גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מוביל בהכנסות: כך הופך ענף הפרסום לכוכב הראשי של שוק הבידור והמדיה

תוך חמש שנים יעמדו הכנסות ענף הפרסום הגלובלי על 300 מיליארד דולר יותר מהוצאות הצרכנים, כך עולה מדוח חדש של פירמת PwC שבוחן את שוק הבידור והמדיה בכ–50 מדינות, כולל ישראל ● הכנסות הסטרימינג יעברו את אלו של הטלוויזיה ה"מסורתית" כבר ב־2027

הפרסומת החדשה של GAP בתגובה לקמפיין אמריקן איגל / צילום: מסך מיוטיוב
הפרסומת החדשה של GAP בתגובה לקמפיין אמריקן איגל / צילום: מסך מיוטיוב

הפרסום הוא ה"סופר מודל" הגלובלי החדש, שיניע את הכנסות שוק הבידור והמדיה בעתיד הנראה לעין - כך עולה מדוח רחב היקף שמפרסמת פירמת הייעוץ PwC, ומציג תחזית לשנים 2025-2029. הדוח מבוסס על נתונים שנאספו ב-53 מדינות כולל ישראל, והוא מתרכז במספר נושאים שבהם יחולו תמורות מהותיות, ובהם כאמור שוק הפרסום אל מול שוק הצריכה, התרחבות ה-OTT (טלוויזיה על גבי אינטרנט) והשפעות הבינה המלאכותית.

המיליארדר הדני שחיסל את כל החזקותיו בחברה של הראל ויזל
מדד המותגים | סמנכ"לי השיווק מסבירים: איך להיות מותג בישראל 2025

מבחינה כספית, מדובר בשוק שב-2024 גלגל 2.9 טריליון דולר, והצפי הוא שבחמש השנים הקרובות יירשם גידול איטי יחסית (3.7% בשנה לעומת 5.5% בשנה הקודמת), כך שב-2029 השוק יעמוד על 3.5 טריליון דולר. הסיבה לאיטיות קשורה בשינויים רגולטוריים ומכסים שונים, אולם במקביל תיכנס יותר ויותר טכנולוגיה לתחומי הבידור והמדיה, ייווצרו שרשראות ערך חדשות ויתבססו שחקנים חזקים חדשים - כך שלפי PwC, יהיה מדובר בקצב צמיחה שיעלה על זה של הכלכלה העולמית.

הפרסום הדיגיטלי מזנק

מהדוח עולה כי ענף הפרסום הופך למנוע צמיחה גלובלי מרכזי. כך, אם ב-2023 ההכנסות הגלובליות מפרסום היו פחות או יותר זהות להיקף הצריכה של הצרכנים, ב־2024 הן עקפו אותן, וב-2029 הפער כבר יעמוד על 300 מיליארד דולר לטובת הפרסום.

זה קורה בעיקר הודות לחדשנות הטכנולוגית שמאפשרת לפעול בטווחים יותר ויותר רחבים, ובמקביל להיות ממוקד בצרכן ולתת לו תחושה של פניה אישית. או במלים אחרות, ככל שהפרסום תופס נתח שוק הולך וגדל, הוא הופך יותר דיגיטלי יותר. אם ב-2024 עמד חלקו של הפרסום הדיגיטלי מסך ההכנסות בענף על 72%, ב-2029 הוא צפוי לגדול ל-80.4%. עם זאת, ב-PwC מזהירים כי יש לקחת בחשבון שהרגולציה עלולה להגביל את הפעילות בתחום.

לצמיחה בפרסום יש קשר ישיר לסוג הצפייה בתכנים טלוויזיוניים. ב-2024 צרכנים הוציאו על צפייה בסטרימינג (OTT וטלוויזיה בתשלום) כ-291 מיליארד דולר, ואילו ב-2029 סכום זה כבר יעמוד על 318.5 מיליארד. המהפך צפוי להתרחש בשנת 2027: באותה שנה ההכנסות של ה-OTT יעברו את אלו של הטלוויזיה ה"מסורתית".

כבר כיום שחקני הסטרימינג הגדולים, בהם אמזון, יוטיוב ו־HBO Max, מתבססים על מודלים היברידיים של הכנסות ממנויים ומפרסומות - לאחר שהבינו שהתחרות העזה, והתנגדות הצרכנים לעליות מחירים, מהווים חסם לצמיחה. הפרסום מהווה מנוע הכנסות כה משמעותי בסטרימינג, שהוא צפוי לזנק מ-169 מיליארד דולר ב-2024 ל-230 מיליארד דולר ב-2029.

גידול משמעותי צפוי להירשם גם בפרסום במשחקים דיגיטליים, וגם בפרסום במסחר המקוון (אמזון, למשל, דיווחה ב־2024 על הכנסות פרסום של יותר מ-50 מיליארד דולר). ככלל, המסקנה היא שצרכנים מוכנים לסבול פרסומות אם משמעות הדבר שישלמו מחיר נמוך יותר על ה"מוצר" שהם מקבלים.

נקודה חשובה נוספת היא שבענף נרשם גל מיזוגים ורכישות, מחברות פרסום ענק ועד גופי סטרימינג וגיימינג, במטרה לשלב נתונים, להפחית עלויות ולהתמודד עם השפעת הבינה המלאכותית.

בדוח קודם של Pwc צוין כי בתחום ה־TMT (טכנולוגיה, מדיה ותקשורת), נפח העסקאות ירד ב-11% במחצית הראשונה של 2025, אך ערכן הכולל עלה ב-20% - מה שמעיד על מעבר לעסקאות משמעותיות יותר, בעיקר מתוך רצון לבנות תשתיות AI חזקות.

השותפה החדשה

לבינה מלאכותית יש כבר כיום השפעה הולכת וגדלה על פרסום, מנועי חיפוש, משחקים והפקות קולנוע ומוזיקה. היא מקצרת את הזמן שלוקח לפתח משחקים, מסייעת בהנעת קמפיינים מותאמים אישית, וגם מאפשרת לחברות קטנות גישה לשווקי ה-CTV (טלוויזיות חכמות, סטרימינג, קונסולות משחקים ועוד).

אך אם בשלב זה היא מהווה "רק" כלי להתייעלות, ערכה האמיתי יתגלה עם פיתוחם של מודלים עסקיים חדשים. או כמו שמחדדים ב-PwC, "הבינה המלאכותית תהפוך לשותפה לחדשנות ויצירתיות - ותחולל שינוי עמוק יותר מכל טכנולוגיה קודמת בתעשיית הבידור והמדיה".

"נתוני הדו"ח מציגים בבירור מגמה שמורגשת היטב בשטח - תחום הפרסום נמצא בעיצומה של מהפכה מונעת AI, והופך למנוע צמיחה עיקרי של תעשיית הבידור והמדיה בזכות אימוץ הטכנולוגיה", אומר אבירן דלל, שותף הייטק ב-PwC ישראל.

"כאשר קצב הוצאות הפרסום גבוה כמעט פי שלושה מקצב הצריכה, מדובר באיתות ברור לעומק השינוי. זה בא לידי ביטוי בתפיסה הבסיסית של יצירת תוכן, הפצתו וצריכתו. ה-AI מאפשר יצירת פרסומות מותאמות אישית במהירות, ביעילות ובעלויות נמוכות יותר, דבר שמייצר הזדמנויות חדשות לשחקנים קטנים ולגדולים כאחד".

ומה באשר לשוק הישראלי? "מדובר בשוק הידוע בחדשנות טכנולוגית", אומר דלל, "ויש לו פוטנציאל משמעותי לניצול של המגמות האלו, במיוחד בתחומים כמו טלוויזיות חכמות, גיימינג ושיווק דיגיטלי, שבהם ניתן ליצור פרסונליזציה מדויקת ותוכן מותאם לקהלים ספציפיים.

"תחום משחקי הווידאו, למשל, מהווה דוגמה בולטת להזדמנות זו, עם תחזיות להכנסות עולמיות של 300 מיליארד דולר עד 2029. ישראל כבר הוכיחה את יכולותיה בפיתוח משחקים איכותיים, וכעת יש הזדמנות להרחיב את הפעילות וההכנסות בתחום זה דרך הפרסום".

עוד כתבות

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נמשכות העליות בוול סטריט: נאסד"ק מתחזק בכחצי אחוז

הממדים המרכזיים בוול סטריט רושמים עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006

אילוסטרציה: shutterstock

פעם ביום, על בטן ריקה: גלולת ההרזיה שאושרה ב-FDA ותשנה את השוק

התרופה וויגובי של נובו נורדיסק תשווק בארה"ב החל מ-2026 ● יעילות גלולות ההרזיה של שתי היצרניות נמצאה נמוכה מעט מיעילות הזריקות

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל ידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית, שנפלו בה פגמים מהותיים בהליך קבלתה, היא התקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● משרד האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

הבכיר שמזהיר: הסיבות להתרחק מהסקטור הלוהט שטס ב-370%

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך שמבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-65 חברות תעופה חוזרת לארץ: מה זה יעשה למחירי הטיסות?

חזרת חברות התעופה הזרות והגברת התדירויות בקווים מבוקשים יוצרות תחרות מחודשת לקראת החג ● חלק מהמחירים כבר בירידה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך ביעדים אחרים ההיצע עדיין מוגבל ● דחיית החופשה לשבוע שאחרי פסח עשויה לחסוך עשרות אחוזים

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

S&P 500 ננעל ביום שלישי ברציפות של עליות; הזהב בשיא חדש

המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך והמניה עלתה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות ● הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות • אלפאבית מודיעה על רכישה תמורת 4.75 מיליארד דולר ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? • לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש, זו רשימת הסיכונים

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

לא מרוצים: התגובות בטורקיה למפגש של ישראל, יוון וקפריסין

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את הכוונה לסגור את גל"צ, טורקיה לא מרוצה משיתוף הפעולה של ישראל, יוון וקפריסין, ההאקרים האיראנים שהביכו את ישראל, והקבוצה היהודית שמצאה אדם ששלח עשרות מכתבים אנטישמיים ● כותרות העיתונים בעולם

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

ישלמו 50% מס? נוסח החוק שמדאיג את מנהלי הקרנות האלטרנטיביות

הקרנות האלטרנטיביות לא נכללו ברפורמה להורדת המס על המשקיעות בהייטק, ומחכות להחלטות נפרדות ● גורמים חוששים שמיסוי לא מוסדר עלול להגיע עד 50% על רווחי השותפים הפאסיביים

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

בממשלה הצביעו בעד סגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל. מה צפוי עכשיו?

הממשלה קיבלה החלטה דרמטית לסגירה סופית של גלי צה"ל, וזאת בניגוד לחוות-הדעת של היועמ"שית ● שר הביטחון כ"ץ הורה על הפסקת המיונים לתחנה, שיבוץ מחדש של חייליה וסיום העסקת האזרחים עובדי צה"ל ● במקביל, שורה של גופים הודיעו כי יעתרו לבג"ץ נגד ההחלטה