גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב

איטורו וחברת ברידג'ווייז, שפיתחה פלטפורמה מבוססת AI, הרכיבו פורטפוליו מניות בשוק האמריקאי: "עם הירידה הצפויה בריבית, חברות בגודל בינוני ייהנו מהוזלת עלויות המימון והרחבת אפשרויות השקעה" ● ברשימה: "מניית מם" לצד קמעונאית רכב ויצרניות מזון ותבלינים

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock
שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

בזמן שמדד המניות האמריקאי המוביל S&P 500 עלה מתחילת השנה ב־7.1%, מדד ראסל 2000 הסתפק בעלייה מינורית של 0.4%. הראשון כולל את 500 החברות הגדולות בשוק ההון האמריקאי, ואילו בראסל 2000 נכללות מניות קטנות יחסית: שווי שוק חציוני של פחות ממיליארד דולר, לעומת מעל 30 מיליארד דולר לחברה ב־S&P 500. למרות ביצועי החסר של המניות הקטנות והבינוניות, יש הרואים בהן כיום הזדמנות שנמצאת מתחת לרדאר.

האשמות הדדיות ומחלוקות על מיליונים: נחשף סכסוך ענק בצמרת משרדי עורכי הדין
נדחתה בקשת אאורה להעביר לעליון את הערעור בתביעה הנגזרת נגד בעל השליטה אטרקצ'י

במסגרת שיתוף פעולה חדש בין שתי חברות פינטק מישראל - פלטפורמת המסחר וההשקעות איטורו (eToro) וחברת ברידג'ווייז (Bridgewise), שפיתחה פלטפורמה מבוססת AI המספקת תובנות על מניות בכל שפה - הן השיקו (בפלטפורמה של איטורו) פורטפוליו בשם "MidCapDiverse", הממוקד השקעה במניות Mid-Cap אמריקאיות. הפורטפוליו שנבנה בעזרת המנוע של ברידג'ווייז המדרג חברות לפי סט נרחב של מדדים, כולל 30 מניות (במשקל שווה) אמריקאיות ששווי השוק שלהן הוא 1־50 מיליארד דולר - טווח נרחב יותר מההגדרה המקובלת ל-Mid-Cap, אשר כולל גם חברות "Large-Cap קטנות".

לדברי בן אנטלר, מנהל צוות מחקר בברידג'ווייז, "בעוד שהזרקורים בשוק ההון ממשיכים להתמקד בעיקר במניות הענק כמו אפל, מיקרוסופט ואנבידיה, משקיעים מנוסים מתחילים לפנות למרחב פחות מדובר, אך לא פחות מעניין, של מניות בטווח שווי שוק של 1 עד 50 מיליארד דולר, המכונות לרוב מניות Mid-Cap ו-Large-Cap קטנות. חברות אלו, שפועלות בשלל תחומים ונמצאות לרוב בשלב ביניים של חיי החברה - מתקדמות אך עדיין צומחות - מציעות שילוב ייחודי של פוטנציאל תשואה גבוה, סיכון מבוקר וערך חבוי.

"ולא פחות חשוב: לאורך השנים, מניות בטווח שווי זה הניבו בממוצע תשואה עודפת לעומת מניות Large-Cap ענקיות, במיוחד בתקופות של ריבאונד שוק (תיקון מעלה) או גלי מיזוגים ורכישות".

אנטלר מדגיש כי השקעה במדדים המובילים אינה מהווה פיזור סיכונים אמיתי: "משקיעים רבים בוחרים להיחשף לשוק המניות דרך מדדים כמו S&P 500 או נאסד"ק 100, מתוך הנחה שמדובר באפיק מפוזר וסולידי, אולם בפועל חשיפה למדדים אלה מרוכזת ברובה במניות בודדות, ובראשן ענקיות הטק המוכרות כ'שבע המופלאות'", הוא אומר. "משקלן במדדים כה משמעותי, עד שבפועל תיק המדדים הופך לתיק טכנולוגיה ממוקד - עם תלות גבוהה מאוד בביצועים של מעט מאוד חברות.

"לכן, מהיבט של ניהול סיכונים טהור, יש חשיבות רבה להיחשפות גם למדדים אחרים - בדגש על סגמנטים כמו מיד-קאפ ולארג'-קאפ קטנות, שמאפשרים פיזור ענפי וגאוגרפי רחב יותר, ומאזנים את התיק הכללי".

בין הסיבות הבולטות להעדפת השקעה בחברות בסדרי הגודל האלה, אנטלר מציין את סביבת הריבית התומכת בצמיחה: עם הירידה הצפויה בריבית בארה"ב, חברות בגודל בינוני ייהנו מהוזלת עלויות המימון והרחבת אפשרויות ההשקעה שלהן. סיבה נוספת היא פוטנציאל תשואה עודף, משום שהן נמצאות בשלב שבו הן יכולות להאיץ צמיחה (מה שלעיתים מתורגם לתשואות גבוהות), בניגוד לחברות ענק שחלקן מיצו כבר שיעור ניכר מפוטנציאל הצמיחה שלהן. נוסף על כך, הסיכון שלהן מופחת לנוכח יציבות תפעולית, ניסיון ניהולי ובסיס לקוחות מבוסס.

נכון להיום, אנטלר מברידג'ווייז סבור שהתמחור של מניות רבות הוא אטרקטיבי, משום שהן נסחרות במכפילים שמרניים שלא משקפים את הפוטנציאל העסקי שלהן, וזאת בניגוד למניות "לוהטות" שנסחרות בתמחור יתר. כמו כן, חברות כאלה הן מועמדות קלאסיות לרכישה בידי שחקנים גדולים - מה שעשוי להוביל לעליות חדות במחיר.

הפורטפוליו של איטורו וברידג'ווייז כולל מניות ממגזרים שונים ובין היתר קמעונאית רכב (CarMax), חברת שירותי מחשוב (Kyndryl Holdings), יצרניות מזון ותבלינים (Cal-Maine Foods ו־McCormick & Company), חברת אנרגיה (Northern Oil and Gas) וחברת שירותי בריאות (Amedisys). גם "מניית המם" הידועה GameStop היא חלק מהפורטפוליו.

אלה כמה מהמניות המומלצות של איטורו וברידג'ווייז:

Southwest Airlines: ביקוש קשיח לטיסות פנים

סאות'ווסט איירליינס היא חברת תעופה הנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של 20.8 מיליארד דולר, שמנייתה עלתה מתחילת השנה ב־9.9%. באיטורו ובברידג'ווייז מציינים כי זו חברת התעופה השנייה בגודלה בארה"ב לפי מספר טיסות. היא מפעילה צי של מעל 800 מטוסי בואינג 737 וטסה ליותר מ־100 יעדים בארה"ב ומחוצה לה. הם מוסיפים כי החברה נהנית מביקוש קשיח לטיסות פנים וחשופה להתאוששות בתיירות בסביבת ריבית יורדת, מה שתורם לשיפור בתזרים וברווחיות.

לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניית Southwest, ומחיר היעד הממוצע שלהם משקף דיסקאונט של 16.7%.

.Regions Financial Corp: מרוויח מסביבת הריבית

ריג'נס פייננשל הוא בנק אמריקאי שנסחר בבורסת ניו יורק לפי שווי של 23.3 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 13.1% במניה מתחילת השנה. לדבריהם מדובר בבנק גדול הפועל בדרום ומזרח ארה"ב, ומציע שירותים עסקיים, צרכניים וניהול הון. בחברות מוסיפים שהבנק מפגין יציבות פיננסית לצד גידול באשראי לעסקים קטנים ובינוניים, ומרוויח מסביבת ריבית גבוהה אך יציבה. לפי וול סטריט ג'ורנל, 15 אנליסטים נייטרליים על המניה, 11 חיוביים ואחד שלילי, ומחיר היעד משקף פרמיה של 2.8%.

Commercial Metals Company: מובילה במחזור מתכות

קומרשיאל מטאלס היא יצרנית פלדה וברזל ששוויה בניו יורק הוא 5.9 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 7.4% מתחילת השנה. לדבריהם, מדובר באחת מיצרניות הפלדה והברזל הגדולות בארה"ב, עם פעילות גם באירופה, והיא נהנית מביקוש גבוה למוטות פלדה לתשתיות בזכות השקעות ממשלתיות בבנייה ותחבורה. בנוסף, היא מובילה בתחום מחזור מתכות - מגזר שמושפע לטובה מעלייה במחירי חומרי הגלם. רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניה, עם מחיר יעד גבוה ב־5.1% מהנוכחי.

Carnival Corporation: עלייה חדה בביקוש לשיט

קרניבל היא חברת קרוזים (שיט ונופש) ששוויה בניו יורק הוא 40.1 מיליארד דולר, אחרי שמנייתה עלתה מתחילת שנה זו ב־18.6%. יו"ר החברה ובעל מניות בולט בה הוא מיקי אריסון. מרכיבי הרשימה מציינים כי קרניבל היא חברת השיט הגדולה בעולם (עם מספר מותגים בתחום), וכי חזרה לרווחיות לאחר תקופת הקורונה. לדבריהם החברה נהנית מעלייה חדה בביקוש לשיט ונכנסת לתקופה של תזרים מזומנים חיובי חזק.

לפי וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים חיוביים בנוגע למניה עם מחיר היעד בפרמיה צנועה של 3.3%.

.State Street Corp: מובילה בניהול נכסים

סטייט סטריט היא חברת שירותים פיננסיים שנסחרת בניו יורק בשווי של 31 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 13.8% ב-2025. לדבריהם, מדובר בחברה בינלאומית מובילה בניהול נכסים ושירותי נאמנות למשקיעים מוסדיים, קרנות וגופי פנסיה, והיא נהנית מעלייה בשווי הנכסים המנוהלים, תהליכי דיגיטציה ודרישה לפתרונות ניהול נתונים ואנליטיקה. רוב האנליסטים חיוביים על המניה ומחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 6.9% על השוק.

עוד כתבות

עו''ד שלומית ברנע-פרגו / צילום: אבי אוחיון - לע''מ

הג'וב החדש של היועצת המשפטית שסירבה לאשר לנתניהו מימון הוצאות

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, אשר דחתה בקשות של בני הזוג נתניהו לאישור הוצאות לווילה בקיסריה, תצטרף כשותפה למשרד עורכי הדין פרל כהן ותוביל שם את המחלקה למשפט ציבורי, קשרי ממשל ורגולציה ● ברנע-פרגו: "שמחה להביא את הניסיון שלי למגזר הפרטי"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

"העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי-פעם": טראמפ הכריז על הסכם סחר עם יפן

טראמפ ציין כי יפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה"ב, וכי ארה"ב "תקבל 90% מהרווחים" ● לפי דיווח ברויטרס, ראש ממשלת יפן אמר כי המכסים על רכבים מיפן לארה"ב יופחתו מ-25% ל-15% ● הממונה הבכיר על הסחר ביפן כתב ברשת X: "המשימה הושלמה"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן / צילום: משרד מבקר המדינה

המבקר: אסדרה לקויה למניעת מעילות והונאות בתאגידים העירוניים

לפי דוח מבקר המדינה, משרד הפנים לא השלים את תקנות חובת המכרזים לחברות העירוניות - 22 שנה אחרי המועד ● עוד נמצאו פערים משמעותיים במניעת מעילות והונאות בחברות שנבדקו

אבי כץ, יזם קרן הגשמה / צילום: שלומי יוסף

בדרך לתספורת בקרן הנדל"ן שקרסה: מחלוקת לגבי הפטור מתביעות למנהליה

בית המשפט יכריע בקרוב אם לאשר את הסדר הנושים בקרן השקעות הנדל"ן הגשמה ● בלב המחלוקת: חסינות מפני תביעות לצמד מייסדי הקרן, אבי כץ וחנן שמש, הצפויים להזרים בהסדר 350 אלף שקל בלבד מתוך תביעות חוב בהיקף של 460 מיליון שקל

שלט חברת ארגוס / צילום: שלומי יוסף

חברת הסייבר ארגוס מפטרת כשליש מהעובדים

חברת הסייבר לרכב ארגוס נערכת לפיטורים של כ-65 עובדים, כשליש ממצבת כוח האדם שלה ● החברה נרכשה ב-2017 על ידי קונטיננטל תמורת כ-450 מיליון דולר, ומאז פועלת כחטיבה עצמאית ● הפיטורים מתבצעים במסגרת מהלך התייעלות גלובלי של Aumovio

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

"חוסר איזון וזילות": יו"ר הוועדה המייעצת לרפורמה ברשות החברות מתנער מתוכנית אמסלם

פרופ' אסף מידני, שעמד בראש הוועדה הציבורית לרפורמה במינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות, מבקר את התזכיר שפורסם לחוק ● לדבריו, השר אמסלם הלך רחוק מדי, והפערים בין ההמלצות לתוכנית המתגבשת גדולים ● הוא מזהיר מפגיעה בעצמאות ועדת המינויים ומפוליטיזציה מרובה

קלאוס שוואב בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ינואר 2025, שווייץ / צילום: Reuters, Yves Herman

סקנדל בדאבוס: המייסד המיתולוגי מואשם שהטריד עובדות ו"שיפץ" דוחות כלכליים

האשמות חדשות מתוך חקירה פנימית התפרסמו בסוף השבוע בשווייץ, ולפיהן קלאוס שוואב ביצע מניפולציה בפרסומי הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס כדי לשרת צרכים פוליטיים ● בין יתר המניפולציות המיוחסות לשוואב: "שדרוג" הודו והורדת בריטניה בדירוג התחרותיות של הפורום מחשש לשרת את תומכי הברקזיט

תוכנית להתחדשות עירונית בדרך חברון בירושלים. האתגר של העיר עדיין לפניה / הדמיה: סטודיו יגאל לוי אדריכלים

253 קבלנים דירגו: הערים שבהן הם הכי אוהבים לעבוד

גלובס והתאחדות הקבלנים דירגו בעזרת 253 קבלנים את איכות העבודה של העיריות הגדולות והצומחות בארץ בתחום התכנון והבנייה ● התוצאה: פערים דרמטיים בין ערים סמוכות - ומסקנה אחת ברורה שמלמדת מי העיר שבאמת פועלת לקדם בנייה והתחדשות עירונית ● סקר מיוחד לכבוד ועידת ישראל לנדל"ן

"ריגול למען המוסד": מאות אזרחים איראנים נעצרו אחרי מבצע "עם כלביא"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: בלי חלופה שילטונית, עזה מתדרדרת לכאוס; איראן מהדקת את שליטתה על האזרחים; הגרדיאן פנו לפייסבוק בבקשה להסיר פרסומות פרו-ישראליות; והאם חיזבאללה בדרך להפוך למפלגה פוליטית? ● כותרות העיתונים בעולם 

אילון מאסק / צילום: ap, Matt Rourke

המבחן הגדול של וול סטריט מתחיל הלילה: מה צפוי בדוחות של אלפאבית וטסלה

שתיים מענקיות הטכנולוגיה מצטרפות הלילה לעונת הדוחות ● הדוח של אלפאבית יהיה חשוב במיוחד לשוק הבינה המלאכותית, המשקיעים יתמקדו בהכנסות החברה מפרסום, וגם תחום הענן במוקד ● בטסלה, המשקיעים מחכים להרבה תשובות, למשל מה עם המכוניות הזולות שהובטחו או לעדכון על תוכניות הרובוטקסי

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

חברות הביטוח הישראליות שרואות במניית טבע הזדמנות

לאחר שבשבוע שעבר דווח כי מנורה מבטחים מחזיקה ב-5% מהון המניות בטבע, היום דווח על החזקה דומה של הפניקס ● השתיים מקוות שהמניה תצא מהדשדוש שפוקד אותה - מתחילת השנה רשמה טבע תשואה שלילית של 26%

יגאל סלוביק, מנכ''ל התאחדות הקבלנים / צילום: שלומי יוסף

סלוביק: "אם נמשיך לנהל את ענף הנדל"ן והתשתיות כמו היום – לא יהיה לילדים שלנו איפה לגור"

בשיחה עם דרור מרמור, מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ יגאל סלוביק אמר בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס: "השלטון המרכזי לא מתפקד" • עוד אמר כי קצב בניית כיתות הלימוד מתחילת השנה ירד ב־30% ומזהיר "בעתיד יהיו כיתות בלי ממ"ד"

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל מליסרון: "עם ישראל מוכיח ברגליים שהוא עם תאב חיים"

אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, התייחס בוועידת ישראל לנדל"ן להתאוששות ולצמיחה בענף הקמעונאות: "הקניונים הוכיחו את עמידותם - זה מוצר חשוב ונדרש בישראל, ואין לו תחליף" ● על התוכניות בקניון רמת אביב: "ניקח אותו לכיוון של עוד יותר יוקרה"

אמיר חן, שותף מנהל וראש מחלקת נדל''ן, פישר (FBC&CO) / צילום: שלומי יוסף

עו״ד אמיר חן: "אנחנו בנקודת מפנה היסטורית עם סיכוי גבוה לשלום"

"הרוח היזמית פה לא נורמלית. כל מקום שתיסע אליו בעולם, תמצא ישראלי שעושה משהו", כך אומר בוועידת ישראל לנדל"ן עו"ד אמיר חן, שותף מנהל וראש מחלקת נדל"ן במשרד פישר ● לדבריו, הכניסה של אנבידיה לאזור הצפון תיצור מרכז הוליסטי שיספק גם פתרונות דיור וגם מענה תעסוקתי כדי להבטיח לה הון אנושי זמין

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע / צילום: שלומי יוסף

רוביק דנילוביץ': "המוחות הכי מבריקים הולכים להגיע לבאר שבע"

בוועידת ישראל לנדל"ן אמר ראש עיריית באר שבע כי "החלום הישראלי חייב להיות בבאר שבע ובנגב, כי למדינה אין ברירה. אם הוא לא יהיה שם, הלכה המדינה" ● עוד הוא טען כי המדינה אלופה בלא להחליט ו"בינתיים היא מחמיצה. אני פה כדי לא לוותר לה"

המשקיעים רכשו אג''ח קונצרניות, והסיכון ירד / צילום: גלובס

"הסיכון לא מגולם באפיק הקונצרני": האופוריה העלימה את אג"ח הזבל מת"א

נהירת המשקיעים לשוק החוב הקונצרני הובילה לירידה חדה בסיכון המיוחס להן ולהיעלמות כמעט מוחלטת של אג"ח בתשואה דו-ספרתית ● מידרוג: "המרווחים מול האג"ח הממשלתיות - ברמת שפל היסטורית" ● מיטב מסייג: "רמת חוסר הוודאות במשק וגם הריבית עדיין גבוהות"

מימין: רונית שבירו, צחי דידי, אפי שקד, צחי ארצי וקלוד הנחימאס / צילום: תמר מצפי

רונית שבירו: "אם סין תגיד שהיא לא עובדת עם ישראל, כל ענף הנדל"ן עלול לקרוס"

בפאנל על מצב שוק הבנייה למגורים בוועידת ישראל לנדל"ן, עלו יזמי הנדל"ן להתקפה על העיריות ומוסדות התכנון ● "אין לעיריות שום עניין לקדם בנייה. בשעה 4 זורקים את העט. ראש עיר יכול לעכב שנה בניית 1500 דירות. זה לא מעניין אותו", נאמר ● בנייה עם עובדים שאינם סינים או פלסטינים? "אחרי יום וחצי אתה מבין שכל מה שהעובד הזה יודע זה לטאטא את אתר הבנייה בסוף היום"

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

נדחתה בקשת אאורה להעביר לעליון את הערעור בתביעה הנגזרת נגד בעל השליטה אטרקצ'י

אחרי שביהמ"ש הכלכלי אישר בקשה לתביעה נגזרת נגד יעקב אטרקצ'י על ניצול הזדמנות לרכישת קרקע בקריית אונו ב-57 מיליון שקל לטובתו האישית, אאורה ביקשה לקיים דיון חוזר בהחלטה התקדימית – ולהעבירו לעליון ● ואולם השופטים קבעו כי מדובר ב"לחם חוקה של המחלקה הכלכלית", ולכן הדיון יישאר אצלה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בתל אביב; מניות הבניה ירדו ב-1%, הבנקים עלו מעט

מדד ת"א 35 ננעל ללא שינוי ● חוזה משמעותי לגילת בפרו ● אג"ח ממשלת ישראל מאותתות: המשקיעים פחות חוששים להשקיע ● בנק יוליוס בר מעריך כיצד הסנקציות של אירופה על רוסיה ישפיעו על מחירי הנפט ● וגם: האנליסטים שמזהירים מפני נפילה חדה בוול סטריט, דווקא על רקע העליות

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

פטור מהפסקות חשמל: אושר פטור מהיתר בנייה למתקני אגירה בינוניים. אלו האנשים שייהנו

הפטור מהיתר בנייה לסוללות בגודל בינוני יאפשר לבניינים ולמוסדות לאגור אנרגיה סולארית לשעת חירום עבור עצמם, ואפילו למכור אותה לרשת במחיר גבוה יותר בשיא הביקוש בערב ● מי ייהנה מהשינוי ואילו חסמים עדיין עומדים בפניהם?