גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגיד בנק ישראל רומז שלא יוריד בקרוב ריבית? "חלק מהאינפלציה דביקה"

בשיחה שקיים עם דרור מרמור בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי, אמר ירון כי "האינפלציה כרגע עדיין נמצאת מעל היעד, ומעבר לכך יש בה אלמנטים דביקים" ● לדבריו, "מחיר הטעות ומחיר התיקון יהיה הרבה יותר כואב"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, בוועידת הנדל''ן של גלובס הערב / צילום: יוסי כהן
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, בוועידת הנדל''ן של גלובס הערב / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון מדגיש הערב (ב') את הזהירות בה נוקט בנק ישראל בכל הנוגע לגובה הריבית. בשיחה עם סגן עורכת גלובס, דרור מרמור, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לנדל"ן, שתתקיים מחר, הסביר הנגיד מדוע בנק ישראל עדיין לא נוקט מהפחתות ריבית והתייחס גם לקיטון שנרשם במכירות הדירות לאור התנאים המאקרו כלכליים.

"עלולים לראות יותר ויותר לחצים"

מתי הריבית הגבוהה בישראל תתחיל לרדת?
"צריך להבין שהאינפלציה כרגע עדיין נמצאת מעל היעד ועומדת על 3.3%, ומעבר לכך יש בה אלמנטים דביקים. הבולט מביניהם הוא הרכיב של המוצרים השכירים שיש בו את מחירי השכירות שחג סביב 4% כבר תקופה די ארוכה. כולנו מבינים את מהות הריבית עבור מימון פרויקטים של נדל"ן או בכלל עבור עולם האשראי, אבל חשוב לזכור כי יציבות מחירים זה תנאי הכרחי לכלכלה תקינה וכלכלה צומחת". מסביר הנגיד. הוא ציין כי האינפלציה מהווה מקור שבראש ובראשונה פוגע באוכלוסיות החלשות יותר ולכן חשוב לא לתת לה להרים ראש: "מחיר הטעות ומחיר התיקון יהיה הרבה יותר כואב".

בכל זאת אנחנו רואים את היצע הדירות שכרגע בשיא והמכירות של הקבלנים פה בכל זאת מדשדשות, וגם האינפלציה לפי התחזיות שלכם לאוגוסט עתידה לרדת תחת הרף של 3%, זה לא מאפשר לכם לשחרר את החבל?
"כרגע האינפלציה מעל היעד. ומעבר לאלמנטים הדביקים, בעקבות אירוע עם כלביא, שהוביל לפגיעות בבתים, כנראה יהיה עוד יותר לחץ על נושא השכירות שישפיע גם על האינפלציה, ושם אנו עלולים לראות יותר ויותר לחצים". הנגיד ירון הדגיש כי הם עושים כל שביכולתם כדי לא לתת לאינפלציה להתחזק, ומוסיף כי זה "בדיוק כמו אנטיביוטיקה, שצריך לקחת עד הסוף גם אם מתחילים להרגיש טיפה טוב יותר".

הנגיד התייחס גם לאי הוודאות שעדיין קיימת במשק הישראלי ומונעת משני כוחות: "מצד אחד רואים שיפור בהמון פרמטרים של השווקים שמשקפים שיפור במצב הגיאו-פוליטי של ישראל, אבל הדבר שמשפיע מאוד על האינפלציה בד"כ זה התיסוף. הצד השני של המטבע - אותו שיפור במצב הגיאו פוליטי שהשווקים משקפים עלול להביא איתו חידוש של לחצי ביקושים". להערכת הנגיד, זה מצב טוב מבחינה כלכלית, אבל הוא ציין שמבחינת אינפלציה מדובר במצב של שני כוחות מנוגדים. "אנו כרגע לא יודעים בטווח הזמן הקצר איזה מאותם כוחות יהיו יותר דומיננטיים".

בכל הנוגע לתיסוף השקל ירון הסביר כי בעולם של ביקושים גבוהים, לא בטוח שנראה את התמסורת בין התחזקות המטבע - "ולכן אנו צריכים לנקוט פה באותה מדיניות זהירה תלוית נתונים".

בכל הנוגע להפחתות ריבית עתידיות, אמר הנגיד כי "תחזית חטיבת המחקר צופה שלוש הורדות ריבית בטווח של שנה, אבל היא מתייחסת רק לתרחיש בו אנו באמת רואים את האינפלציה מתכנסת ליעד".

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון בשיחה עם דרור מרמור / צילום: יוסי כהן

"המבצעים של הקבלנים שירתו תפקיד מאוד חשוב"

הזכרת את לחצי הביקוש ואנו אחרי שנתיים של ריבית מאוד גבוהה, ובכל זאת הביקושים בשוק הדיור יחסית מאוד גבוהים. כמה זה הפתיע אותך? והאם הגבלתם את מבצעי המימון קצת מאוחר מדי?
"קודם כל, הכלכלה מפגינה חוסן ועמידות מאוד גבוהים בטח בהינתן מה שקרה פה מה- 7 באוקטובר", טען ירון. "צריך לזכור שקרה פה אירוע טקטוני ועדיין הצמיחה במשק עמדה ברבעון האחרון של השנה על 3.5%, שזה שיעור שעומד סביב הפוטנציאל של המשק הישראלי. כרגע, אנו עדיין בפער של 4% מאיפה שהיינו אמורים להיות אילולא כל האירוע הנוראי הזה, ועדיין רואים עלייה מחודשת גם ברכישות בכרטיסי האשראי".

בכל הנוגע לנושא הנדל"ן ציין הנגיד כי "יש לנו ילודה גבוהה וביקושים גבוהים מאוד לתחום הדיור, שזה משהו שבישראל מאוד מאוד בולט. בסוף צריך לזכור שמה שקרה פה ב-7 באוקטובר זה שבהתחלה הייתה עצירה בביקושים, והמבצעים של הקבלנים שירתו תפקיד מאוד חשוב של גישור".

עם זאת ירון הסביר כי בשלב מסוים "המבצעים הפכו לתהליך רחב מדי ולכן בנק ישראל החליט להתערב בכובע הצרכני".

אבל אנחנו עדיין רואים את שלטי החוצות שמפרסמים מבצעי מימון שמציעים ריבית של 0% ותשלום רק עוד 5 שנים.
"אנחנו תמיד עוקבים ומנטרים אחר השוק. אבל אבחנה גדולה שאני עושה זה בין הטבות נדל"ן שבכל זאת מלוות את הלקוח בצורה כזו שהוא עובר חיתום, שהוא יודע איפה הוא יפגוש את התהליך בעוד 3-4 שנים, לעומת מצב שאתה שם 10% מההון שלך ולא פוגש יועץ משכנתא, בנק או מלווה אחר ואתה לא יודע איפה תהיה עוד 3 או 4 שנים והאם אתה יכול לעמוד בהתחייבות הזו".

לדברי ירון, "בנק ישראל מבין שיהיו התפתחויות נוספות, ואנחנו נמשיך לנטר, לעקוב ולוודא שהנושא הזה הוא לא כזה שיוצר או בעיות כלפי הצרכן, או בעיות משקיות כלליות".

הנגיד התייחס גם להיצע הדירות הגבוה והסביר כי "צריך להבין שמתוך 80 אלף דירות במלאי, בערך רק 20 אלף הן דירות שאפשר להיכנס אליהן. כלומר הרבה מהיצע הדירות הוא רק על הנייר".

אנחנו יודעים ששיעור הילודה גבוה - חצי מילדי ישראל היום מגיעים מהמגזר הערבי והחרדי, ובסוף יש לנו בעיה שם בשיעור היציאה לעבודה במגזרים האלה, כמובן בדגש על גברים חרדים ונשים ערביות. אתה מתריע שנה אחר שנה על הנושא אך הרבה לא משתנה שם ובטח לא בקצב שציפית.
"א', אתה צודק, הנושא של הכנסת נשים ערביות וגם גברים חרדים למעגלי התעסוקה זה משהו שאני מדבר עליו כבר מיום כניסתי לתפקיד. כשאתה מסתכל על מדדים כלליים של פריון, תוצאות לימוד, חינוך, אנחנו בבעיה מאוד גדולה", אמר ירון. באותו הקשר הוא ציין כי "אנחנו חייבים לווסת חלק מהאנרגיות שלנו לטובת קידום של תשתיות. נכון שאנחנו רואים הרבה בניה בתחום הזה, אבל צריך עוד יותר, וגם בנושא החינוך. זה דברים שאנו חייבים להגיע אליהם לעשורים הבאים".

לדבריו, "בכל הנוגע לאוכלוסייה החרדית, צריך להבין שהאחוז שלהם, נגיד בשנים 2050-2060 יגיע בערך ל-20 ומשהו אחוז מהאוכלוסייה, בעוד ששיעור החברה הערבית מתוך האוכלוסיה יישאר באחוזים הנוכחיים שלה. זה כמובן יעיק מאוד על הכלכלה. אנחנו לא נצליח להמשיך לצמוח בצורה שהיינו רוצים". "היינו רוצים שהם יצטרפו למעגל העבודה, ירוויחו יפה, וכדי לעשות זאת הם חייבים שיהיו להם לימודי ליבה. אנחנו יודעים שזה מפתח להצלחה בהמשך, בטח בעולם משתנה עם AI שבו אתה צריך 'מיומנויות כלליות' מאוד טובות שאיתן תוכל להתפתח", הוסיף ירון.

"אנחנו גם מאמינים שככל שהחרדים ישרתו בצבא זה גם יאפשר להם להיכנס למעגל העבודה בצורה יותר יעילה ויותר טובה", ציין.

הזכרת קודם את התקציב ואנחנו מכירים את הגירעון, דיברנו גם קודם על יחס חוב תוצר, והצרכים רק הולכים וגדלים - שומעים את מערכת הביטחון כמה שהיא צריכה. איך זה מתכנס יחד עם מנועי הצמיחה הכול כך חשובים שאתה מזכיר: חינוך, תחבורה, תשתיות, שהן המפתח לצמוח גם עוד 10-20 שנה ולא שמחר בבוקר רק יקנו את הדירות בשדה דב?
"קראתי לנושא הזה 'הטרילמה' מכיוון שיש לנו שלוש מטרות. הראשונה היא להמשיך להפגין את הנושא של אחריות פיסקלית. אני רוצה לציין שהממשלה בזמן המלחמה, כאשר הייתה אי ודאות מאוד גדולה, הצליחה ליישם בין היתר המלצות של בנק ישראל, וגם משרד האוצר, ובתקציב 2024 נעשו התאמות של אחוז מהתוצר ולאחר מכן בתקציב 2025 נעשו התאמות של אחוז וחצי, ככה שיחס החוב אמור לרדת בהמשך". לדברי ירון, זה אחד המסרים שהיו הכי חשובים כלפי המשקיעים וכלפי חברות הדירוג.

"האתגר השני", ציין הנגיד, "זה להביא מקורות לטובת הגברת הנושא של תשתיות וחינוך. המאמצים האלה נושאים פרי על פני זמן ככל שאתה משקיע בהם מוקדם יותר". לבסוף הסביר הנגיד כי "הצרכים הביטחוניים בסופו של דבר עלו, וסיימנו את השנה עם 8% של הוצאות ביטחוניות מתוך התוצר. כך שהאתגר עבור מקבלי ההחלטות הוא לעשות תרחיש ייחוס בשביל איפה אנו נמצאים כרגע לעומת המצב שלפני מבצע עם כלביא, וצריך לחכות לראות איפה אנחנו נהיה אחרי עזה".

כמה אתה מתוסכל אגב שלפני חודש קראנו שכל יחסי הכוחות באזור השתנו ולא נשאר כמעט חיל אוויר וטילים באיראן ובכל זאת מערכת הביטחון רק רוצה עוד ועוד?
"איני איש ביטחון, אבל אני חושב שפוגשים את הטרילמה הזו שכל כך חשוב מצד אחד לשים את הכסף על מנועי צמיחה, מצד שני להמשיך להראות ולהפגין אחריות פיסקלית ומצד שלישי לוודא שיש את התקציבים הנכונים לטובת הביטחון. פה חייבים להבין האם אנחנו במצב שאפשר להוריד את התקציב. האם אנחנו במצב שצריך אולי להגדיל אותו בגלל תרחיש ייחוס".

הנגיד סיכם: "כל הדברים הללו נותנים דרגות חופש שונות מבחינת איך שאתה בונה את התקציב. בסוף הייתי רוצה לוודא שב-2026 לא נראה את יחס החוב-תוצר עולה".

שאלה מרמי לוי, שישב בקהל: אני חושב שדווקא מי שנפגע מהריבית הגבוהה זה מעמד הביניים והאנשים החלשים. הייתם יכולים לייצר יותר תחרות במקום להעלות את הריבית מצד אחד. בנוסף, למה ריבית פריים צריכה לעמוד על 6%? אי אפשר להוריד ל-5%? ואז בעצם לא פוגעים באינפלציה.
הנגיד תחילה התבדח וענה "אם מחירי המזון ירדו, זה יעזור לאינפלציה".
לאחר מכן הסביר כי "הנושא של מחירי שוק הוא חשוב, וכרגע הותרת הריבית להערכתנו מרסנת מספיק כדי להוריד את האינפלציה. אנו כמובן כל הזמן מסתכלים על השוק גם מבחינת היכולת של אנשים. דרך אגב, אם אתה מסתכל על נושא של פיגורים, אם זה במשכנתאות, או בנושא של קבלנים, ראינו עלייה קטנה ברבעון הראשון של 2024 ובסוף הם חזרו לרמתם לפני המלחמה".

*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק לאומי ובחסות קבוצת מבנה, שיכון ובינוי, סולל בונה ופישר (FBC&CO)

עוד כתבות

ביל אקמן / צילום: ap, Richard Drew

ההחזקה הגדולה של ביל אקמן ושתי "מופלאות": ההמלצות של אנליסטים מובילים בוול סטריט

למרות השקעות מסיביות בתשתיות, מטא צפויה להציג צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות ● ההתמקדות המתמשכת של אלפאבית בחדשנות תשתלם לה ● אובר תמנף את ההשקה המרשימה של שיתוף הפעולה עם Waymo באוסטין ● אנליסטים מובילים בוול סטריט ממליצים

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock, Felix Tchvertkin

חברת התעופה האמריקאית חזרה לישראל. כמה תעלה טיסה?

יונייטד איירליינס תחל היום להפעיל שתי טיסות יומיות בין תל אביב לניו יורק ● מחירי כרטיסים של הרגע האחרון לניו יורק דרך החברה מתחילים מ-1,650 דולר הלוך ושוב

מטבעות דיגיטליים

עתירה לבג"ץ: "להורות למדינה לאפשר לנו לשלם את המס על רווחי קריפטו"

בעתירה שהוגשה לבג"ץ טוענות שתי חברות ישראליות מתחום הקריפטו כי הן מעוניינות לשלם 3.5 מיליון שקל מס על רווחיהן ממסחר במטבעות דיגיטליים, אך רשות המסים לא מוכנה לקבל את הכסף לחשבון הייעודי שנפתח לשם כך - מה שיוצר "מצב אבסורדי וקפקאי" והופך אותן ל"למפרות חוק בעל-כורחן"

שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

משכירים לעצמאים: תן ביס משנה את מודל התעסוקה - בדומה לוולט

התהליך נעשה יחד עם ההסתדרות הלאומית ועם ועד העובדים, והוא יחל בשבועות הקרובים ● לדברי תן ביס, המהלך יבוצע באופן מדורג, ובסיומו לא יועסקו עוד שליחים כשכירים בחברה ● עם זאת, הזכויות הסוציאליות, כולל הפנסיה, עדיין ישולמו לשליחים

סמ''ר עמית כהן ז''ל / צילום: דובר צה''ל

סמ"ר עמית כהן, לוחם גולני בן 19, נפל בקרב בח'אן יונס

באירוע שבו נפל עמית ז"ל נפצע גם קצין בגדוד 13 באורח קשה ● יותר מ-20 מדינות בעולם בקריאה לישראל: סיימו את המלחמה והגבירו את זרימת הסיוע ההומניטרי לעזה ● דיווח בעזה: צה"ל החל בפעולה קרקעית בדיר אל-בלח ● דובר משרד החוץ של איראן: שיחות הגרעין עם בריטניה, גרמניה וצרפת ייערכו ביום שישי באיסטנבול ● אזרח וחייל צה"ל עוכבו בחו"ל בעקבות המלחמה בעזה - ושוחררו ● 50 חטופים - 654 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אבנר נתניהו / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

אבנר נתניהו מצטרף למיזם של דובי פרנסס

בהודעה שפרסם אבנר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, הוא כתב כי הוא מצטרף ל-The Umbrella Corporation, מיזם חדש של קרן ההון סיכון Group 11, בתפקיד שותף בכיר ● מדובר ביוזמה אותה מוביל דובי פרנסס, שעומד בראש הקרן, שעוסקת בקידום טכנולוגיות בתחומי ההגנה והחדשנות

סמי תורג'מן, יו''ר חברת נגה / איור: גיל ג'יבלי

אחרי התפטרות המנכ"ל, החברה הממשלתית נגה תתנהל גם ללא יו"ר

סמי תורג'מן, יו"ר החברה לניהול רשת החשמל בארץ, סיים את תפקידו בתחילת יולי ● במקביל, מאז ינואר נגה מתנהלת ללא מנכ"ל

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

בשטח המכירות מדשדשות, אז למה מחירי הנדל"ן לא יורדים בחדות?

היצע הדירות הלא מכורות בשיא, מספר העסקאות בשפל - אך המחירים יורדים בשיעור מתון בלבד ● מגמות מנוגדות מקשות להצביע על כיוון ברור, אך תחום אחד כן מעורר אופטימיות ● לאן צועד שוק הדיור מכאן? ● ניתוח מיוחד לקראת ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

פריצת דרך במתווה הפיצויים: תקופת החל"ת לזכאות לדמי אבטלה תופחת ל-10 ימים בלבד

הושגו הסכמות בין האוצר לנשיאות המגזר העסקי וההסתדרות על הפחתת תקופת החל"ת המינימלית הנדרשת לקבלת דמי אבטלה מהמדינה מ-12 יום ל-10 יום ● בכך הסתיימה המחלוקת המרכזית בין הצדדים והמתווה יעלה להצבעה בוועדת הכספים

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

תת אלוף במילואים ויועץ לחברות גדולות במשק: זה ראש אגף התקציבים החדש

מהרן פרוזנפר, לשעבר היועץ הכספי לרמטכ"ל, מונה לממונה על התקציבים במשרד האוצר ● יוצאי האגף מעריכים: "לא יהיה עושה דברו של סמוטריץ', הוא לא מינוי פוליטי קלאסי"

מלון הילטון בתל אביב / צילום: Shutterstock

כך ניצח הילטון את עיריית תל אביב וחסך 5 מיליון שקל

עיריית ת"א החליטה לגבות תעריף ארנונה גבוה עבור אולמות במלונות; מלון הילטון התנגד, והתיק הגיע לביהמ"ש המחוזי בת"א ● המאבק המשפטי הסתיים בהסכם פשרה לטובת הילטון

שביתה בסניף של כללית, מחוז ירושלים / צילום: ללא קרדיט

הסיבה האמיתית להתערבות העובדים של קופת חולים כללית בפרשת פיטורי המנכ"ל

לאחר השביתה בשבוע שעבר, בסביבת ועד קופ"ח כללית טוענים כי משרד הבריאות רוצה לשלוט בתקציב הקופה ועלול לסגת מהסכמי עבודה שנחתמו ● זאת, על רקע עתירה שהגיש הדירקטוריון לבג"ץ נגד ההחלטה להקים ועדת בדיקה ● בית המשפט ביקש תגובה מקדמית עד יום ראשון. הכללית: "דנציגר ימשיך לעבוד" ● בסביבת משרד הבריאות דוחים את הטענות

דיון בוועדת החוקה, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

רוטמן מקדם: מס של 23% על עמותות המבקרות את הממשלה

יוזמה של יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן מציעה להטיל מס של 23% על עמותות המקבלות תרומות ממדינות בחו"ל ● העמותות יזכו בפטור ממס אם יתחייבו להימנע במשך שלוש שנים מהשתתפות בהפגנות ומהסעת בוחרים ● רוטמן מציע גם להגדיל את האגרה שישלמו ארגוני זכויות אדם העותרים לבג"ץ ● תורמים מרכזיים בעולם: "חוק ציני ומסוכן"

תחנת הכוח OPC בחדרה / צילום: באדיבות החברה, שלומי אמסלם

הפשרה שמחזירה לשולחן את התוכנית להקמת תחנת הכוח של OPC בחדרה

בעקבות עתירה של היזמים לבג"ץ, התוכנית להרחבת תחנת הכוח של חברת OPC   בחדרה, חוזרת לשולחן ● נשקלות שתי אפשרויות: הפחתת ייצור החשמל בגז בתחנת אורות רבין בחדרה או לחילופין שדרוג טכנולוגי משמעותי כדי לצמצם פליטות

ד''ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית באבו כביר / צילום: כפיר זיו

ד"ר חן קוגל מבקש לתבוע את מטא על שימוש בדמותו בפרסומות כוזבות

מנהל המכון לרפואה משפטית טוען כי פרסומות למוצרים בריאותיים מפוקפקים בפייסבוק ובאינסטרגם עושות שימוש בדמותו ● מטא בתגובה: לא מתייחסים להליכים משפטיים

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

משלוח יקר, המתנה ארוכה: 70% מעדיפים ביקור בסופר על פני הזמנה באונליין

מסקר חדש שנערך ע"י שופ אנליטיקס עבור גלובס עולה כי הזמנות המזון אונליין עדיין תופסות נתח קטן מהשוק, גם בשנת מלחמה ● בשביל הרשתות מדובר בסגמנט שמתקשה להשיג רווחיות, ובענף יש כאלה המודים כי הן מתפעלות מערך משלוחים רק כדי לא להישאר מאחור

יולי אדלשטיין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדחת אדלשטיין: איך מזיזים יו"ר ועדה מתפקידו, ומה בג"ץ יגיד?

הקואליציה מקדמת צעדים לסיום תפקידו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין ● אבל איך הדבר אמור להיעשות, אילו סיבות כשרות לכך, ואילו משוכות משפטיות יש על מהלך כזה? ● וגם: על מקרי העבר

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

ברגע האחרון: פעילות הותמ"ל הוארכה בשנה נוספת

הכנסת האריכה את תוקפו של החוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור, שמסמיך את ההותמ"ל לפעול עד ל-8 באוגוסט 2026 ● מינהל התכנון: "הארכה זו נועדה לאפשר לותמ"ל להמשיך במימוש יעדיה הלאומיים בתחום התכנון, בראשם קידום פתרונות דיור רחבי-היקף ושיקום מתחמים שנפגעו במלחמה"

נדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

המדד שזינק ב-32% והחברות שהפכו לסחורה הלוהטת בבורסה

כל הנפקת מניות שנייה, רוב גיוסי האג"ח מתחילת השנה ושלל עסקאות ריאליות שדווחו לאחרונה - חברות הנדל"ן נמצאות בלב הפעילות של הבורסה המקומית יותר מתמיד ● מדד מניות הבנייה זינק מאז המערכה באיראן ב־32%, כשהפעילים מגלים אופטימיות לגבי ההמשך, גם אם נתוני המכירות מדשדשים מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; הנאסד"ק וה-S&P 500 נסחרו סביב שיאי כל הזמנים

מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.4% ● סולאראדג' קפצה בכ-8% ● סין הותירה הבוקר את הריבית הבסיסית ברמת שפל היסטורית ● עונת הדוחות בעיצומה, וול סטריט שולחת מסר ברור: "טוב" זה כבר לא מספיק טוב • ההחזקה הגדולה של ביל אקמן ושתי "מופלאות" - ההמלצות של אנליסטים מובילים בוול סטריט