גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תרופת האלצהיימר שמתקרבת לאישור באירופה

קרינת אור מהמוח עשויה לאפשר קריאה של פעילות קוגניטיבית ● חברת הטכנולוגיות הרפואית ניקסואה מצמצמת פעילות בישראל ● התרופה של אלי לילי לטיפול באלצהיימר שוב על סף אישור באירופה • ורשות החדשנות תשקיע 15 מיליון שקל במאיצי מסחור טכנולוגיות ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

הילות? המוח האנושי קורן אור שניתן לראות מחוץ לגולגולת

מה אם היינו יכולים להסתכל על ראשו של אדם ולאבחן, רק מתוך כך, מצבים נפשיים וקוגניטיביים שונים? מחקר שפורסם לאחרונה ב-iScience, כתב עת בין תחומי חדש מקבוצת Cell, טוען כי זה אפשרי. על פי המחקר, המוח משדר קרינת אור חלשה מאוד, אך כזו שמצליחה לעבור את הגולגולת. יתרה מכך, דפוסי האור משתנים בהתאם למצבים קוגניטיביים שונים.

השבוע בביומד | פריצת דרך בטכניון: מד סוכרת חדש עם ניטור מדויק יותר
חזית המדע | המחקרים שמגלים איך נקמה משפיעה על המוח

כל רקמה בגוף מפיקה כמויות זעירות של אור בשל המטבוליזם - תהליך צריכת האנרגיה על ידי התא. מדובר באור חלש מאוד, שעוצמתו כמיליונית מעוצמת האור הנראה לעין, חלקו בתדרי האור הנראה וחלקו בתדר אינפרה אדום.

המוח צורך כמויות אנרגיה גבוהות במיוחד ביחס ליתר הגוף, ולכן הוא מפיק יותר אור. נראה כי עם ההתבגרות והעליה בעקה החמצונית על המוח, האור גובר.

במסגרת ניסוי, חוקרים הושיבו 20 נבדקים בחדר חשוך מאוד, והלבישו על ראשם התקן שכלל גם חיישני אור רגישים באזור המוח האחראי על עיבוד תמונה וקול, וגם מד EEG לפעילות החשמלית של המוח, לשם השוואה. חיישן נוסף מדד את האור הסביבתי שהצליחו לחדור לחדר, כדי להחסיר אותו מהמשוואה.

תחילה, ישבו הנבדקים בעיניים פקוחות, ואחר כך בעיניים עצומות. הם האזינו לגירוי שמע, ואז שוב סגרו ופתחו את העינים. נמצא כי פליטת האור מן המוח משתנה בדפוסים קבועים, עדות לפעילות המוח התמידית. בנוסף, נמצא שניתן להבדיל בין האור שמייצר המוח בעיניים פקוחות ובעיניים סגורות. ידוע כי עצימת העיניים משנה את דפוס גלי האלפא במוח, ונראה כי הדבר מתבטא גם בדפוס פליטת האור על ידי המוח, באופן שניתן לזיהוי דרך הגולגולת.

התופעה הזו נשמעת מבטיחה מבחינת האפשרות לאסוף מידע על פעילות המוח באופן לא פולשני וללא קרינה. אולם, ישנה גם מורכבות. אף שהדפוסים השתנו בין עיניים עצומות לפקוחות ובעת חוויית הגירוי השמיעתי, היה הבדל בסוג השינוי בין הנבדקים. לכן, עדיין קשה להצביע על "דפוס עיניים פקוחות" או "דפוס עיניים עצומות". מצב זה יכול להקשות בעתיד גם על זיהוי חד משמעי של דפוסים מוחיים אחרים המעניינים אותנו, בניסיון להפוך את השיטה הזו לבדיקה.

מדובר עדיין במחקר בתחילת דרכו. החוקרים אופטימיים כי ניתן יהיה לשפר את החיישנים, למדוד את המידע באיזורים נוספים במוח, ולשפר את אלגוריתמי עיבוד האותות, בתקווה לקבל מידע מועיל יותר.

חברת הטיפול בנחירות של רוברט טאוב מצמצמת פעילות בישראל

חברת ניקסואה, שפיתחה שתל קטן לסנטר לטיפול בדום נשימה בשינה, מצמצמת משמעותית את פעילותה בישראל. החברה תיפרד מ-50% מעובדיה ותישאר עם כ-20 עובדים בלבד.

יזם ויו"ר החברה רוברט טאוב, המוכר מפעילותו בחברות אומריקס ונוירודרם, שנמכרו בסכום כולל של 1.5 מיליארד דולר, מסביר כי "ניקסואה חיכתה לאישור FDA לשיווק המוצר בארה"ב במשך חודשים רבים. השקענו המון בהכנה להשקה, ואנחנו עדיין מאמינים שאנחנו צפויים לקבל את האישור בכל רגע. בינתיים, צמצמנו פעילות ברוב המדינות שאינן ארה"ב, כולל במרכז המו"פ בישראל".

המכשיר שפיתחה החברה, שגודלו כ-2 סנטימטר, מושתל בסנטר ונטען ומופעל מבחוץ. במהלך הלילה הוא מגרה חשמלית עצב שמזיז את הלשון ומונע את חסימת דרכי הנשימה. התוצאה, שהודגמה בניסויים הקליניים של החברה, היא שיפור ברמות החמצן בדם במהלך השינה. דום נשימה בשינה עלול להוביל למחלות לב, ושיפור רמות החמצן עשוי להפחית את הסיכון. בנוסף, באתר החברה מצוין כי המכשיר מסייע גם בהפחתת נחירות ובאיכות שינה גבוהה יותר.

כיום מטופל דום נשימה בשינה באמצעות מסיכות המזרימות חמצן באופן אקטיבי לתוך דרכי הנשימה של המטופל. המוצר של ניקסואה מיועד למי שאינו מצליח לסבול את המסיכה, או שהטיפול באמצעותה לא הצליח עבורו. המתחרה העיקרית שלה היא Inspire Medical האמריקאית, עם מכשיר שהוא למעשה קוצב לב. הוא גדול יותר והשתלתו מורכבת יותר, ובכל זאת רשמה החברה בשנה האחרונה הכנסות של כ-800 מיליון דולר בארה"ב.

ניקסואה, הפועלת בינתיים באירופה בלבד, רשמה הכנסות של 4.5 מיליון אירו ב-2024, אבל מלכתחילה היא הייתה ממוקדת בשוק האמריקאי, כך שפעילותה באירופה מצומצמת. החברה נסחרת היום לפי שווי של 227 מיליון אירו, לאחר ירידה של 17% במנייתה בשנה האחרונה, בעקבות העיכוב באישור ה- FDA . לדברי טאוב, "העיכוב באישור שלנו כנראה לא פוליטי, כי אנחנו מייצרים את המוצר בארה"ב, אבל אולי הוא קשור לקיצוצים ב- FDA, ולכן שאין מספיק כח אדם".

טאוב היה משקיע נלהב בישראל אך טען כי לא ישקיע עוד במדינה, בעקבות סכסוך בין מדינת ישראל לבין הרוכשת של אומריקס, ג'ונסון אנד ג'ונסון. ב-2012 המדינה תבעה חצי מיליארד שקל מהחברה בטענה כי המוצר שלה היה מבוסס על פטנט של רופא מבית החולים הממשלתי שיבא. אולם, אומריקס טענה כי תרומתו להמצאה הייתה נמוכה מהמתואר בתביעה וכי כבר שילמה לו את כל המגיע לו. לבסוף, על פי פרסומים קודמים, הסכימה ג'ונסון אנד ג'ונסון לתת מענק של עשרות מיליוני שקלים לתל השומר, בתמורה לביטול התביעה.

טאוב הודיע אז כי נפגע מכפיות הטובה של ישראל, לשיטתו, ולא ישקיע כאן עוד. ניקסואה הייתה החברה הישראלית היחידה בה טאוב היה מעורב בצורה משמעותית מאז. יש לו כאן גם השקעות קטנות יותר - בחברת דבקים תעשיתיים ובקרן הון הסיכון פיטנגו, אך אין לו כרגע עניין בהשקעות נוספות במדינה, והוא ממעט בהשקעות חדשות בכלל. מחוץ לישראל יש לו אחזקות אקלקטיות למדי: חברה בתחום הגירוי המוחי לכאב ראש וחברה בתחום חקר החלל בבלגיה, וכן חברת כריה ומלון במרוקו.

למרות הטעם המר שהשאיר סיום הסיפור של אומריקס, הוא עדיין גאה מאוד בחברה. "החטיבה של ג'ונסון אנד ג'ונסון, Ethicon, שרכשה את אומריקס מגלגלת כ-2.5 מיליארד דולר, ואני מעריך כי בערך חצי מן הסכום הזה מקורו בדבקים הביולוגיים של אומריקס. אולם, ג'ונסון אנד ג'ונסון צמצמה משמעותית את פעילות החברה בארץ, ממאות עובדים ומפעל יצור בירושלים, לעשרות ואולי פחות מכך בתחום המו"פ ברחובות.

תרופת האלצהיימר של אלי לילי מתקרבת לאישור באירופה

התרופה קיסאנלה (דוננמב) של חברת אלי לילי לטיפול באלצהיימר, קיבלה במהלך סוף השבוע חוות-דעת חיובית מהועדה המייעצת לרשות התרופות של האיחוד האירופי, וזאת לאחר שהוועדה הצביעה נגדה בעבר. בחודשים הקרובים יוכרע אם היא תקבל אישור לשיווק התרופה.

הרשות בוחנת את אישור התרופה עבור מטופלים עם אלצהיימר בשלבים הראשונים של המחלה, שבהם יש הצטברות של החומר בטא עמילואיד, אותו תוקפת התרופה של אלי לילי. התרופה המתחרה לקמבי של החברות ביוג'ן ואסאי, קיבלה אישור שיווק לקהל יעד דומה באפריל.

התרופות של אלי לילי וביוג'ן כבר מאושרות לשיווק בארה"ב, לקמבי מסוף 2023 וקיסאנלה מאמצע 2024. אסאי, החברה היפנית שפיתחה ואחראית על רוב השיווק של לקמבי, דיווחה על הכנסות של כ-96 מיליון דולר מן המוצר ברבעון הראשון של 2025, והיא חוזה הכנסות שלו כחצי מיליארד דולר בשנה שבין מרץ 2025 למרץ 2026. קיסאנלה של אלי לילי הושקה קצת מאוחר יותר, ורשמה ברבעון הראשון של 2025 הכנסות של 21 מיליון דולר.

אם התחזיות לגבי לקמבי אכן יתממשו, זו תהיה הפתעה חיובית לשתי החברות לאור ההשקה הראשונית האיטית יחסית והמגבלות שיש לתרופות הללו. הן ניתנות בעירוי, ודורשות סריקות מוח תדירות למטופלים מחשש לתופעת לוואי של דימום מוחי. בנוסף, הן אינן עוצרות את המחלה, אלא רק מאטות אותה. לכך ניתן להוסיף את המחיר הגבוה - לקמבי, למשל, משווקת בארה"ב ב-26 אלף דולר לשנה.

לאחרונה קיבלו שני המוצרים אישור שיפוי ביטוחי ממדיקר, הביטוח הממשלתי האמריקאי. אף שמדובר בשיפוי מוגבל, אלו בחדשות טובות מאוד לשני המוצרים, ואולי זו אחת הסיבות לאופטימיות של אסאי.

רשות החדשנות תשקיע 15 מיליון שקל במאיצי מסחור טכנולוגיות

רשות החדשנות הודיעה על מהלך לתמיכה בחיבור בין האקדמיה לתעשייה, על ידי השקעה של 15 מיליון שקל בשלושה מאיצי מסחור ידע מן האקדמיה - 5 מיליון בכל מאיץ. מדובר בסכום משמעותי לשלב זה של פיתוח מוצרים וידע.

במסגרת מהלך זה, תיבחרנה עד שלוש חברות שיזכו בזיכיון לשלוש שנים, ויפעלו ברמה הלאומית לאיתור טכנולוגיות פורצות דרך שפותחו במוסדות מחקר ומוסדות אקדמיים בארץ ובעולם. את הטכנולוגיות הללו הם ישלבו בתוך פעילויות של חברות סטארט אפ קיימות או כאלה שיקומו על בסיס הרעיון.

הגופים שיבחרו יוכלו להיות רב תחומיים או ממוקדים בתחום מסוים בעל עדיפות לאומית, בהתאם לאסטרטגיה וליתרון היחסי של כל אחד מהם. הם ישמשו כמתווכים בין חברות המסחור של האוניברסיטאות ובתי החולים, לבין גורמי השקעה כמו חממות וקרנות, ויזכו במענקי הקמה, מימון לפעולות סקאוטינג ופיתוח עסקי, ובונוסים על חתימת הסכמים עם חברות מסחריות. בנוסף, יורשו להשקיע ישירות במיזמים שיקומו בתיווכם.

מרשות החדשנות נמסר כי קרן המחקר היישומי באקדמיה מממנת מחקר יישומי במוסדות האקדמיה בכ-100 מיליון שקל בשנה, אך פחות מחמישית מן הפרויקטים מובילים להקמה של חברות.

ד"ר אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות, מסביר כי "ישראל נחשבת למעצמה עולמית ביצור ידע מדעי, אך עדיין חלק גדול מהידע הזה לא מצליח לחלחל לתעשייה ולייצר ערך טכנולוגי וכלכלי. אנחנו רוצים להפוך את הידע הזה לחלק בלתי נפרד מתעשיית ההייטק. המהלך הנוכחי הוא הזדמנות לבנות תשתית ארצית של סוכני ידע, שישלבו חוקרים ואנשי תעשייה באופן שיטתי, ויהפכו רעיונות לפתרונות שמגיעים לשוק. זו הזמנה לאנשים ולגופים שרוצים להיות בחזית החדשנות הישראלית, להשפיע ולבנות את הכלכלה של המחר".

עוד כתבות

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, ראש ממשלת פולין דונלד טוסק, נשיא צרפת עמנואל מקרון ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי / צילום: ap, Mstyslav Chernov

מכסים, נאט"ו ואיומים: כך הפך נשיא ארה"ב למי שמכתיב את עתיד האיחוד האירופי

לטובה או לרעה, הנשיא האמריקאי הוא זה שדחף את האיחוד האירופי לעבור רפורמות משמעותיות בחצי השנה האחרונה: מהגדלת התקציבים הביטחוניים ועד לפריצת תקרות חוב ● האירו התחזק, הבורסות זינקו, אך השאלה האם האיחוד יישאר מלוכד או יתפרק עדיין פתוחה ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

גווינת' פאלטרו בסרטון של Astronomer / צילום: צילום מסך

עושים מהלימון לימונדה: התשובה של חברת Astronomer לסקנדל בהופעה של קולדפליי

אחרי שהרומן של בכירי החברה נחשף בסרטון ויראלי, Astronomer מבצעת בקרת נזקים ● המנכ"ל וסמנכ"לית משאבי האנוש כבר הספיקו לפרוש מתפקידם, וכעת החברה הוציאה סרטון שמתייחס ברמיזה לתקרית ● בסרטון מככבת גווינת' פאלטרו, אישתו לשעבר של סולן להקת קולדפליי, שמוצגת כ"דוברת הזמנית" של החברה

הסולידית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הסולידית מפסיקה לכתוב על חיסכון ופיננסים, ומגלה בפוסט חשוף את הסיבה

הבלוגרית האנונימית, שניהלה בלוג פיננסי מצליח, הודיעה על פרישה לאחר מות אמה לפני המלחמה עם איראן ● "כסף ועצמאות כלכלית נראים לי כמו נושאים חיוורים, סתמיים לעוסים ומאוסים" ● היא גם עקצה את רשות ניירות ערך: "לפחות ציבור המשקיעים יהיה מוגן מפני ההגיגים שלי"

רצועת עזה, בתחילת השבוע / צילום: ap, Jehad Alshrafi

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט: נקטנו צעדים ביטחוניים מחמירים - בשל חשש לניסיון לחלץ חטופים

מחאות נגד הממשלה ובעד החזרת החטופים החלו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ ● עינב צנגאוקר: "מאז שעידן שוחרר מהשבי אני לא יודעת מה עלה בגורלו של מתן, אני רק יודעת שאין לו זמן, ניוון השרירים שלו מחמיר, והוא בסכנת מוות" ● שורדת השבי אמילי דמארי חשפה פרטים חדשים על שהותה בשבי לעיתון ה"דיילי מייל". דמארי תיארה תנאי מחיה בלתי אנושיים שכללו כליאה בכלובים ● 50 חטופים - 659 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

יהונתן בגס, מנהל המחקר בקבוצת יפעת, בכנס MAD 2025 / צילום: תמר מצפי

מנהל המחקר בקבוצת יפעת: "ערך הישראליות יגן על המותג בעת משבר"

לראשונה במדד המותגים של גלובס, נבחרו 20 המותגים שמובילים בערך הישראליות ● יהונתן בגס, מנהל המחקר בקבוצת יפעת, הסביר בכנס MAD של גלובס כיצד התנהל הליך הבחירה

בורסת תל אביב. תעשיית הקרנות המסורתיות בישראל נמצאת בקריסה / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בתל אביב; מדד הבנייה נפל בכ-2.5%

מדד ת"א 35 נפל בכ-0.8% ● היעדר התקדמות במו"מ מול חמאס העיב על הבורסה ● שני האירועים המרכזיים בוול סטריט השבוע: החלטת הריבית של הפד, ודדליין המכסים של טראמפ ● עונת הדוחות ממשיכה לדהור, עם דיווחים של ארבע ענקיות ● וגם: האם נכון להיכנס לוול סטריט דווקא כשהיא שוברת שיאים? זה מה שההיסטוריה אומרת

מרג'ורי טיילור גרין, אילון מאסק, טאקר קרלסון / צילום: ap, Rod Lamkey, Kevin Lamarque, Julia Nikhinson

מאילון מאסק עד טאקר קרלסון: הימין האמריקאי וטראמפ במסלול התנגשות

מאז שחזר לבית הלבן טראמפ מנהל מאבקים לא רק נגד הדמוקרטים והתקשורת, אלא גם מול נאמניו ושותפיו ● פרשת אפשטיין ומדיניות החוץ של הנשיא חושפות חולשה בתוך תנועת MAGA, ומהלכיו הכלכליים מקימים עליו את מפלגתו - אך הוא לא מהסס לקדם את מדיניותו ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

רועי כץ, מנהל מותג WIZ / צילום: שלומי יוסף

מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

רועי כץ, מנהל מותג Wiz, סיפר בכנס MAD של גלובס כיצד החברה ערערה על הקונספציות המקובלות בשוק אבטחת הענן ● "בשוק האבטחה כולם מדברים בשפה של פחד, אבל הפחד לא תמיד יוצר את הפעולה הרצויה"

נבחרת החלומות של צוקרברג / צילום: ap, Jeff Chiu

עם חבילות שכר של 100 מיליון דולר: זו נבחרת החלומות של צוקרברג

במשך חודשים הכין מנכ"ל מטא רשימה של חוקרים ומהנדסים שירכיבו את מעבדת בינת־העל שלו ● הוא מפתה אותם במאות מיליוני דולרים, שלפעמים ניתנים כבר במעמד החתימה - אבל גם בתשתית להריץ את המודלים שלהם ● מיהם הכוכבים ששווה לשלם עליהם כל־כך הרבה?

ירושלים. העירייה המהירה והיעילה ביותר בקידום תוכניות בנייה / צילום: Shutterstock

ההודעה על אלפיים דירות חדשות מסמלת יותר מכל את המהפך שעובר על ירושלים

ירושלים דשדשה שנים מאחור בכל הקשור לנדל"ן, אך השנים האחרונות מצביעות על מהפך ● מנתוני סקר גלובס והתאחדות הקבלנים עולה כי בעיני רוב היזמים זו הרשות שאיתה הכי נוח לעבוד, ואת השינוי אפשר להרגיש גם בשטח ● האם נכונות הטענות שזה בא על חשבון התושבים?

מיסוי ומשפט / איור: יזהר כהן

האם נחסמה הדרך בפני רוכשי דירות להגיש ייצוגיות נגד קבלנים בשל ליקויי בנייה?

שני רוכשי דירות בפרויקטים של "מחיר למשתכן" הגישו בקשה לייצוגית נגד חברות הבנייה, בטענה כי מסרו דירות שלא עמדו במפרט המחייב וגבו תשלומים עודפים ● המחוזי פסק כי הדרך לבירור הטענות עוברת באופן פרטני ולפי חוק המכר

מוטל ודיינר סמוך לאזור 51. התברר שמדובר באתר לפיתוח מטוסי קרב חמקניים / צילום: NASA/Joel Kowsky

למה הפנטגון רצה שכולם יאמינו שיש חייזרים בשמי ארה"ב?

במשך עשורים, רבים בארה"ב האמינו שהממשל בוושינגטון מסתיר ראיות לקשר שנוצר עם חייזרים ● אך ה"וול סטריט ג'ורנל" חושף: מדובר בראיות פיקטיביות שהפנטגון והצבא בדו כדי להסוות תוכניות נשק, בהן אתר לפיתוח מטוסי קרב סודיים ● כך נפלו אפילו קצינים בכירים במיתולוגיה פרנואידית מופרכת

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

"באפיק הזה יהיה אפשר לקבל השנה 10%"- ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הקטר הפיננסי של ת"א: טייקוני הביטוח התעשרו השנה ב-24 מיליארד שקל ● 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב ● האם האג"ח הממשלתיות חוזרות להיות אטרקטיביות להשקעה? ● וגם: המשקיעים נוהרים שוב למניות מם. האם זה יסתיים יותר טוב מהפעם הקודמת?

פאנל להיות מותג בישראל / צילום: שלומי יוסף

בין עסקת חטופים ל"הותר לפרסום": החשיבה מאחורי הקמפיינים ואלו שנגנזים

בפאנל שהתקיים בכנס MAD של גלובס בנושא "להיות מותג בישראל" השתתפו ירון טיקטין מחברת כאל, אבי לאופר משטראוס, טלי פולג מבזק ודודי בלסר ממקורות ● הפאנל דן בשאלה כיצד משפיעה המלחמה על הפעילות השיווקית והפרסומית של מותגים

המדינה שעומדת מאחורי ההתקרבות של סעודיה ואיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: סעודיה ואיראן מתקרבות בתיווך סין, הוול סטריט ג'ורנל כותבים כי יש "תת-תזונה חמורה ברצועת עזה", וקצינים בצה"ל קוראים לסיום המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

אלונה בר און בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

אלונה בר און: "גלובס רוצה להיות המקום שעליו אפשר לסמוך גם בזמנים קשים ומפלגים"

מו"ל גלובס אלונה בר און פתחה את כנס MAD של גלובס, במרכזו עמדה תפיסת המותג הישראלי בתוך המציאות המורכבת ● "מד עוסק בקשר בין מותג וזהות, ושיווק ושייכות. מדד המותגים לא מודד רק נתונים, הוא מודד ערכים רגשיים - אמון, ביטחון, נאמנות, אהבה"

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם רינת שרצר / צילום: Eda Tankal

המומחית שמסבירה: למה כל הרעיונות הכי טובים באים דווקא במנוחה?

הפודקאסט הפופולרי "פופקורן" מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "כשאנחנו עושים שנ"צ, יוצאים לסיבוב, מתקלחים - שם טמון פוטנציאל אינסופי", אומרת רינת שרצר, יזמת חברתית, מהנדסת ביוטכנולוגיה ומרצה בבצלאל ובבית הספר הגבוה לעיצוב ואומנות בניו יורק • בשיחה עם ליאור פרנקל היא מסבירה על חשיבות עצירת המרוץ עבור יזמים, מנהלים ועובדים ועל הצורך להתנהל קצת יותר כביצית ופחות כזרע ● פופקורן

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון מגדל ימשיך במינוי פרופ' גמזו למרות התנגדות רשות שוק ההון

בישיבת הדירקטוריון של מגדל אחזקות הוחלט היום להמשיך בהליך המינוי של פרופ' גמזו ● לגלובס נודע כי הממונה על שוק ההון, עמית גל, אמר כי יתנגד למינוי משום שהוא מנוגד להנחיות הרגולטור לגבי עצמאות הדירקטוריון, וכמו כן הוא מודאג מחוסר הניסיון של גמזו בביטוח

פאנל סיפורו של מותג הוויסקי של קיבוץ בארי בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

"אנחנו מייצאים את הוויסקי של בארי ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם"

"אם יהיה ביטחון וכל החטופים יחזרו, אפשר להתחיל איזשהו תהליך של ריפוי", כך אמר בכנס MAD של גלובס חיים ילין, לשעבר ראש המועצה האזורית אשכול, על מותג הוויסקי החדש "סינגל בארי" ● לבארי ייקח עוד תקופה ארוכה להשתקם, והדרך לשם עוברת גם דרך יוזמות שמקדמים חברי הקיבוץ ושותפים שחוברים אליהם עם מותג הוויסקי שמיוצר במזקקת "מילק אנד האני"

תמנון מצוי. חי בכדור הארץ לפחות 300 מיליון שנה / צילום: Shutterstock

מנגנון ההשמדה העצמית: התכונה המופלאה של אחת החיות הכי מרתקות בטבע

בעוד לבעלי חיים לרוב מיוחס יצר ההישרדות מעל לכל, התמנונה מחסלת את עצמה רגע לפני שצאצאיה באים לעולם ● ניסוי שניתק את עצבי בלוטת הראייה, שם טמון המנגנון הכימי האחראי לכך, הפסיק את ההתנהגות ההרסנית