גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השעות המתות של המסעדות נהפכו לשעות הכי יציבות

המלחמה דחפה יותר ויותר מסעדות להפוך את ההפי האוור (16:00-19:00) לשעות פעילות, מניבות ושמחות מאוד - להן ולסועדים

מלגו ומלבר / צילום: רן בירן
מלגו ומלבר / צילום: רן בירן

זוהי תקופה מאתגרת למסעדות בישראל, במיוחד עבור מסעדות השף, היוקרה והפיין קז'ואל, שסובלות מירידה של כ-30% בהזמנות (המתועדות במערכות הזמנת מקום במסעדות, בהן "אונטופו" ו"טאביט") בשעות השיא, 20:00-22:00. בעתות מלחמה, בין המקלט לממד, הרגלי הצריכה של הסועדים הישראלים משתנים. התשובה של המסעדות: הפי האוור. יותר ויותר מסעדות מרחיבות את שעות הפעילות שלהן אל מעבר לשעות הבילוי הקונבנציונליות והופכות שעות "מתות" במסעדה (16:00-19:00) לשעות פעילות, מניבות ושמחות מאוד - להן ולסועדים.

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור
מהכרמל ועד רחובות: ארבע מסעדות שמצליחות לרגש גם בתוך קופסה

לדברי חן ברק גולדברג, מנהלת מכירות ופיתוח עסקי בחברת טאביט, פלטפורמה טכנולוגית שנותנת למסעדות פתרונות מתקדמים לטובת ייעול ושיפור ביצועי העסק, "מאז 7 באוקטובר אנחנו רואים שינוי אמיתי בהרגלי הצריכה של המסעדות. אנשים עדיין אוכלים בחוץ, אבל אחרת - פחות מסעדות שף ומסעדות יוקרה, יותר בתי קפה, מסעדות בשירות עצמי ומעדניות. אנשים מרגישים שיש פחות לגיטימציה לצאת בערב, חשים פחות נוח לבלות כשיש חטופים בעזה ולא רוצים להשאיר את הילדים בבית לבד בלילה כשיש אזעקות. המלחמה הקדימה את שעות הבילוי ואת אופי הבילוי - יוצאים למסעדה, אבל יותר בספונטניות, בלי להזמין מקום ולהתחייב. פחות יציאות 'כבדות'. יש פה שינוי תרבותי".

"בהפי האוור יש יציבות, לא משנה מה קורה"

הקביעה הזו מגובה במספרים. מנתוני טאביט עולה שמתחילת 2024 ועד מאי 2025, 21% מכלל העסקאות המבוצעות ביום במסעדות מגיע משעות ההפי האוור (17:00-20:00). "הנתונים מעידים שנוצר פה חינוך שוק; ההפי האוור מבוסס ושגור באורח החיים של הישראלים", היא אומרת. "להבדיל משעות הפריים טיים, שהן תנודתיות מאוד ושבריריות, בשעות ההפי האוור יש יציבות. לא משנה מה קורה, הממוצע להזמנה (לשולחן) בשעות האלה נשאר יציב, והוא גבוה ב-23.5% מכלל ההזמנות במהלך היום. הממוצע לסועד בשעות האלה גבוה ב-10% משאר היום".

אז בסוף מוציאים יותר בהפי האוור.
"נכון, אבל גם מקבלים יותר. בהפי האוור הכסף קונה יותר".

המסעדות מצליחות להרוויח עם הטבות שכאלה?
"המסעדה לא בהכרח מרוויחה בהפי האוור, אבל היא גם לא מפסידה. אם יש רווח, הוא עקיף. למסעדה יש אינטרס להיות מלאה בכל שעות היום, גם בשעות המתות שלה. הצוות ממילא שם, עושה הכנות לערב - כלומר, הן לא באמת סגורות - ולכן שווה להן לספוג את ההנחות ולהרוויח משהו אחר, שיווקי-מיתוגי: באתם להפי האוור, תישארו כבר לערב, או שתחזרו מתישהו בשעות הפריים טיים. ההפי האוור לא מגדיל את המחזור בהכרח, אבל הוא משמר אנרגיה ומייצר תנועה במסעדה. מסעדה צריכה צוות שעובד, מקררים שמתרוקנים ושיהיה דיבור עליה. קהל מביא קהל".

גם אופי ההפי האוור השתנה. אלה כבר לא רק ברים שהולכים אליהם לשתות אחרי העבודה ב-50% ולנשנש משהו ליד, אלא הנחות על כל התפריט, ללא אותיות קטנות. זה נהיה הסטנדרט.
"אחד עושה, השני עושה. צריך להתמודד עם התחרות מסביב. השעות האלה מותגו עכשיו אחרת: אם השעות השמחות של הצהריים מותגו כ'עסקיות', עכשיו גם לשעות המוקדמות יש מיתוג שלהן".

"שווארמה בלאפה עולה היום 70 שקל"

השף מוטי טיטמן, שמציין בימים אלה 13 שנה למסעדת השף הנהדרת שלו "מלגו ומלבר", השיק החודש לראשונה בתולדות המסעדה שעה שמחה: ראשון-חמישי, 18:00-19:00, כל התפריט ב-20% הנחה ואחד פלוס אחד על כל האלכוהול והיין. "לא המצאנו שום דבר, אבל הגדלנו לעשות", אומר טיטמן, "הפי האוור זה קונספט שקיים הרבה שנים לפנינו ויהיה קיים הרבה שנים אחרינו, כרגע הוא מאוד טרנדי במסעדנות המקומית - ואפשר להבין למה: כולם מאוד עייפים. אני באופן אישי עייף, האורחים שלי עייפים, ובצדק - תקופה מתישה וכבדה. אז החלטנו להפסיק עם המלחמות, לחבק את המצב, להגיד לאורחים שלנו שאנחנו מבינים ואוהבים אותם ולצאת בהפי האוור שהולך עד הסוף".

ואיך הקהל מגיב?
"אנחנו רצים עם ההפי האוור רק שבוע וחצי וכבר זה מתגלה כאטרקטיבי מאוד. יש ביקוש. אנשים מאוד שמחים לצאת בשעות האלה. קשה להשיג מקום".

ולשלם פחות במסעדות שף.
"נכון. זאת תקופה שצריך להיות נגישים וקשובים יותר לסועדים. אנשים עברו הרבה, אין תחושה של חגיגה ולא בא להם מניפסטים גדולים ומנות מורכבות. בא להם טעים וכיף ולהירגע, ולא להוציא על זה הרבה כסף. בשביל זה מסעדות קיימות - בשביל לתת את הכיף ואת השקט הזה".

אז למה לא לא להסיק מסקנות ולהנגיש את המסעדה באותו האופן בכל שעות היום?
"זאת שאלה מצוינת. אני אגיד שבתפריט הקיץ החדש הורדנו מחירים ב-20% ופישטנו את המנות. החלטנו להיות נגישים יותר גם בערב".

ומה עם האגו?
"אחרי 20 שנה במקצוע לומדים להשאיר את האגו בצד. בחמש השנים האחרונות המדינה הזאת עוברת משהו מטורף ואין ברירה, צריך להתגמש ולהיות ורסטילי. אז אם אני צריך לעדכן את המסר שלי, מבלי להתפשר על האומנות והאיכות, וליצור מנות פחות מורכבות ויותר מחבקות - אז יאללה, זה הזמן".

אז למה רק שעה אחת ביום?
"בכנות, כי אני לא יכול. המציאות לא מאפשרת את זה. הכל יקר - עובדים, חומרי גלם. שווארמה בלאפה עולה היום 70 שקל ושם אין שירות, שולחנות, מגבות, מיזוג אוויר, נרות ו-150 מטר מטבח הכנות. אבל לשעה אחת ביום - שעה שממילא לא היינו פתוחים בה - אפשר, ואנחנו עושים הכי טוב שאנחנו יכולים כדי להעניק בה חוויה מהממת במחירים משתלמים".

"היינו מועדון שרק עשירים יכולים לאכול בו"

מסעדה נוספת שהחליטה לפתוח את הדלתות לראשונה להפי האוור היא היפנית היוקרתית TYO, שבימי שגרה נגישה בעיקר לבעלי ממון. ב-TYO הגדילו לעשות ולהעניק לאורחים 3 שעות שמחות (16:00-19:00) בימים ראשון-רביעי, בהן מוענקת הנחה של 25% על כל התפריט, ללא אותיות קטנות.

"זה לא סוד שיש משבר בענף", אומר רועי לאון, מבעלי TYO. "המשבר בא לידי ביטוי במיוחד במסעדות היוקרה, ויש לכך סיבות שונות. ההפי האוור מאפשר להרחיב את מעגל הלקוחות ולפזר אותם על יותר שעות ביום, כך שבשעות הערב המסעדה ממותגת כמסעדת יוקרה, ובשעות המוקדמות יותר יש גם אופציה לחוות אותה כמה שעות נגישה יותר. אם עד היום היינו מועדון שרק עשירים יכולים לבוא לאכול בו, היום רוצים להרחיב את קשת הסועדים כדי לצעוד לעשור הבא".

ההפי האוור זה טרנד, או שהוא כאן כדי להישאר?
"בהרגשה שלי, זה משהו שיישאר כאן גם כשיהיה טוב והענף ייצא מהמשבר. חברתית, זה נכון לעשות. אז באמת עכשיו זה טרנדי ויש על זה יותר זרקור - זה רק אומר שהגיע הזמן; המשבר הוא אחלה תזמון להטמיע את הדבר הזה שנכון ממילא לעשות אותו. הרי אם הכל היה טוב במשק והייתי עושה הפי האוור, מי היה יודע מזה בכלל, או מדבר על זה? עכשיו כולם מדברים על זה".

רוב המסעדות עושות הפי האוור שעה ביום. אתם שלוש. מה עמד מאחורי המהלך?
"כמסעדן, אני חייב להיות קשוב למה שקורה בענף. יש זעזוע בשוק ואנחנו אומרים: וואלה, בוא נעשה מהלך אמיתי ונהיה נדיבים בו. הבנתי שאם אני רוצה שזה יצליח לאורך זמן אני חייב לבנות מודל אמיתי. מסעדות שעושות את זה מפוצצות בעבודה - יש מסעדות שבנו את עצמן סביב ההפי האוור שלהן. אני רואה את הקהל שמגיע בשעות השמחות וזה ממלא אותי".

אתה מאמין שתפגוש אותו גם בשעות הפריים טיים?
"אם הוא יתעשר, כן. ואולי אם ירצה לחגוג איזה אירוע. בסוף, גם אם הוא לא יבוא, הוא יהיה שגריר. אני לא יכול להפסיד פה".

אז קבלו את מלגו ומלבר, TYO ועוד 7 מסעדות וברי אוכל ששווה לדגום את השעות השמחות שלהם. הבונוס: יוצאים מוקדם, הולכים לישון מוקדם. סטארט-אפ.

מסעדות שף ובראסרי

TYO

היפנית האורבנית מנווה צדק מציעה שעות שמחות תחת הסלוגן "שלוש שעות הפסקה". הזדמנות נהדרת לאכול את הרולים, הניגירי והמנות המוקפדות של השף יאמה סאן בהנחה משמעותית, ולחוות את המסעדה בצורה קלילה ומשוחררת יותר.

כמה: 25% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: ראשון-רביעי, 16:00-19:00
איפה: שבזי 58 תל אביב

מלגו ומלבר

מלגו ומלבר / צילום: רן בירן

זה שנים שהביסטרו המצוין שמוביל השף מוטי טיטמן נחשב לאחת ממסעדות השף הטובות והמוערכות בעיר. עכשיו מתאים טיטמן את חוויית המסעדה לרוח התקופה, עם תפריט קיץ חדש ונגיש של מנות מורכבות פחות, אך עדיין טעימות להפליא.

כמה: 20% הנחה על כל תפריט האוכל; 1+1 על כל המשקאות (כולל בקבוקי יין)
מתי: ראשון-חמישי, 18:00-19:00
איפה: שד' רוטשילד 142 תל אביב

ג'ורג' וג'ון

אחרי שהתמקמו בג'ורג' וג'ון במלון דריסקו שבמושבה הגרמנית בתל אביב, השפים טל סוחמי ואלעד דגן משיקים החודש תפריט קיץ זוגי (החל מ-590 שקל לארוחה בת כמה מנות) ושעה שמחה ומשתלמת.

כמה: 25% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: ראשון-חמישי, 18:00-19:00
איפה: אוארבך 6 תל אביב

בראסרי 48

בראסרי 48 / צילום: אסף קרלה

בקומת הרחוב של מלון רוטשילד 48 פתחה רותי ברודו את בראסרי 48 - שילוב של הקופי בר ושל הבראסרי המיתולוגיים. המסעדה הנהדרת, שתמיד כיף לשבת בה ולקבל את השירות המצוין, מציעה הפי האוור שווה לחברי מועדון בלבד (ההרשמה למועדון היא חינם ויש מלא הטבות שוות, אז כדאי להירשם).

כמה: 30% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: ראשון-חמישי 16:00-19:00
איפה: שד' רוטשילד 48 תל אביב

לונל

לונל / צילום: מיטל חדד

הביסטרו הצרפתי-תימנ-ירושלמי-פלורנטיני של השף ינון אלעל השיק ערב המלחמה באיראן, סמוך למסעדה, פופ אפ לחוח בשם "חביבי". במקביל, יש שעה שמחה אחת ביום שמציעה מנות פיוז'ן עכשוויות.

כמה: 30% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: שני-חמישי, 17:00-19:00
איפה: אברבנל 72 תל אביב

ברי אוכל ויין

ביינה

ביינה / צילום: מיטל חדד

בר האוכל השוקק של השפית נרקיס אלפי והמסעדנית שלי גרבלר מציין בימים אלה שנתיים. בצד חגיגות יום ההולדת שבהן מככבות מנות הדגל של המסעדה הנהדרת בצד מנות קיץ חדשות, יש גם הפ י האוור שווה.

כמה: 15% על תפריט האוכל; 30% על הקוקטיילים וכוסות היין
מתי: שני-חמישי 18:00-19:00
איפה: טשרניחובסקי 4 תל אביב

וינונה פוראבר

וינונה פוראבר / צילום: יח''צ

בשעה השמחות של בר היין המוצלח במיוחד של השף אביתר מלכה והמסעדן יונתן גרינברג תוכלו לא רק לאכול טוב, אלא גם לשתות יין מצוין, מגוון ומעניין.

כמה: 20% הנחה על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: ראשון-חמישי, 18:00-19:00
איפה: שלמה המלך 2 תל אביב

Cue

קיו / צילום: אמיר מנחם

בר האוכל החדש והלוהט בשכונת לבונטין התל אביבית הוא שילוב של אוכל טוב, בועט וסקסי, מוזיקה כיפית ואווירה מיוחדת. משהו לא מתאמץ ולא מתיימר יותר מדי. במטבח: השף בן כהן (לשעבר משייה).

כמה: 20% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: שני-חמישי, 18:00-19:30
כתובת: הרכבת 12 תל אביב

בוב
בוב הוא בר יין חדש ומדובר מבית השף מושיקו גמליאלי וצוותו: מונא, בר 51 ורדלר. יין טוב, כמה מנות קטנות ואווירה נונשלנטית שתל אביבים אוהבים, במיוחד כשהם חוזרים מהים (או מריצה בטיילת).

כמה: 30% על כל תפריט האוכל והאלכוהול
מתי: ראשון-חמישי, 17:00-18:30 (כרגע עד 1.8)

עוד כתבות

ישראל פריי / צילום: איל יצהר

"מקרה גבולי": הוארך מעצרו של העיתונאי ישראל פריי שבירך על מות חיילים

בית משפט השלום האריך עד יום ראשון את מעצרו של העיתונאי ישראל פריי, שנעצר בחשד להסתה ותמיכה בטרור בעקבות ציוץ ברשת X ● השופטת ציינה כי מדובר במקרה גבולי, ודחתה את בקשת המשטרה להאריך את המעצר בשבוע ● נציב שב"ס הורה להתייחס לפריי כאל אסיר ביטחוני

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - Caral Archaeological Zone

המכס האמריקאי שיהרוס ארץ שלמה באפריקה; ואוקראינה נושמת טיפ-טיפה לרווחה

טראמפ מטיל 50% מכס על ברזיל בגלל רדיפת בולסונרו ● מעניש את לסוטו, מן החלשות והעניות ביותר בעולם ● "אנרכיה" מסכנת את אחת הדמוקרטיות המעטות באפריקה ● אוקראינה תקבל את הפטריוטים ● עיר מימי אברהם אבינו נחשפת בהרי פרו ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

משאיות סיוע הומניטרי בעזה / צילום: Reuters, Gaza Humanitarian Foundation

אחרי הלחץ האירופי: ישראל הסכימה להגדיל את הסיוע ההומניטרי לעזה

ההודעה מגיעה ימים לפני ששרי החוץ של האיחוד האירופי יתכנסו לדון במצב ההומניטרי ברצועת עזה ובשאלה כיצד להגיב על בדיקה משפטית של שירות החוץ, שמצאה כי יש "אינדיקציות" למעבר של ישראל על מחויבותה לחוק הבינלאומי, במסגרת הסכם הבסיס בין האיחוד לישראל

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

איך עושים רוורס בפקס? תשאלו את אודי כגן ששוב שולח את ביטוח 9 לפסגה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לטורנדו ולנעמי לבוב ש"עושה בושות" מול השכנים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● דיסקונט מגייס את אינדה גיים, וחוזר להתברג גבוה - מקום שני בזכירות ושלישי באהדה

סדאו מודל 3 / צילום: טסלה

טסלה משיקה את מודל 3 עם הטווח הגדול ביותר שלה עד כה ומחיר חדירה אגרסיבי

המכונית מושקת עם תמחור אגרסיבי יחסית של החל מ-228,748 שקל, והיא כוללת את כל השדרוגים שהוכנסו בדור האחרון של הסדרה, כולל זכוכית אקוסטית 360 מעלות, בולמי מתלים מדור חדש ומערכת שמע פרימיום בעיצוב עם 9 רמקולים ומגבר

ח''כ טלי גוטליב / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ח"כ טלי גוטליב עשויה לעמוד לדין בכפוף לשימוע על חשיפת פרטי עובד שב"כ

הפרקליטות הודיעה לח"כ טלי גוטליב כי היועמ"שית שוקלת להעמידה לדין פלילי, בכפוף לשימוע, לאחר שפרסמה בלא היתר מידע חסוי על זהותו של עובד שב"כ, בן זוגה של פרופ' שקמה ברסלר ● גוטליב בתגובה: "כפי שלא התייצבתי לחקירה, כך אין בדעתי להתייצב לשימוע; היועמ"שית מוזמנת לפעול כרצונה"

משה (שיקו) זאנה, מנכ''ל רכבת ישראל, בכנס התשתיות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

החזון ל־300 מיליון נוסעים לא יתממש אם רכבת ישראל תמשיך לנהל את עצמה

בענף התחבורה גוברות ההערכות כי מנכ"ל הרכבת יצטרף בקרוב לשושלת קודמיו אשר לא הצליחו לסיים את כהונתם בחברה הממשלתית ● כשאותו הגוף אחראי גם על תפעול יומיומי וגם על בניית תשתיות בעשרות מיליארדי שקלים - הכישלון לא מפתיע, וכולנו סובלים ממנו

חזית המדע / צילום: מכון ICRAR

החוקר שיצא לחפש תדרי רדיו וגילה משפחה חדשה של כוכבים בגודל של רעננה

פרופ' פז בנימיני חוקר אנרגיות הנפלטות באירועים בעלי עוצמות אפיות כמו התנגשות בין כוכבים ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך מתרחשת רעידת אדמה בלי אדמה, מדוע כוכב קטן מנצנץ ומה הופך את קבוצת גרמי השמים שחקר לעוצמתית במיוחד ● "בכל פעם אנחנו מגלים שהטבע יכול לעשות דברים שחשבנו שהם בלתי אפשריים"

משה פתאל / צילום: דוברות משרד הביטחון

מתכנן מערך ההגנה האווירית: "ההישגים מעבר לציפיות, אבל איומי העתיד כבר כאן"

משה פתאל, שעומד בראש מנהלת חומה במשרד הביטחון, פגש לראשונה את מערכת החץ לפני כמעט 30 שנה, אז לא האמין שישראל תצטרך להשתמש בה ● כעת, אחרי שהמערכת הפגינה ביצועים חסרי תקדים במהלך הלחימה עם איראן, פניו קדימה להתמודדות עם האיום ההיפרסוני ● מה נדרש כדי לשמר את היתרון של ישראל בתחום?

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר ושאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: רפי קוץ, שלומי יוסף

ההפרטה תשוב לשולחן? חילופי מהלומות בין נמל אשדוד לרשות החברות

עימות חריף התלקח לאחרונה בין יו"ר נמל אשדוד לרשות החברות ● בהמשך הצטרף הממונה על השכר, והמאבק ירד לפסים אישיים וחשף מחלוקת אמיתית: האם לנמל יש זכות קיום ללא הפרטה

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

אחרי הדרישה של ווליו בייס והפניקס: פריון מבטלת את מנגנון "גלולת הרעל"

המנגנון אומץ באפריל במטרה להדוף ניסיונות השתלטות, ובעלי מניות ישראלים יצאו נגדו ודרשו לכנס אסיפה ולהצביע על ביטולו ● פריון: ההתקדמות בתוכנית האסטרטגית והעלייה בשווי מביאים לכך שאין עוד הצדקה להמשך קיום המנגנון

זאב אלקין, הימין הממלכתי הבוקר הזה, כאן ב', 12.6.25 / צילום: ראובן קופיצ'נסקי

איום בלי שיניים? המספרים שמאחורי הסנקציות במתווה לגיוס חרדים

חוק הגיוס שעל הפרק כולל גזירות דרקוניות על חרדים שלא יתגייסו ● ביניהן: איסור הוצאת רישיון נהיגה, אי־סבסוד לימודים אקדמיים וביטול העדפה מתקנת בשירות המדינה ● אלא שצלילה לנתונים מגלה שרק מיעוט של אנשים יושפע מכך, ויש ספק לגבי האפקטיביות של הצעדים

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

האם ישראל מוכנה למהפכת הרכבים החשמליים?

הממשלה קבעה יעד: עד 2030, 100% מהרכבים הנמכרים יהיו חשמליים ● קצב החדירה לשוק מרשים, אבל הפוליטיקאים לא ממהרים להכין כראוי את המדינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי היערכות המשק למעבר לתחבורה חשמלית

פיתוח שכונת בן שמן בלוד / צילום: כלכלית לוד

שכונת נופי בן שמן, לוד: "חוויית מגורים איכותית במחירים נמוכים יחסית לאזור המרכז"

כל מגרשי המגורים בשכונה החדשה בלוד כבר שווקו ליזמים, עם צפי לאכלוס ראשון ב־2025, ואכלוס מלא ב־2029 ● מנכ"ל מדלן: "השכונה מנותקת ממרכז העיר לוד, אך זה לאו דווקא דבר שלילי בהתחשב בבעיות החברתיות הקשות בעיר"

אביעד גליקמן / צילום: ויקיפדיה,  רן יחזקאל

היועמ״שית תבחן את חקירת אביעד גליקמן

היועצת המשפטית לממשלה תקיים ישיבה לבחינת זימונו לחקירה של עיתונאי חדשות 13, אביעד גליקמן ● לפי ההודעה, הישיבה תתקיים לפני שתתקבל החלטה, כך שהיועמ״שית משהה בפועל את החקירה - ועשויה שלא לאפשרה בהמשך

זירת שריפה שפרצה בעקבות תקיפה רוסית על תחנת חשמל באוקראינה / צילום: ap, Alex Babenko

רוסיה שיגרה על אוקראינה 728 כטב"מים במכה. כך איראן עזרה לה

התקיפה האחרונה כללה יותר כטב"מים בלילה אחד, מאשר כל הכטב"מים שרוסיה השתמשה בהם במשך חודש שלם בשנה שעברה

משאית של אמזון פריים בארה''ב / צילום: Shutterstock

אמזון הרחיבה את ה"פריים דיי" ל-4 ימים, אבל לישראלים יהיה קשה ליהנות ממנו

ימי הקניות של אמזון פריים, ה"בלאק פריידיי" של הקיץ, מתקיימים השבוע ויימשכו לראשונה ארבעה ימים ● ההערכות מדברות על מכירות שיא, אבל מדיניות המכסים החדשה פוגעת בעומק המבצעים ● והישראלים יגלו שממילא עלות המשלוח מבטלת לא פעם את פער המחירים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; לוי שטראוס זינקה בכ-11%

S&P 500 נסוג מהשיא כשטראמפ מחריף את מדיניות המכסים ● וול סטריט ירדה אחרי שטראמפ הטיל מכסים על קנדה ופיזר איומים לגבי מדינות נוספות ● נעילה שלילית גם באירופה ● אתמול, וול סטריט ננעלה בשיאים: נאסד"ק עלה ב-0.1%, S&P 500 ב-0.3%, דאו ג'ונס עלה ב-0.4% ● הביטקוין מוסיף לטפס והגיע מוקדם יותר לשיא של מעל 118 אלף דולר

בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock, Seth Aronstam

בג"ץ לממשלה: אם לא תגיבו עד ראשון, נקפיא את הדחת היועמ"שית

הממשלה לא הגישה את תגובתה לעתירות נגד הליך ההדחה של היועמ"שית ● בתגובה, שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, קבע כי אם הממשלה לא תגיב עד יום ראשון בג"ץ יוציא צו ביניים שיקפיא את הליך ההדחה

רשות ניירות ערך / צילום: תמר מצפי

פרשת רותם שני: מנכ"ל חברת-הבת נחקר בחשד להונאת משקיעים בעשרות מיליוני שקלים

עפ"י החשד, גיל מאסטי, המשמש כמנכ"ל חברת-הבת רותם שני אלה, גייס שלא כחוק עשרות מיליוני שקלים תוך הסתרת מידע מהמשקיעים ● בנוסף, בכירים בחברה נחקרו בחשד שגרמו להכללת פרטים מטעים בדיווחיה של חברת הנדל"ן הציבורית