גל קרובינר, שבתאי אדלרסברג, בני אפשטיין / צילום: יח''צ פאגאיה, תמר מצפי, יח''צ
שני ימי המסחר האחרונים בשבוע החולף הסתיימו בוול סטריט בעליות קלות. המדדים המובילים עלו מעט ביום חמישי ונסחרו ביום שישי במגמה מעורבת, כך שבמצטבר, בשני הימים, נרשמו עליות בשיעור של 0.2%-0.8%.
● לאחר ניסיון הנפקה שכשל: הישראלית שהגישה תשקיף חסוי בוול סטריט
● הענקית שאיכזבה והדוחות שיכריעו: איך יראה השבוע בשווקים?
● משקיעי הביומד כמעט נעלמו, אבל בשוק אופטימיים
אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
פאגאיה זינקה בעקבות תוצאות ראשוניות טובות מדוחות הרבעון השני
מניית פאגאיה זינקה ביום חמישי ב-25.4%, וביום שישי, המשיכה לטפס בעוד 5.5%. בסך הכול, בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע, המניה קפצה ב-32.3%, וחברת הפינטק הוסיפה לשווי השוק שלה למעלה מ-570 מיליון דולר, ושווייה הנוכחי עומד על כ-2.4 מיליארד דולר.
החברה, בניהולו של המייסד המשותף גל קרובינר, מספקת פתרונות להקצאת אשראי לגופים פיננסיים. החברה הפכה לציבורית בוול סטריט לפני שלוש שנים במיזוג ל-SPAC, לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר. בשיאה, היא נסחרה בשווי של 20 מיליארד דולר, אך בהמשך, נפלה לשווי שפל של פחות מ-400 מיליון דולר.
העליות החדות במניה בשבוע שעבר הגיעו לאחר שהחברה פרסמה תוצאות ראשוניות מדוחות הרבעון השני, שיפורסמו במלואם ב-7 באוגוסט. התוצאות היו גבוהות מהתחזית המוקדמת שמסרה החברה בעבר: ההכנסות ברבעון השני יגיעו לכ-326 מיליון דולר, לעומת התחזית שהייתה ל-290-310 מיליון דולר; הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) יהיה 17 מיליון דולר, בעוד שהתחזית הייתה ל-0-10 מיליון דולר; וה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) יסתכם ב-86 מיליון דולר, בתוך הטווח המקורי שהיה ל-75-90 מיליון דולר. החברה לא שינתה בשלב זה את התחזית השנתית שלה, שבין היתר, כללה רווח נקי (GAAP) בגובה 10-45 מיליון דולר.
בתגובה לתוצאות הראשוניות, האנליסט ג'ון הכט מג'פריס כתב כי הן מצביעות על המשך המומנטום בפאגאיה ועל ההתמקדות שלה בצמיחה רווחית. הוא העריך שהחברה תמשיך לחפש דרכים לייצר אופטימיזציה של המאזן שלה ולהפחית את עלות ההון, מה שיוביל לשיפור הרווחיות, והוא מצפה שפאגאיה תעלה את התחזית השנתית שלה, עם פרסום הדוחות באוגוסט. המלצתו למניה היא "קנייה", אך מחיר היעד שלו, ששיקף פרמיה של כ-6% לפני הדיווח, נמוך כעת ב-19.7% מהמחיר בנאסד"ק.
אודיוקודס קפצה במחזור עצום, ללא סיבה ברורה
מה עובר על מניית אודיוקודס? ביום חמישי, המניה קפצה ב-19.7%, במחזור מסחר ענק, וביום שישי, היא נחלשה ב-4.8% - גם אז במחזור גדול מהממוצע. בסך הכול, בשני ימי המסחר האחרונים, המניה עלתה ב-14%, ללא כל דיווח מצד החברה, וננעלה במחיר המשקף לחברה שווי שוק של 316 מיליון דולר (בשנה האחרונה, המניה רושמת תשואה שלילית של כ-1.5%).
אודיוקודס , המנוהלת על־ידי המייסד שבתאי אדלרסברג ומספקת פתרונות תקשורת לארגונים, נסחרת במקביל בנאסד"ק ובתל אביב. ביום חמישי, על רקע הזינוק בפתיחת המסחר בנאסד"ק, המניה זינקה גם בת"א וכעת המניה חוזרת למסחר עם פער ארביטראז' שלילי.
עוד לפני הזינוקים במניה, פורסמה כתבה על אודיוקודס באתר המשקיעים Zacks, בה ציינו את התנודתיות הגלומה הגבוהה במסחר באופציות באודיוקודס, שמצביעה על כך שבשוק צופים תנועה חדה במחיר המניה. לאחר העליות החדות, פורסמה כתבה אחרת, ב-Yahoo Finance, על מניות מומלצות (או לפי הכותרת - "אבני חן שטרם התגלו בשוק ההון האמריקאי") ובה נכללה גם מניית אודיוקודס. לפי הכתבה, אודיוקודס מצאה לעצמה נישה בתעשיית התקשורת, וממנפת AI ושיתופי פעולה אסטרטגיים כדי להגדיל את הנוכחות שלה בשוק. עוד מזכירים שם, כי לחברה אין חוב והצמיחה שלה בהכנסות עקפה את קצב הצמיחה בתעשייה.
"טרנדים מבטיחים" ברדקום, המניה עלתה ב-11.4%
עוד מניה שבלטה בעלייה היא רדקום , שקפצה ביום שישי ב-11.4%, במחזור מסחר גדול, אחרי שביום חמישי נחלשה ב-1%. בסוף השבוע, ננעלה המניה במחיר של 14.5 דולר, שמשקף לחברה שווי שוק של 232 מיליון דולר.
רדקום, בניהולו של בני אפשטיין, מספקת לחברות תקשורת פתרונות להבטחת שירות, כמו גם תובנות שונות על רשתות התקשורת שלהן, לצורך שיפור חוויית הלקוח ופתרון בעיות ברשת. ייתכן שהעלייה במניה הגיעה בעקבות כתבה שפורסמה על רדקום באתר המשקיעים Simply Wall Street, בה התמקדו בנושא התשואה על ההון המושקע (ROCE) בחברה. בכתבה צוין כי "זיהינו כמה טרנדים מבטיחים ברדקום" וכי שווה לבחון את החברה לעומק.
בשנה האחרונה, מניית רדקום עלתה ב-51.2%. לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, שני אנליסטים מסקרים את המניה ושניהם חיוביים בנוגע אליה. מחיר היעד הממוצע שלהם הוא 18 דולר, פרמיה של 24.1% על המחיר הנוכחי בנאסד"ק.