ג'אקו. אחד המותגים שכלמוביל תשווק באוסטריה / צילום: יח''צ
הסביבה התחרותית הצפופה של שוק הרכב הישראלי, וההצלחה של חדירת כלי הרכב הסיניים לישראל, ממשיכות לדחוף את יבואני הרכב להתרחב לשווקים באירופה בקצב מואץ. השבוע הודיעה קבוצת כלמוביל, כי תתחיל לשווק השנה את המותגים JAECOO ו-OMODA של צ'רי גם באוסטריה. הזיכיונות ניתנו לקבוצה בעקבות ההצלחה של החברה בשיווק המותג הצעיר ג'אקו בישראל, שהפך למוביל המכירות בפלח שלו.
● השבוע בענף הרכב | מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה
● כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"
● מבחן דרכים | מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?
לדברי יניב שיראזי, מנכ"ל כלמוביל, זהו צעד ראשון בדרך להפיכת הקבוצה לשחקנית בינלאומית בעולם הרכב, והחברה צפויה להתרחב עם המותגים הללו ואחרים גם לשווקים נוספים באירופה.
שוק הרכב האוסטרי הוא שוק קטן יחסית עם כ-254 אלף מסירות בשנה. הנוכחות הסינית בשוק מתמקדת כיום בעיקר בפלח החשמלי, שבו תפסו כלי רכב מתוצרת סין נתח של כ-11% בשנה שעברה. חלקם של המותגים הסיניים מכלל המכירות בשוק האוסטרי עמד בשנה שעברה על כ-2% בלבד, אם כי מתחילת 2025 צמח נתח השוק שלהם לכ-3% עד 5%.
לא הראשונה באירופה
כלמוביל אינה היבואנית הישראלית הראשונה שקיבלה באירופה זיכיונות שיווק של המותגים ג'אקו ו-OMODA ושל קבוצת צ'רי בכלל. קבוצת הרכב GRAND AUTO של חברת "תעבורה", בבעלות משפחת לבנת, קיבלה לאחרונה את הזיכיון לשיווק שני המותגים הללו בצ'כיה, הונגריה, סרביה, קרואטיה וסלובניה. זאת נוסף על זיכיון של מותג החברה האם צ'רי במספר שווקים נוספים במרכז אירופה, שבהם היא פועלת, ומספר זיכיונות יבוא של מותגים סיניים נוספים באותן מדינות.
כפי שנחשף בגלובס, גם קבוצת סמלת קיבלה באפריל את זיכיון השיווק הבלעדי של המותג צ'רי ברומניה, והיא מתחילה בימים אלה לשווק כלי רכב במדינה. נוסף על כך מחזיקה החברה בזיכיון היבוא של חברת LeapMotor הסינית ברומניה וביוון.
גם קבוצת יוניון נמצאת כיום בתהליכים להרחבת פעילותה באירופה, אחרי שקיבלה בשנה שעברה את זיכיון היבוא של המותג GEELY ביוון.
ואילו חברת "קאר-איסט", אחת מזרועות שיווק הרכב האירופיות של משפחת מנור, שהיא הבעלים של קבוצת לובינסקי בישראל, מחזיקה כיום בזיכיון היבוא והשיווק בצרפת של המותג HONGQI של קבוצת FAW הסינית.
החברה פתחה בסוף 2024 אולם תצוגה ראשון של המותג בפריז, והיא מקימה כיום רשת של כעשר סוכנויות רכב של המותג במדינה. במקביל היא נערכת להרחיב את השיווק של המותג הסיני בשווקים נוספים באירופה.
במקביל, יבואנים נוספים, ובהם פריזבי, בוחנים כיום תוכניות שונות להתרחבות לשיווק רכב של מותגים באירופה ואף מחוץ לאירופה.
נחת בישראל: אאודי Q5 החדש
קבוצת צ'מפיון החלה לשווק בישראל את הדור החדש של הקרוס-אובר אאודי Q5. הרכב ניצב על פלטפורמה חדשה, הוא ארוך יותר ועבר שינוי עיצוב מקיף מבחוץ ומבפנים.
תא הנוסעים מאמץ מתכונת דיגיטלית עם מסך 14.5 אינץ' גדול במרכז, לוח מחוונים דיגיטלי גדול ומסך נוסף מול הנוסע מלפנים. חבילת האבזור מקיפה בכל הגרסאות.

באגף ההנעה מגיע הרכב בשתי תצורות. גרסת הבסיס מצוידת במנוע 2 ליטר בהספק של 204 כ"ס עם סיוע של מערכת היברידית "קלה" וזינוק מאפס ל-100 קמ"ש ב-7.2 שניות. הדגם הבכיר מצויד במנוע V6 טורבו-בנזין בנפח 3 ליטר, שמייצר 367 כ"ס ומאיץ את הרכב מאפס ל-100 קמ"ש ב-4.5 שניות. לשתי הגרסאות יש הנעה כפולה. המחירים עומדים על כ-405 אלף שקל ו-610 אלף שקל, בהתאמה.
מותג הפרימיות הסיני AVATR של חברת צ'נגאן מגיע לארץ
חברת הליסינג אלבר החלה לשווק השבוע בישראל את מותג הפרימיום אוואטר (AVATR) של צ'נגאן הסינית. בשלב הראשון משווק הקרוס-אובר הגדול אוואטר 11, שמיועד להתחרות בפלח העליון של שוק הקרוס-אובר החשמלי מול דגמים של NIO, זיקר, טסלה ואחרים.
הרכב משווק עם ארבעה או חמישה מקומות ישיבה, אורכו 4.88 מ', גובהו 1.6 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.98 מ'. הוא משווק בישראל עם שתי אופציות הנעה מרכזיות. הראשונה כוללת מנוע בודד בהספק 311 כ"ס עם סוללה של 90 קילוואט וטווח של עד 475 ק"מ. השנייה מצוידת בשני מנועים בהספק משולב של 578 כ"ס, סוללה של 116 קילוואט-שעה וטווח של עד 540 ק"מ. כל הגרסאות מצוידות בתא נוסעים מפואר שכולל שלושה מסכי תצוגה, ריפוד עור, חישוקי 21 או 22 אינץ' ועוד.

המחירים נעים בין כ-290 אלף שקל לדגם החד-מנועי, 338 אלף לדו-מנועי ו-380 אלף שקל לגרסה שכוללת שני מושבי "מחלקה ראשונה" נפרדים מאחור.
דלק רכב משלימה את רכישת חברת סחר הרכב "יורודרייב"
חברת דלק רכב הודיעה השבוע, כי מימשה את האופציה לרכוש בעלות מלאה על חברת סחר הרכב והליסינג "יורודרייב". זאת לאחר שרכשה כמחצית מהמניות שלה מוקדם יותר השנה, על פי שווי של כ-100 מיליון שקל.
רכישת יורודרייב תאפשר לדלק רכב להרחיב את פעילותה לתחומי יבוא ושיווק נוספים, שאליהם נכנסה החברה הנרכשת בשנתיים האחרונות לצד פעילותה בסחר הרכב. מדובר בין היתר ביבוא של שישה מותגי רכב דו-גלגליים, טרקטורונים וכלי רכב תפעוליים. עד כה הפעילות של דלק רכב בענף הדו-גלגלי התמקדה באופנועי ב.מ.וו.
נוסף על כך צפויה דלק רכב להפוך את יורודרייב לזרוע ליסינג פרטי ותפעולי למותגיה. ליורודרייב שלושה סניפים - בגלילות, בצומת כרכור ובחיפה - שבה נחנך בשבועות האחרונים אתר מרכזי חדש על דרך ההסתדרות, סמוך למתחם חוצות המפרץ.