גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה הישראלית שהשלימה ניסוי קליני לאבחון ניוון ראייה בנוזל דמעות

ראיון עם אחיו של החטוף עידן שתיוי שנרצח ב-7 באוקטובר, מקים סטארט-אפ בתחום הפוריות ● הבדל בין גברים ונשים בעיכול חלבונים ● ביולייט הודיעה על השלמת ניסוי קליני בו הראתה שהיא מצליחה לאבחן ניוון ראייה בנוזל דמעות ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אישור FDA לטכנולוגיה של Synchrony Medical לניקוי דרכי הנשימה ● השבוע בביומד 

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock
חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

אחיו של החטוף שנרצח, מקים סטארט-אפ בתחום הפוריות: "רציתי שיהיו יותר ילדים בעולם"

באוקטובר 2024, לאחר שנה שבה נלחמה משפחתו של החטוף עידן שתיוי למען החזרתו משבי חמאס, הודיע צה"ל למשפחה כי עידן אינו בין החיים. עידן נחטף במסיבת הנובה, אליה הוא הגיע למסיבה כדי לצלם ולסייע לחברים שהעבירו בה סדנאות. הוא נכנס למסיבה כמה דקות לפני שהחלו האזעקות וירי הרקטות. כשהחלה המתקפה, הוא ניסה לסייע לשני צעירים שלא הכיר להימלט מן המקום, אך הם נורו ועידן נפצע. הוא נחטף לעזה וטרם הושב ארצה.

השבוע בביומד | ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף
בגודל של עיר: החוקר שגילה בטעות משפחה חדשה של כוכבים

ההודעה הפכה בפעם השנייה את עולמו של עומרי סתיו (שתיוי), אחיו של עידן. "ה-7 באוקטובר חילק את חיי - ללפני ואחרי", הוא מספר בשיחה עם גלובס. לפני האירוע, שתיוי היה יזם בתחום של ניהול קהילות ומסחר מקוון, וכבר הקים שלוש חברות. כשאחיו הקטן נחטף, הקדיש עומרי למאבק את כל זמנו. "הקמתי צוות אסטרטגי, צוות של מומחים, אלופים בצה"ל ומומחים לטרור. נסעתי בכל העולם. פגשתי את כל ראשי המדינות". ואז פתאום, ההודעה.

"עצרנו הכל וישבנו עליו שבעה למרות שלא קיבלנו ראיות ממשיות למותו. זו סיטואציה מבלבלת". ובתוך השבעה כבר החל עומרי לחשוב כיצד הוא ינציח את עידן.

"הוא היה סטודנט בתחום הקיימות והממשל", מספר סתיו. "אדם מדהים שתמיד רצה לעשות רק טוב. אמרתי לעצמי - אני גם רוצה לעשות טוב, להשפיע ולעזור לאנשים". ולמרות שגם לניהול קהילות יש השפעה חיובית, "רציתי לעשות יותר מזה. כבר בשבעה דיברתי עם אחת המשקיעות במיזמים הקודמים שלי על הרצון לעשות טוב, והגענו לתחום הפוריות".

סתיו הבין שזה התחום. "במקום שבו לקחו לאח שלי את החיים, אני אצור חיים. ואם עידן לא זכה לילדים - אנחנו נדאג שיהיו יותר ילדים בעולם". היום סתיו, בן ה-32, גר בתל אביב עם אשתו ותינוק בדרך. "האירועים השפיעו עלי גם בכיוון הזה", הוא אומר.

עם סיום השבעה הוא שקע לתוך מחקר שוק כדי להבין מה הוא יכול לתרום, וראיין מאות מטופלים ורופאים. "מיליוני אנשים עוברים את התהליך הזה בכל שנה, והמספר רק גדל", הוא אומר. "טיפולי IVF מתרחשים בקצב של 3 מיליון בשנה, ואפילו תהליכים יותר מורכבים כמו פונדקאות, יש כ-30 אלף בשנה". התהליכים הללו יקרים וגם סבוכים מאוד, עם המון החלטות. "נניח במקרה של תרומת זרע, צריך להחליט על התהליך, לבחור תורם, לבחור קליניקה, למצוא ביטוחים". לדבריו, הרופאים שראיין ציינו כי הם רוצים להיות ממוקדים בחלק הרפואי של הטיפול, ולא בחלק הבירוקרטי, אך היום הם לפעמים נשאבים לכך בגלל הצורך של המטופלים.

לאחר שבחר את הכיוון הקים סתיו את הסטארט-אפ ERA. המערכת שפיתחה החברה היא מודל שפה, כלומר מנוע כמו בצ'טבוטים המוכרים, אבל מותאם לתחום הפוריות. "בנינו את מודל השפה הגדול בעולם בתחום הפוריות", הוא אומר. הוא מנהל את החברה יחד עם עמיר גז, סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה המגיע מתחום תוכנות הדיגיטל לבריאות בארה"ב, ואליהם חבר כיועץ מקצועי ד"ר עופר פאינרו, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית (IVF) ומנהל בנק הזרע בבית החולים רמב"ם.

החברה גייסה מימון ראשון של חצי מיליון דולר. בין המשקיעים: קרן Fusion, אבישי אברהמי מנכ"ל ויקס, עומר קפלן ממייסדי מאיירון סורס ועינת גז מפאפאיה (אחותו של המייסד עמיר גז), "הסבב הזה עדיין פתוח".

לגבי המודל העסקי אומר סתיו: "זהו מודל של קהילה עם אלמנטים B2B2C . אנחנו משווקים גם ישירות לצרכנים במודל Fremium, כי הם אלה שסובלים וגם אלה שמשלמים בדרך כלל עבור טיפול הפוריות כולו. אנחנו יכולים לחבר אותם במערכת לספקים ונותנים שירות שמתאים להם וזה גם יכול להיות ערוץ הכנסה. אנחנו רואים הרבה עניין גם מקליניקות ומגופים אסטרטגיים. הקליניקה יכולה להשתמש במוצר כמערכת תומכת החלטות עבור הרופאים ועבור הלקוחות שלה".

לחברה יש היום עשרות משתמשים ראשונים. הגיוס מיועד לתמוך בהתרחבות החברה בארה"ב.

התרומה שלך תהיה לא רק לדמוגרפיה היהודית-ישראלית.
"כמובן שאני הכי רוצה לעזור בארץ. אבל באופן כללי, אני חושב שאנשים עושים דברים שליליים בעולם כי אין להם משמעות. אם תהיה להם משמעות, אולי הם יעשו דברים אחרים, וילדים הם מקור למשמעות. 'אמא תרזה', שלה עצמה לא היו ילדים, אמרה בכל זאת שהדרך לרפא את העולם מתחילה במשפחה שלך".

הבדל בין גברים ונשים בעיכול חלבונים

בשנים האחרונות, המלצות תזונה מותאמות אישית, ובין היתר מותאמות מגדרית, הופכות להיות פופולריות יותר בעולם התזונה. לנשים מומלץ לצרוך פחות קלוריות, פחות אלכוהול, יותר ברזל, להקפיד יותר על צריכת סידן ולצרוך ויטמינים מסוימים בתקופת הפוריות. אך ההמלצות הללו כנראה רק מגרדות את פני השטח מבחינת התאמת התזונה למגדר. כעת מפרסמים חוקרים מן הטכניון מחקר על פיו גם עיכול החלבונים של שני המינים מתרחש אחרת.

לדברי פרופ' אורי לזמס מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, שהוביל את המחקר: "לאור הצריכה הגוברת של תחליפי חלבון מן הצומח, ביקשנו להבין אם גברים ונשים מפיקים תועלת תזונתית דומה מתחליפים אלה, תוך התמקדות בחלב ותחליפי חלב. אף שכבר נעשו מחקרים דומים על מערכת העיכול של 'המבוגר הממוצע', מועטים המחקרים שמתייחסים להבדל בין המינים".

קבוצת המחקר פיתחה מודל עיכול ייחודי המדמה מערכות עיכול של נשים וגברים ומצאה כי במודל הגברי העיכול של חלק יעיל יותר, ואילו במודל הנשי, תחליף חלב מבוסס שיבולת שועל עוכל טוב יותר.

החוקרים מציינים כי המחקר הזה מוסיף עומק למחקרים קודמים שהראו כי עבור 'האדם הבוגר הממוצע', חלבון מן החי עדיף ברמה הבריאותית. לשם קבלת החלטה על מקור החלבון בתזונה, דרושה הבנה של האופן בו על בני המינים השונים לצרוך חלבון, כתלות באופן השונה בו נשים וגברים מפיקים סוגי חלבון שונים מסוגי מזון שונים, וגם הצרכים השונים שלהם, למשל נשים זקוקות יותר לרכיבים הקשורים בתהליך בניית העצם.

הסבר אפשרי שהציעו החוקרים הוא להתפתחות השונה של מערכת העיכול היא שבחברת הציידים-לקטים, המזון אמנם חולק לכל חברי השבט, אבל אולי לא באמת בצורה שווה לגמרי. הציידים הגברים אכלו יותר בשר, ואילו הלקטיות הנשים אכלו יותר מן המזון מן הצומח שליקטו. כך אולי התרגלו מערכות העיכול לאכול את המזון זה. אולם, זוהי רק השערה.

המחקר בהובלת חוקרי הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון פרופ' אורי לזמס, הדוקטורנטית ליחן משיח, מנהלת המעבדה ד"ר כרמית שני לוי והסטודנטית עדן בק, שהשתתפה בו עוד במהלך התואר הראשון, והוא התפרסם בכתב העת Food Research Internationa l. המחקר נתמך על ידי משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה וקרן המחקר להנדסת מזון בטכניון.

ביולייט מאבחנת בדמעות

טכנולוגיות האבחון הלא פולשני בהפרשות שונות של הגוף ממשיך להתפתח. בשבוע שעבר דיברנו על אפשרות של אבחון פרקינסון בשעוות האוזן, ואילו בסוף השבוע שעבר הודיעה חברת ביולייט על השלמת ניסוי קליני בו הראתה כי היא מצליחה לאבחן ניוון ראייה מסוג AMD בנוזל דמעות.

ביולייט כבר הודיעה בעבר על תוצאות ביניים מ-20 נבדקים בניסוי זה, ואילו כעת היא משלימה את הניסוי ב-40 נבדקים, ומפרסמת גם מידע נוסף. הטכנולוגיה שלה מאפשרת לא רק לאבחן את קיומה של המחלה, אלא גם לומר באיזה שלב של המחלה נמצא המטופל, וכך להתאים לו את הטיפול.

מניית ביולייט עלתה 17% בעקבות הדיווח והחברה, המתמחה בפיתוח תרופות ומכשירים רפואיים למחלות עיניים, נסחרת לפי שווי של 28 מיליון שקל.

הבדיקה שפותחה בביולייט מבוססת על טכנולוגיה שמקורה במעבדתה של פרופ' יפעת מרבל ממכון ויצמן. מנכ"ל ביולייט, יעקב מיכלין, הציע ליישם את הטכנולוגיה של מרבל המשמשת לבדיקות דם, גם לתחום אבחון באמצעות נוזל הדמעות. מעבדתה של פרופ' מרבל הייתה אחת המעבדות שנחרבו מן הטיל האיראני שפגע במכון ויצמן במבצע "עם כלביא", אך הקריאה של התוצאות נעשתה למרבה המזל עוד לפני כן, ומרבל וקבוצתה אף הצליחו להציל מן המעבדה את הדגימות הרלוונטיות לניסוי הנוכחי.

"במחקר הראינו שאנחנו מצליחים אפילו לאבחן האם המחלה נמצאת בשלבים שונים בשתי העיניים של אותו חולה", אומר מיכלין, "תוך נטרול הגנטיקה של החולה". הפרוייקט פותח בהשקעה של ביולייט ושל חברת התרופות Alexion מקבוצת אסטרהזנקה.

כעת ביולייט מתכננת להפוך את הפרויקט לחברה-בת, ולהשתמש באותה הטכנולוגיה לאבחון של מחלות רשתית נוספות. כמו כן, על החברה להסדיר תחילה את הרישיון לטכנולוגיה מול אוניברסיטת הרווארד, שם פיתחה מרבל את הטכנולוגיה לראשונה.

גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב

קרן פיטנגו ותאגיד מכשור רפואי בינלאומי, הובילו גיוס של 23 מיליון דולר בחברת e Restore Medical מתחום אי ספיקת הלב. בסבב השתתפו גם קרן החדשנות של האיחוד האירופי (EIC Fund) ומשקיעים קיימים ובהם קרן פרגרין. ריסטור נוסדה בתוך חממת אינסנטיב שמפעילה פרגרין.

כספי הגיוס ישמשו להשלמת הניסוי הקליני הנערך באירופה, בו כבר קיבלה החברה תוצאות בטיחות ויעילות ראשונות. כעת ריסטור מתכננת להיכנס לניסוי קליני בארה"ב, במסלול של מוצר פורץ דרך (Breakthrough Device) שהוגדר לחברה על ידי ה-FDA ב-2024.

ריסטור נוסדה על ידי סטיבן בלומו, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, ואשר שימש בעבר בתפקידים דומים בחברות אליום ומדג'ניקס; ד"ר אלחנן ברוקהיימר, קרדיולוג ילדים והמנהל הרפואי של החברה ואהרון פלדמן, אשר ייסד גם הוא כמה חברות קודמות בתחום המכשור הרפואי. מנכ"ל החברה הוא גלעד מרום, בעבר בעל תפקידים בכירים בחברת המכשור הרפואי הבינלאומית Edwards Lifesciences.

החברה פיתחה שתל שהוא מעין גומייה אותה ניתן להלביש באופן פולשני כדי לאפשר לחדר הימני של הלב לתמוך בחדר השמאלי. מדובר בתהליך פשוט יחסית, זעיר פולשני והפיך.

לדברי מנכ"ל החברה גלעד מרום : "אנו גאים בתמיכתם של משקיעים חזקים ומגוונים, בהם שתי חברות אסטרטגיות בינלאומיות, קרן החדשנות של המועצה האירופית וקרנות הון סיכון מובילות".

ד״ר יהונתן גלזר, שותף ב-Pitango HealthTech, אמר כי: ״מהיכרותי הקרובה עם מצוקת המטופלים והמערכת, אני סבור של-Restore יש פוטנציאל להביא שינוי אמיתי בתחום אי ספיקת הלב. הגישה החדשנית שלה, הנתמכת בתוצאות קליניות ראשוניות מרשימות, יחד עם צוות הנהלה יוצא דופן, היו הגורמים המרכזיים להחלטתנו להוביל את ההשקעה בחברה".

אישור FDA לטכנולוגיה של Synchrony Medical לניקוי דרכי הנשימה

חברת המכשור הרפואי "סינכרוני מדיקל" (Synchrony Medical) שפיתחה מערכת לניקוי ליחה מדרכי הנשימה אצל חולים במחלות ריאה כרוניות, קיבלה את אישור ה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקאית, לשיווק המוצר בארה"ב. סינכרוני מדיקל הוקמה ב-2020 במרכז החדשנות ARC של בית החולים שיבא, על פי צרכים שהביעו רופאי בית החולים. היזמים הם ד"ר משה אשכנזי, גיל סוקול ופרופ' אורי אפרתי. החברה גייסה עד היום כ-3 מיליון דולר.

ניקוי של דרכי הנשימה נמצא כעוזר לתסמינים של מחלות ריאה כמו COPD, ברונכיאקטזיס וסיסטיק פיברוזיס. הניקוי גם מאט את התקדמות המחלה ומונע זיהומים שמובילים לאשפוזים יקרים. קיימת כבר היום שיטת ניקוי ריאות בשם Autogenic Drainage, שדורשת לרוב הכשרה ממושכת וליווי מקצועי. המוצר של סינכרוני מדיקל נועד להיות גרסה פשוטה יותר לתפעול ונגישה יותר של הפרוצדורה. המערכת כוללת אפליקציה עם הנחיות נשימה ומכשיר לביש שמפעיל לחיצות עדינות על בית החזה, במטרה לשחרר ליחה גם מהאזורים הקשים ביותר בריאה.

בניסוי שערכה החברה, נמצא המוצר יעיל מן המכשירים קיימים, עם שביעות רצון גבוהה יותר של המטופלים.

ענת שני, מנכ״לית סינכרוני מדיקל: ״האישור שקיבלנו מה-FDA הוא רגע משמעותי עבורנו. בזכותו נוכל לשפר את חייהם של מטופלים רבים ולסייע להם לנשום טוב יותר. בעקבות ההצלחה הזו, אנחנו פותחים מטה אמריקאי בניו ג'רזי ונערכים להשקה מצומצמת של המכשיר באתרים נבחרים בארה"ב בהמשך השנה״.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה הישראלית שחוזרת בפער שלילי גדול וזו שזכתה להעלאת מחיר היעד: איך ייפתח שבוע המסחר?

שבוע נוסף שבו נרשמו שיאים בוול סטריט ובתל אביב נקטע עם חששות מחזרתה של מלחמת הסחר וטראמפ ממשיך לתדלק את החששות ● בינתיים, הביטקוין בשיא וגם מנייה ישראלית ביטחונית שמככבת במיוחד

רפי אלמליח, מנכ''ל מינהל התכנון / צילום: רז רוגובסקי

לפחות בשנה הקרובה: הוותמ"ל לא תהפוך לקבועה; אלה ההסכמות המסתמנות

במסגרת הבנות שהתגבשו בין מינהל התכנון ומרכז השלטון האזורי סוכם כי הוותמ"ל תדון רק ב־10 תוכניות רמ"י בשנה, במקום 18, ותתמקד בהתחדשות עירונית, בתמ"א 70 שלאורך תוואי המטרו ובתכנון ייעודי למגזרים ספציפיים

כך ישראל איבדה את בעלת הברית הקרובה שלה באמריקה הלטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ההישג של נתניהו מהביקור בוושינגטון, חמאס הפך למסוכן יותר, וכך הפכה קולומביה מחברה למבקרת חריפה ● כותרות העיתונים בעולם

מור בית השקעות / צילום: איל יצהר

מור מכניס רגל לתחום האשראי החוץ-בנקאי באמצעות מנכ"ל המכללה למינהל

בית ההשקעות מור סיכם על רכישת השליטה בפלטפורמת המימון טקלנד של רפי גמיש תמורת 10 מיליון שקל, ומנהל מגעים להשקעה בסכום דומה בחברה שלו המעמידה הלוואות לסטודנטים

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל. נצחון טראמפ יסיר העננה מדפדפן כרום? / צילום: ap, Jose Luis Magana

העסקה עם OpenAI התפוצצה, וגוגל "חוטפת" את המייסדים ואת הטכנולוגיה במיליארדי דולרים

רכישת החברה המבטיחה ווינדסרף על ידי OpenAI נפלה, וגוגל ניצלה את ההזדמנות: תשלם כ-2.4 מיליארד דולר בתמורה לרישיון לא בלעדי על חלק מהטכנולוגיה, ותגייס את המנכ"ל והמייסד

ראש הממשלה בנימין נתניהו והאלוף דוד זיני / צילום: מעיין טואף / לע״מ

בג"ץ מינוי ראש השב"כ: נתניהו השיג את מבוקשו, והפיל עדיין בחדר

אחרי ששניים מבין שלושת שופטי בג"ץ שדנו במינוי אותתו כי הם עשויים לפסוק לטובת נתניהו - הממשלה והיועמ"שית הגיעו להסכמות שיאפשרו לרה"מ למנות תוך חודשיים את מועמדו לראשות השב"כ ● החששות לגבי ניגודי העניינים האופפים את המינוי קיבלו מענה קוסמטי בלבד, ועוד לא דיברנו על מידת ההתאמה של האלוף דוד זיני לתפקיד הרגיש

אפליקציית ביט במצב תקין / הדמיה: יח''צ

תקלה ממושכת בביט: לא ניתן לבצע פעולות באפליקציה

לא ניתן היה לפתוח את האפליקציה ולבצע בה פעולות מאז שעות הבוקר המאוחרות ועד אחרי השעה 20:00 ● בבנק הפועלים טוענים כי מדובר בתקלה טכנית

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: גיא כושי ויריב פיין

מנכ"לית אל על פורשת, תעזוב את תפקידה בחודשים הקרובים

דינה בן טל-גננסיה מכהנת מכהנת כמנכ"לית אל על מזה כשלוש שנים וחצי ● העזיבה צפויה להתרחש בתוך כשלושה עד ארבעה חודשים

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

המו"מ לעסקה נמשך: ישראל תציג מפות נסיגה חדשות בשיחות המו"מ

דיווח ב-BBC מציין כי גורמים פלסטיניים טוענים כי המו"מ בין ישראל לחמאס על עסקת חטופים "נמצא על סף קריסה" ● נשיא ארה"ב לא פסל את המהלך נגד איראן, בכיר ישראלי רמז: לא נזדקק לאישור מפורש ● וויטקוף לא יגיע לקטאר ובוושינגטון מנסים גישה חדשה. תמונת מצב ● דובר הפנטגון מאשר: בסיס חיל האוויר האמריקני בקטאר נפגע מטיל בליסטי איראני במהלך המתקפה בחודש שעבר ● 50 חטופים - 645 ימים בשביעדכונים שוטפים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מה קורה לפנסיה אחרי שמתים - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הראלי האחרון בבורסה של ת"א חידד את משקלם הגדל של משקיעי הריטייל המקומיים במסחר ● מה קורה לכספי הפנסיה כשחוסך הולך לעולמו, והאם הכסף באמת עלול להיעלם ● השינוי שה-SEC שוקל שעלול לפגוע בישראליות בוול סטריט ● וגם: האם ענקיות טכנולוגיית המידע המקומיות ימשיכו לייצר תשואה חיובית דו-ספרתית למשקיעים

קרן כהן חזון, מנכ''לית, יו''ר ובעלת השליטה בתורפז / צילום: באדיבות תורפז

היזמת שכבר שווה 2 מיליארד שקל: "רוצה להיות אחת מעשר החברות הגדולות בתעשייה"

יצרנית תמציות הטעם והריח צומחת במהירות, בעיקר דרך רכישת חברות - בדומה לאסטרטגיה שהובילה את פרוטרום לאקזיט ענק ● האם גם תורפז מחפשת רוכש? המנכ"לית קרן כהן חזון: "אין כוונה למכור את תורפז בשנים הקרובות"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ הודיע: נטיל מכסים של 30% על האיחוד האירופי ומקסיקו

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על המכסים על האיחוד האירופי ומקסיקו, לאחר שמוקדם יותר השבוע הודיע על מכסים של 35% שיוטלו על קנדה ● בשווקים כבר מביעים דאגה מחזרת מלחמת הסחר

עסקאות השבוע / צילום: דניאל לויטן

במגדל ליד הבורסה ברמת גן: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בקומה ה־31?

דירת שלושה חדרים, המתפרשת על פני שטח של 72 מ"ר, אשר נמצאת בקומה ה־31 במגדל המטרו הסמוך לאזור הבורסה, נמכרה תמורת 2.8 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "מאז המלחמה, הייתה ירידת מחירים בעיר, שהגיעה ל-10%־12%. אני מאמין שבעתיד הלא רחוק נראה גם עליית מחירים גדולה" ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה / צילום: ap, Leo Correa

שליש מחדרי הניתוח נמחקו: מי יממן את השיקום של ביה"ח סורוקה?

בבית החולים סורוקה מתקשים לתת שירות למטופלים אחרי נפילת הטיל האיראני, ועדיין לא ברור מהיכן יבוא התקציב לשיקום ● קופ"ח כללית התחייבה לתת 100 מיליון שקל מתקציב הבינוי והתשתיות, אך אלה יספיקו רק לצרכים המידיים ● מנכ"ל סורוקה, פרופ' שלומי קודש: "אנחנו צריכים 960 מיליון שקל לשיקום המלא. שנים אנחנו לא מקבלים את מה שהובטח לנו" ● האוצר: "הנושא נמצא בבחינה מקצועית של רשות המסים"

השופט דוד מינץ / צילום: רפי קוץ

בג"ץ אישר: דיון נוסף בהליך מינוי נציב שירות המדינה

השופט דוד מינץ קיבל את בקשת הממשלה והורה לקיים תוך כחודשיים דיון נוסף בפסק הדין שפסל את ההליך שאיפשר לרה"מ בנימין נתניהו למנות נציב שירות מדינה מטעמו

''פורני''. לא מפצחת את הרגש / צילום: באדיבות נטפליקס

כמו פחמימה ריקה: "פורני" מבקשת להקסים אבל לא מצליחה באמת לגעת

למרות ההבטחה לדרמה קומית נוגעת ללב, "פורני" הנורווגית מציגה עלילה שטוחה, פערי אמינות, יחסים בנאליים ונותרת כמו החיים שהיא מציגה: מלאה בכוונות טובות אבל בלי עומק אמיתי

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היום הכי גרוע מאז אפריל: מה עומד מאחורי הירידות בבורסת ת"א?

שבוע המסחר בבורסת ת"א נפתח בירידות שערים חדות, לאחר שהמדדים המובילים נסחרו בתקופה האחרונה ברמות שיא ● בעוד שחלק מהאנליסטים מייחסים את הירידות לקשיים במו"מ על עסקת חטופים מול חמאס, אחרים דווקא מברכים על הירידות, וטוענים כי מדובר במהלך טבעי לנוכח עוצמת העליות שנרשמו לאחרונה

ביל אקמן / צילום: Reuters, Richard Brian

האם ביל אקמן יהפוך לאורקל של השוק?

הוא מחפש חברות שזקוקות לזעזוע, לא מהסס להתעמת עם הנהלות ושילם 23 מיליון דולר על פנטהאוז במנהטן ● ביל אקמן מנסה למצב את עצמו כיורש האמיתי של המשקיע האגדי: "התנצלותי למר באפט, אבל הווארד יוז תהפוך לברקשייר מודרנית" ● אך המיליארדר היהודי מביא גישה שונה לחלוטין ● פרויקט מיוחד  

אייל פסו, ג'ון סבינו, סקוט ראסל / צילום: יח''צ גאוזי, SAP, LivePerson

תעלומה בוול סטריט: מה הוביל לנפילה של שתי הישראליות?

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסופ"ש ● נייס, שמעיבים עליה חששות מפני השפעה שלילית של AI על השוק בו היא פועלת, נחלשה בכ-10% בסוף השבוע שעבר, מבלי שפורסם דיווח משמעותי מטעמה ● לייבפרסון השילה מערכה כ-17% בשבוע, גם היא ללא דיווח ● וגאוזי פרסמה תשקיף מדף לגיוס הון בהנפקה, שהביא לתנודתיות חדה במסחר במניה

אלוף דוד זיני / צילום: דובר צה''ל

הממשלה והיועמ"שית סיכמו: נתניהו ימנה את זיני לראש השב"כ תוך חודשיים

הממשלה והיועמ"שית הגיעו להסכמות לפיהן נתניהו יביא את מועמדו לראשות השב"כ, האלופ דוד זיני, בפני ועדת גרוניס למינוי בכירים תוך חודשיים ● הוועדה תפרסם לציבור את כוונתה לדון במועמדות, ותעמיד לרשותו 5 ימים להגיב למועמדות ● עד אז, סגן ראש השב"כ ש' ימשיך לכהן כממלא-מקום ראש השירות