גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארה"ב והאיחוד האירופי קרובים להסכם סחר: יוטלו מכסים של 15%

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● טראמפ הכריז על הסכם סכר "עצום" עם יפן, בורסת טוקיו זינקה ● ג'נרל מוטורס דיווחה אתמול על הפסד של 1.1 מיליארד דולר בגלל המכסים של טראמפ ● מניית יצרנית המטוסים שזינקה אמש - וזו שנפלה ● המבחן הגדול של וול סטריט מתחיל היום - דוחות אלפאבית וטסלה יפורסמו אחרי הנעילה הלילה, מה צפוי בהם?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan
וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

20:39

המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת. נאסד"ק עולה ב-0.3%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.5%, והדאו ג'ונס קופץ ב-0.9%.

עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לצבור תאוצה כאשר מניית יצרנית הצ'יפס, לאמב ווסטון הולדינגס , מזנקת ב-16% לאחר שדיווחה על רווחים והכנסות גבוהים מהצפוי לרבעון. למב ווסטון רשמה רווח מתואם של 87 סנט למניה והכנסות של 1.68 מיליארד דולר. התחזיות המוקדמות עמדו על רווח של 63 סנט למניה והכנסות של 1.59 מיליארד דולר. החברה גם הציגה תוכנית חיסכון בעלויות שמטרתה להביא לחיסכון שנתי של לפחות 250 מיליון דולר עד סוף שנת 2028.

19:44

לפני זמן קצר דווח בפייננשל טיימס כי האיחוד האירופי וארה"ב מתקרבים להסכם סחר במסגרתו ארה"ב תטיל מכסים של 15% על יבוא אירופי, בדומה להסכם שדונלד טראמפ חתם עליו עם יפן השבוע. עוד דווח כי בריסל עשויה לחתום עם ארה"ב על הסכם "מכסים הדדיים" כדי להימנע מאיום נשיא ארה"ב להעלות אותם ל-30% החל מ-1 באוגוסט. על פי מקורות, שני הצדדים יוותרו על מכסים על מוצרים מסוימים, כולל מטוסים, משקאות חריפים ומכשירים רפואיים. המכסים על מכוניות יישארו אך עתידים לרדת מ-27.5% ל-15%.

19:14

עיני המשקיעים נשואות אל עבר תוצאות ענקיות הטכנולוגיה טסלה וגוגל , שצפויות לפרסם את דוחותיהן הערב בסיום המסחר בוול סטריט.

בשבוע הבא יפרסמו ענקיות נוספות כגון אפל , מיקרוסופט , מטא ואמזון .

בכל הנוגע לדוחות אמזון , בבנק אוף אמריקה מציינים כי התחזיות עומדות על הכנסות של 164 מיליארד דולר ורווח נקי של 17.8 מיליארד דולר. התחום הקמעונאי צפוי להכות את התחזיות, אך עיני המשקיעים נשואות בעיקר ל-AWS , זרוע הענן, שצפויה להאיץ צמיחה במחצית השנייה של השנה - גורם מפתח לביצועי המניה. התחזית לרבעון השלישי צפויה להיות שמרנית מבחינת רווחיות, כהרגל החברה. המלצת האנליסטים נותרת חיובית ומדורגת בדירוג קנייה.

18:40

יום המסחר באירופה ננעל בעליות חדות. דאקס עלה ב-0.9%, פוטסי הוסיף לערכו 0.4% והקאק קפץ ב-1.4%.

מניית נוקיה ריכזה עניין וירדה ב-8% לאחר שהחברה הזהירה כי מלחמת הסחר מול ארה"ב והדולר החלש עלול לפגוע ברווחיה בסך 364 מיליון דולר.

17:57

המחסר בוול סטריט שוב חזר לעליות קלות. נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 מוסיף לערכו ב-0.3%, והדאו ג'ונס מוסיף לערכו 0.4%.

17:20

סולאראדג' , המספקת פתרונות לתחום האנרגיה הסולארית, נסחרת בירידות לאחר שהמתחרה אנפייז אנרג'י פרסמה תחזית מאכזבת לרבעון השלישי. אנפייז צופה הכנסות של 330-370 מיליון דולר ברבעון, כך שבאמצע הטווח מדובר על סכום שנמוך בכ-5% מממוצע תחזיות האנליסטים. מניית סולאראדג' עלתה משמעותית בשבועות האחרונים ועל רקע החדשות השליליות מצד המתחרה, שנתפסות כחדשות שליליות על מצב השוק כולו, המניה יורדת.

16:48

לאחר פתיחה חיובית, כעת המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. נאסד"ק נסחר סביב רמות הבסיס, S&P 500 עולה ב-0.2%, והדאו ג'ונס מוסיף לערכו 0.5%.

16:40

וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מענקיות הטכנולוגיה, אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.

בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".

אלפאבית חוזרת למרכז הבמה בזמן שהמניה מצליחה לראשונה מאז פברואר להציג תשואה חיובית קטנה מתחילת השנה, ולמרות זאת נמצאת רק 10% משיא כל הזמנים שלה. "אם אלפבית תצליח להציג את הצמיחה שמצפים ממנה, המניה נראית מאוד אטרקטיבית," אמר לוק אוניל, מנהל ההשקעות הראשי ב-CooksonPeirce Wealth Management. "יש לא מעט שאלות על צעדי ההגבלים האפשריים, וגם על ההשפעה ארוכת הטווח של AI".

אנליסטים מצפים לרווח של 2.18 דולר למניה על הכנסות של כ- 79.8 מיליארד דולר, מה שמסמן צמיחה שנתית של 12% בשורת ההכנסות.

המשקיעים יתמקדו במיוחד בהכנסות מפרסום בגוגל וביוטיוב, לאחר שברבעון הקודם נרשמה צמיחה של 11% בשנה. גם תחום הענן (Google Cloud) במוקד, עם שאלות לגבי יכולת ההתמודדות של מנוע החיפוש מול כלי AI גנרטיביים כמו ChatGPT. בגזרת הענן, נרשמה ברבעון שעבר צמיחה של 28%, אך תנודתיות ברווחיות ועלייה בנתח השוק של Azure מבית מיקרוסופט שמים לחץ על התחזיות.

משקיעים גם מחכים לעדכונים בנוגע ל-Google DeepMind והחדירה של Gemini לעסקים - אלמנטים שיכולים לשנות את הסנטימנט סביב מניות החברה. בנוסף, יש ציפייה ליותר בהירות בנוגע לעלויות רכישת תנועה (TAC), להשקעות הון, וגם להתייחסות לרגולציה באירופה ולהליכי ההגבלים העסקיים בארה"ב - שיכולים להשפיע על התנודתיות בטווח הבינוני.

בשל הגודל של אלפאבית וההשקעות האסטרטגיות שלה בתחום ה-AI, התחזית שלה עלולה לקבוע את הטון עבור כל מגזר הטכנולוגיה. עם מניה שקרובה לשיא, אכזבה בשולי הרווח בענן או במגמות הפרסום עלולה להוביל למימוש רווחים.

טסלה מגיעה לדוח הקרוב כשהיא מצויה תחת לחץ. מניית החברה ירדה בכ-20% מתחילת השנה, בניגוד למגמה החיובית במדדים הטכנולוגיים המובילים.

למרות שאילון מאסק מקדם עתיד שמבוסס על רכבים אוטונומיים, עיקר ההכנסות והרווחים של טסלה עדיין מגיעים מעסקי הרכב הקלאסיים. לפי הערכות של בלומברג, ההכנסות ברבעון השני צפויות לעמוד על 22.79 מיליארד דולר - ירידה של כ-9% לעומת 25.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. בוול סטריט מצפים לרווח מתואם למניה של 0.43 דולר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.

בטסלה מודאגים מהירידה בפופולריות של רכבים חשמליים, העדפה צרכנית הולכת וגוברת לרכבים היברידיים ומהתחרות הולכת ומתחזקת, אל זה יש להוסיף את הפגיעה במוניטין של מאסק בעקבות פעילותו הפוליטית.

במיוחד מדאיגים הם הנתונים מאירופה, אחד השווקים המרכזיים של טסלה וגם בארה"ב נרשמה ירידה. כתוצאה מכך, טסלה מסרה 384,122 רכבים בלבד ברבעון השני - ירידה של 13.5% לעומת התקופה המקבילה. המעבר לדגם Model Y המחודש האט את קצב המסירות, והשאלה הגדולה למנהלי טסלה תהיה מתי הדגם המחודש יהיה זמין בשווקים המרכזיים.

המשקיעים מצפים לעדכון על תוכניות הרובוטקסי, יש סיכוי שהחברה תכריז על תוכניות פריסה נוספות באזורים ושווקים נוספים. נכון לעכשיו טסלה ביצעה בדיקות של מוניות הרובוט באוסטין, טקסס, מאסק הבטיח להרחיב את הניסויים גם לאזור מפרץ סן פרנסיסקו. אבל לפי דיווחים, החברה עדיין לא הגישה בקשות לרישוי, והדרך ליישום מסחרי עוד ארוכה. אך בזמן שטסלה בודקת, Waymo של אלפאבית כבר פעילה ביותר ערים, וגם Uber חתמה על שיתוף פעולה עם לוסיד ו-Nuro כדי להשיק שירות מוניות רובוט משלה בשנה הבאה.

גם ההבטחה לרכב חשמלי זול, שהיוותה מוקד לציפיות רבות, ככל הנראה תידחה ויש גם שמועות על אפשרות להנפקת מניות עתידית, שתידרש למימון פרויקטי AI ואוטונומיה - צעד שעלול להרתיע חלק מהמשקיעים.

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות קלות. נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.4% והדאו ג'ונס עולה ב-0.5%.

15:06

מניית טקסס אינסטרומנטס צונחת ביותר מ־10% במסחר המוקדם, למרות תוצאות טובות לרבעון השני. החברה עקפה את התחזיות עם רווח של 1.41 דולר למניה והכנסות של 4.45 מיליארד דולר - מעל הציפיות של וול סטריט.

הירידות החדות נובעות מהתחזית החלשה לרבעון השלישי: טקסס אינסטרומנטס צופה רווח של 1.36-1.60 דולר למניה, כשהחציון בטווח הזה מתחת לצפי האנליסטים שעמד על 1.50 דולר. התחזית הרכה מאותתת על חולשה אפשרית בביקוש לשבבים, מה שמדאיג את השוק.

14:57

הבורסות בעולם מעודדות לאחר ההכרזה של טראמפ על הסכם סחר עם יפן. בוול סטריט החוזים העתידיים עולים בעד 0.4%, באירופה בורסת פריז עולה ב-1%, פרנקפורט ולונדון ב0.5%.

הסכם הסחר כולל מכסים הדדיים של 15% על הייצוא היפני לארה״ב, כאשר גם המכסים על רכבים יפניים צפויים לרדת לרמה הזו , לפי דיווחים.

בפוסט ברשת Truth Social, טראמפ תיאר את ההסכם כ" אולי העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם", וציין שיפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה״ב, כאשר לדבריו ארה״ב תקבל 90% מהרווחים. טראמפ הוסיף כי יפן תפתח את שוקיה לסחר אמריקאי, כולל רכבים, משאיות, אורז ומוצרים חקלאיים נוספים. לדבריו, ההסכם צפוי להוביל ליצירת "מאות אלפי משרות" בארה״ב.

13:43

מניית חברת הפינטק השווייצרית טמנוס מזנקת ביותר מ־21% לאחר שהחברה העלתה תחזיות רווח והצהירה כי חוסר הוודאות סביב מכסים התפוגג. לעומתה, מניית SAP ירדה לאחר שפיספסה את תחזיות ההכנסות, אף שדיווחה על רווח תפעולי גבוה מהצפוי.

בתחום השבבים, מניית ASM International צנחה ב־10% בעקבות הזמנות חלשות מהצפוי ברבעון השני. גם Nokia ירדה ב־7% לאחר שהזהירה מהשפעה שלילית של כ־94 מיליון דולר ממכסים וירידות בשער הדולר.

עוד בחדשות: Thales הצרפתית דיווחה על זינוק ברווח ועלייה בתחזית השנתית בזכות ביקוש חזק לתחום הביטחוני, אך ציינה כי היא מכניסה להערכותיה השפעה אפשרית של מכסי גומלין בגובה 10%. Iberdrola הספרדית הציגה ירידה של 14% ברווח החצי־שנתי והודיעה על הגדלת ההון לצורך מימון השקעות עתידיות. גם Equinor הנורבגית דיווחה על ירידה ברווחים, תוך שהיא רושמת הפחתה של כמעט מיליארד דולר בפרויקט אנרגיית רוח בארה״ב בגלל רגולציה חדשה.

UniCredit האיטלקית הפתיעה לטובה עם עלייה של 25% ברווח הרבעוני והעלתה את תחזיותיה לשנה כולה - יום לאחר שוויתרה על רכישת Banco BPM בשל התנגדות ממשלת איטליה.

13:41

וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מ"שבע הומפלאות", אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.

בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".

הדוח של אלפאבית יהיה חשוב במיוחד לשוק הבינה המלאכותית, המשקיעים יתמקדו בהכנסות החברה מפרסום, וגם תחום הענן במוקד. בטסלה, המשקיעים מחכים להרבה תשובות, למשל מה עם המכוניות הזולות שהובטחו או לעדכון על תוכניות הרובוטקסי

10:34

הסכם הסחר בין יפן לארה"ב מקפיץ הבוקר את בורסות אירופה - פרנקפורט ופריז עולות במעל 1%, לונדון ב-0.5%.

בעיקר מזנקות מניות יצרניות הרכב המובילות באירופה, הסכם המסחרי הדרמטי בין ארה״ב ליפן, העלה תקוות לפריצת דרך גם עבור יצואניות גדולות אחרות.פולקסווגן BMW ו- Mercedes-Benz רושמות עליות של למעלה מ-4% זמן קצר לאחר פתיחת המסחר באירופה, בעוד שיצרנית היוקרה פורשה קפצה ב-7.1%.

גם Valeo הצרפתית, יצרנית חלקי חילוף לרכב, עלתה בכ-4%, ויצרנית Jeep - Stellantis - מוסיפה כ-5.4%.

המשקיעים רואים בהסכם בין וושינגטון לטוקיו סימן חיובי לסיום מלחמות הסחר ולשיפור התנאים עבור תעשיית הרכב האירופית.

08:10

באסיה - בורסת טוקיו מזנקת ב-3.25% לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הכריז אתמול על הסכם "עצום" עם יפן, הכולל מכסים הדדיים של 15% על הייצוא היפני לארה״ב, כאשר גם המכסים על רכבים יפניים צפויים לרדת לרמה הזו , לפי דיווחים.

בפוסט ברשת Truth Social, טראמפ תיאר את ההסכם כ" אולי העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם", וציין שיפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה״ב, כאשר לדבריו ארה״ב תקבל 90% מהרווחים. טראמפ הוסיף כי יפן תפתח את שוקיה לסחר אמריקאי, כולל רכבים, משאיות, אורז ומוצרים חקלאיים נוספים. לדבריו, ההסכם צפוי להוביל ליצירת "מאות אלפי משרות" בארה״ב.

בסין מדד שנגחאי עולה ב-0.3%, בהונג קונג מדד הנג סנג עולה ב-1.2% לשיא כ-4 שנים, ובדרום קוריאה מדד קוספי ללא שינוי.

שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב

החוזים עתידיים בוול סטריט בעליות קטנות של עד 0.2%. בניו יורק יצפו היום בדריכות לדוחות של שתיים מענקיות הטכנולוגיה, אלפאבית (גוגל) וטסלה . ראו הרחבה בהמשך.

אתמול, לאחר הפתיחה היציבה, המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.4%, S&P 500 עלה מעט ב-4 נקודות לשיאו ה-15 השנה והעשירי החודש לפי בלומברג, ודאו ג'ונס עלה ב-0.3%.

על נאסד"ק העיבו הירידות במניות השבבים, כאשר מניית ברודקום ירדה ביותר מ-3% ואנבידיה איבדה 2%. הסנטימנט השלילי נבע מדיווח בוול סטריט ג'ורנל לפיו הפרויקט השאפתני של SoftBank ו- OpenAI, "סטארגייט" בהיקף של 500 מיליארד דולר, נתקל בקשיים בהקמה וצמצם את תוכניותיו. בנוסף לכך, מניית NXP Semiconductors ירדה לאחר שהתוצאות הרבעוניות והתחזית של החברה איכזבו את המשקיעים.

״המניות לוקחות פסק זמן מהראלי האחרון, כאשר היחלשות במומנטום של מגזר הטכנולוגיה מכבידה על המדדים המרכזיים״, אמר חוסה טורס מ-Interactive Brokers. ״אבל רוב השוק דווקא חיובי מאוד - הפער הזה ממחיש עד כמה הביצועים של ענקיות הטכנולוגיה משפיעים באופן מהותי על שוק המניות כולו.״

מניות נוספות שריכזו עניין אתמול:

לוקהיד מרטין , יצרנית F-35 ירדה בכ-7% לאחר דיווחה כי רווחי הרבעון השני שלה צנחו בכ-80%. מנגד, נורת'רופ גרומן יצרנית המפציץ החמקן B2 זינקה לאחר פרסמה רווח רבעוני של 7.11 דולר למניה, גבוה מהתחזית.

פיליפ מוריס , יצרנית מרלבורו, ירדה לאחר שדיווחה על הכנסות נמוכות מהצפוי ברבעון השני, על רקע ירידה במכירות סיגריות ונפח משלוחים נמוך מהתחזיות של מוצרי הניקוטין ZYN.

מניית קוקה קולה ירדה מעט למרות שעקפה את תחזיות הרווח וההכנסות הרבעוניות, בזכות ביקוש יציב למשקאות ללא סוכר וכן תמחור גבוה יותר.

מניית ג'נרל מוטורס ירדה בכ-6% לאחר שהיצרנית הגדולה ביותר בארה״ב דיווחה כי תעריפי הייבוא (מכסים) גרעו 1.1 מיליארד דולר מהרווח התפעולי שלה ברבעון האחרון. החברה הזהירה שההשפעה של המכסים צפויה להיות אף חמורה יותר ברבעון הנוכחי.

"יש בשוק ריצה של כסף טיפש לקנות מניות זבל", אומר האסטרטג הראשי של אינטראקטיב ברוקרס - מניית ה"מם" אופן-דור טכנולוג'יס , חברת נדל"ן דיגיטלית, הפכה ליקירת סוחרי הריטייל ברדיט, שהזניקו את מחירה פי שלושה בתוך ימים ספורים. אך הריצה הספקולטיבית נעצרה אתמול, כשהמניה נפלה ב-10%. לאורך השנה נסחרה אופן-דור מתחת לדולר אחד, אך שלשום הגיעה לשיא של 4.9 דולר עם עלייה של כ-400% ביולי בלבד , גם לאחר תיקון. נראה כי תשומת הלב של קהילת "מניות המם" עברה ל- Kohl’s , שמנייתה זינקה בכ-40%. לפי נתוני FactSet, מחצית מהמניות הסחירות של Kohl’s נמצאות בפוזיציית שורט - נתון שכנראה תרם לסחיטת שורטים חדה.

בשוק החוב אתמול, התשואה על האג"ח של ממשלת ארה"ב לעשר שנים ירדה בחמש נקודות בסיס ל-4.33% זה היום החמישי ברציפות; התשואה על האג"ח לשנתיים יורדת בארבע נקודות בסיס, 3.83%.

בבנק דיסקונט ציינו השבוע כי "השווקים מגלמים צפי לכמעט שתי הפחתות ריבית בארה"ב עד סוף השנה ל־3.9%. למרות קולות בפד התומכים בהפחתת ריבית כבר ביולי, מסתמן כי מרבית חברי הוועדה תומכים בהמתנה נוספת לאור החששות מהשלכות המכסים על האינפלציה, ומכיוון שלא נרשמת חולשה בשוק העבודה".הדולר נחלש מול כל מטבעות המדינות המפותחות, אך עדיין נמצא בדרך לרשום את החודש הטוב ביותר שלו ב-2025. מדד הדולר (DXY) נסחר סביב 97.50.

היחלשות הדולר מגבירה את הביקוש לזהב, שנחשב נכס בטוח בזמן של חוסר יציבות או ירידה בערך המטבע האמריקאי. מחיר הזהב מזנק היום וחצה את רמת 3,430 דולר לאונקיה, שיא של מספר שבועות.

מחירי הנפט ירדו זה היום השלישי ברציפות, נפט אמריקאי יורד ב-1.2% ל-66.4 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט יורד ב-0.9% ונסחרי ב-68.6 דולר לחבית.

ביוליוס בר התייחסו לאינפלציה בגוש האירו, שנותרה בחודש יוני יציבה ברמה של 2%. להערכת הכלכלן הראשי בבנק דיוויד קול, הדבר יאפשר לבנק המרכזי האירופי (ECB) להמשיך ולהקל במדיניות, בייחוד נוכח סיכוני דפלציה הקשורים למתיחות הסחר.

מחר צפויה הריבית בגוש האירו להישאר ללא שינוי, לאחר 8 הורדות ריבית כמעט רצופות במשך שנה והתייצבות האינפלציה סביב יעד ה-2%. נגידת הבנק ציינה בהחלטה הקודמת כי תהליך ההפחתות קרוב לסיום, ושהסיכונים לאינפלציה מאוזנים. הפוקוס של המשקיעים הוא על השיחות בין ארה"ב לאיחוד האירופי לקראת מועד סיום ההפוגה במכסים ב-1 באוגוסט.

כלכלני יוליוס בר התייחסו גם לכלכלת סין. לדבריהם, הכלכלה הסינית שמרה על קצב צמיחה מרשים ברבעון השני של השנה, למרות מתיחות הסחר המתמשכת מול ארצות הברית. יצוא הסחורות הפתיע בעמידותו אך החולשות הפנימיות, בעיקר בתחום הנדל"ן ובשוק העבודה, נמשכות. גם אם היצוא ימשיך להציג עמידות יחסית, הצמיחה צפויה להאט משמעותית במחצית השנייה של השנה, עם דעיכת השפעותיהם של הגירויים הקודמים.

וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מענקיות הטכנולוגיה, אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.

בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".

אלפאבית חוזרת למרכז הבמה בזמן שהמניה מצליחה לראשונה מאז פברואר להציג תשואה חיובית קטנה מתחילת השנה, ולמרות זאת נמצאת רק 10% משיא כל הזמנים שלה. "אם אלפבית תצליח להציג את הצמיחה שמצפים ממנה, המניה נראית מאוד אטרקטיבית," אמר לוק אוניל, מנהל ההשקעות הראשי ב-CooksonPeirce Wealth Management. "יש לא מעט שאלות על צעדי ההגבלים האפשריים, וגם על ההשפעה ארוכת הטווח של AI".

אנליסטים מצפים לרווח של 2.18 דולר למניה על הכנסות של כ- 79.8 מיליארד דולר, מה שמסמן צמיחה שנתית של 12% בשורת ההכנסות.

המשקיעים יתמקדו במיוחד בהכנסות מפרסום בגוגל וביוטיוב, לאחר שברבעון הקודם נרשמה צמיחה של 11% בשנה. גם תחום הענן (Google Cloud) במוקד, עם שאלות לגבי יכולת ההתמודדות של מנוע החיפוש מול כלי AI גנרטיביים כמו ChatGPT. בגזרת הענן, נרשמה ברבעון שעבר צמיחה של 28%, אך תנודתיות ברווחיות ועלייה בנתח השוק של Azure מבית מיקרוסופט שמים לחץ על התחזיות.

משקיעים גם מחכים לעדכונים בנוגע ל-Google DeepMind והחדירה של Gemini לעסקים - אלמנטים שיכולים לשנות את הסנטימנט סביב מניות החברה. בנוסף, יש ציפייה ליותר בהירות בנוגע לעלויות רכישת תנועה (TAC), להשקעות הון, וגם להתייחסות לרגולציה באירופה ולהליכי ההגבלים העסקיים בארה"ב - שיכולים להשפיע על התנודתיות בטווח הבינוני.

בשל הגודל של אלפאבית וההשקעות האסטרטגיות שלה בתחום ה-AI, התחזית שלה עלולה לקבוע את הטון עבור כל מגזר הטכנולוגיה. עם מניה שקרובה לשיא, אכזבה בשולי הרווח בענן או במגמות הפרסום עלולה להוביל למימוש רווחים.

טסלה מגיעה לדוח הקרוב כשהיא מצויה תחת לחץ. מניית החברה ירדה בכ-20% מתחילת השנה, בניגוד למגמה החיובית במדדים הטכנולוגיים המובילים.

למרות שאילון מאסק מקדם עתיד שמבוסס על רכבים אוטונומיים, עיקר ההכנסות והרווחים של טסלה עדיין מגיעים מעסקי הרכב הקלאסיים. לפי הערכות של בלומברג, ההכנסות ברבעון השני צפויות לעמוד על 22.79 מיליארד דולר - ירידה של כ-9% לעומת 25.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. בוול סטריט מצפים לרווח מתואם למניה של 0.43 דולר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.

בטסלה מודאגים מהירידה בפופולריות של רכבים חשמליים, העדפה צרכנית הולכת וגוברת לרכבים היברידיים ומהתחרות הולכת ומתחזקת, אל זה יש להוסיף את הפגיעה במוניטין של מאסק בעקבות פעילותו הפוליטית.

במיוחד מדאיגים הם הנתונים מאירופה, אחד השווקים המרכזיים של טסלה וגם בארה"ב נרשמה ירידה. כתוצאה מכך, טסלה מסרה 384,122 רכבים בלבד ברבעון השני - ירידה של 13.5% לעומת התקופה המקבילה. המעבר לדגם Model Y המחודש האט את קצב המסירות, והשאלה הגדולה למנהלי טסלה תהיה מתי הדגם המחודש יהיה זמין בשווקים המרכזיים.

המשקיעים מצפים לעדכון על תוכניות הרובוטקסי, יש סיכוי שהחברה תכריז על תוכניות פריסה נוספות באזורים ושווקים נוספים. נכון לעכשיו טסלה ביצעה בדיקות של מוניות הרובוט באוסטין, טקסס, מאסק הבטיח להרחיב את הניסויים גם לאזור מפרץ סן פרנסיסקו. אבל לפי דיווחים, החברה עדיין לא הגישה בקשות לרישוי, והדרך ליישום מסחרי עוד ארוכה. אך בזמן שטסלה בודקת, Waymo של אלפאבית כבר פעילה ביותר ערים, וגם Uber חתמה על שיתוף פעולה עם לוסיד ו-Nuro כדי להשיק שירות מוניות רובוט משלה בשנה הבאה.

גם ההבטחה לרכב חשמלי זול, שהיוותה מוקד לציפיות רבות, ככל הנראה תידחה ויש גם שמועות על אפשרות להנפקת מניות עתידית, שתידרש למימון פרויקטי AI ואוטונומיה - צעד שעלול להרתיע חלק מהמשקיעים.

עוד כתבות

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

חברות הביטוח הישראליות שרואות במניית טבע הזדמנות

לאחר שבשבוע שעבר דווח כי מנורה מבטחים מחזיקה ב-5% מהון המניות בטבע, היום דווח על החזקה דומה של הפניקס ● השתיים מקוות שהמניה תצא מהדשדוש שפוקד אותה - מתחילת השנה רשמה טבע תשואה שלילית של 26%

עו''ד שלומית ברנע-פרגו / צילום: אבי אוחיון - לע''מ

הג'וב החדש של היועצת המשפטית שסירבה לאשר לנתניהו מימון הוצאות

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, אשר דחתה בקשות של בני הזוג נתניהו לאישור הוצאות לווילה בקיסריה, תצטרף כשותפה למשרד עורכי הדין פרל כהן ותוביל שם את המחלקה למשפט ציבורי, קשרי ממשל ורגולציה ● ברנע-פרגו: "שמחה להביא את הניסיון שלי למגזר הפרטי"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

"העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי-פעם": טראמפ הכריז על הסכם סחר עם יפן

טראמפ ציין כי יפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה"ב, וכי ארה"ב "תקבל 90% מהרווחים" ● לפי דיווח ברויטרס, ראש ממשלת יפן אמר כי המכסים על רכבים מיפן לארה"ב יופחתו מ-25% ל-15% ● הממונה הבכיר על הסחר ביפן כתב ברשת X: "המשימה הושלמה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מניות השבבים העיבו על נאסד"ק, S&P 500 ננעל בשיא נוסף

נאסד"ק ירד ב-0.4% ● שר האוצר האמריקאי: הדדליין להטלת מכסים על סין צפוי להידחות ● מגמה שלילית באירופה, בצל ניסיונות האיחוד האירופי להגיע לעסקה עם ארה"ב לפני מועד כניסת המכסים לתוקף ● עונת הדוחות: נורת'רופ גרומן עקפה את הצפי, לוקהיד מרטין ופיליפ מרטין איכזבו ● ג'נרל מוטורס: המכסים גרעו 1.1 מיליארד דולר מהרווח התפעולי

מייסדי איידוק: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסק / צילום: גיא שרייבר

חברת מערכות ה-AI לרפואה איידוק גייסה 150 מיליון דולר

איידוק פיתחה מערכת לפענוח סריקות הדמיה, אשר התפתחה עם הזמן למערכת תומכת החלטות קליניות ברפואה שהיום מותקנת בכ-2000 בתי חולים ● היקף הגיוסים הכולל של החברה מגיע כעת לכ-370 מיליון דולר ● סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה: "הרופאים השתכנעו שהמוצר שלנו יכול לגרום להם לטפל טוב יותר בחולים"

צילום: Shutterstock

"צייד הפדופילים" חויב לשלם 2.6 מיליון שקל בתביעות לשון הרע

דוביצקי נהג להתחזות לקטין, לנהל התכתבות מינית עם גברים בגירים, לקבוע עמם פגישה, לדווח למשטרה, לתעד את הובלת הגברים לחקירה ולפרסם את הסרטונים תוך הצגתם כפדופילים ● ביהמ"ש דחה את בקשתו לבטל שבעה פסקי דין שניתנו נגדו בהיעדר הגנה והוא לא הפקיד את הערבות שהייתה התנאי לערעור בתיק נוסף

בתי ההשקעות ילין לפידות, אלטשולר שחם וכלל מאבדים כספים למתחרים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

מור עוקף את הפניקס, וכמה כסף יצא מאלטשולר שחם? סיכום מחצית בשוק הגמל

העברות הכספים של מור ממתחריו בחודש יוני הפכו אותו לגוף הגמל השלישי בגודלו, על חשבון הפניקס ● עוד נהנו מהעברות חיוביות: אנליסט ומיטב ● מאלטשולר שחם יוצאים מעל 2 מיליארד שקל בחודש, וגם ילין לפידות מאבד כספים ● ומה צופים מנהלי השקעות להמשך

יאיר המבורגר, יו''ר קבוצת הראל ביטוח ופיננסים / צילום: גבע טלמור

המימושים בביטוח נמשכים: כלל רכשה ממשפחת המבורגר מניות הראל ב-200 מיליון שקל

לאחר שמכרה 1% מהחברה, משפחת המבורגר לא מתכננת למכור מניות נוספות ● גם שלמה אליהו מימש בשנה האחרונה במגדל כמעט 16% ממניות החברה תמורת כמיליארד שקל ● בנוסף, בעלי השליטה בהפניקס עד השנה שעברה עשו אקזיט ברווח גדול

יולי אדלשטיין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדחת אדלשטיין: איך מזיזים יו"ר ועדה מתפקידו, ומה בג"ץ יגיד?

הקואליציה מקדמת צעדים לסיום תפקידו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין ● אבל איך הדבר אמור להיעשות, אילו סיבות כשרות לכך, ואילו משוכות משפטיות יש על מהלך כזה? ● וגם: על מקרי העבר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ההנפקה הכי טובה בת"א מתחילת השנה כמעט הכפילה את הכסף בחודשיים

הנפקות ראשוניות בבורסת ת"א הניבו למשקיעים תשואה ממוצעת של 20%, כשגבוה מעל כולן זוהרת החברה הביטחונית אר.פי אופטיקל של קרן ההשקעות מנור אוורגרין ● עוד בצמרת התשואות: בלדי, אלעד תוכנה ודלק נכסים שהונפקה השבוע ● ובאיזה הנפקות המשקיעים הפסידו?

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת לופטהנזה מחדשת את פעילותה בישראל: כך זה ייראה

לאחר שהודיעה כי תחזור לישראל בתחילת אוגוסט, קבוצת לופטהנזה מפרסמת את לוח הזמנים המתוכנן לחידוש טיסותיה לנתב"ג ● לופטהנזה ואוסטריאן איירליינס יחדשו את טיסותיהן כבר ב-1 באוגוסט, אך יורוינגס וסוויס יחזרו רק בין סוף ספטמבר לאוקטובר

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב

איטורו וחברת ברידג'ווייז, שפיתחה פלטפורמה מבוססת AI, הרכיבו פורטפוליו מניות בשוק האמריקאי: "עם הירידה הצפויה בריבית, חברות בגודל בינוני ייהנו מהוזלת עלויות המימון והרחבת אפשרויות השקעה" ● ברשימה: "מניית מם" לצד קמעונאית רכב ויצרניות מזון ותבלינים

שלט חברת ארגוס / צילום: שלומי יוסף

חברת הסייבר ארגוס מפטרת כשליש מהעובדים

חברת הסייבר לרכב ארגוס נערכת לפיטורים של כ-65 עובדים, כשליש ממצבת כוח האדם שלה ● החברה נרכשה ב-2017 על ידי קונטיננטל תמורת כ-450 מיליון דולר, ומאז פועלת כחטיבה עצמאית ● הפיטורים מתבצעים במסגרת מהלך התייעלות גלובלי של Aumovio

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

"חוסר איזון וזילות": יו"ר הוועדה המייעצת לרפורמה ברשות החברות מתנער מתוכנית אמסלם

פרופ' אסף מידני, שעמד בראש הוועדה הציבורית לרפורמה במינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות, מבקר את התזכיר שפורסם לחוק ● לדבריו, השר אמסלם הלך רחוק מדי, והפערים בין ההמלצות לתוכנית המתגבשת גדולים ● הוא מזהיר מפגיעה בעצמאות ועדת המינויים ומפוליטיזציה מרובה

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

פטור מהפסקות חשמל: אושר פטור מהיתר בנייה למתקני אגירה בינוניים. אלו האנשים שייהנו

הפטור מהיתר בנייה לסוללות בגודל בינוני יאפשר לבניינים ולמוסדות לאגור אנרגיה סולארית לשעת חירום עבור עצמם, ואפילו למכור אותה לרשת במחיר גבוה יותר בשיא הביקוש בערב ● מי ייהנה מהשינוי ואילו חסמים עדיין עומדים בפניהם?

ועידת ישראל לנדל''ן 2025 / צילום: אבי רוקח

מקו הרקיע עד עומק האדמה: תל אביב של מחר נבנית עכשיו

בתום ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס, שהתקיימה אתמול, יצאו המשתתפים לשלושה סיורים במוקדי הבנייה של תל אביב: מנהרות הקו הירוק של הרכבת הקלה, באתר הבנייה של מגדל "סמל" החדש ולפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון

מימין: רונית שבירו, צחי דידי, אפי שקד, צחי ארצי וקלוד הנחימאס / צילום: תמר מצפי

רונית שבירו: "אם סין תגיד שהיא לא עובדת עם ישראל, כל ענף הנדל"ן עלול לקרוס"

בפאנל על מצב שוק הבנייה למגורים בוועידת ישראל לנדל"ן, עלו יזמי הנדל"ן להתקפה על העיריות ומוסדות התכנון ● "אין לעיריות שום עניין לקדם בנייה. בשעה 4 זורקים את העט. ראש עיר יכול לעכב שנה בניית 1500 דירות. זה לא מעניין אותו", נאמר ● בנייה עם עובדים שאינם סינים או פלסטינים? "אחרי יום וחצי אתה מבין שכל מה שהעובד הזה יודע זה לטאטא את אתר הבנייה בסוף היום"

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

נדחתה בקשת אאורה להעביר לעליון את הערעור בתביעה הנגזרת נגד בעל השליטה אטרקצ'י

אחרי שביהמ"ש הכלכלי אישר בקשה לתביעה נגזרת נגד יעקב אטרקצ'י על ניצול הזדמנות לרכישת קרקע בקריית אונו ב-57 מיליון שקל לטובתו האישית, אאורה ביקשה לקיים דיון חוזר בהחלטה התקדימית – ולהעבירו לעליון ● ואולם השופטים קבעו כי מדובר ב"לחם חוקה של המחלקה הכלכלית", ולכן הדיון יישאר אצלה

אוזי אוסבורן / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ענק המטאל אוזי אוסבורן הלך לעולמו בגיל 76

שבועיים בלבד אחרי שהתאחד עם חבריו ללהקת בלאק סבאת' לקונצרט פרידה ענק ואחרון, אגדת הרוק אוזי אוסבורן הלך לעולמו ● אוסבורן סבל במשך שנים מבעיות רפואיות וחווה בתקופה האחרונה החמרה במחלת הפרקינסון שממנה סבל

ניר צוק, מייסד פאלו אלטו ותומר ויינגרטן, מנכ''ל סנטינל וואן / צילום: טל גבעוני, יח''צ

השמועות שפאלו אלטו רוכשת את סנטינל וואן הזניקו את המניה. האם הפעם זה באמת יקרה?

שמועות על רכישת חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן ע"י פאלו אלטו מעוררות סערה בשוק והקפיצו בחדות את המניה ● חברת אבטחת המידע של ניר צוק הכחישה את המגעים, אך בהמשך שינתה את הטון ● מי אחראי לדליפת המידע, ואילו שחקניות נוספות עשויות ללטוש עיניים?