובליים".

יאיר רוזיליו, מנכ״ל Scoutt, פלטפורמת AI לבניית צוותי מהנדסי תוכנה, סבור כי "ברמה המעשית, מהנדסי תוכנה, פירמוור ודרייברים באנבידיה נדרשים לשילוב של מהירות, ראייה מערכתית וירידה לפרטים. העבודה בתחום כוללת התמודדות עם באגים מורכבים, לוגים ובעיות שקשה לשחזר, ולכן היא דורשת התמדה רבה ויכולת לחקור לעומק לאורך זמן.

"בנוסף, המהנדסים חייבים להבין את כל שרשרת המערכת מהחומרה הפיזית ועד לרמת ה־API, כדי לדעת היכן לחפש תקלות וכיצד לשפר ביצועים. הדיוק בעבודה הוא קריטי, שכן טעות של ביט אחד בלבד עלולה לגרום לקריסת מערכת או לפגיעה בתפקוד".

מעדיפים ניסיון עשיר

לדבריה של וקס, רוב הגיוסים באנבידיה הם של מומחים בעלי ניסיון. "בדרך כלל מדובר במהנדסים בעלי ניסיון עשיר, גם מהצד האקדמי וגם מהתעשייה. אפשר למצוא ביניהם בוגרי מלאנוקס, אינטל, גוגל וסטארטאפים מתקדמים, עם רקע בפרויקטים מורכבים שמצריכים חשיבה מערכתית ויכולת פתרון בעיות בקנה־מידה עולמי.

"לעתים יש להם פרויקטים של גיוס ג'וניורים מאוניברסיטאות מובילות לתפקידי כניסה, הרף שם גבוה מאוד והתחרות משמעותית ביחס להיצע הג'וניורים".

האם אנבידיה יכולה לשנות השוק מבחינת הביקוש למקצועות מסוימים?
וקס מסבירה: "לדעתי כן כי אנבידיה לא רק שחקנית תעסוקתית - היא גם שחקן שמכתיב טרנדים. להערכתי, ההתרחבות שלה צפויה להשפיע על מיקוד הלימודים האקדמיים במיוחד בכל מה שקשור לשילוב בין מדעי המחשב להנדסת חשמל.

"כלומר, סטודנטים שעד עכשיו היו בוחרים מסלול "מדעי המחשב קלאסי", עשויים ללכת דווקא לכיוון של הנדסת מחשבים, אלקטרוניקה או פיזיקה עם התמחות ב־AI וחומרה, מתוך הבנה שזה מה שפותח את הדלתות לחברות כמו אנבידיה. אני בטוחה שההשפעה של אנבידיה לא תיגמר בגיוסים, אלא ממש תשפיע מבחינה דמוגרפית על ההחלטה לגור בפריפריה".

סולומון, סבור כי ההשפעה של המהלך של אנבידיה יכול לשנות את שוק העבודה כפי שאנו מכירים היום. "תוספת של כמות כזו של משרות אף יכולה להרים את השכר בצורה משמעותית לא רק באנבידיה, ולהפוך את השוק משוק של מעסיקים לשוק של מועמדים בזכות היצע המשרות שיגדל".