באי כנס צמיחת הקיבוצים 2025 / צילום: תמר מצפי
1כנס צמיחת הקיבוצים
כנס צמיחת הקיבוצים של גלובס התקיים זו השנה השנייה, בשיתוף בנק דיסקונט והתנועה הקיבוצית, במרכז הכנסים של מלון שפיים. הכנס, שהפגיש כ-300 נציגי קיבוצים, חקלאים, יזמים, מנהלים בכירים בתעשייה ורגולטורים, עסק בתנאים הנדרשים להמשך פריחתם של הקיבוצים והתעשייה שסביבם.
● "זה ממש כמו סוד שמור": כך תשמרו על פעילות המוח גם בזקנה
● הרופאה הבכירה שתכהן כמנכ"לית רמב"ם
היין שהוגש בכנס הוא מיקב תל שיפון, השוכן בקיבוץ אורטל בצפון רמת הגולן, והשוקולד מיוצר בחוות השוקולד בקיבוץ דגניה. ביציאה חולקו עציצים של צמחי תבלין הגדלים במשקים חקלאיים ישראלים, ונארזים בסאנשיין; וגרביים שיוצרו במפעל המשפחתי של יוסוף ומוסטפא חג'וג' בכפר כאוכב, שיתוף-פעולה יהודי-ערבי בגליל.






2 אירועי עובדים
ענף אירועי העובדים מגלגל כמיליארד שקל בשנה, עם שחקניות מרכזיות כמו תן ביס (שמציעה את מומנטס), וולט (עם וולט פור וורק) וג'וי. גם חברת ההטבות סיבוס פלאקסי, בהובלת המנכ"ל איתן זינגר, היא חלק מענף זה כבר כעשור - וכעת היא מחזקת את פעילותה בו באמצעות השקת Cibus Events - פלטפורמה מבוססת AI להזמנת אירועים לחברות. ההשקעה במהלך עומדת על כ-4 מיליון שקל.
נכון לעכשיו, השירות החדש זמין רק ללקוחות הקיימים של החברה, ובהמשך ייפתח גם לחברות נוספות. "קיבלנו דרישה עצומה מארגונים למתן מענה בתחום האירועים", מסביר זינגר את הרציונל מאחורי המהלך. "מצאנו לנכון לפתח פלטפורמה טכנולוגית בשירות עצמי, שתאפשר לארגון לתת הכרה לעובדיו ולקוחותיו. אנו מאמינים כי לאחר מאמצי ההשקה וההחדרה, נוביל את תחום אירועי החברות".

המהלך הנוכחי בא לאחר שבשנה החולפת השיקה סיבוס את הארנק הדיגיטלי Multi-Benefit, המרכז את כל ההטבות שארגונים מעניקים לעובדיהם, בהשקעה של כ-20 מיליון שקל; ואתר הטבות לעובדים בהשקעה של כ-5 מיליון שקל.
3אופנה
לאחר הפסקה של שנתיים, שבוע האופנה של תל אביב חוזר להתקיים, והפעם במתחם קרמניצקי של חברת ישראל קנדה (בשיתוף צ'ק פוינט), שתהיה נותנת החסות הראשית. את האירוע יזם המפיק מוטי רייפ, ועלותו הכוללת מוערכת ב-7 מיליון שקל.
לדברי ברק רוזן, מנכ"ל ומבעלי ישראל קנדה, "החיבור בין עולמות האופנה, התרבות והחדשנות משקף את חזון החברה להוביל חוויית אורבניות מתקדמת, ולחבר בין תחומי חיים שונים מהעירוניות ועד היצירה המקומית".

4 מינויים חדשים
סיגל מורן נבחרה ליו"ר קיבוץ כפר עזה. בעבר כיהנה בעבר כמנכ"לית משרד הרווחה והביטחון החברתי, וכראש המועצה האזורית בני שמעון.

דור וקסמן יכהן כמנכ"ל משותף של כוזהינוף נדל"ן, יחד עם נוי כוזהינוף.
רו"ח מתן קסלר מונה לראש פעילות ישראל של קבוצת הנדל"ן Inspiration, הפועלת בעיקר בשוק האירופי.