בבוקר שבת, 14 ביוני, שלח מנכ"ל "מסעדנים חזקים ביחד" תומר מור הודעה למסעדות החברות בעמותה, ובה מצגת הנחיות והמלצות להתמודדות עם הגזירה שנכפתה עליהן (שוב): סגירת המסעדות לישיבה במקום עד להודעה חדשה בשל מבצע "עם כלביא". בהודעה הוא הסביר מה מותר ומה אסור להן בימי מלחמה (אסור לשבת במקום, מותר לפתוח ל-TA ולמשלוחים) וצורפה "מדיניות משלוחים", כולל המלצה "להודיע ללקוחות שיתכנו עיכובים וביטולים עקב המצב הביטחוני - במיוחד כאשר מופעלות אזעקות במרחב".
● אחד השפים המוערכים בארץ פותח מסעדה כיפית ונינוחה, לא תבואו?
● נתח של ק"ג, צלחת לוהטת ושני רטבים בצד: הסטקייה שעושה כבוד לעבר
משלוחים ו-TA הם חבל ההצלה של מסעדות במצבי חירום שכאלה. הם אולי לא הדבר הכי רווחי להן - שכן חברות המשלוחים כמו וולט/משלוחה/תן ביס גובות עבור כל משלוח עמלת שירות של עד 27% - אבל הם ברירת המחדל של המסעדות במצבים כאלה כדי לגלגל מחזור, והם מסייעים להן להשאיר את הראש מעל המים. במבצע "עם כלביא" לקח להן יום-יומיים לצאת מההלם, לפחות על אפליקציית המשלוחים "וולט".
לדברי בן פילדמן, סמנכ"ל מסעדות בוולט ישראל, בשישי-שבת רק כמחצית מהמסעדות הפעילות באפליקציה בסופי שבוע פתחו למשלוחים. "בסופ"ש הזה היו יותר קניות בסופרים", הוא אומר. "בראשון-שני המסעדות התעשתו, התארגנו על עובדים, ו-80% כבר עשו משלוחים; 26% מהן בתל אביב".
תל אביב היא העיר שבה בוצע מספר העסקאות הגדול ביותר. אחריה, בסדר יורד: ראשון לציון והשפלה, השרון, פתח תקווה, חיפה וירושלים. גם השעה זזה: "אם בימים רגילים הפיק בצהריים הוא בשעות 12:30-11:00, השבוע הפיק זז ל-15:00-13:00, אנשים מתעוררים מאוחר אחרי לילה קשה. גם אופי ההזמנות השתנה: פחות הזמנות של בודדים ויותר הזמנות משפחתיות וארוחות ילדים", מעיד פילדמן. מה מזמינים? הסטרס עושה חשק בעיקר להמבורגרים (20%), סושי (13.2%), פיצה (12.1%) אסייתי (8.5%) - אכילה רגשית, נו מה.
גילוי נאות: אני לא חסידה גדולה של אוכל שמגיע עם שליח בקופסאות חד פעמיות, פלסטיק או אקולוגיות. אוכל מבושל צריך להיאכל טרי, במקום שבו מכינים אותו, על צלחות רב פעמיות - מהסיר לצלחת. אבל הצורך ב-TA מובן בימים טרופים אלה: הכלכלי - למסעדות; הנפשי והפרקטי - לאנשים בבית. הנה חמישה משלוחים אסייתיים לימים לא שגרתיים, שדורשים אוכל עשיר במונוסודיום גלוטמט.
סיני | הסינית האדומה X יובל בן נריה
במרץ 25 חגגה "טאיזו" של השף יובל בן־נריה בת מצווש במחווה מרגשת וחננית ל"סינית האדומה". את המסעדה המיתולוגית, שפעלה בשנים 2017-1977 ברחוב דיזנגוף בתל אביב, והייתה מהראשונות שהניחו צ'ופסטיקס על שולחנות בישראל - ייסד ישראל בויקו ז"ל. הוא אירח בה ישראלים וסלבריטאים רבים, שגילו אצלו את נפלאות המטבח הסיני ואת טעמם (הבלתי נשכח) של מרק תירס, אגרול פריך ורוטב חמוץ־מתוק זרחני. לאור הצלחת הפופ-אפ, הוחלט להגיש את תפריט ההומאז' של בן נריה לסינית האדומה גם בקפה טאיזו שלו. עכשיו אפשר להזמין את כולו במשלוח הביתה.
5 המנות המבוקשות לפי וולט: עוף חמוץ מתוק (62 שקלים), בקר סצ'ואן (66), עוף בקשיו (64), אגרול עוף (2 יח': 48), פרייד רייס סיני (62).
שורה תחתונה: נוסטלגי עם חותמת של שף.
להזמנות: הסינית האדומה בוולט
הודי | אינדירה
"אינדירה", ההודית הוותיקה והאהובה מלונדון מיניסטור בתל אביב, מציינת בימים אלה יום הולדת 34 עם ארוחת טעימות המורכבת ממנות הדגל שלה (תרשמו לעצמכם לדגום אותה ביום שאחרי) ועם דור חדש במטבח ובפלור. את מקום המייסד מלווין מוריס מאיישים עכשיו בניו, יניב ונדב. יחד עם השף שורביר סינג הם ממשיכים לרקוח מאכלים הודיים מדרום וצפון המדינה. במשלוח הביתה אפשר להזמין מנות מתפריט יום ההולדת בצד מנות מהתפריט הרגיל.
5 המנות המבוקשות לפי וולט: נאן שום (17 שקלים), צ'יקן טיקה מסאלה (89), סמוסה ירקות (39), באטר צי'קן (89), אורז בסמטי (25).
שורה תחתונה: מנחם ועל זמני.
להזמנות: אינדירה בוולט ובמשלוחה
וייטנאמי | למפור
אחרי שסגרו את מסעדת "האנוי" האהובה שלהם בקורונה, בני הזוג איתי חיימוביץ' וקרן שרון הקימו אותה מחדש, דומה אבל שונה קצת, כ"למפור", מסעדה וייטנאמית-פאן אסייתית ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. המקום הקסומם, שמזכיר בתי אוכל בצ'יינה טאון, מגיש בשוטף תפריט וייטנאמי נגיש ונאמן למקור, שגולש גם למטבחי סין, הודו ומלזיה. לרגל המצב החליט חיימוביץ' להכניס זמנית לתפריט המשלוחים גם את האגרול הוייטנאמי האהוב של למפור, במילוי אטריות שעועית, פטריות אוזן, עוף ושרימפס / טבעוני (26 שקלים ליחידה).
5 המנות המבוקשות לפי וולט: מרק פו (73 שקלים), "העיר הלבנה" (אטריות אורז טריות, רוטב בצל וג'ינג'ר: שמן צ'ילי ובזיליקום: 73), הר גאו (כיסוני שרימפס: 38), סלט מלפפונים סצ'ואני (48), באטר צ'יקן/טופו/שרימפס (82).
שורה תחתונה: אוכל שקט, הגון וטוב.
להזמנות: למפור בוולט
קוריאני | ג'ון מטאג JMT
ב-2023 זכה המטבח הקוריאני בתואר "המטבח הפופולרי בעולם" בסקר מקיף רשתות, האשטאגים ואינגייג'מנט שערכה חברת טיולי ההרפתקאות הבריטית The Bucket List Company. כמעט בכל בירה קולינרית בעולם יש היום שפע בתי אוכל קוריאניים. האוכל הקוריאני נחשב לבועט, יצירתי ונועז - שילוב בין מטבחים אסיאתיים מסורתיים למופרעות קוריאנית, שגרם לפודיז בעולם המערבי לאמץ אותו. עכשיו זה מתחיל לקרות גם בתל אביב, עם מזללת JON MATTAENG (מקוריאנית: טעים בטירוף!) שמציעה סטריט פוד קוריאני פופולרי כמו "טוקבוקי" (ניוקי קוריאני מקמח אורז), ביבימבאפ" (קערות אורז מתובל, ירקות מאודים, חלבון כלשהו, ביצה מטוגנת ורוטב גוצ'וג'אנג), "גימבאפ" (סושי קוריאני) ועוד.
5 המנות המבוקשות לפי וולט: ביבימבאפ בלוגוגי (עם נתחי בקר: 84 שקלים), כנפיים קוריאניות (32), קורן דוג קוריאני (32), קימצ'י באפ (58), ביבימבאפ עוף פריך חריף (74).
שורה תחתונה: חדש ומושחת - לצעירים ולנועזים.
להזמנות: ג'ון מטאג בכל אפליקציות המשלוחים

קוריאני ב-JMT / צילום: אמיר מנחם
יפני | מנטנטן
המסעדה היפנית מנחלת בנימין בתל אביב ידועה בעיקר בזכות מרקי הראמן הטובים, אבל התפריט שלה מציעה הרבה יותר מזה. יש בו מנות פתיחה יפניות קלאסיות (גיוזות, חמוצים, אגדשי טופו) בצד מנות גריל וסושי מצוין. על התפריט אחראי השף היפני מאקוטו אוקאזאקי, שלו ראמניה קטנה ברובע שינג'וקו שבטוקיו. מדי כמה חודשים הוא מגיע לתל אביב כדי לעדכן את התפריט ולעשות בקרת איכות.
5 המנות המבוקשות לפי וולט: טורי ראמן (ציר עוף: 68 שקלים), קערת צ'יראשי (אורז סושי, פטריות שיטאקה, טמאגו, בצל ירוק, איקורה, שומשום וסשימי: 84), טונגארה ראמן (ציר חזיר: 68), קאטצוקארה (שניצל יפני: 74), גיוזה עוף (5 יח': 54).
שורה תחתונה: נותנים לראמן כבוד ומשאירים את ההרכבה ללקוח כדי לשמור על האיכות, אבל במשלוחים - אין על סושי.
להזמנות: מנטנטן בכל אפליקציות המשלוחים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.