קרע באחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ, תביעות במיליוני שקלים והליך בוררות רווי-יצרים הנמשך כבר שנים: מסמכים שהוגשו באחרונה לבית המשפט חושפים פרטים חדשים על אחד הסכסוכים המרים של השנים האחרונות בענף עריכת הדין.
● קליפורניה קבעה כללים, ישראל בדרך: כך יתמודדו בתי המשפט עם ה-AI
● התובע במשפט נתניהו נבחר למשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית
במרכז הפרשה עומדים שלושה מעורכי הדין הבכירים בישראל. מן העבר האחד - עו"ד אלדד כורש, לשעבר השותף המנהל ומנהל מחלקת הנדל"ן במשרד עמית פולק מטלון, מועמד לבית המשפט העליון וכיום שותף בכיר במשרד פישר. מן העבר השני - עו"ד יונתן אלטמן, יו"ר משרד עמית פולק מטלון; ועו"ד דורון לוי, שותף בכיר ומנהל מחלקת המיסוי והתובענות הייצוגיות במשרד.
השלושה מצויים זה שנים בהליך בוררות מורכב סביב שורה ארוכה של מחלוקות כספיות. הבוררים, ד"ר עמוס גבריאלי ופרופ' אלון קלמנט, כבר פרסמו מספר פסקי בוררות חלקיים, אשר כל אחד מהם מתייחס לרכיב מסוים במחלוקת, והצדדים מוסיפים להתכתש ביניהם. הסוף, נכון לעכשיו, אינו נראה באופק.
עזב עם 40 עורכי דין
הכול התחיל ב-2021. ענף עריכת הדין הוכה אז בתדהמה כשכורש עזב את עמית פולק מטלון, ממשרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, והצטרף עם כ-40 שותפים ועורכי דין מהמשרד, על לקוחותיהם, למשרד פישר - אף הוא נמנה עם צמרת הפירמות המשפטיות. ברקע הפיצול הדרמטי עמד סכסוך בין כורש ובין לוי ואלטמן, אשר בזמנו פורסם כי נגע ל"חילוקי דעות מתמשכים על רקע סוגיות כלכליות ובין-אישיות".
באמצעות גישור שניהל גבריאלי הגיעו אז הצדדים להסכם עקרונות לגבי מנגנון הפיצול של עמית פולק מטלון ועזיבתו של כורש, אך בין הצדדים נותרו מחלוקות פתוחות.
לפי מסמך שהגישו באחרונה אלטמן ולוי לבית המשפט, בין הצדדים התגלעה מחלוקת לגבי שכר-טרחה בגובה כ-8 מיליון שקל, שאמור היה לקבל עמית פולק מטלון מחברת הנדל"ן תדהר, שהייתה אז לקוחה של המשרד. זאת, בעקבות העסקה למכירת החזקותיה בפרויקט איירפורט סיטי בבלגרד לאפריקה ישראל. לטענת אלטמן ולוי, כורש "גזל לכיסו" את הסכום, והגישור נפתח אחרי שעימתו אותו עם הטענות.
החזר הדדי של כספים
לטענת אלטמן ולוי, סוכם כי כורש יחזיר את "סכום הגזילה, שכונה בהסכם העקרונות בשפה מכובסת 'עודף משיכות'". בהסכם נקבע כי כורש יקים פרקטיקה עצמאית ביחד עם חלק מעורכי הדין מהמשרד, ויוכל להעביר אליו פרויקטים ממחלקת הנדל"ן בתמורה לתשלום.
כורש כינה את טענות שותפיו לשעבר "משמיצות", והסביר כי יותר מ-7 מיליון שקל היו דמי תיווך שקיבל אביו עבור הכנסת אפריקה ישראל לפרויקט בבלגרד. הוא טען כי אולץ לוותר על הסכום ולהגדירו כעודף משיכות במסגרת ההבנות, ונוכח האיום שעמית פולק מטלון יגישו תביעה נגד תדהר. לטענתו מגיעים לו כספים נוספים, כולל על חלוקת רווחים והחזר הוצאות, ובסך-הכול דרש כ-9 מיליון שקל.
בהכרעה שקיבלו בדצמבר 2021 חישבו גבריאלי וקלמנט את החובות שנותרו בין הצדדים, וקבעו כי כורש ישלם למשרד סכום של כ-3 מיליון שקל. אלא שבכך לא הסתיימה הפרשה, והצדדים הוסיפו להתעמת.
בין היתר, עמית פולק מטלון סירבו לשלם עבור עבודה שהשלים כורש אחרי שעבר למשרד פישר, כחלק מפרויקטים שהתחיל לבצע עוד בתקופתו במשרד הקודם. אלטמן ולוי טענו כי כורש העביר איתו את הלקוחות, ולכן הם אינם חייבים לשלם לו, וכי משרד פישר איננו צד להסכם העקרונות ולבוררות.
כורש טען כי עוד בהסכם העקרונות הובאה בחשבון האפשרות שיצטרף למשרד אחר ושגם במקרה כזה יהיה זכאי אישית לכספים עבור פרויקטים שישלים מתקופתו בעמית פולק מטלון. בהתאם לכך, באפריל 2025 הכריעו גבריאלי וקלמנט כי עמית פולק מטלון ישלמו לכורש כ-3 מיליון שקל.
אלטמן ולוי עתרו ביוני האחרון לבית המשפט המחוזי בתל אביב לביטול ההחלטה. כורש, מצידו, הגיש השבוע בקשה לבית המשפט לתת תוקף של פסק דין להחלטות קודמות של גבריאלי וקלמנט, שניתנו ב-2022 וב-2023, ואשר הכירו בזכותו לקבל תשלום עבור השלמת העבודה שהחל בעמית פולק מטלון.
בינתיים ממשיכה הבוררות סביב תביעות המיליונים שהגישו הצדדים האחד נגד השני. עמית פולק מטלון דורשים לקבל מכורש תשלום עבור פרויקטים שהעביר איתו כשעזב, בעוד שהוא תובע לקבל נתחים מפרויקטים שבוצעו בתקופתו.
כמה שווים המשרדים?
ואם לא די בכך, ביולי 2024 הגיש כורש ביחד עם שותפתו, עו"ד אורית ישראלי, תביעה נוספת נגד אלטמן ולוי. בתביעה זו הם טוענים כי שותפיהם לשעבר קיפחו אותם ב-10 מיליון שקל במסגרת התשלום שקיבלו עבור מניותיהם בחברה המחזיקה בבעלות על משרדי עמית פולק מטלון ברמת החייל בתל אביב.
בתביעה נטען כי שווי המשרדים הוא 75 מיליון שקל, בעוד שלוי ואלטמן התבססו על הערכת שמאי שהעניקה למשרדים שווי של 44 מיליון שקל בלבד. הגשת כתב ההגנה נדחתה לבקשת הצדדים, לטובת הליך גישור האמור להתנהל בנפרד מזה המתנהל אצל גבריאלי וקלמנט.
באפריל האחרון, משרד עמית פולק מטלון צירף לשורותיו 12 עורכי דין ממשרד דורון טיקוצקי, קנטור, גוטמן ושות', ובהם השותף המייסד, רונן קנטור. הוא מדורג בצמרת תחומי עיסוק כמו הייטק, נדל"ן, ליטיגציה ומסים - התחום שמוביל כאמור לוי.
כאמור, המהלכים האחרונים מסמנים כי עשויות לחלוף שנים עד שהסכסוך ייפתר. מהצדדים לא נמסרה תגובה למרות פניית גלובס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.