מסחר בבורסה / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
14:43
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת ללא שינוי כמעט לאחר שהשווקים זינקו אתמול לשיאים חדשים כאשר המשקיעים פירשו את סימני החולשה בשוק העבודה ואת נתוני האינפלציה המתונים כסימן לכך שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית בשבוע הבא.
אתמול זינק הדאו ביותר מ־600 נקודות, ה־S&P 500 הוסיף 0.9% ונאסד״ק התקדם ב־0.7%. שלושת המדדים המרכזיים ננעלו ברמות שיא, והדאו חצה לראשונה את רף ה־46,000 נקודות.
מדד המחירים לצרכן עלה ב־0.4% באוגוסט לעומת החודש הקודם, גבוה מהתחזית ל־0.3%, אך העלייה השנתית של 2.9% תאמה את הציפיות. עם זאת, דוח האינפלציה, שבדרך כלל נתפס כקריטי, הוסתר על ידי נתוני התביעות השבועיות לדמי אבטלה, שקפצו בהפתעה לשיא מאז אוקטובר 2021. מספר מגישי הבקשות לדמי אבטלה לשבוע שהסתיים ב־6 בספטמבר עלה ב־27,000 ל־263,000, לעומת צפי ל־235,000.
היום צפוי להיות עמוס בהנפקות ראשוניות: לפי דיווחים, בורסת הקריפטו Gemini בהובלת האחים ווינקלבוס זכתה לביקוש חזק בהנפקה, שנקבעה במחיר של 28 דולר למניהמה , שמעניק לה שווי שוק של כ־3.3 מיליארד דולר.
אבל Gemini אינה היחידה: גם Black Rock Coffee Bar ,Legence ו-חברת Via Transportation הישראלית יחלו להיסחר היום בנאסד״ק.
Via היא חברה ישראלית־אמריקאית שלא עוסקת אולי כפי שהיה מצופה - באבטחת סייבר או במסחר דיגיטלי, אלא דווקא בתחבורה ציבורית. ויה פיתחה טכנולוגיה לניהול וייעול מערכות הסעות בערים, פרוורים ואזורים כפריים. "אמא שלי צחקה עליי שאחרי כל ההשכלה שרכשתי נהייתי סדרן מוניות", אומר בחיוך דניאל רמות, מייסד־שותף ומנכ"ל החברה. "אבל תיקנתי אותה שנהייתי סדרן אוטובוסים".
החברה קבעה הלילה (ו') את מחיר ההנפקה - 46 דולר למניה (שווי שוק בדילול מלא של מעל 4 מיליארד דולר), והיום כאמור תתחיל להיסחר בבורסת ניו יורק תחת הסימול VIA. לפי הדוחות, ההכנסות של ויה במחצית הראשונה של השנה צמחו ב־27% ל־205.8 מיליון דולר, וההפסד הצטמצם ל־37.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 50.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
13:18
חברת השבבים הישראלית קמטק הודיעה היום על כוונתה להציע, בכפוף לתנאי השוק וגורמים נוספים, אגרות חוב להמרה בכירות בסכום כולל נקוב של 400 מיליון דולר ללא ריבית (0.00%) לפירעון בשנת 2030 במסגרת הצעה פרטית לגופים מוסדיים כשירים.
במסגרת ההצעה, צופה החברה להעניק לרוכשים הראשוניים של האגרות אפשרות לרכוש, בתקופת התחשבנות של 13 יום שמתחילה במועד ההנפקה, סכום נקוב נוסף של עד 60 מיליון דולר של האגרות.
הסכמים הסופיים של האגרות, כולל הסכום הסופי שיוצע בהנפקה, מחיר ההמרה ההתחלתי ותנאים נוספים, יקבעו במועד תמחור ההנפקה. עם הנפקתן, יהוו האגרות התחייבות בכירה בלתי מובטחת של Camtek.
מועד הפדיון של האגרות יהיה ב־15 בספטמבר 2030, אלא אם ייפרעו, ייפדו או יומרו מוקדם יותר בהתאם לתנאיהן. האגרות לא יישאו ריבית שוטפת, וסכום הקרן שלהן לא יישא ריבית דריבית.
12:40
בוול סטריט החוזים העתידיים נסחרים כעת בירידות קלות לאחר השיאים של אתמול.
אלה המניות שירכזו כנראה עניין היום:
חברת הטכנולוגיה הסינית עליבאבא גרופ השיקה את מודל הבינה המלאכותית החדש שלה והודיעה שתנפיק אג"ח להמרה לצורך מימון תשתיות הענן. המניה זינקה הבוקר ב־5.4% בהונג קונג. הבוקר פורסם גם שבאידו ועליבאבא החלו להחליף את השבבים של אנבידיה בשבבים שלהן.
מיקרוסופט ו־OpenAI הגיעו להסכם להאריך את השותפות ביניהן, לאחר קיץ של משא ומתן מורכב. מיקרוסופט היא מהשותפות המוקדמות והמשקיעות הגדולות ב־OpenAI. המניה עולה ב־1.5% במסחר המוקדם.
הוול סטריט ג'ורנל דיווח שפרמאונט סקיידנס המנוהלת ע"י דיוויד אליסון, הבן של מייסד אורקל והאיש הכי עשיר בעולם, לארי אליסון מתכוננת להגיש הצעת רכש לחברת המדיה וורנר ברדרס דיסקברי . מניית וורנר עולה במסחר המוקדם, וממשיכה את זינוק של 29% מאתמול. מניית פרמאונט עולה ב־1.5% לפני הפתיחה.
עסקה כזו תהיה מהלך דרמטי, שכן שווי השוק של וורנר ברדרס כ־33 מיליארד דולר - הוא יותר מפי שניים מזה של פרמאונט. הצעה רשמית טרם הוגשה והתוכניות עדיין עלולות להתפרק. באמצעות מהלך מקדים לפני הפיצול המתוכנן של וורנר, שואפת פרמאונט סקיידנס למנוע מלחמת הצעות אפשרית על חטיבת האולפנים והסטרימינג, שעשויה לכלול ענקיות טכנולוגיה עתירות מזומנים כמו Amazon ו־ Apple .
אם המהלך יצליח, העסקה תחבר בין שניים מהאולפנים האגדיים ביותר בהוליווד ובין חברות־האם של שירותי הסטרימינג HBO Max ו־ Paramount+ . Warner מחזיקה בזכויות על "Barbie", DC Comics , "Harry Potter" וסדרות טלוויזיה כמו The White Lotus , וכן ברשתות הכבלים CNN , TBS ו־ TNT . היקף המיזוג הפוטנציאלי עלול להוביל לבחינה רגולטורית ולבדיקות הגבלים עסקיים.
SK Hynix: ספקית השבבים של אנבידה הודיעה שהיא ערוכה לייצור המוני של דור חדש של שבבי זיכרון. מניות החברה זינקו ב־7% בדרום קוריאה לשיא כל הזמנים.
אדובי , חברת התוכנה העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה בפעם השנייה השנה. מנייתה עולה ב־4% במסחר המוקדם.
RH , קמעונאית הרהיטים הורידה את תחזית ההכנסות השנתית בשל עלויות גבוהות יותר הקשורות למכסים ואי־ודאות בשוק. החברה צופה כעת צמיחה שנתית בהכנסות של 9%-11%, לעומת תחזית קודמת של 10%-13%. ברבעון האחרון הציגה צמיחה ברווח ובהכנסות נמוכה מהצפוי.
מניית החברה צונחת בכ־11% במסחר המוקדם, והיא ירדה בכ־42% מתחילת השנה ועד סגירת המסחר אתמול. בנוסף לסיכוני מכסים, תנודתיות בשווקים ואינפלציה, ציין המנכ"ל גארי פרידמן כי שוק הדיור מצוי במצב הגרוע ביותר זה כמעט 50 שנה.
11:27
לאחר שנפתחו בעליות, בורסות פרנקפורט ופריז עברו לירידה של כ-0.3%. שוק המניות הבריטי נפתח בעלה וה־FTSE 100 עולה ב־0.4% לשיא חדש ומשלים עלייה של 14% מתחילת השנה, העלייה תואמת את מגמת השווקים באירופה, הודות לדחיפה מחברות הכרייה ריו טינטו , גלנקור ואנגלו אמריקן .
זאת למרות שכלכלת בריטניה רשמה צמיחה אפסית בחודש יולי, כך לפי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה שפורסמו הבוקר.
כלכלנים ציפו שהתוצר המקומי הגולמי (GDP) יישאר ללא שינוי, לאחר התרחבות של 0.4% ביוני. זאת לאחר שהכלכלה צמחה ברבעון השני ב־0.3% - מעל הציפיות, אך פחות מהצמיחה המרשימה של 0.7% שנרשמה ברבעון הראשון.
10:30
המסחר באירופה עוקב אחרי העליות בעולם - בורסת פרנקפורט עולה ב-0.3%, כך גם בלונדון, פריז ב-0.2%.
גם המסחר באסיה ננעל הבוקר בעליות שערים בעקבות השיאים שנקבעו אתמול בוול סטריט - בורסת טוקיו עולה ב-0.8%, בהונג קונג מדד הנג סנג עלה ב-1.3% בהובלת מניות השבבים, בורסת הודו עלתה ב-0.2%, שנגחאי ירדה ב-0.2%.
החוזים העתידיים בוול סטרט נותרו כמעט ללא שינוי במסחר הלילי, לאחר שהשוק זינק לשיאים חדשים בעקבות סימנים להיחלשות בשוק העבודה ולאינפלציה מתונה יחסית - שהתפרשו אצל המשקיעים כסימן לכך שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית בשבוע הבא.
החוזים על דאו ג'ונס נותרו יציבים, וגם החוזים על S&P 500 ועל נאסד״ק נסחרו קרוב לקו האפס.
אתמול זינק מדד דאו ג'ונס בלמעלה מ־600 נקודות, ה־S&P 500 עלה ב־0.9% והנאסד״ק, התקדם ב־0.7%. שלושת המדדים המרכזיים סגרו ברמות שיא חדשות, כאשר הדאו סגר מעל 46,000 נקודות לראשונה אי־פעם.
מדד המחירים לצרכן הצביע אתמול על עלייה חודשית של 0.4% באוגוסט - מעל התחזית ל־0.3% של כלכלנים שנסקרו על־ידי דאו ג'ונס. עם זאת, העלייה השנתית של 2.9% תאמה את הציפיות.
הדוח החשוב על האינפלציה נדחק הצידה מול נתוני תביעות האבטלה השבועיות, שהראו עלייה מפתיעה לרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2021. מספר מבקשי דמי האבטלה לשבוע שהסתיים ב־6 בספטמבר עלה ב־27 אלף ל־263 אלף - מעל הצפי שעמד על 235 אלף.
09:24
כלכלת בריטניה רשמה צמיחה אפסית בחודש יולי, כך לפי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה שפורסמו הבוקר.
כלכלנים ציפו שהתוצר המקומי הגולמי (GDP) יישאר ללא שינוי, לאחר התרחבות של 0.4% ביוני. זאת לאחר שהכלכלה צמחה ברבעון השני ב־0.3% - מעל הציפיות, אך פחות מהצמיחה המרשימה של 0.7% שנרשמה ברבעון הראשון.
בחודש יולי נרשמה חולשה בעיקר בתחום הייצור, שירד ב־0.9%, בעוד שהתפוקה בשירותים ובענף הבנייה עלתה במעט. כעת מעריכים כלכלנים כי במחצית השנייה של 2025 תחל האטה בכלכלה הבריטית.
סאנג'יי רג’ה, הכלכלן הראשי לבריטניה בדויטשה בנק, ציין השבוע כי "לאחר רבעון שני חזק מהצפוי, שבו בריטניה הציגה את שיעור הצמיחה המהיר ביותר מבין מדינות ה־G7, כל הסימנים מצביעים על האטה בפעילות הכלכלית במחצית השנייה של השנה". לדבריו, "תיקון במסחר מקדים, אגירת מלאים, רכישות נטו של מתכות יקרות והוצאות המגזר הציבורי - כל אלה יובילו להאטה בצמיחת התוצר הבריטי בהמשך 2025".
האטה כלכלית צפויה להוסיף לדילמה של בנק אנגליה , שנאלץ להתמודד עם אינפלציה עיקשת שעלתה ביולי ל־3.8% - מעל הציפיות - וזאת לקראת הצגת תקציב הסתיו ב־26 בנובמבר, שבו תחשוף שרת האוצר רייצ'ל ריבס את תוכניותיה הפיסקליות לשנת 2026.
08:21
מניית SK Hynix, אחת הספקיות המרכזיות של זיכרון HBM עבור אנבידיה, מזנקת במעל ל-7% לאחר שהחברה הודיעה כי השלימה את פיתוח HBM4, הדור החדש של זיכרון בעל רוחב פס גבוה, הנחשב חיוני ליישומי בינה מלאכותית.
מניית עליבאבא גרופ ומניית באידו , הרשומות למסחר בהונג קונג, מזנקתו ביותר מ־6% ובכ־10% בהתאמה, לאחר ששתי החברות החלו לפרוס שבבים שפותחו בבית לצורך אימון מודלים של בינה מלאכותית, כך דיווח אתר The Information אתמול, על פי מקורות מקורבים.
לפי הדיווח, Alibaba עושה שימוש בשבבים שלה עבור מודלים קטנים יותר של בינה מלאכותית מאז תחילת השנה, בעוד ש־ Baidu בודקת את שבב Kunlun P800 לצורך אימון גרסאות חדשות של מודל הבינה המלאכותית שלה, Ernie - ובכך שתי החברות מחליפות חלקית את מוצרי אנבידיה.
07:30
המסחר באסיה מתנהל הבוקר בעליות שערים בעקבות השיאים שנקבעו אתמול בוול סטריט - בורסת טוקיו עולה ב-0.8%, בהונג קונג מדד הנג סנג מזנק ב-1.5%, בורסות שנגחאי והודו עולות ב-0.2%.
החוזים העתידיים בוול סטרט נותרו כמעט ללא שינוי במסחר הלילי, לאחר שהשוק זינק לשיאים חדשים בעקבות סימנים להיחלשות בשוק העבודה ולאינפלציה מתונה יחסית - שהתפרשו אצל המשקיעים כסימן לכך שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית בשבוע הבא.
החוזים על דאו ג'ונס נותרו יציבים, וגם החוזים על S&P 500 ועל נאסד״ק נסחרו קרוב לקו האפס.
אתמול זינק מדד דאו ג'ונס בלמעלה מ־600 נקודות, ה־S&P 500 עלה ב־0.9% והנאסד״ק, התקדם ב־0.7%. שלושת המדדים המרכזיים סגרו ברמות שיא חדשות, כאשר הדאו סגר מעל 46,000 נקודות לראשונה אי־פעם.
מדד המחירים לצרכן הצביע אתמול על עלייה חודשית של 0.4% באוגוסט - מעל התחזית ל־0.3% של כלכלנים שנסקרו על־ידי דאו ג'ונס. עם זאת, העלייה השנתית של 2.9% תאמה את הציפיות.
הדו"ח החשוב על האינפלציה נדחק הצידה מול נתוני תביעות האבטלה השבועיות, שהראו עלייה מפתיעה לרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2021. מספר מבקשי דמי האבטלה לשבוע שהסתיים ב־6 בספטמבר עלה ב־27 אלף ל־263 אלף - מעל הצפי שעמד על 235 אלף.
אופן-דור טכנולוג'יס אפליקציה לרכישת דירות בארה"ב, זינקה בכ-75% לאחר שהודיעה על מינוי של Kaz Nejatian למנכ״ל ושל Keith Rabois, מייסד שותף, ליו״ר הדירקטוריון.
המניה הייתה מניה חמה בשנות הקורונה, ואיבדה מאז את רוב שוויה עד שכמעט נאלצה להימחק מהמסחר, אבל אז הגיע מנהל קרן גידור קטנה מקנדה, שהעריך שהיא תעלה פי 100, טען שהיא "לא מניית מם, אלא מניית פולחן", וסחף אחריו קהילת משקיעים שהקפיצו את המניה ביותר מ־400% מתחילת השנה. בינתיים היא לא עוצרת.
מניית וורנר ברדרס דיסקברי זינקה במעל 25% בעקבות דיווח כי חברת פרמאונט סקיידנס, שהתמזגה לאחרונה, מתכוננת להגיש הצעת רכש. כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
ההצעה צפויה לכלול את כל החברה, לרבות רשתות הכבלים ואולפן הסרטים שלה. בסוף השנה שעברה הודיעה וורנר ברדרס על כוונתה להתארגן מחדש לשתי חטיבות: אחת שתתמקד בעסקי הטלוויזיה בכבלים המסורתיים, ואחרת שתתמקד בסטרימינג ובאולפנים.
פרמאונט סקיידנס , שמנוהלת על־ידי דיוויד אליסון - בנו של המיליארדר לארי אליסון - סגרה לפני מספר שבועות את עסקת המיזוג שלה עם פרמאונט, הבעלים של Nickelodeon, MTV, Comedy Central ואולפן הסרטים שלה.
עסקה כזו תהיה מהלך דרמטי, שכן שווי השוק של Warner Bros. - כ־33 מיליארד דולר - הוא יותר מפי שניים מזה של Paramount Skydance . הצעה רשמית טרם הוגשה והתוכניות עדיין עלולות להתפרק.
באמצעות מהלך מקדים לפני הפיצול המתוכנן של וורנר, שואפת פרמאונט סקיידנס למנוע מלחמת הצעות אפשרית על חטיבת האולפנים והסטרימינג, שעשויה לכלול ענקיות טכנולוגיה עתירות מזומנים כמו Amazon ו־ Apple .
אם המהלך יצליח, העסקה תחבר בין שניים מהאולפנים האגדיים ביותר בהוליווד ובין חברות־האם של שירותי הסטרימינג HBO Max ו־ Paramount+ . Warner מחזיקה בזכויות על "Barbie", DC Comics , "Harry Potter" וסדרות טלוויזיה כמו The White Lotus , וכן ברשתות הכבלים CNN , TBS ו־ TNT .
היקף המיזוג הפוטנציאלי עלול להוביל לבחינה רגולטורית ולבדיקות הגבלים עסקיים.