אילון מאסק / צילום: ap, Matt Rourke
וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מ"שבע הומפלאות", אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.
● שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב
● השמועות שפאלו אלטו רוכשת את סנטינל וואן הזניקו את המניה. האם הפעם זה באמת יקרה?
בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".
אלפאבית: המשקיעים יתמקדו בהכנסות מפרסום
החברה האם של גוגל חוזרת למרכז הבמה בזמן שהמניה מצליחה לראשונה מאז פברואר להציג תשואה חיובית קטנה מתחילת השנה, ולמרות זאת נמצאת רק 10% משיא כל הזמנים שלה.
"אם אלפאבית תצליח להציג את הצמיחה שמצפים ממנה, המניה נראית מאוד אטרקטיבית", אמר לוק אוניל, מנהל ההשקעות הראשי ב-CooksonPeirce Wealth Management. "יש לא מעט שאלות על צעדי ההגבלים האפשריים, וגם על ההשפעה ארוכת הטווח של AI".
אבל החברה ניצבת מול איומים חסרי תקדים מצד מתחרות בתחום הבינה המלאכותית, והיא תנסה היום בלילה להרגיע את המשקיעים ולהבהיר שההשקעות האינטנסיביות שלה בטכנולוגיה מסייעות לה להעמיק את היתרון התחרותי שלה סביב תחומי החיפוש והפרסום.
חברות יריבות של החברה-האם של גוגל - בהן סטארט-אפים כמו OpenAI ו-Perplexity - כבר משכו עשרות מיליוני משתמשים לפלטפורמות שלהן, והן מנסות לערער את ההגמוניה של דפדפן כרום עם דפדפנים משלהן. כל זאת בזמן שבית משפט בארה"ב שוקל צעדים שעלולים לכלול פירוק כפוי של נכסים כמו Chrome.
וול סטריט מצפה גם לראות החזר השקעה מהמרוץ של ענקיות הטכנולוגיה אחרי ה-AI - תחום שההשקעות בו צפויות להגיע ל-320 מיליארד דולר השנה.
אנליסטים מצפים לרווח של 2.18 דולר למניה על הכנסות של כ- 79.8 מיליארד דולר, מה שמסמן צמיחה שנתית של 12% בשורת ההכנסות.
המשקיעים יתמקדו במיוחד בהכנסות מפרסום בגוגל וביוטיוב, לאחר שברבעון הקודם נרשמה צמיחה של 11% בשנה. גם תחום הענן (Google Cloud) במוקד, עם שאלות לגבי יכולת ההתמודדות של מנוע החיפוש מול כלי AI גנרטיביים כמו ChatGPT.
בגזרת הענן, נרשמה ברבעון שעבר צמיחה של 28%, אך תנודתיות ברווחיות ועלייה בנתח השוק של Azure מבית מיקרוסופט שמים לחץ על התחזיות.
גוגל הצליחה להרגיע את השוק באפריל האחרון עם תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הראשון, הודות לביקוש לטכנולוגיות AI. אך השקת הדפדפנים של OpenAI ו-Perplexity הגבירה את הלחץ על עסקי החיפוש של גוגל, שכבר סבלו מהסטת שאילתות למערכות צ’אט מבוססות בינה מלאכותית. "כאשר אותן חברות AI ימשיכו להשיק את הדפדפנים שלהן - זה יקזז עוד שאילתות מגוגל", אמר האנליסט גיל לוריה מחברת D.A. Davidson. "אבל האיום הגדול באמת יגיע כשיהיה להן בסיס משתמשים גדול מספיק, שיאפשר להן להתחיל למכור פרסום. רק כשגוגל תאבד מפרסמים - נראה פגיעה אמיתית בהכנסות".
נוסף לכך, Waymo - חטיבת המוניות האוטונומיות של אלפאבית, שלרוב אינה במוקד דוחות הרווח - צפויה לקבל יותר תשומת לב כעת, עם השקת צי מבחן של מוניות אוטונומיות מצד טסלה באוסטין, טקסס.
משקיעים גם מחכים לעדכונים בנוגע ל-Google DeepMind והחדירה של Gemini לעסקים - אלמנטים שיכולים לשנות את הסנטימנט סביב מניות החברה. בנוסף, יש ציפייה ליותר בהירות בנוגע לעלויות רכישת תנועה (TAC), להשקעות הון, וגם להתייחסות לרגולציה באירופה ולהליכי ההגבלים העסקיים בארה"ב - שיכולים להשפיע על התנודתיות בטווח הבינוני.
בשל הגודל של אלפאבית וההשקעות האסטרטגיות שלה בתחום ה-AI, התחזית שלה עלולה לקבוע את הטון עבור כל מגזר הטכנולוגיה. עם מניה שקרובה לשיא, אכזבה בשולי הרווח בענן או במגמות הפרסום עלולה להוביל למימוש רווחים.
טסלה: המון שאלות פתוחות
טסלה מגיעה לדוח הקרוב כשהיא מצויה תחת לחץ. מניית החברה ירדה בכ-20% מתחילת השנה, בניגוד למגמה החיובית במדדים הטכנולוגיים המובילים.
למרות החזון של אילון מאסק לעתיד הנשלט על ידי רובוטים, עיקר ההכנסות והרווחים של טסלה עדיין מגיעים מעסקי הרכב הקלאסיים. לפי הערכות של בלומברג, ההכנסות ברבעון השני צפויות לעמוד על 22.79 מיליארד דולר - ירידה של כ-9% לעומת 25.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל. בוול סטריט מצפים לרווח מתואם למניה של 0.43 דולר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.
בטסלה מודאגים מהירידה בפופולריות של רכבים חשמליים, העדפה צרכנית הולכת וגוברת לרכבים היברידיים ומהתחרות הולכת ומתחזקת, אל זה יש להוסיף את הפגיעה במוניטין של מאסק בעקבות פעילותו הפוליטית.
במיוחד מדאיגים הם הנתונים מאירופה, אחד השווקים המרכזיים של טסלה, כאשר גם בארה"ב נרשמה ירידה. כתוצאה מכך, טסלה מסרה 384,122 רכבים בלבד ברבעון השני - ירידה של 13.5% לעומת התקופה המקבילה. המעבר לדגם Model Y המחודש האט את קצב המסירות, והשאלה הגדולה למנהלי החברה תהיה מתי הדגם המחודש יהיה זמין בשווקים המרכזיים.
המשקיעים מצפים לעדכון על תוכניות הרובוטקסי, יש סיכוי שהחברה תכריז על תוכניות פריסה נוספות באזורים ושווקים נוספים. נכון לעכשיו טסלה ביצעה בדיקות של מוניות הרובוט באוסטין, טקסס, ומאסק הבטיח להרחיב את הניסויים גם לאזור מפרץ סן פרנסיסקו. אבל לפי דיווחים, החברה עדיין לא הגישה בקשות לרישוי, והדרך ליישום מסחרי עוד ארוכה. אך בזמן שטסלה בודקת, Waymo של אלפאבית כבר פעילה ביותר ערים, וגם Uber חתמה על שיתוף פעולה עם לוסיד ו-Nuro כדי להשיק שירות מוניות רובוט משלה בשנה הבאה.
ואיפה הרכב החשמלי הזול? לפני שנה, בדוח הרבעוני לרבעון השני, טסלה הצהירה שהייצור של דגמים חדשים - ככל הנראה כולל רכב חשמלי מוזל - נמצא על המסלול, וצפוי להתחיל במחצית הראשונה של השנה הבאה. אבל המשקיעים והאנליסטים עדיין מחכים. עד כה לא ניתנו שום אינדיקציות או אפילו הדמיות של רכב חדש - ובוודאי לא התחלת ייצור של רכב שמחירו סביב 30 אלף דולר. הרכב הזול ביותר כיום של טסלה הוא גרסת ההנעה האחורית של דגם Model 3, שמחירה מתחיל בכ-43 אלף דולר - לפני תמריצים.
ההבטחה הזאת ככל הנראה תידחה, ויש גם שמועות על אפשרות להנפקת מניות עתידית, שתידרש למימון פרויקטי AI ואוטונומיה - צעד שעלול להרתיע חלק מהמשקיעים.