גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבחן הגדול של וול סטריט מתחיל הלילה: מה צפוי בדוחות של אלפאבית וטסלה

שתיים מענקיות הטכנולוגיה מצטרפות הלילה לעונת הדוחות ● הדוח של אלפאבית יהיה חשוב במיוחד לשוק הבינה המלאכותית, המשקיעים יתמקדו בהכנסות החברה מפרסום, וגם תחום הענן במוקד ● בטסלה, המשקיעים מחכים להרבה תשובות, למשל מה עם המכוניות הזולות שהובטחו או לעדכון על תוכניות הרובוטקסי

אילון מאסק / צילום: ap, Matt Rourke
אילון מאסק / צילום: ap, Matt Rourke

וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מ"שבע הומפלאות", אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.

שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב
השמועות שפאלו אלטו רוכשת את סנטינל וואן הזניקו את המניה. האם הפעם זה באמת יקרה?

בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".

אלפאבית: המשקיעים יתמקדו בהכנסות מפרסום

החברה האם של גוגל חוזרת למרכז הבמה בזמן שהמניה מצליחה לראשונה מאז פברואר להציג תשואה חיובית קטנה מתחילת השנה, ולמרות זאת נמצאת רק 10% משיא כל הזמנים שלה.

"אם אלפאבית תצליח להציג את הצמיחה שמצפים ממנה, המניה נראית מאוד אטרקטיבית", אמר לוק אוניל, מנהל ההשקעות הראשי ב-CooksonPeirce Wealth Management. "יש לא מעט שאלות על צעדי ההגבלים האפשריים, וגם על ההשפעה ארוכת הטווח של AI".

אבל החברה ניצבת מול איומים חסרי תקדים מצד מתחרות בתחום הבינה המלאכותית, והיא תנסה היום בלילה להרגיע את המשקיעים ולהבהיר שההשקעות האינטנסיביות שלה בטכנולוגיה מסייעות לה להעמיק את היתרון התחרותי שלה סביב תחומי החיפוש והפרסום.

חברות יריבות של החברה-האם של גוגל - בהן סטארט-אפים כמו OpenAI ו-Perplexity - כבר משכו עשרות מיליוני משתמשים לפלטפורמות שלהן, והן מנסות לערער את ההגמוניה של דפדפן כרום עם דפדפנים משלהן. כל זאת בזמן שבית משפט בארה"ב שוקל צעדים שעלולים לכלול פירוק כפוי של נכסים כמו Chrome.

וול סטריט מצפה גם לראות החזר השקעה מהמרוץ של ענקיות הטכנולוגיה אחרי ה-AI - תחום שההשקעות בו צפויות להגיע ל-320 מיליארד דולר השנה.

אנליסטים מצפים לרווח של 2.18 דולר למניה על הכנסות של כ- 79.8 מיליארד דולר, מה שמסמן צמיחה שנתית של 12% בשורת ההכנסות.

המשקיעים יתמקדו במיוחד בהכנסות מפרסום בגוגל וביוטיוב, לאחר שברבעון הקודם נרשמה צמיחה של 11% בשנה. גם תחום הענן (Google Cloud) במוקד, עם שאלות לגבי יכולת ההתמודדות של מנוע החיפוש מול כלי AI גנרטיביים כמו ChatGPT.

בגזרת הענן, נרשמה ברבעון שעבר צמיחה של 28%, אך תנודתיות ברווחיות ועלייה בנתח השוק של Azure מבית מיקרוסופט שמים לחץ על התחזיות.

גוגל הצליחה להרגיע את השוק באפריל האחרון עם תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הראשון, הודות לביקוש לטכנולוגיות AI. אך השקת הדפדפנים של OpenAI ו-Perplexity הגבירה את הלחץ על עסקי החיפוש של גוגל, שכבר סבלו מהסטת שאילתות למערכות צ’אט מבוססות בינה מלאכותית. "כאשר אותן חברות AI ימשיכו להשיק את הדפדפנים שלהן - זה יקזז עוד שאילתות מגוגל", אמר האנליסט גיל לוריה מחברת D.A. Davidson. "אבל האיום הגדול באמת יגיע כשיהיה להן בסיס משתמשים גדול מספיק, שיאפשר להן להתחיל למכור פרסום. רק כשגוגל תאבד מפרסמים - נראה פגיעה אמיתית בהכנסות".

נוסף לכך, Waymo - חטיבת המוניות האוטונומיות של אלפאבית, שלרוב אינה במוקד דוחות הרווח - צפויה לקבל יותר תשומת לב כעת, עם השקת צי מבחן של מוניות אוטונומיות מצד טסלה באוסטין, טקסס.

משקיעים גם מחכים לעדכונים בנוגע ל-Google DeepMind והחדירה של Gemini לעסקים - אלמנטים שיכולים לשנות את הסנטימנט סביב מניות החברה. בנוסף, יש ציפייה ליותר בהירות בנוגע לעלויות רכישת תנועה (TAC), להשקעות הון, וגם להתייחסות לרגולציה באירופה ולהליכי ההגבלים העסקיים בארה"ב - שיכולים להשפיע על התנודתיות בטווח הבינוני.

בשל הגודל של אלפאבית וההשקעות האסטרטגיות שלה בתחום ה-AI, התחזית שלה עלולה לקבוע את הטון עבור כל מגזר הטכנולוגיה. עם מניה שקרובה לשיא, אכזבה בשולי הרווח בענן או במגמות הפרסום עלולה להוביל למימוש רווחים.

טסלה: המון שאלות פתוחות

טסלה מגיעה לדוח הקרוב כשהיא מצויה תחת לחץ. מניית החברה ירדה בכ-20% מתחילת השנה, בניגוד למגמה החיובית במדדים הטכנולוגיים המובילים.

למרות החזון של אילון מאסק לעתיד הנשלט על ידי רובוטים, עיקר ההכנסות והרווחים של טסלה עדיין מגיעים מעסקי הרכב הקלאסיים. לפי הערכות של בלומברג, ההכנסות ברבעון השני צפויות לעמוד על 22.79 מיליארד דולר - ירידה של כ-9% לעומת 25.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל. בוול סטריט מצפים לרווח מתואם למניה של 0.43 דולר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.

בטסלה מודאגים מהירידה בפופולריות של רכבים חשמליים, העדפה צרכנית הולכת וגוברת לרכבים היברידיים ומהתחרות הולכת ומתחזקת, אל זה יש להוסיף את הפגיעה במוניטין של מאסק בעקבות פעילותו הפוליטית.

במיוחד מדאיגים הם הנתונים מאירופה, אחד השווקים המרכזיים של טסלה, כאשר גם בארה"ב נרשמה ירידה. כתוצאה מכך, טסלה מסרה 384,122 רכבים בלבד ברבעון השני - ירידה של 13.5% לעומת התקופה המקבילה. המעבר לדגם Model Y המחודש האט את קצב המסירות, והשאלה הגדולה למנהלי החברה תהיה מתי הדגם המחודש יהיה זמין בשווקים המרכזיים.

המשקיעים מצפים לעדכון על תוכניות הרובוטקסי, יש סיכוי שהחברה תכריז על תוכניות פריסה נוספות באזורים ושווקים נוספים. נכון לעכשיו טסלה ביצעה בדיקות של מוניות הרובוט באוסטין, טקסס, ומאסק הבטיח להרחיב את הניסויים גם לאזור מפרץ סן פרנסיסקו. אבל לפי דיווחים, החברה עדיין לא הגישה בקשות לרישוי, והדרך ליישום מסחרי עוד ארוכה. אך בזמן שטסלה בודקת, Waymo של אלפאבית כבר פעילה ביותר ערים, וגם Uber חתמה על שיתוף פעולה עם לוסיד ו-Nuro כדי להשיק שירות מוניות רובוט משלה בשנה הבאה.

ואיפה הרכב החשמלי הזול? לפני שנה, בדוח הרבעוני לרבעון השני, טסלה הצהירה שהייצור של דגמים חדשים - ככל הנראה כולל רכב חשמלי מוזל - נמצא על המסלול, וצפוי להתחיל במחצית הראשונה של השנה הבאה. אבל המשקיעים והאנליסטים עדיין מחכים. עד כה לא ניתנו שום אינדיקציות או אפילו הדמיות של רכב חדש - ובוודאי לא התחלת ייצור של רכב שמחירו סביב 30 אלף דולר. הרכב הזול ביותר כיום של טסלה הוא גרסת ההנעה האחורית של דגם Model 3, שמחירה מתחיל בכ-43 אלף דולר - לפני תמריצים.

ההבטחה הזאת ככל הנראה תידחה, ויש גם שמועות על אפשרות להנפקת מניות עתידית, שתידרש למימון פרויקטי AI ואוטונומיה - צעד שעלול להרתיע חלק מהמשקיעים.

עוד כתבות

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים / צילום: שלומי יוסף

התוכנית של ראש עיריית בת ים: "להישאר עם רווח יזמי של 100 מיליון שקל"

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט מציע לרכוש בניינים שקרסו במלחמה מידי משקיעי הנדל"ן, ולא מצטער שלא התאחד עם תל אביב ● בוועידה הוא הסביר מדוע בת ים דורגה על ידי קבלנים כעיר השנייה הכי מהירה, יעילה ואמינה בתחום התכנון והבנייה

יאיר המבורגר, יו''ר קבוצת הראל ביטוח ופיננסים / צילום: גבע טלמור

המימושים בביטוח נמשכים: כלל רכשה ממשפחת המבורגר מניות הראל ב-200 מיליון שקל

לאחר שמכרה 1% מהחברה, משפחת המבורגר לא מתכננת למכור מניות נוספות ● גם שלמה אליהו מימש בשנה האחרונה במגדל כמעט 16% ממניות החברה תמורת כמיליארד שקל ● בנוסף, בעלי השליטה בהפניקס עד השנה שעברה עשו אקזיט ברווח גדול

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

שחרור רב יותר של מחבלים ופרימטר מצומצם: דרישות חמאס במו"מ לעסקת חטופים

דיווחים בעזה: צה"ל תוקף במרכז ח'אן יונס ● הרמטכ"ל בדיון ביטחוני: נכון לשלוט בתוחמת הצפונית ברצועת עזה ● לקראת מפגש פסגה: מאמץ להגיע להבנות ביטחוניות כדי למנוע הסלמה חוזרת בסוריה ● תקרית נוספת ביוון: נערים ישראלים הותקפו ע"י פרו-פלסטינים ● שלושה לוחמי צה"ל נפצעו קשה ובינוני מפיצוץ מטען בדרום עזה; נגד לוחם מסיירת גולני נפצע קשה במרכז הרצועה ● הג'יהאד האיסלאמי: "נותק הקשר" עם החטוף רום ברסלבסקי ● 50 חטופים - 656 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

תל אביב. היצע של יותר מ־10,000 דירות חדשות בחודש מאי / צילום: Shutterstock

ערים של קונים, ערים של מוכרים: איך השתנה שוק הדירות בישראל?

המלחמה, הריבית והמחסור בפועלים שינו את כללי המשחק בשוק המגורים והחזירו במקומות רבים את הכוח לקונים ● יצאנו לבדוק בעזרת יד2 את מצבם של המוכרים והקונים בערים המרכזיות בארץ ● כך הפכה תל אביב לעיר של קונים, והערים החרדיות נשארו ערים של מוכרים

תומר אבנון, נשיא ומייסד קבוצת אבנון / צילום: אורן כהן

לאחר עלייה של כמעט 200% בשנה: טכנופלס של תומר אבנון פוזלת לתחום ביטחוני לוהט

לאחר שקלטה חלק מהפעילות הביטחונית של קבוצת אבנון, עשויה טכנופלס לרכוש מבעל השליטה חברה שבדית הפועלת בתחום המצלמות המיוצבות - שבו מתמחה אחת מכוכבת הבורסה, נקסט ויז'ן ● העלייה במניית טכנופלס העמידה את שווי החברה על 165 מיליון שקל

ההרס בניר עוז אחרי ה-7 באוקטובר / צילום: באדיבות משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות

הדוח שחזה את ה-7 באוקטובר, ומה אפשר לעשות כדי לא לפספס את הדוח הבא

דוח שחיבר המכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן הזהיר לפני ה-7 באוקטובר ממה שיכול לקרות בישראל במקרה של מלחמה רב-זירתית, ואף המליץ מה ניתן לעשות כדי להתכונן לתרחיש זה ● פרשן גלובס יואב קרני התייחס לדוח, אך נראה כי פספס את משמעותו האמיתית ● דעה

יבואנים נתקעו עם מלאי גדול של רכבי "0 ק"מ", וההנחות מגיעות ל־30%

ירידה בהיקף היבוא, שינויים במיסוי, מלחמה וחולשה בביקוש הובילו השנה לגידול חסר תקדים בכמות כלי הרכב החדשים שנרשמו על שם החברה ויימכרו כ"יד שנייה", לאחר שעברו 12 חודשים מייצורם ● אילו דגמים בולטים תקועים במלאי, ואיך יודעים מתי זו מציאה ומתי להיזהר

המשקיעים רכשו אג''ח קונצרניות, והסיכון ירד / צילום: גלובס

"הסיכון לא מגולם באפיק הקונצרני": האופוריה העלימה את אג"ח הזבל מת"א

נהירת המשקיעים לשוק החוב הקונצרני הובילה לירידה חדה בסיכון המיוחס להן ולהיעלמות כמעט מוחלטת של אג"ח בתשואה דו-ספרתית ● מידרוג: "המרווחים מול האג"ח הממשלתיות - ברמת שפל היסטורית" ● מיטב מסייג: "רמת חוסר הוודאות במשק וגם הריבית עדיין גבוהות"

ח''כ בועז ביסמוט / צילום: נועם מושקוביץ', דובדרות הכנסת

הליכוד בחר בבועז ביסמוט ליו"ר ועדת החוץ והביטחון

סיעת הליכוד התכנסה להדיח את אדלשטיין מראשות ועדת החוץ והביטחון ובחרה בחה"כ ביסמוט לקידום חוק ההשתמטות • רה"מ סימן את חה"כ ביסמוט לתפקיד, והוא נבחר ברוב של 29 מול 4 • לאחר החלטת הליכוד - ההמלצה תועבר לוועדת הכנסת • באופוזיציה תקפו בחריפות; לפיד: "יריקה בפרוף הלוחמים" • גנץ: "בליכוד החליטו להפוך את הוועדה לכזו שתפטור את החרדים משירות"

הקמת תחנת הכוח הגרעינית ''אקויו'' בטורקיה / צילום: Reuters, Anadolu

הפעלת הכור הראשון מתעכבת, וברחוב הטורקי כבר רוצים להתקדם לנשק גרעיני

טורקיה מתקרבת להפעלת תחנת הכוח הגרעינית הראשונה שלה - אך התלות ברוסיה, מבצעת הפרויקט, מביאה לעיכובים ולקשיי מימון ● במקביל, סקר שנערך אחרי מבצע "עם כלביא" מגלה: רוב הציבור הטורקי סבור שיש לפתח גם נשק גרעיני, אף שאנקרה מחויבת לאמנת ה־NPT

צילום: Shutterstock

"צייד הפדופילים" חויב לשלם 2.6 מיליון שקל בתביעות לשון הרע

דוביצקי נהג להתחזות לקטין, לנהל התכתבות מינית עם גברים בגירים, לקבוע עמם פגישה, לדווח למשטרה, לתעד את הובלת הגברים לחקירה ולפרסם את הסרטונים תוך הצגתם כפדופילים ● ביהמ"ש דחה את בקשתו לבטל שבעה פסקי דין שניתנו נגדו בהיעדר הגנה והוא לא הפקיד את הערבות שהייתה התנאי לערעור בתיק נוסף

קלאוס שוואב בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ינואר 2025, שווייץ / צילום: Reuters, Yves Herman

סקנדל בדאבוס: המייסד המיתולוגי מואשם שהטריד עובדות ו"שיפץ" דוחות כלכליים

האשמות חדשות מתוך חקירה פנימית התפרסמו בסוף השבוע בשווייץ, ולפיהן קלאוס שוואב ביצע מניפולציה בפרסומי הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס כדי לשרת צרכים פוליטיים ● בין יתר המניפולציות המיוחסות לשוואב: "שדרוג" הודו והורדת בריטניה בדירוג התחרותיות של הפורום מחשש לשרת את תומכי הברקזיט

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

נדחתה בקשת אאורה להעביר לעליון את הערעור בתביעה הנגזרת נגד בעל השליטה אטרקצ'י

אחרי שביהמ"ש הכלכלי אישר בקשה לתביעה נגזרת נגד יעקב אטרקצ'י על ניצול הזדמנות לרכישת קרקע בקריית אונו ב-57 מיליון שקל לטובתו האישית, אאורה ביקשה לקיים דיון חוזר בהחלטה התקדימית – ולהעבירו לעליון ● ואולם השופטים קבעו כי מדובר ב"לחם חוקה של המחלקה הכלכלית", ולכן הדיון יישאר אצלה

מייסדי איידוק: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסק / צילום: גיא שרייבר

חברת מערכות ה-AI לרפואה איידוק גייסה 150 מיליון דולר

איידוק פיתחה מערכת לפענוח סריקות הדמיה, אשר התפתחה עם הזמן למערכת תומכת החלטות קליניות ברפואה שהיום מותקנת בכ-2000 בתי חולים ● היקף הגיוסים הכולל של החברה מגיע כעת לכ-370 מיליון דולר ● סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה: "הרופאים השתכנעו שהמוצר שלנו יכול לגרום להם לטפל טוב יותר בחולים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

ארה"ב והאיחוד האירופי קרובים להסכם סחר: יוטלו מכסים של 15%

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● טראמפ הכריז על הסכם סכר "עצום" עם יפן, בורסת טוקיו זינקה ● ג'נרל מוטורס דיווחה אתמול על הפסד של 1.1 מיליארד דולר בגלל המכסים של טראמפ ● מניית יצרנית המטוסים שזינקה אמש - וזו שנפלה ● המבחן הגדול של וול סטריט מתחיל היום - דוחות אלפאבית וטסלה יפורסמו אחרי הנעילה הלילה, מה צפוי בהם?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: יח''צ

מכירת ענק: זוהר לוי מממש רווח של יותר מחצי מיליארד שקל בפז

חברת הנדל"ן סאמיט של לוי מוכרת את כל החזקותיה לגופים מוסדיים, כנראה בשני שלבים, תמורת כ-1.1 מיליארד שקל

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

חברות הביטוח הישראליות שרואות במניית טבע הזדמנות

לאחר שבשבוע שעבר דווח כי מנורה מבטחים מחזיקה ב-5% מהון המניות בטבע, היום דווח על החזקה דומה של הפניקס ● השתיים מקוות שהמניה תצא מהדשדוש שפוקד אותה - מתחילת השנה רשמה טבע תשואה שלילית של 26%

עו''ד שלומית ברנע-פרגו / צילום: אבי אוחיון - לע''מ

הג'וב החדש של היועצת המשפטית שסירבה לאשר לנתניהו מימון הוצאות

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, אשר דחתה בקשות של בני הזוג נתניהו לאישור הוצאות לווילה בקיסריה, תצטרף כשותפה למשרד עורכי הדין פרל כהן ותוביל שם את המחלקה למשפט ציבורי, קשרי ממשל ורגולציה ● ברנע-פרגו: "שמחה להביא את הניסיון שלי למגזר הפרטי"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

אחרי ההסכם עם יפן, לאן הולכת תוכנית המכסים של טראמפ?

הסכם הסחר עם יפן עורר גל של אופטימיות ברחבי העולם רגע לפני הדדליין, השיחות עם מדינות האזור נעות בין הצלחות לדשדוש ומה לגבי סין והאיחוד האירופי?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה ירוקה בת"א; מדד הביטוח זינק ב-4.5%, ישראכרט צללה בכ-6%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% לשיא חדש ● נופר אנרג'י בחרה מנכ"ל חדש, עד לכניסתו לתפקיד, עופר ינאי ינהל את החברה ● השקל נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות הזרים ● מניית משק אנרגיה מתקרבת לשיאה משנת 2022 ● טראמפ הכריז על הסכם סחר "עצום" עם יפן, הבורסות בעולם מגיבות בחיוב ● דוחות אלפאבית וטסלה יפורסמו אחרי הנעילה הלילה, מה צפוי בהם?