עד שהמצב יתייצב: משלוחי אוכל עם נשמה עד הבית

ההנחיות שהשתנו גם השבוע מרגע לרגע לא סייעו לענף המסעדנות, השברירי ממילא • עד שנהיה בטוחים, הנה ארבעה משלוחים מחיפה, תל יצחק, רחובות והוד השרון, שיעשו לכם טוב בלב ובבטן

שניצל ב''סזאר'' / צילום: אמיר מנחם
שניצל ב''סזאר'' / צילום: אמיר מנחם

שבריריותו של ענף המסעדנות קיבלה השבוע תזכורת נוספת. אל המסעדות שנפגעו בשבוע שעבר מהדף הטילים האיראניים וניזוקו בדרגות שונות - קוצ'ינה הס 4, הנילוס, ביינה, a, ויקינג, &Moshik והיבה (בתל אביב), סזאר ואמאיה (בפארק המדע ברחובות) - הצטרפו השבוע גם הג'ירף ונונו מימי בנס ציונה. במקביל נאלצו המסעדות להתמודד עם הנחיות שמשתנות מרגע לרגע, מה שהקשה עליהן לקבוע מדיניות יציבה. רגע אחד החליטו לפתוח במתכונת מצומצמת, עם תפריטים מיוחדים והנחות, רק כדי לגלות שאנשים לא ממש יוצאים מהבית; רגע שני סגרו את הדלתות ועבדו במתכונת TA ומשלוחים בלבד.

מתגעגעים למסעדות? 5 המלצות למשלוחים אסייתיים מצוינים
נתח של ק"ג, צלחת לוהטת ושני רטבים בצד: הסטקייה שעושה כבוד לעבר

עד שהמצב יתייצב לחלוטין הזמנו אוכל עם שליח עד הבית מארבע מסעדות מומלצות בעלות אופי משפחתי ברחבי הארץ.

חיפה | נאופוליטן

המסעדות בעיר מוכת הטילים סגורות לפרקים מאז 7 באוקטובר. לאחר הפסקת האש בצפון הן החלו להתאושש, אך מתחילת המבצע באיראן הן ספגו מכה קשה נוספת: עשרות טילים שגרמו הרס רב למבנים והכניסו את כולם שוב למקלטים. מסעדות בודדות פתחו במתכונת מצומצמת, כשניתן, אם בכלל. בתוך הקושי המתמשך הזה, במרץ 2025 קיבל הפיציולו אורן אבני בשורה משמחת: "נאופוליטן" שלו, פיצריה נפוליטנית חיפאית, נכנסה לדירוג של Top 50 Pizza באסיה. היא העפילה למקום ה-25 ברשימה של המדריך היוקרתי, בתחרות שבה השתתפו גדולי הפיציולים בעולם, חלקם אף שפטו בה. בימים אלה משגר אבני במשלוחים את הפיצות המצוינות שלו, שנאפות בטאבון עצים ומשלבות חומרי גלם של יצרני מזון ארטיזנליים מקומיים בלבד.

הפיצות המבוקשות: מרגריטה (71 שקל), סקמורזה (עם גבינת סקמורצה וגבינת גלי של "המחלבה הקטנה" ושמן זית סורי "מסיק מגל": 75), גבינות מקומיות ודבש חריף (עם דבש "רייקין": 78 שקלים), תירס (עם שמן זית הבנרו של "תירוש": 77), ומרינרה (64).

שורה תחתונה: מתנחמים בפחמימות ותומכים ביצרנים מקומיים על הדרך.

להזמנות: נאופוליטן בוולט

ומשהו להכין בבית: סלט תירס חריף 

סלט תירס חריף / צילום: יעל יצחקי
 סלט תירס חריף / צילום: יעל יצחקי

מתכון קיצי וקל מתוך הספר "הליכה בבנגקוק – מנפלאות המטבח התאילנדי" של מידד סטבינסקי

סלט התירס החריף שייך למשפחת סלטי הסום טאם, והוא נפוץ בשווקים הצפים ובמסעדות האיסאניות בתאילנד. זהו סלט מתקתק ומעודן, צבעיו בוהקים והוא מרשים להגשה.

החומרים לכ-2 סועדים:

2 קלחי תירס מבושלים | 2 יח' שעועית תאית ירוקה פרוסה לרצועות | 2 שיני שום קלופות | 1-3 יח' צ'ילי תאילנדי | 1 עגבנייה פרוסה לשמיניות | חופן בוטנים קלופים וקלויים | 5 כפות רוטב דגים | 2 יח' ליים | 2 כפות סוכר דקלים או סוכר חום

ההכנה:

נפריד את שיני התירס מן הגבעול בעזרת סכין חדה.

אל מכתש ועלי נוסיף את הצ'ילי, השעועית הירוקה והשום ונכתוש עד לשבירת המרכיבים. נסחט את הליים, נוסיף את רוטב הדגים והסוכר, נערבב, נוסיף את העגבניות ונמשיך לכתוש מעט. נוסיף את הבוטנים ואת פלחי התירס, נערבב ונגיש מיד.

תל יצחק | יצחק ויהודה

"יצחק ויהודה" היא מסעדה ומעדנייה בתל יצחק, על הציר המרכזי שבין כביש החוף לכביש 4. המסעדנייה, שמתמחה באוכל ביתי מוקפד, היא בבעלות אנשי קבוצת "חמש" ו"הקבינה" (השפים המוכשרים אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט) וקבוצת "תל יצחק" (שמאחורי "תל יצחק בייקרי"). בימים שבשגרה מוגשים בה כריכי פרנה (לחם מרוקאי שיוצא לוהט מתנור האבן), ששמם יצא למרחוק; המבוקשים שבהם ממולאים בבריסקט רך ואיולי חוויאג’, סמאש קבב טלה, או שווארמה כרוב סגול. במהלך השבוע מגישים בה תפריט צהריים יומי (בשרי) עם תבשילים, סלטים ותוספות, ובימי שישי יש בופה עשיר של מאכלי עדות ואוכל מוכן לקחת הביתה לסופ"ש: קציצות דגים חריפות, שניצלים, קוסקוס, מפרום, בורקס בשר ומרקי קובה משתנים.

"מה שמאפיין את הימים המוזרים האלה, בלשון המעטה, זה שאנחנו ממש מבשלים בעצמנו, כי רוב הצוות בבית", אומר מנשה, "אז אנחנו משחקים עם חומרי הגלם שיש ועושים הרבה ספיישלים ותבשילים מיוחדים גם באמצע השבוע, כמו טבחה בסלק, סיניה טלה וקציצות בקר בקארי וחלב קוקוס; זה כיף". מומלץ להתעדכן בטלפון המצורף או בוולט.

המנות המבוקשות: קציצות אבוחצירא (70 שקל), שניצל עוף (68), קובה חמוסטה (72), פרגית צלויה (72), בריסקט בצלחת (70).

שורה תחתונה: איזה כיף שמישהו אחר מבשל לך - ועושה את זה טוב כל כך.

להזמנות: יצחק ויהודה בוולט, או ב-053-5424314 (לאיסוף עצמי)

רחובות | קפה סזאר

רק לפני חודשיים וחצי נכנסה מסעדת "סזאר" למשכנה החדש בפארק המדע ברחובות והשיקה את הגלגול הנוכחי שלה תחת CAFÉ CEZAR - ובשבוע שעבר היא נפגעה מירי טילים לאזור. במזל, המסעדה היתה סגורה ורק המטבח וחדרי ההכנות ניזוקו, מה שאפשר את חזרתו המהירה של הביסטרו המקומי לפעילות מצומצמת - למשלוחים. בימים אלה המסעדה הייתה אמורה להרחיב את הפעילות גם לשעות הבוקר עם תפריט מיוחד שיכלול קפה, מאפים טריים וכריכים, לישיבה נעימה במרפסת ובגינה היפה, אבל נראה שהתוכנית תידחה עד יעבור זעם.

"הטיל פגע במסעדה בשלוש בבוקר. בארבע קיבלנו קריאה מהבניין שהמקום פרוץ - מההדף נפתחו הדלתות - וכשהגענו בחמש בבוקר ראינו שהוא ניזוק: בקבוקי יין התנפצו, קורות נפלו, קירות במטבח נסדקו. הנזק לא היה סימפטי, אבל לא כזה שמשבית מסעדה כליל", אומר ניסו כהן מבעלי המקום. "לקח לנו יומיים והחזרנו אותה לפעילות".

בשגרה, קפה סזאר לא פתוחה למשלוחים ("אנחנו מעדיפים להתרכז בסרוויס במסעדה"). עכשיו יש חלון הזדמנויות לקבל את השניצל המשובח שלה (שמגיע באריזת קרטון גלי מיוחדת, ארוז כמו חולצ'ה של גוצ'י) עד הבית. ולא רק אותו.

המנות המבוקשות: השניצל של סזאר (55 שקל), פירה (14), שניצל וינאי (69), המבורגר הבית (59), ניוקי כמהין (43).

שורה תחתונה: פינוק בסטייל. אוכל טוב וכיפי.

להזמנות: קפה סזאר בוולט או ב-08-9465444 (לאיסוף עצמי)

הוד השרון | דלי אסיאתי

ימים ספורים לפני תחילת המבצע באיראן, "דלי אסיאתי", אחת המסעדות הפאן אסייתיות המבוקשות בהוד השרון והסביבה, עדכנה את התפריט שלה, כשהיא שמה בפרונט מנות מרעננות לעונה החמה: סלט יאם וון סן (עם פירות ים צלויים ואטריות זכוכית), למון מנאו (סלמון נא ברוטב נאם ג'ים), יאקי רול (סלמון אפוי עטוף בשבבי סלמון פריך וצ'ימיצ'ורי יפני), סלט תירס תאילנדי (ראו מתכון בהמשך) ויאם פלה תקאי (נתחי דג פריך בכפיר ליים ולמון גראס עם פומלה ועשבי תבלין).

המסעדה, בהובלתו של השף מידד סטבינסקי, מחברו של ספר הבישול התאילנדי "הליכה בבנגקוק", עורכת בימים שבשגרה (מדי רביעי) ערבים מיוחדים בשם "לילות בנגקוק", בהם מגיש סטבינסקי תפריט טעימות סגור בן 5 מנות ובו מנות משתנות בהשראת השווקים של תאילנד. את מנות הקיץ ומנות מתפריט הטעימות תיאלצו לאכול בינתיים בבית.

המנות המבוקשות: רול סלמון אינסייד אאוט (52 שקל), פאד תאי דרומי (66 שקלים), רול טראפלס (66), סושי בול (79), אגרול ירקות (36).

שורה תחתונה: למשפחות רב- גילאיות עם צרכים מעורבים.

להזמנות: דלי אסיאתי בוולט ובתן ביס.