גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם חבילות שכר של 100 מיליון דולר: זו נבחרת החלומות של צוקרברג

במשך חודשים הכין מנכ"ל מטא רשימה של חוקרים ומהנדסים שירכיבו את מעבדת בינת־העל שלו ● הוא מפתה אותם במאות מיליוני דולרים, שלפעמים ניתנים כבר במעמד החתימה - אבל גם בתשתית להריץ את המודלים שלהם ● מיהם הכוכבים ששווה לשלם עליהם כל־כך הרבה?

מארק צוקרברג / צילום: ap, Jeff Chiu
מארק צוקרברג / צילום: ap, Jeff Chiu

המוחות המבריקים של עמק הסיליקון רוחשים בימים אלה סביב "הרשימה" - אוסף שהכין מארק צוקרברג במשך חודשים, המכיל את שמות המהנדסים והחוקרים המוכשרים בתחום.

הזירה הבאה: סערה טורקית בים התיכון
אינטל מקצצת בגביע הקדוש. איך ממשיכים מכאן?

לוקאס בייר עוסק במחקר רב־תחומי בתחום ראייה־שפה ומתאר את עצמו כ"מדען המסור למטרה ליצור מגניבוּת". יו ז'אנג מתמחה בזיהוי דיבור אוטומטי, ואין לו נוכחות מקוונת לבד ממאמריו רבי־ההשפעה. מישה בילֵנקו הוא מומחה בלמידת מכונה בקנה מידה גדול שנהנה גם מטיולים ברגל ומסקי, או כפי שהוא מנסח זאת באתר האינטרנט שלו, "מיישם אלגוריתמים של חיפוש טיפוס גבעות ומורד הגרדיאנט בתחומי העולם האמיתי".

למגויסים המבוקשים ב"רשימה" יש בדרך־כלל דוקטורטים מאוניברסיטאות עילית כמו ברקלי וקרנגי מלון. הם צברו ניסיון במקומות כמו OpenAI בסן פרנסיסקו ו־Google DeepMind בלונדון. הם בדרך־כלל בשנות ה־20 וה־30 לחייהם - והם כולם מכירים זה את זה. הימים שלהם עוברים בבהייה במסכים בניסיון לפתור בעיות מסתוריות מהסוג שדורש כמויות אדירות של כוח מחשוב.

וכישרונותיהם, שבעבר לא היו ממש מובנים, מעולם לא זכו להערכה כה גבוהה.

מנכ"לי ענקיות טכנולוגיה ומשקיעי הון סיכון משפיעים מנסים למצוא חן בעיניהם של כמה עשרות חוקרים חנונים, משום שהידע המקצועי שלהם הוא המפתח לגרוף רווחים ממהפכת הבינה המלאכותית.

במרוץ החימוש הזה, שהולך ומסלים במהירות, איש אינו רודף אחר המגויסים הנחשקים כמו צוקרברג. הוא ניסה לפשוט על מעבדות המחקר המובילות של עמק הסיליקון, והציע פיתוי בדמות חבילות שכר של 100 מיליון דולר למיעוט נבחר של כוכבי־על בתקווה לגנוב אותם.

המנכ"ל המיליארדר של מטא רוצה שהם יצטרפו למעבדה החדשה של החברה שלו, המתמקדת בבינת־על (superintelligence), בינה מלאכותית שהיא חכמה יותר מבני אדם, לאחר הכישלון בהשקת המודל האחרון שלה באפריל.

אחד המגויסים ששוחח עם צוקרברג, המחזר באופן אישי אחר נבחרת החלומות שלו, מתאר את מטרת החברה כלא פחות מ"לקבל עירוי ממעבדות ה־AI המובילות במדינה".

היקום של מהנדסים בעלי ניסיון מעמיק בבינה מלאכותית מסוג זה הוא זעיר. נאמנותם זה לזה חוצה את גבולות החברות המעסיקות אותם. בשעה שהם שוקלים אם לעזוב כדי להצטרף למטא, הם חולקים ידע, סוחרים במידע מודיעיני ומתכננים את עתידם יחד. הם מנסים להבין מי עוד מצטרף למעבדה - ומי עוד נמצא ב"רשימה". חלקם חוברים יחד כעסקאות חבילה. אחרים מנהלים משא ומתן על בסיס הצעות נגדיות נדיבות במיוחד כדי להישאר בחברות שלהם.

אז מיהם, ומדוע חלק מן החברות העשירות בעולם החליטו שהם שווים כל־כך הרבה?

בתוך העולם הסודי

בעולם הסודי של בניית מודלי AI חזקים יותר ויותר מעבדות החלו לנקוט צעדים דרסטיים כדי להגן על פריצות הדרך המדעיות שלהן.

ב־Anthropic וב־OpenAI חוקרים עובדים בקומות נפרדות שהגישה אליהן מוגבלת והתריסים בהן מוגפים לעתים קרובות כהגנה מפני עיניים סקרניות. בחברת Safe Superintelligence המועמדים המעטים שמגיעים לשלב הראיונות האישיים מתבקשים להשאיר את הטלפון שלהם בכלוב פאראדיי, מתקן החוסם אותות סלולר ו־WiFi. מנהלי Anthropic חששו כל־כך שהחוקרים שלהם ישמשו מטרות לריגול, עד שהזמינו פעם סוכן מה־FBI לבקר במטה ולתאר לעובדים את הסיכונים.

ראש צוות בינת־העל שנבחר בקפידה בידי צוקרברג הוא אלכסנדר וואנג (28), שגדל בניו מקסיקו כבן לפיזיקאים סינים מהגרים שעבדו במעבדה הלאומית לוס אלאמוס. כבר בכיתה ט' הוא וחבר יצרו מסמך גוגל של רעיונות לסטארט־אפים. בחודש שעבר מטא השקיעה 14 מיליארד דולר עבור נתח בחברה שלו, Scale AI - וצוקרברג הפך כך את וואנג לאחד העובדים היקרים ביותר בכל הזמנים.

אלכסנדר וואנג / צילום: Reuters, Gonzalo Fuentes

מטא הציעה עבודה לעשרות חוקרים ב־OpenAI. הסטארט־אפ הגיב לבליץ של צוקרברג עם חבילות תגמול מרשימות משלו.

לא כולם ברשימה של מטא מקבלים 100 מיליון דולר, אף שהם עדיין משיגים סכומים אסטרונומיים.

אחד העובדים שצוקרברג שכר לאחרונה הוא בוגר DeepMind והעובד לשעבר של OpenAI, לוקאס בייר. כשהיה ילד בבלגיה, חלם ליצור משחקי וידאו ופיתח עניין רב בבינה מלאכותית. בקולג' בגרמניה הוא התמקד בהנדסת מכונות והתנסה בלמידת מכונה. אך כשהגיש מועמדות למשרה בגוגל כמהנדס תוכנה לפני יותר מעשור, הוא נדחה והחליט להמשיך לדוקטורט.

בתחילה הוא למד פיזיקה קוונטית וגילה משהו מועיל, "זה פשוט לא הקטע שלי", אמר בתוכנית AI Epiphany. במקום זאת הוא הפך ראייה ממוחשבת ותפיסה רובוטית לקטע שלו. כשיצא לשוק העבודה ב־2018, הוא עשה שתי התמחויות קיץ בגוגל, והפעם החברה הציעה לו עבודה.

למעשה, כישרונותיו היו מבוקשים כל־כך עד שקיבל הצעות מכל יעדי ה־AI המובילים בתעשייה - מלבד אחד. "מטא", אמר באותה התוכנית, "מעולם לא חזרו אליי". בסופו של דבר מי שחזר אל בייר הוא מנכ"ל מטא עצמו.

בשנת 2024, אחרי שש שנים כמדען מחקר בצוות Google Brain ו־DeepMind, בייר עזב כדי להקים את משרד OpenAI בציריך עם שני עמיתים, אלכסנדר קולסניקוב ושיאוהואה ז'אי. עכשיו הם עוברים שוב - כי צוקרברג שכר את שלושתם. "כן, אנחנו מצטרפים למטא", כתב בייר ב־X בחודש שעבר. "לא, לא קיבלנו 100 מיליון".

דוקטורטים בתזמון מושלם

עם בוננזת ההוצאות הזאת והתנועה הקדחתנית בין חברות גיקים של בינה מלאכותית זוכים ליחס של שחקנים חופשיים ב־NBA. אבל בספורט ישנם מדדים שקל לכמת בעזרתם את ביצועיהם של הספורטאים הכוכבים, ואנשים יודעים בדיוק כמה כסף השחקנים האהובים עליהם מרוויחים ואם הם באמת שווים את זה.

קשה יותר למדוד את השווי של חוקרים שעל עבודתם רוב האנשים אינם יודעים דבר - וגם לא מסוגלים להבין אותה.

ישנם כמה רמזים שעוזרים למנהלים ולמגייסים להעריך כישרונות. הם יכולים לחטט בגוגל סקולר ולעיין במאמרים שחוקרים פרסמו כדי לבדוק באיזו תדירות עבודתם צוטטה.

צוקרברג עצמו מבלה חלק ניכר מימיו בעיון במאמרים עמוסי פרטים טכניים, בחיפוש אחר מהנדסים ומדענים מובילים שיוכל לגייס לצוות בינת־העל שלו, המונה כ־50 איש. הוא חבר בצ'ט קבוצתי עם שני מנהלים במטא בשם "מסיבת גיוס", שבו הם דנים במאות מועמדים פוטנציאלים ובטקטיקות הגישה אליהם, למשל אם הם מעדיפים שייצרו איתם קשר בדוא"ל, בהודעות טקסט או בוואטסאפ.

לאנשים שמקבלים הודעות מצוקרברג יש כמה דברים במשותף. הם צריכים לדעת חשבון דיפרנציאלי, אלגברה ליניארית ואת תורת ההסתברות. אחד העובדים האחרונים שהתקבלו למטא, שאומר שתכנון אלגוריתמים מרתק אותו.

תואר ראשון במדעי המחשב הוא רחוק מלהיחשב הכשרה מספקת. לחוקרים אלה דוקטורט מתוכניות עילית - ברקלי, סטנפורד, קרנגי מלון, MIT - ולתחומי המחקר הסלקטיביים שלהם מתקבלים פחות מ־1% מהמועמדים.

לחוקרים המובילים של היום היה גם תזמון מושלם. כשרבים החלו את עבודת הדוקטורט שלהם לפני עשור, הם התמודדו עם נושאים אזוטריים ברובוטיקה ובינה מלאכותית יוצרת, תחומים שלהם שאין בהם טיפת סקסיות. אבל הם חקרו את חזית הבינה המלאכותית, והנושאים שבהם הם עוסקים הניבו התקדמות מהפכנית.

ז'אנג, חוקר ב־OpenAI שעובד על דיבור, סיים את ההתמחות הראשונה שלו לפני יותר מעשור כאשר המנטור שלו נתן לו עצה מעשית. "לא כדאי לך לעבוד על דיבור", נאמר לו, כך סיפר ז'אנג לסטודנטים בקרנגי מלון בשנה שעברה. "זה תחום מת". המנטור הזה עזב במהרה ליאהו כדי לעבוד על פרסומות.

כמה חודשים לאחר מכן התחום המת לכאורה קם לתחייה הודות להתקדמות בלמידה עמוקה, שיצרה דרך חדשה שבה מחשבים יכולים לנתח ולהבין דפוסי דיבור. כעת ז'אנג הוא מסוג המהנדסים שכל מעבדה חושקת בהם - וצוקרברג פנה אליו.

אחת הסיבות שכל החברות הללו מוכנות להרעיף על מגויסים כסף היא שאפילו צוות־על של מהנדסי AI עולה רק שבריר ממחיר התשתית של בינה מלאכותית כמו מרכזי נתונים. רק השנה מטא מתכננת להשקיע כ־70 מיליארד דולר בתחום, ואילו אמזון, מיקרוסופט ואלפבית מוציאות על כך אפילו עוד יותר. בהשוואה לחומרה בני אדם נראים ממש מציאה.

אנשים בקהילת הבינה המלאכותית המגובשת אומרים שמה שמניע את החוקרים, שכישוריהם מעולם לא היו כה משתלמים, הוא לאו דווקא ערמות כסף עצומות.

עד לאחרונה רבים מהם היו ממש מרוצים לו היו נעשים לפרופסורים באוניברסיטאות. כיום הם הופכים לחוקרים במעבדות AI - אבל לא רק בגלל השכר. הסיבה לכך היא שרק חברות טכנולוגיה עם משאבים בלתי מוגבלים לכאורה מציעות את כוח המחשוב, הנתונים, התשתית והחופש הדרושים להם כדי להריץ את הניסויים שלהם ולהרחיב את המודלים שלהם.

"עבור הסטודנטים והפוסט־דוקטורנטים שלי המטרה מעולם לא הייתה לעשות את הדברים הכי חמים ולהפוך למיליונרים", אמר אלכסיי אפרוס, פרופסור מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, שעם תלמידי הדוקטורט האחרונים שלו נמנים מדעני מחקר ב־OpenAI, DeepMind ו־Anthropic. "המטרה היא לנסות לפתור בעיות מגניבות, מעניינות, חשובות ובלתי פתורות. בעיות אלה דורשות כסף ושבבים. למטא, ל-OpenAI ולגוגל יש את שניהם בשפע.

אבל כדי לנצח בקרבות הגיוס, גם המנהלים הבכירים עצמם צריכים להיות מעורבים.

מנכ"ל OpenAI סם אלטמן הזמין עובדים פוטנציאליים לשחק פוקר או לאכול איתו ארוחת ערב באחוזתו בראשן היל בסן פרנסיסקו, ונשיא החברה גרג ברוקמן נהג לארח מסיבות צפייה ב"משחקי הכס". אילון מאסק אירח פעם מסיבת גיוס במטה לשעבר של OpenAI כדי לפתות חוקרים להצטרף ל־xAI. בגוגל המנכ"ל סונדר פיצ'אי והמייסד־השותף סרגיי ברין מקדישים מזמנם כדי להצליח לגייס מועמדים חשובים.

מנכ''ל OpenAI, סם אלטמן. מזמין מועמדים שהוא רוצה לגייס לארוחת ערב בביתו / צילום: ap, Jeff Chiu

"הידע השבטי" של AI

חבילות שכר בנות שמונה או תשע ספרות הן מפתות, והפנייה של צוקרברג מחמיאה, אך ההיסטוריה של מטא, השתרכות מאחור בתחום הבינה המלאכותית היוצרת, גרמה לחלק מהמגויסים הפונטציאלים להסס. כאשר החברה השיקה את המודל האחרון שלה ללא רעש וצלצולים, כמה חוקרים במטא לא רצו להיות מזוהים עם המודל והסירו את הפרויקט, שנקרא Llama 4, מהביוגרפיות שלהם בלינקדאין.

צוקרברג לא הצליח במיוחד במאמציו לגייס את הכוכבים הגדולים ביותר בתחום, לרבות המייסד־שותף של OpenAI איליה סוצקבר ומנהל המחקר הראשי שלה מארק צ'ן.

מועמדים רבים בשמחה נפגשים עם צוקרברג בבתים שלו בפאלו אלטו ובאגם טאהו. בינם לבין עצמם הם משווים רכילות ומחשבים את סיכויי מטא לנצח במרוץ הבינה המלאכותית.

קומץ החוקרים החכמים ביותר בתחום ה־AI בנו את מה שאחד מהם תיאר כ"ידע שבטי" שכמעט בלתי אפשרי לשכפל. חוקרים מארגונים מתחרים גרו יחד בבתי שותפים בסן פרנסיסקו, ושם הם דנו במאמרים שעשויים לספק רמזים להשגת פריצת הדרך הגדולה הבאה.

כאשר דוקטורנט מברקלי בשם ביל פיבלס הגיש את עבודת הדוקטורט שלו בשנת 2023, הוא הודה בה למועמד דוקטורט אחר בשם טים ברוקס. "אנחנו מאוד מתואמים בכיווני המחקר ותחומי העניין שלנו", הוא כתב. "אני מקווה שנעבוד על דברים נוספים יחד בעתיד".

כפי שהתברר, זה אכן קרה. פיבלס וברוקס התחילו שניהם לעבוד ב־OpenAI והובילו את הצוות שהוציא את מחולל הטקסט לווידאו פורץ הדרך שלה, Sora, בשנת 2024. ברוקס עזב מאז ל־DeepMind, אך פיבלס עדיין עובד ב־OpenAI - אפילו לאחר שמטא ניסתה לאחרונה לגייס אותו.

ואז צוקרברג עבר לאדם הבא ב"רשימה".

עוד כתבות

בני קצובר / צילום: מעלה היצירה

מחלוקת של מיליוני שקלים: ישיבת קרית ארבע תובעת את האחים קצובר

הישיבה תובעת את האחים קצובר על סך 2.5 מיליון שקל, בטענה להברחת נכסים מהחברה המשותפת המפעילה את "מרכז גוטניק", השוכן בסמוך למערת המכפלה בחברון ● בני קצובר: "תביעה הזויה ושקרית"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

סכסוכים עם התקשורת, ויכוח פומבי עם זלנסקי והתנגשות עם האיש העשיר בעולם: הסקנדלים של טראמפ

חצי שנה לכהונתו השנייה והנשיא האמריקאי גרם ללא מעט רעש - לא רק בשל מדיניותו ההפכפכה, אלא גם בשל שרשרת של שערוריות אישיות ופוליטיות ● שלל הכותרות שהצליח טראמפ לייצר בתוך זמן קצר ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

מה קורה בקופת החולים הגדולה במדינה? / צילום: Shutterstock

הפרישה, הסערה והשביתה: מה באמת קורה בקופת חולים כללית?

שלושה מנכ"לי כללית פרשו בארבע שנים, ובמשרד הבריאות מימשו את הזכות להתערב בהתנהלותה ● הם מתעקשים כי רק יסדירו את יחסי ההנהלה והדירקטוריון, אך בקופה דואגים מהתערבות פוליטית, שליטה בתקציב והפיכתה לברז ג'ובים ● אילו מהחששות סבירים, ומה כל אחד מהגורמים רוצה להשיג?

הסולידית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הסולידית מפסיקה לכתוב על חיסכון ופיננסים, ומגלה בפוסט חשוף את הסיבה

הבלוגרית האנונימית, שניהלה בלוג פיננסי מצליח, הודיעה על פרישה לאחר מות אימה לפני המלחמה עם איראן ● "כסף ועצמאות כלכלית נראים לי כמו נושאים חיוורים, סתמיים לעוסים ומאוסים" ● היא גם עקצה את רשות ניירות ערך: "לפחות ציבור המשקיעים יהיה מוגן מפני ההגיגים שלי"

החל מ-175 אלף שקל, עם פוטנציאל להנחה משמעותית. הרכב הזה עשוי להיות בחירה משתלמת

משפחתית הפלאג-אין של BYD לא מתמקדת בעיצוב, אבל יש לה תא נוסעים איכותי ומאובזר, מרחב שימושי ומערכת הנעה יעילה מאוד, שיכולה להפוך את חשבונות הדלק השוטפים לזניחים

מאפים מתוקים במרפסת במרום גולן / צילום: שפרה מיכאלוביץ

בלי תפריט ובלי זמני פעילות: הבית הקטן בקיבוץ שמגיש ארוחת פחמימות חלומיות

גבינה עטופה בוואסאבי ועוד שילובים נדירים, יין קרח שהולם את השרב, גלריה לאמנות מקומית ושפית שמארחת במרפסת הפרטית שלה ● הנה כמה מההפתעות שיש לרמת הגולן להציע

בנימין נתניהו, הליכוד פוסט ברשתות החברתיות, 18.7.25 / צילום: איל יצהר

האם ממשל ביידן מימן במיליארד דולר ארגוני מחאה נגד הממשלה? הקייס חלש

חברי הממשלה מיהרו לנופף במסמך של ועדת המשפטים של בית הנבחרים האמריקאי, לפיו ביידן ניסה להפיל את נתניהו ● אלא שבדוח יש חורים והוא בכל מקרה פחות נחרץ ממקדמיו בישראל ● וגם: מה עומד מאחורי הטענה למימון גופים המזוהים עם טרור?

עומסים בנתב''ג / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

עיכובים קשים בנתב”ג - הסיבה הרשמית: מחסור בעובדים

נוסעים דיווחו על המתנה של למעלה מארבע שעות לאיסוף המזוודות, ובחלק מהמקרים נרשמו גם עיכובים בטסיות היוצאות ● ברשת עלו טענות כי מדובר בשביתה מצד עובדי שירות הקרקע, שמוחים על עומס חריג ותנאי עבודה ירודים, אך ברשות שדות התעופה טוענים כי הדבר נובע ממחסור בעובדים

ירושלים. העירייה המהירה והיעילה ביותר בקידום תוכניות בנייה / צילום: Shutterstock

מקום ראשון בארץ בהתחלות בנייה ובהיתרים בהתחדשות עירונית: "אין יזם אחד שלא מגיע היום לירושלים"

עיר הבירה של ישראל דשדשה שנים מאחור בכל הקשור לנדל"ן, אך השנים האחרונות מצביעות על מהפך ● מנתוני סקר גלובס והתאחדות הקבלנים עולה כי בעיני רוב היזמים זו הרשות שאיתה הכי נוח לעבוד, ואת השינוי אפשר להרגיש גם בשטח ● האם נכונות הטענות שזה בא על חשבון התושבים?

Kpop Demon Hunters. השאירה אבק ללהקות בשר ודם מהז'אנר / צילום: ©2025 Netflix

ה-AI מוחקת את הטאץ' האנושי - בלי שנרגיש שמשהו חסר

אולי נבואות הזעם כבר כאן - הבינה המלאכותית מחליפה את האמן ● להקות מומצאות בראש המצעדים, סדרות נוצרות בלי שחקנים, ואלגוריתמים מייצרים שירים שבוטים מאזינים להם ● מסתבר שהאמנות כבר לא זקוקה ליוצר והעיקר שהכול יתנגן חלק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

נשיא והיפוכו: חצי שנה לכהונת דונלד טראמפ

היחס לישראל ● מה חושבים בשוק הון ● הזירה הפנימית בארה"ב ● עתיד אירופה ● מלחמת הסחר ● הסקנדלים הבולטים

העיזבון, הסכסוך ופסק הבורר: תיק וינרוט נפתח שוב / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

תיק וינרוט: הסיפור המלא מאחורי פסק הבורר שמטלטל את ענף המשפט

יותר מעשור של סכסוך ובוררות הוכרעו לפני כחודשיים עם פסק שקבע כי עו"ד יעקב וינרוט המנוח נטל שלא כדין עשרות מיליוני דולרים ● צללנו ל־500 העמודים כדי להבין מה עומד מאחורי ההחלטה, ששופכת אור חדש על דמותו ומטילה תשלום עתק על עיזבונו ● ויש מי שבטוח שהבורר איתן אורנשטיין החמיר יתר על המידה: "לא הייתה לו תוכנית תרמיתית"

מנכ''ל נופר אנרגיה הנכנס, עמי לנדאו / צילום: תמר מצפי

נופר אנרגיה דיווחה: המנכ"ל הנכנס עמי לנדאו יקבל 9 מיליון שקל בשנה

מדובר בירידה משמעותית לעומת התגמול של המנכ"לים השותפים הקודמים, נדב טנא ושחר גרשון, שעם התפטרותם מהחברה גם מכרו את מניותיהם בה, בשווי משותף של 350 מיליון שקל ● לפי הדיווח, החריגה ממדיניות התגמול של החברה מוצדקת, "לנוכח כישוריו הייחודיים של המנכ"ל וניסיונו המקצועי" ● תמיכת המוסדיים לא מובטחת

מגרש עם מכוניות בטעינה / צילום: Shutterstock

האוצר נערך לרפורמה בהטבות שווי השימוש לרכב "ירוק". הפחתת המס לחשמליות צפויה לגדול

האוצר צפוי להציג רפורמה בשווי השימוש לרכב צמוד, שתשפיע על הביקוש לרכב חשמלי כבר ב-2026 ● Voyah משיקה בישראל קרוס־אובר חשמלי חדש שמתחרה בטסלה ● וגם: התחרות המשפחתית בין מותגי צ'רי ממשיכה להחריף ● השבוע בענף הרכב

רצועת עזה, בתחילת השבוע / צילום: ap, Jehad Alshrafi

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט: נקטנו צעדים ביטחוניים מחמירים - בשל חשש לניסיון לחלץ חטופים

מחאות נגד הממשלה ובעד החזרת החטופים החלו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ ● עינב צנגאוקר: "מאז שעידן שוחרר מהשבי אני לא יודעת מה עלה בגורלו של מתן, אני רק יודעת שאין לו זמן, ניוון השרירים שלו מחמיר והוא בסכנת מוות" ● שורדת השבי אמילי דמארי חשפה פרטים חדשים על שהותה בשבי לעיתון ה"דיילי מייל". דמארי תיארה תנאי מחייה בלתי אנושיים שכללו כליאה בכלובים ● 50 חטופים - 659 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

הרב שי צ'רבינסקי / צילום: יהושוע פרוכטר

הוא גדל בבית חילוני, שירת בגולני, חזר בתשובה והפך ליזם ושותף בחברת ריגול

כבר בגיל 8 פתח הרב שי צ'רבינסקי את העסק הראשון שלו, וברזומה שלו אפשר למצוא עבודות מגוונות - החל מעוזר צלם ועד יו"ר ועדת ביטחון של מושב ● כיום הוא מנהל את חברת גיוס ההמונים צ'רידי: "בארץ התחום עדיין נתפס קצת כשנור חרדי, אבל בחו"ל זה מקובל" ● בין לבין הוא גם הספיק לחזור בתשובה, להתנדב במג"ב ולנהל חברה לשירותי מודיעין בשוק הפרטי ● ומה הוא חושב על חוק הגיוס?

תמנון מצוי. חי בכדור הארץ לפחות 300 מיליון שנה / צילום: Shutterstock

מנגנון ההשמדה העצמית: התכונה המופלאה של אחת החיות הכי מרתקות בטבע

בעוד לבעלי חיים לרוב מיוחס יצר ההישרדות מעל לכל, התמנונה מחסלת את עצמה רגע לפני שצאצאיה באים לעולם ● ניסוי שניתק את עצבי בלוטת הראייה, שם טמון המנגנון הכימי האחראי לכך, הפסיק את ההתנהגות ההרסנית

מאגר הגז ''תמר'' / צילום: יח''צ

חברת החשמל מתקדמת להסכם גז: יחסוך עד מיליארד שקל

חברת החשמל חתמה על מסמך הבנות מול חלק משותפות תמר בדבר אספקת גז לתחנות הכוח של חברת החשמל ממאגר תמר בעשר השנים הקרובות ● הגז שחברת החשמל תרכוש מתמר במהלך העשור הקרוב הוא בשווי של 8.2 מיליארד שקל, והכמות תעמוד על 2 עד 3 BCM בכל שנה

מערכת PULS - משגר רקטות ארטילרי רב-תכליתי של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה המפתיעה שרוכשת את מערכת הדגל של אלביט

בזמן שאלביט משלימה חוזה ביעד קשה במיוחד באמריקה הלטינית, ארה"ב בוחרת להעתיק מל"טים מתאבדים דווקא מאיראן, וטורקיה מרחיבה את נוכחות המל"טים שלה במזרח התיכון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רוכב של קבוצת ''ישראל פרמייר טק'' בטור דה פראנס. מרוץ האופניים היוקרתי בענף / צילום: נועה ארנון

שלושת אלפים ק"מ ששווים 60 מיליון אירו: הטור דה פראנס הוא הרבה יותר ממרוץ אופניים

מרוץ האופניים הצרפתי הוא אחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם וסוחף אחריו מאות מיליונים ● מעבר לתחרות הספורטיבית הוא משמש גם כפלטפורמה גלובלית לפרסום ותדמית בשווי עשרות מיליוני אירו ● עידו שביט, מנכ"ל קבוצת "ישראל פרמייר טק" הישראלית שמשתתפת בו, והבעלים המיליארדר היהודי-קנדי סילבן אדמס, מעניקים חשיפה אל מאחורי הקלעים של המרוץ הצרפתי היוקרתי וענף האופניים