בזמן שמדד המניות האמריקאי המוביל S&P 500 עלה מתחילת השנה ב־7.1%, מדד ראסל 2000 הסתפק בעלייה מינורית של 0.4%. הראשון כולל את 500 החברות הגדולות בשוק ההון האמריקאי, ואילו בראסל 2000 נכללות מניות קטנות יחסית: שווי שוק חציוני של פחות ממיליארד דולר, לעומת מעל 30 מיליארד דולר לחברה ב־S&P 500. למרות ביצועי החסר של המניות הקטנות והבינוניות, יש הרואים בהן כיום הזדמנות שנמצאת מתחת לרדאר.
● האשמות הדדיות ומחלוקות על מיליונים: נחשף סכסוך ענק בצמרת משרדי עורכי הדין
● נדחתה בקשת אאורה להעביר לעליון את הערעור בתביעה הנגזרת נגד בעל השליטה אטרקצ'י
במסגרת שיתוף פעולה חדש בין שתי חברות פינטק מישראל - פלטפורמת המסחר וההשקעות איטורו (eToro) וחברת ברידג'ווייז (Bridgewise), שפיתחה פלטפורמה מבוססת AI המספקת תובנות על מניות בכל שפה - הן השיקו (בפלטפורמה של איטורו) פורטפוליו בשם "MidCapDiverse", הממוקד השקעה במניות Mid-Cap אמריקאיות. הפורטפוליו שנבנה בעזרת המנוע של ברידג'ווייז המדרג חברות לפי סט נרחב של מדדים, כולל 30 מניות (במשקל שווה) אמריקאיות ששווי השוק שלהן הוא 1־50 מיליארד דולר - טווח נרחב יותר מההגדרה המקובלת ל-Mid-Cap, אשר כולל גם חברות "Large-Cap קטנות".
לדברי בן אנטלר, מנהל צוות מחקר בברידג'ווייז, "בעוד שהזרקורים בשוק ההון ממשיכים להתמקד בעיקר במניות הענק כמו אפל, מיקרוסופט ואנבידיה, משקיעים מנוסים מתחילים לפנות למרחב פחות מדובר, אך לא פחות מעניין, של מניות בטווח שווי שוק של 1 עד 50 מיליארד דולר, המכונות לרוב מניות Mid-Cap ו-Large-Cap קטנות. חברות אלו, שפועלות בשלל תחומים ונמצאות לרוב בשלב ביניים של חיי החברה - מתקדמות אך עדיין צומחות - מציעות שילוב ייחודי של פוטנציאל תשואה גבוה, סיכון מבוקר וערך חבוי.
"ולא פחות חשוב: לאורך השנים, מניות בטווח שווי זה הניבו בממוצע תשואה עודפת לעומת מניות Large-Cap ענקיות, במיוחד בתקופות של ריבאונד שוק (תיקון מעלה) או גלי מיזוגים ורכישות".
אנטלר מדגיש כי השקעה במדדים המובילים אינה מהווה פיזור סיכונים אמיתי: "משקיעים רבים בוחרים להיחשף לשוק המניות דרך מדדים כמו S&P 500 או נאסד"ק 100, מתוך הנחה שמדובר באפיק מפוזר וסולידי, אולם בפועל חשיפה למדדים אלה מרוכזת ברובה במניות בודדות, ובראשן ענקיות הטק המוכרות כ'שבע המופלאות'", הוא אומר. "משקלן במדדים כה משמעותי, עד שבפועל תיק המדדים הופך לתיק טכנולוגיה ממוקד - עם תלות גבוהה מאוד בביצועים של מעט מאוד חברות.
"לכן, מהיבט של ניהול סיכונים טהור, יש חשיבות רבה להיחשפות גם למדדים אחרים - בדגש על סגמנטים כמו מיד-קאפ ולארג'-קאפ קטנות, שמאפשרים פיזור ענפי וגאוגרפי רחב יותר, ומאזנים את התיק הכללי".

בין הסיבות הבולטות להעדפת השקעה בחברות בסדרי הגודל האלה, אנטלר מציין את סביבת הריבית התומכת בצמיחה: עם הירידה הצפויה בריבית בארה"ב, חברות בגודל בינוני ייהנו מהוזלת עלויות המימון והרחבת אפשרויות ההשקעה שלהן. סיבה נוספת היא פוטנציאל תשואה עודף, משום שהן נמצאות בשלב שבו הן יכולות להאיץ צמיחה (מה שלעיתים מתורגם לתשואות גבוהות), בניגוד לחברות ענק שחלקן מיצו כבר שיעור ניכר מפוטנציאל הצמיחה שלהן. נוסף על כך, הסיכון שלהן מופחת לנוכח יציבות תפעולית, ניסיון ניהולי ובסיס לקוחות מבוסס.
נכון להיום, אנטלר מברידג'ווייז סבור שהתמחור של מניות רבות הוא אטרקטיבי, משום שהן נסחרות במכפילים שמרניים שלא משקפים את הפוטנציאל העסקי שלהן, וזאת בניגוד למניות "לוהטות" שנסחרות בתמחור יתר. כמו כן, חברות כאלה הן מועמדות קלאסיות לרכישה בידי שחקנים גדולים - מה שעשוי להוביל לעליות חדות במחיר.
הפורטפוליו של איטורו וברידג'ווייז כולל מניות ממגזרים שונים ובין היתר קמעונאית רכב (CarMax), חברת שירותי מחשוב (Kyndryl Holdings), יצרניות מזון ותבלינים (Cal-Maine Foods ו־McCormick & Company), חברת אנרגיה (Northern Oil and Gas) וחברת שירותי בריאות (Amedisys). גם "מניית המם" הידועה GameStop היא חלק מהפורטפוליו.
אלה כמה מהמניות המומלצות של איטורו וברידג'ווייז:
Southwest Airlines: ביקוש קשיח לטיסות פנים
סאות'ווסט איירליינס היא חברת תעופה הנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של 20.8 מיליארד דולר, שמנייתה עלתה מתחילת השנה ב־9.9%. באיטורו ובברידג'ווייז מציינים כי זו חברת התעופה השנייה בגודלה בארה"ב לפי מספר טיסות. היא מפעילה צי של מעל 800 מטוסי בואינג 737 וטסה ליותר מ־100 יעדים בארה"ב ומחוצה לה. הם מוסיפים כי החברה נהנית מביקוש קשיח לטיסות פנים וחשופה להתאוששות בתיירות בסביבת ריבית יורדת, מה שתורם לשיפור בתזרים וברווחיות.
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניית Southwest, ומחיר היעד הממוצע שלהם משקף דיסקאונט של 16.7%.
.Regions Financial Corp: מרוויח מסביבת הריבית
ריג'נס פייננשל הוא בנק אמריקאי שנסחר בבורסת ניו יורק לפי שווי של 23.3 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 13.1% במניה מתחילת השנה. לדבריהם מדובר בבנק גדול הפועל בדרום ומזרח ארה"ב, ומציע שירותים עסקיים, צרכניים וניהול הון. בחברות מוסיפים שהבנק מפגין יציבות פיננסית לצד גידול באשראי לעסקים קטנים ובינוניים, ומרוויח מסביבת ריבית גבוהה אך יציבה. לפי וול סטריט ג'ורנל, 15 אנליסטים נייטרליים על המניה, 11 חיוביים ואחד שלילי, ומחיר היעד משקף פרמיה של 2.8%.
Commercial Metals Company: מובילה במחזור מתכות
קומרשיאל מטאלס היא יצרנית פלדה וברזל ששוויה בניו יורק הוא 5.9 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 7.4% מתחילת השנה. לדבריהם, מדובר באחת מיצרניות הפלדה והברזל הגדולות בארה"ב, עם פעילות גם באירופה, והיא נהנית מביקוש גבוה למוטות פלדה לתשתיות בזכות השקעות ממשלתיות בבנייה ותחבורה. בנוסף, היא מובילה בתחום מחזור מתכות - מגזר שמושפע לטובה מעלייה במחירי חומרי הגלם. רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניה, עם מחיר יעד גבוה ב־5.1% מהנוכחי.
Carnival Corporation: עלייה חדה בביקוש לשיט
קרניבל היא חברת קרוזים (שיט ונופש) ששוויה בניו יורק הוא 40.1 מיליארד דולר, אחרי שמנייתה עלתה מתחילת שנה זו ב־18.6%. יו"ר החברה ובעל מניות בולט בה הוא מיקי אריסון. מרכיבי הרשימה מציינים כי קרניבל היא חברת השיט הגדולה בעולם (עם מספר מותגים בתחום), וכי חזרה לרווחיות לאחר תקופת הקורונה. לדבריהם החברה נהנית מעלייה חדה בביקוש לשיט ונכנסת לתקופה של תזרים מזומנים חיובי חזק.
לפי וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים חיוביים בנוגע למניה עם מחיר היעד בפרמיה צנועה של 3.3%.
.State Street Corp: מובילה בניהול נכסים
סטייט סטריט היא חברת שירותים פיננסיים שנסחרת בניו יורק בשווי של 31 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 13.8% ב-2025. לדבריהם, מדובר בחברה בינלאומית מובילה בניהול נכסים ושירותי נאמנות למשקיעים מוסדיים, קרנות וגופי פנסיה, והיא נהנית מעלייה בשווי הנכסים המנוהלים, תהליכי דיגיטציה ודרישה לפתרונות ניהול נתונים ואנליטיקה. רוב האנליסטים חיוביים על המניה ומחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 6.9% על השוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.