עופר ינאי / צילום: נעם גלאי
קבוצת נופר אנרג'י הודיעה היום (ד') על מינויו של עמי לנדאו למנכ"ל החברה. לנדאו, בעל תואר ראשון בכלכלה מהאוניברסיטה העברית, מביא עמו לדברי החברה ניסיון בתחום התשתיות, ההשקעות והמימון, כמו גם בייזום והובלת מיזמי תשתיות בקנה-מידה גדול בארץ ובעולם.
● ההנפקה הכי טובה בתל אביב מתחילת השנה כמעט הכפילה את הכסף בחודשיים
● לאחר עלייה של כמעט 200% בשנה: טכנופלס של תומר אבנון פוזלת לתחום ביטחוני לוהט
בשמונה השנים האחרונות כיהן לנדאו כמנכ"ל אלייד (Allied) תשתיות, זרוע ההשקעות של קבוצת אלייד בתחום התשתיות. קודם לכן הוא שימש כמנכ"ל חטיבת הזכיינות בשיכון ובינוי במשך שבע שנים. בנוסף הוא עבד במשך 13 שנים במשרד האוצר, בו כיהן בשורת תפקידי מפתח, בהם המשנה לחשב הכללי, ראש חטיבת התשתיות וראש חטיבת המימון.
לנדאו ייכנס לתפקידו בתחילת בפברואר 2026. עד לכניסתו לתפקיד, ינאי הודיע כי הוא מתפטר מראשות דירקטוריון נופר, והוא ימונה לתפקיד משנה למנכ"ל החברה. הסיבה היא לא רק טכנית, כדי לסייע בהסמכת לנדאו לתפקיד, אלא משום שנפער "חלון" בלוח הזמנים עד להגעת המנכ"ל החדש. צבי לוין יהיה היו"ר חדש במקום ינאי.
לפי תנאי העסקתו של לנדאו באלייד, נקבעה לו תקופה מקדימה של עד חצי שנה לפרישתו מהתפקיד. הוא יוכל לקצר אותה בהסכמת אלייד, אך קיים תרחיש שבו עזיבת לנדאו את תפקידו עשויה להתמשך על פני תקופה. לכן ינאי פועל כדי שלא ייווצר וואקום ולמעשה יחכה למנכ"ל החדש, תוך שהוא לוקח את מושכות החברה בידיו.
על פרשת דרכים
המינוי של לנדאו מגיע לאחר שלאחרונה מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י. במרכז הדרמה המתחוללת בנופר ניצב עופר ינאי, בעל השליטה ויו"ר החברה. מדובר ביזם שאפתן ולא שגרתי שבשנתיים האחרונות מספק כותרות למכביר למדורי הספורט, בכובעו כבעלי מועדון הכדורסל של הפועל תל אביב - בו הוא משקיע סכומי עתק, מחליף שחקנים ומאמנים, ואף השיג עמה תואר ראשון באירופה.
נופר, חברת האנרגיה הסולארית שייסד ינאי בתחילת העשור הקודם, היא שהפכה אותו בגיל צעיר יחסית לבעל הון של קרוב למיליארד שקל ("על הנייר").
כיום עומדת החברה על פרשת דרכים, לאחר שבשלהי יוני צמד המנכ"לים המשותפים שלה, נדב טנא ושחר גרשון, הודיעו בפתאומיות על עזיבתם בסוף השנה, ועקב דווח כי "החברה החלה בהליכי איתור מנכ"ל, שמינויו יובא לאישור בתקופה הקרובה".
באותו מועד ובלא הודעה מוקדמת, מכרו צמד המנכ"לים את כל מניותיהם בנופר, אותן קיבלו מינאי ערב ההנפקה, תמורת 224 מיליון שקל, ובדיסקאונט על מחיר השוק לידי גופים מוסדיים (המהווים כיום רוב של בעלי המניות בחברה). פרישתם של השניים והמימוש הענק באותו יום גררו ירידה יומית של כ־9% במניית נופר, והובילו להגשת בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ומנהליה. אלה גם עוררו שורה של השערות באשר לסיבות מאחורי המהלך שהפתיע את שוק ההון.