גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגדל החדש של ג’יי.פי. מורגן כסמל להתאוששות ניו יורק

בנק ג'יי.פי. מורגן מתכונן להעביר אלפי עובדים למטה החדש שלו, המשתרע על פני 232 אלף מ"ר, בלב מידטאון מנהטן

בניין ג'יי.פי. מורגן במנהטן / צילום: Shutterstock
בניין ג'יי.פי. מורגן במנהטן / צילום: Shutterstock

שוק המשרדים של ניו יורק מתאושש מהמשבר שפקד אותו בתקופת הקורונה - בקצב מהיר יותר מכל שוק אחר בארה"ב. אך דבר לא ממחיש את המהפך יותר מהמגדל החדש והנוצץ שנבנה במיוחד עבור ג'יי.פי. מורגן.

עסקה בשבוע | בכמה נמכרה דירת ענק במגדל הכי שנוי במחלוקת ברמת גן
מתחם הסינרמה הוא רק דוגמה: האם מרכז הכובד של ת"א עובר מזרחה?

לאחר למעלה משש שנות בנייה, הבנק מתכונן להעביר בהמשך החודש אלפי עובדים אל מטהו החדש בכתובת 270 פארק אווניו. שטח הבניין 2.5 מיליון רגל רבועה (232,258 מ"ר).

המבנה ייחנך רשמית באוקטובר. הבניין, בן 60 הקומות, מהווה הימור של כ־3 מיליארד דולר על כך שנפח החיים והעסקים חזר לניו יורק. "זו עסקה גדולה מאוד", אמרה קת'רין ויילד, נשיאת ארגון Partnership for New York City. "זהו מסר לגבי עתידה של העיר ניו יורק".

שאר המדינה מדשדשת

בעוד ניו יורק מזנקת קדימה, שאר המדינה עדיין מדשדשת. לפי חברת המחקר Placer.ai, ביולי האחרון נרשם לראשונה נפח מבקרים במשרדים בעיר שעלה על הרמות של 2019 - הישג שאליו לא הגיעה אף עיר מרכזית אחרת. באותו זמן, שיעור העבודה מהמשרד ברחבי המדינה ירד ב־22% לעומת יולי 2019.

ההתאוששות במשרדי ניו יורק מונעת על ידי מנהלים שמעוניינים לשים קץ לעידן העבודה מרחוק. כדי למשוך את העובדים חזרה למשרד, יותר ויותר חברות מחפשות מגדלי משרדים יוקרתיים - אלה שהעיר מנהטן כה מזוהה איתם. לפי חברת CoStar, בששת החודשים הראשונים של 2025 הושכרו בעיר כ־2 מיליון רגל רבועה (185,806 מ"ר) של משרדים מסוג "טופ פריים", יותר מכל שוק אחר בארה"ב.

עסקאות ההשכרה היוקרתיות נחטפות במהירות: פירמת Deloitte שכרה 800 אלף רגל רבועה (74,322 מ"ר) במגדל במתחם האדסון יארדס - עוד לפני שהחלה הבנייה.

חלק מההנחיות המחמירות בנוגע לחזרה למשרד מגיעות מהתעשייה המובילה של העיר - הפיננסים. ג'יי.פי. מורגן וגולדמן זאקס הם בין המעסיקים הבודדים שדרשו מהעובדים לשוב למשרד חמישה ימים בשבוע.

גם משרדי עורכי דין וחברות טכנולוגיה - גם קטנות ובינוניות - חתמו על חוזי שכירות חדשים. ברבעון הראשון של השנה הושכרו 12.2 מיליון רגל רבועה (1.13 מיליון מ"ר) במנהטן - הרבעון החזק ביותר מאז 2019, לפי חברת הנדל"ן Savills.

במקביל, עודף ההיצע במשרדים בעיר מראה סימני התמתנות בזכות ירידה חדה בכמות הבנייה החדשה בשנים האחרונות, ועלייה במספר הבניינים המוסבים למגורים.

חמישה ימים במשרד

ג'יי.פי. מורגן הכריז ב־2018 על תוכניתו להרוס את מטהו הישן ולבנות במקומו מגדל כפול. שנתיים לאחר מכן, פרצה הקורונה וגרמה לקריסה בשוק הנדל"ן המסחרי בעיר. מאות אלפי תושבים עזבו, ורבים מהנותרים עברו לעבודה מהבית. שיעור המשרדים הפנויים הגיע לשיא. אף על פי כן, פרויקט 270 פארק המשיך כסדרו.

"לא היה רגע שבו הרגשנו שהם נסוגים", אמרה מרי אן טייג, מנכ"לית CBRE באזור ניו יורק.

מנכ"ל הבנק, ג'יימי דיימון, הוביל את היוזמה להחזיר את העובדים למשרד בניו יורק. החברה גייסה עובדים בקצב מואץ, ודיימון הורה לכולם לשוב למשרד חמישה ימים בשבוע החל ממרץ. הבנק הרחיב בהתמדה את אחיזתו בנדל"ן משרדי בעיר כדי ליישם את המדיניות הזו.

הבנק בחן גם חלופות בהאדסון יארדס, במרכז הסחר העולמי ובמגדל One Vanderbilt, סיפר דייוויד ארנה, ראש תחום הנדל"ן הגלובלי של הבנק. "הפינה הכי טובה ברחוב הכי טוב - אולי בעולם - היא 48 והפארק", אמר.

שיעור המשרדים הפנויים במנהטן עמד ברבעון השני על 14% - גבוה משמעותית מהרמות שלפני המגפה, לפי CBRE. חברות רבות בניו יורק האטו את גיוס העובדים, וחלקן אף פיטרו - על רקע אי־ודאות כלכלית. פיטורים נוספים עשויים להתרחש ככל שחברות יאמצו בינה מלאכותית לביצוע משימות ברמת כניסה.

לעת עתה, ניו יורק מובילה את ההתאוששות בשוק המשרדים - בין השאר בזכות שינויי תב"ע באיסט מידטאון שהעירייה העבירה ב־2017, במטרה לעודד פיתוח של מגדלי יוקרה חדשים סביב גרנד סנטרל ולמשוך עסקים לאזור.

המגדל של ג'יי.פי. מורגן הוא הפרויקט הראשון שאושר בהתאם לחוקי התכנון החדשים, ומהווה מודל לפיתוח עתידי. הבניין צפוי לאכלס בסופו של דבר כ־10,000 עובדים.

המגדל - שתוכנן על ידי משרד האדריכלים הבריטי Foster & Partners ביזמות של Tishman Speyer - משנה את קו הרקיע של מנהטן עם נוכחות מרשימה. הוא מעוצב כחמישה גושים מדורגים ונישא לגובה של 1,388 רגל (423.2 מטר) - גבוה יותר ממגדלים איקוניים סמוכים כמו בניין סיגראם, לֶוֶר האוס ובניין מטלייף. בלילה, הקומות העליונות יוארו בעיצובים מותאמים אישית.

עם 19 מסעדות ודוכני מזון, שני גנים פתוחים, חדרי מדיטציה, מספרה ומרכז כושר ובריאות יוקרתי - הבניין משדר לעובדי הבנק מסר ברור. "אני חושבת שהם מבינים שהם חייבים להיות שם", אמרה ויילד.

מאז 2023, ג'יי.פי. מורגן הוא השוכר הפרטי הגדול ביותר של שטחי משרדים במנהטן, לפי CBRE. דיימון אף רכש את הבניין שממול למטה החדש.

במהלך הבנייה, הבנק שכר שטחים נוספים כדי לאכלס זמנית כ־7,000 עובדים שפעלו מהבניין הישן. לא ברור אם יפנה אותם עם תום תקופת השכירות - אך מתווכי המשרדים אינם מודאגים בגלל הביקוש הגבוה בעיר.

"השנים האחרונות הוכיחו שאנשים מוכנים לשלם את שכר הדירה הגבוה ביותר אי־פעם בניו יורק", אמר דייוויד פוק, נשיא Newmark לאזור ניו יורק. "אי־אפשר לבקש יותר מזה".

עוד כתבות

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

ההימור שעלה ביוקר לקרן העושר הנורבגית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

שער הדולר מתקרב לקידומת חדשה: "קשה להצדיק התערבות מצד בנק ישראל" ● הבורסה בת"א שוב שוברת שיאים, אלו הכוחות שמזניקים אותה ● הפספוס של קרן ההשקעות הגדולה בעולם שהלכה נגד ישראל ● ומתי שוק האג"ח עדיף על השקעה במניות ואיפה טמונה בו מלכודת

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

אלכסיי נבלני / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

אירופה מאשימה את רוסיה: נבלני נרצח על ידי רעל צפרדעים

אירופה מאשימה את רוסיה בהרעלת מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני לאחר שבגופו נמצא הרעלן הנדיר אפיבטידין, שמקורו בצפרדעים ארסיות מאקוודור ● בריטניה טוענת שרק למוסקבה הייתה יכולת להשתמש ברעלן ותפנה לארגון לאיסור נשק כימי בהאשמה נגד הפרת האמנה ● הקרמלין טרם הגיב

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

משבר הביצוע: לפחות שבע חברות נקלעו לאחרונה לקשיים

לפחות שבע חברות הפועלות בענף ביצוע הפרויקטים הגישו לאחרונה בקשה להקפאת הליכים או לעיכוב הליכים, בשל היקף חוב כולל של 850 מיליון שקל ויותר ● משבר כוח־האדם נפתר לכאורה, אבל גלי ההדף של המחסור, כך נראה, מגיעים עכשיו

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

מצלמה של חברת עין שלישית / צילום: עין שלישית

האסיפה הכללית של עין שלישית אישרה מכירת 30% לאדג' האמירתית

העסקה נחתמה בינואר אשתקד, ובמסגרתה תשקיע אדג' כ־10 מיליון דולר בתמורה לכ־30% ממניות חברת בעין שלישית, המפתחת מערכות אלקטרו־אופטיות מבוססות בינה מלאכותית ● המהלך יצא לפועל לאחר שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון העניק את האישור הנדרש לעסקה

נבחנים בבחינה / אילוסטרציה: Shutterstock

האנגלית יוצאת מהפסיכומטרי ותהפוך למבחן חדש

מדצמבר 2026 יופרד תחום האנגלית מהבחינה הפסיכומטרית, ומעתה היא תכלול שני תחומים בלבד: חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, כאשר רמת האנגלית תיבחן בבחינה נפרדת וממוחשבת ● בעקבות זאת משך הבחינה יתקצר בשעה ● השינוי ישפיע על הקבלה למוסדות האקדמיים החל מ-2027, וכל מוסד יחליט לגבי כל מסלול לימוד האם הקבלה תדרוש גם ציון באנגלית

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

החברה הסינית שסוגרת את חטיבת הענן בישראל - 60 איש יפוטרו

חברת Huawei, שפועלת בארץ באמצעות מרכז הפיתוח טוגה נטוורקס, מודיעה על סגירת פעילות הענן ופיטורי כ־60 עובדים, זאת לאחר שבסוף 2023 סגרה גם את פעילות האחסון וצמצמה עשרות משרות בעקבות המלחמה

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

זוהרן ממדאני / צילום: Reuters, Derek French

עיריית ניו יורק "זרקה" חברת רחפנים שעובדת עם ישראל

עיריית ניו יורק החליטה שלא לחדש את חוזה השכירות של חברת הרחפנים Easy Aerial במבנה שבבעלותה ● לפי ה"ניו יורק פוסט", החברה סיפקה אמצעים לישראל לפעילות באזור גבול רצועת עזה ● דוברת המתחם הכחישה ואמרה כי אי־חידוש הסכם השכירות נבע "מסיבות עסקיות"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות מחר

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

מטוס קרב עם מערכת SPICE של רפאל / צילום: רפאל

נחשף: ישראל מוכרת להודו נשק ב-8.6 מיליארד דולר

ניו דלהי מרחיבה את שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל בעסקת ענק הכוללת חימושים מדויקים, טילים לטווח ארוך ומערכות תקיפה אוטונומיות ● הודו מבססת את מעמדה כלקוחה הביטחונית המרכזית של התעשיות הישראליות וזאת על רקע המרוץ האזורי

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים