צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים / צילום: שלומי יוסף
צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים, שוחח עם סגן עורכת גלובס דרור מרמור, במושב הסיום של ועידת ישראל לנדל"ן. ברוט התייחס לכך שבת ים דורגה כעיר השנייה הכי מהירה, יעילה ואמינה בתחום התכנון והבנייה, על ידי 253 קבלנים שהשתתפו בסקר גלובס.
● ועידת ישראל לנדל"ן | יעקב אטרקצ'י: "המקום הכי קשה למכור דירות היום הוא בתל אביב. למה? כי רמ"י שיווקה בשדה דב מאסות"
● ועידת ישראל לנדל"ן | ליאת שוב, בנק לאומי: "החלטות תכנוניות לא יכולות להתבסס על שורת הרווח של מחר בבוקר"
● ועידת ישראל לנדל"ן | משה ליאון, ראש עיריית ירושלים: "תהיה רשת של תחבורה ציבורית, ונכביד מאוד על נסיעת מכוניות בעיר"
כשנשאל מה הוביל את בת ים להגיע למקום השני והמכובד, השיב ברוט כי "הסוד עומד במספר גורמים. ראשית, הדבר הכי טוב שעשיתי זה להביא צוות מקצועי לעירייה. למעשה, לא הבאתי אף אחד לעירייה מהאנשים שהכרתי קודם, ובניתי צוות מדהים. הדבר השני הוא המלחמה העיקשת שניהלנו מול השחיתות, כאשר אחד הדברים שעשיתי בתחילת הקדנציה כראש עיר הוא שהכנסתי מצלמות אליי לחדר. אני משתדל גם לא לשבת עם יזמים בארבע עיניים. דובר על זה הרבה, אבל כמו בסרטים הכי הוליוודים שאנחנו מכירים היו סיטואציות שיזם הוציא לי מעטפה. שתי סיטואציות כאלה".
הוא נתן דוגמה נוספת: "מהנדסת העיר לשעבר קיבלה הצעה מיזם לאאודי חדשה כי שלה הייתה ישנה. לשמחתנו, היום אנשים יודעים שמי שמנסה לעשות דברים כאלה בבת ים מקבל בעיטה החוצה. שיפרנו את התדמית של בת ים בהקשר הזה ולכן אנו רואים את הנתונים הפנטסטיים שעולים מתוך הסקר".
"כאלף תושבים גרים בבתים שניזוקו"
הנזקים שגרמו הטילים האיראניים לפני כחודש חשפו מחסור חמור במיגון, והמחישו את הצורך בחיזוק מבנים ישנים במסגרת התחדשות עירונית. בת ים היא אחת הערים שספגו את הפגיעות הקשות ביותר, בנפש וברכוש. על פי הנתונים, כ־85% מהדירות בה לא מכילות ממ"ד.
חייבים לדבר על האתגרים, כולל האסון שקרה לפני חודש, בו נהרגו תושבי בת ים, לצד עשרות בניינים שנהרסו, והמון מפונים מבתיהם.
"חשוב להבין שמתוך 170 אלף תושבים, יש בבת ים כיום כ־2,300 איש מחוץ לבתים ועוד כאלף תושבים שעדיין גרים בבתים עם פגיעה משמעותית. במקביל יש בעיר שלושה בניינים שנהרסו ועוד 15 בניינים שעתידים להרוס".
כשנשאל האם קיים מתווה כדי להחזיר את התושבים הביתה השיב ברוט: "אנחנו כרגע נוקטים במתווה שמעולם לא היה במדינת ישראל. עיריית בת ים הולכת להיות היזמית הכי גדולה באזור ואנחנו נהיה אלו שנקים פרויקטים ולמעשה נקבל את הרווח היזמי".
עוד הוא הוסיף, כי "כמובן שהמכפילים שלנו יהיו קטנים יותר כי בסוף אנחנו רוצים להוריד צפיפות, אבל השאיפה היא להישאר עם רווח יזמי של 100 מיליון שקל שיישאר בעירייה, שאת הסכום הזה נוכל להשקיע ישירות בתושבים".
הפתרון של העירייה למשקיעים
בהקשר השיקום, ברוט מוסיף כי המטרה היא לפנות לבעלי דירות שהדירה שלהם נהרסה אך הם לא מתגוררים בה, והם למעשה מהווים כ־70%־80% מהפגיעות. "הבעיה במקרים האלה שבעלי הדירות מקבלים פיצוי של שכירות מהמדינה רק במידה והיה חוזה שכירות בתוקף. אבל הפיצוי הזה הוא למעשה רק לחצי שנה, ואז הם נשארים ללא הכנסה משכירות לפחות 5־6 שנים עד שיבנו את הבניין מחדש, וכך הם מפסידים כמעט חצי מיליון שקל משכירות".
"אנחנו רוצים להציע פתרון ולהגיד להם - קחו עכשיו את הכסף. אם הדירה שווה 1.5 מיליון שקל קחו 2.6 מיליון שקל, תקנו דירה חדשה כדי שהכסף יתחיל לעבוד, ועיריית בת ים תבנה מחדש את הבניינים האלה הרבה יותר מהר".
אנחנו מדברים על מאות תושבים, עם כל אחד תנהל מו"מ?
"לא יהיה מו"מ, תהיה הצעה. הם לא חייבים לקבל אותה, אותם בעלי דירות יכולים לבחור לחכות 5-6 שנים במקרה הטוב, או לקבל את האלטרנטיבה שלנו שהיא הרבה יותר טובה. ככה אנחנו נוכל לתכנן את הבניינים החדשים בתכנון מיטבי ולשקם את הבניינים שנהרסו הרבה יותר מהר".
"בת ים היא הבשורה הבאה של גוש דן"
עם כל הרצון הטוב והתושבים החדשים שמגיעים ומרוצים, לבת ים אין עוגנים אמיתיים של תעסוקה. איך אתם מטפלים בזה, או שאתה מודה שאתה מצטער שלא התאחדת עם ת"א בעבר?
"אם ת"א תרצה בעתיד להתאחד עם בת ים אנחנו נשקול את זה בחיוב, לא מבטיח כלום", השיב ברוט בחיוך. "בת ים לא תהיה הפתרון לבעיית הדיור בישראל. העיר צריכה להגיע ל־270 אלף תושבים בשנת 2040, אבל קצב הגדילה חייב להיות יותר מתון כי הוא חייב להתכתב עם הכלכלה העירונית. כך שמבחינתי, כל עוד ממשלת ישראל לא מספקת לנו מספיק כיתות ואת מה שצריך, אני לא אתן לה כתף לבניית יח"ד. אני דואג לבת ים באופן פרטי. מעבר לעובדה שצריך להגיע למצב שממתנים את הבנייה למגורים, חייבים להוסיף מסחר ותעסוקה".
הוא מוסיף, "יש לנו גישה תחבורתית מבחינת איילון ו־431, לכן אני אומר כרגע שאנחנו מכוונים ללמעלה ממיליון מטרים למסחר ותעסוקה בעשור הקרוב בבת ים, הורדנו את זה כרגע כי אז דובר על שני מיליון, וזה יעד סופר ריאלי. לא יכול להיות מצב שבעיר שכל כך צמודה לגוש דן עם כל הנתונים האלה יש כמעט אפס.
"בת ים היא הבשורה הבאה של גוש דן בכל מה שקשור למסחר ותעסוקה, זה לא גורע מהשכנים שלנו. אני לא אדפוק על הדלת של מנכ"ל שטוב לו בת"א, אבל אני מתאבד על הדלת של מנכ"לים שיקר להם וצפוף להם ואני מראה להם שאני האופציה הכי טובה בין חדרה לגדרה".
***גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק לאומי ובחסות קבוצת מבנה, שיכון ובינוי, סולל בונה ופישר (FBC&CO)