גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ
רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

ענקית הבינה המלאכותית אנבידיה פרסמה בקשה לקבלת מידע מרשויות ומועצות מקומיות בצפון על שטחים פנויים שיאפשרו לה להקים את אחד מהפרויקטים השאפתניים שלה אי פעם: קמפוס ענק המשתרע על שטח של עד 120 דונם (בין 17 ל־20 מגרשי כדורגל לצורך ההשוואה) ועליו יקומו משרדים בשטח בנוי כולל של עד 180 אלף מטר מרובע. מדובר בשילוש היקף הנדל"ן שמחזיקה החברה בישראל כיום - חברה ששוכרת משרדים בסך כולל של יותר מ־100 אלף מ"ר - ובשינוי דרמטי של מודל אחזקת הנכסים שלה בישראל, מאחר ואנבידיה מעוניינת לקנות את הקרקע ולא לשכור אותו. לפי ההערכה אנבידיה תשלם על הקרקע לא יותר מ־500 מיליון שקל ותבנה עליו משרדים בהשקעה המוערכת בכ־1.5 מיליארד שקל.

פרשנות | אינטל מתרסקת, אנבדיה צומחת - אך מי מהן תורמת יותר לכלכלה הישראלית?
אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים
המיזם של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

אם העסקה תצא לפועל, היא עשויה להיות אחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות בהייטק הישראלי, אם לא הגדולה שבהן - כשהיא עוקפת את מובילאיי שחנכה לאחרונה מרכז פיתוח המשתרע על 135 אלף מ"ר בשטח של 12 דונם, או את וויקס ששכרה 50 אלף מ"ר על שטח של 40 דונם. אפילו תוכנית הפיתוח השאפתנית של צ'ק פוינט, עליה היא הכריזה בתחילת השנה, עומדת על 60 אלף דונם בלבד, שליש מרף המקסימום שמתכננת אנבידיה למרכז החדש. בהשוואה לכל חברה בינלאומית אחרת - מדובר ברכישת הנדל"ן הגדולה ביותר בהקמה של מתקן כלשהו - למעט הסכומים אותם השקיעה אינטל כדי לרכוש שטחים בקריית גת עבור מפעל הייצור שלה. השטח הכולל משתרע על פני אלף דונם ואינטל השקיעה בו עשרות מיליארדי דולרים בגיבוי מענקי מדינה.

אלא שבניגוד לאינטל שהרחבת מפעל הייצור שלה בישראל הוקפאה על רקע כשלונה להשתלב במהפכת הבינה המלאכותית, אנבידיה נמצאת על המסלול בדרך הבטוחה להפוך לחברת ההייטק בעלת המשקל הגדול ביותר בישראל - ואולי אף להיות המעסיקה הגדולה מבין כולן. אם תוכניות ההתרחבות שלה יתממשו במלואן - אנבידיה תוכל להכפיל את מספר העובדים שלה ובהערכה שמרנית להעסיק לפחות 10 אלף עובדים עד סוף העשור. אינטל, שהחזיקה עוד בשנה שעברה בתואר המעסיקה הפרטית הגדולה בישראל עם כ־11 אלף עובדים מעסיקה כיום כ־9,300 עובדים. אנבידיה עושה את המסלול ההפוך: לפני חצי שנה בלבד היא העסיקה 4,500 עובדים, וכיום היא מונה כבר מעל ל־5,000 איש, כאשר בכל רגע נתון מתראיינים עובדים למאות משרות פתוחות, רובם בתחומי הנדסת חומרה ותוכנה.

מנוע הצמיחה הצפוני

הבחירה של אנבידיה להקים את מרכז הפיתוח דווקא בצפון התקבלה משני טעמים: הראשונה נובעת ממיסוי נוח. ביקנעם ובאזור מבוא כרמל שבהם היא מחזיקה את עיקר נכסיה בארץ נהנית החברה כבר היום ממס חברות מופחת שנע לפי ההערכה בין 5% ל־7.5%, כיוון שאזורים אלו הוגדרו על ידי המדינה כ"אזורי פיתוח א'", בעוד שעל משרדיה בתל אביב היא משלמת לא פחות מ־16%. הטעם השני הוא קרבה למרכזים הקיימים שלה.

הסמיכות למשרדי החברה ביקנעם, לשעבר מטה מלאנוקס, מסמנת את הכיוון העתידי של אנבידיה - שרואה את פעילות התקשורת שלה ביוקנעם כמרכיב מפתח בצמיחה שלה, וייתכן כי הקמפוס יכלול משרדים ומעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה. פעילות שבבי התקשורת של אנבידיה, המבוססת על רכישת מלאנוקס, הוכחה כקריטית להצלחת החברה. היא מאפשרת למעבדים הגרפיים ולשרתי הבינה המלאכותית שלה לשבור שיאים במהירות וביציבות העברת המידע, ומהווה מקדם מכירות למוצר היקר של אנבידיה - ארון שרתים עוצמתי ויקר במיוחד שנרכש ב־3 מיליון דולר ליחידה וכולל 72 מעבדים גרפיים. מוצר זה, המכונה NVLink72, משווק לשחקניות הגדולות ביותר כמו מיקרוסופט, OpenAI, מטא ולמדינות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות שמעוניינות להשתמש בטכנולוגיית הקצה.

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

נכון להיום, ההשקעה של אנבידיה בסניף הצפוני שלה בישראל השתלמה: אחרי שרכשה את מלאנוקס ב־6.9 מיליארד דולר לפני כמעט שש שנים, זו אחראית כבר על כחמישית מסך ההכנסות של החברה האמריקאית (21%), שהם 13 מיליארד דולר בשנה שעברה. הצמיחה מרקיעה שחקים, כיוון שרק השנה שבבי התקשורת של מלאנוקס הכניסו לאנבידיה 5 מיליארד דולר, ובחברה בטוחים שיוכלו להגיע בשנים הקרובות ל־60 מיליארד דולר הכנסות מהתחום. המנכ"ל ג'נסן הואנג כבר מדבר על הכנסות עתידיות בהיקף של "טריליוני דולרים", וגם המשקיעים בטוחים שלחברה יש עוד הרבה לאן לגדול - שוויה מתקרב כעת לרף ה־4 טריליון דולר, שיא חדש שאותו היא יכולה לחצות כבר השבוע.

מעפולה עד חיפה

השטח אותו מבקשת אנבידיה לרכוש בריבוע הכלוא בין זיכרון יעקב, מגדל העמק, קריית אתא וחיפה הוא כה גדול, עד כי גם זקני הצפון אינם זוכרים עסקה שכזו. האם ישנן קרקעות המתאימות לדרישות הקשוחות של ענקית השבבים? אחרי הפרסום החלו הרשויות המקומיות באזור עמק יזרעאל ובסביבתה במרוץ אחר הגשת הצעות לענקית. במועצה האזורית עמק יזרעאל ובמגדל העמק רואים באזור התעשייה המשותף "שגיא 2000" כמתחם פוטנציאלי, במועצה המקומית מגידו מקדמים את פארק מבוא כרמל כאופציה, ובעיר עפולה רואים את חוות השרתים של קבוצת ענן - הכוללת את הזמר עומר אדם, קבוצת אירופה-ישראל של האחים מאור ושניר מלול, ואת פולאר של ניסים גאון - כיעד לחוות שרתים עתידית של אנבידיה.

גם פארק ציפורית, הממוקם מצפון למגדל העמק על צומת המוביל, בפינה הצפון-מזרחית של הגבולות ששורטטו על ידי אנבידיה, מציע 130 דונם פנויים לשיווק מיידי בפטור ממכרז. סביב הפארק נבנה מחלף חדש עם תחנות אוטובוסים ובימים אלה מוקמת הרכבת הקלה "נופית" שתחנך ב-2028, עם תחנה בצומת המוביל עד שמונה דקות נסיעה מהפארק.

פארק תעשיות מת''ם חיפה / צילום: יח''צ

"אחת האפשרויות שלטעמי הן המובילות ביותר, היא בסביבת דרום העיר חיפה", אומר איתי שפרן, יועץ כלכלי ושותף בחברת פתרונות כלכלה תכנונית. "ראשית, ישנו פארק מת"ם במבואות הדרומיים של העיר, שבו בין היתר נמצאת חטיבת הקרקע של אינטל, שהתוכנית להקמת מבנה חדש עליה לא התממשה. אומנם החטיבה הזו קטנה יותר ממה שמחפשת אנבידיה, אך היא יכולה להצטרף לקרקעות סמוכות אחרות ולהתגבש למה שמחפשת אנבידיה, וגם לאפשר לאינטל להיפטר מהקרקע שהיא כרגע לא מתכוונת לפתח".

שפרן מעלה אפשרות נוספת, לא רחוקה משם - בעתלית, שבה מתוכנן פארק הייטק חדש בשטח 160 דונמים ועם פוטנציאל ליותר מ־230 אלף מ"ר של שטחי משרדים. "ללוקיישן הזה יש שני יתרונות גדולים: הראשון, נגישות - אנבידיה תוכל להפעיל שאטלים משם אל הקמפוס החדש, שאינו רחוק מאוד מהרכבת. היתרון השני - הנראוּת: קמפוס שיוקם שם ייראה על ידי כל מי שעובר על כביש החוף, ויהפוך לסמל סטטוס, כמו שהיה קמפוס אמדוקס ברעננה, ממש 'על' כביש 4, וכמו שהיום קמפוס WIX בכניסה הצפונית לתל אביב. לדעתי זה שיקול בעל משקל רב".

מזכ"ל תנועת האיחוד החקלאי, עו"ד דודו קוכמן, אשר מכיר היטב את שטחי המועצות האזוריות, המושבים והקיבוצים בצפון, מעריך כי אנבידיה תחפש בעיקר את המקומות המוגדרים כאזורי עדיפות לאומית, "משום שאלו אזורים שיכולים לשקף הנחה משמעותית מאוד במחיר הקרקע. לכן לדעתי שטחי המועצה האזורית עמק יזרעאל, למשל, שאינה מוגדרת כאזור עדיפות לאומית, מחוץ לתמונה מבחינתה. קיבוצים או מושבים - לאו דווקא בשיתוף פעולה אלא כיישוב בודד - לדעתי יעוטו על האפשרות הזאת, ויוכלו גם להציע יתרון גדול לאנבידיה: פטור ממכרז, שחלק מהם נהנים ממנו. זה יכול לסייע בהנחה נוספת במחיר הקרקע". אזורי עדיפות לאומית יכולים לזכות, באזורים שונים, בהנחה של עד 31% מערך הקרקע, במענקי השקעה ועוד.

גורמים מהענף מסמנים גם את פארק מבוא כרמל כאפשרות טובה. אמנם, אנבידיה הגדירה בין דרישותיה מפורשות כי המקום הנבחר צריך להיות "בעל נגישות גבוהה לצירי תנועה מרכזיים ולתחבורה ציבורית". לכאורה, הפארק אינו משורת היטב על ידי תחבורה ציבורית, אך חברת נתיבי איילון מתעתדת להקים במתחם אליקים חניון "חנה וסע", ממנו יצאו הסעות לפארק וליקנעם, ובנוסף הוא נמצא מרחק קצר מכביש 6, ולא רחוק ממשרדיה של החברה הנמצאים ביקנעם.

המתקן החדש של אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

יתר על כן, אנבידיה בנתה בפארק כבר שני מבנים: מעבדות AI לשימוש פנימי בהיקף צריכת חשמל מצטבר של 100 מגהוואט. במבוא כרמל מתכננת המועצה האזורית מגידו אישור לוועדה המחוזית להרחבה של 500 דונם נוספים צפון מערבית לפארק הקיים, באזור שסמוך עוד יותר ליקנעם. בנוסף, המועצה תשקול להציע לאנבידיה להשתלב בפרויקט משרדים של 162 מ"ר הנבנה בימים אלה על ידי היזם יאיר לוי, או להקים את הקמפוס על השטח המתפנה על ידי זוהר דליה, סמוך לקיבוץ דליה.

כמו כן, פארק מבוא כרמל נכלל בהגדרה של אזורי עדיפות לאומית, ולכן עבור אנבידיה עשוי להוות אופציה טובה בשל אותה הנחה במחיר הנגזרת מכך.

"פארק מבוא כרמל הוא אופציה טובה, ודאי בשל הקרבה ליקנעם", אומר שפרן. "יקנעם עצמה לטעמי תתאים פחות לקמפוס החדש, מהטעם הפשוט: למיטב ידיעתי נכון להיום אין עתודות קרקע פנויות שיוכלו להספיק לטובת הקמפוס, וחברות קיימות אשר מחזיקות בשטחים מתאימים מעדיפות להשכיר אותם ולא למכור אותם כפי שאנבידיה מבקשת לעשות. ככלל, אין קרקעות פנויות רבות בישראל, זה ברור. החיפוש של אנבידיה יהיה ספציפי מאוד, ויתמקד בכמה אפשרויות בודדות ולא יותר שמציע הצפון כיום ובעתיד הנראה לעין".

תמשוך עובדים מהאזור

להקמת הקמפוס החדש פוטנציאל השפעה גדול על הצפון. קמפוס בממדים כאלו ישמש תעסוקה לאלפי עובדים באופן ישיר, ולעוד כמות לא מבוטלת של עובדים באופן עקיף - ברמה שלא נראתה באזור הצפון בשנים האחרונות.

"הביקוש לשטחי תעסוקה חדשים בכל אזור הצפון הוא 30־40 אלף מ"ר בשנה", מספק שפרן נתון הממחיש את משמעות הקמתו של קמפוס אנבידיה החדש עבור האזור. "היא כבר כיום מעסיקה לא מעט עובדים באזור, ולטעמי - בעיקר אם תמצא מקום באזור חיפה רבתי - היא תנסה למשוך אליה לא מעט עובדים מחברות גדולות אחרות הפועלות באזור, כמו רפאל ואלביט. כך או כך, מדובר על שינוי גדול מבחינת כוח האדם והתעסוקה, גם באזור וגם ברמה הארצית".

עוד כתבות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוס, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"