ח''כ מירב בן ארי, יש עתיד. "הזירה המרכזית", ערוץ כנסת, 10.09.25 / צילום: שלומי יוסף
הסקרים האחרונים לא מחמיאים במיוחד למי שהיא היום המפלגה השנייה בגודלה בכנסת - יש עתיד. אם עכשיו היא מחזיקה 24 מושבים בכנסת, מאז תחילת ספטמבר היא עומדת בסקרים על 4־8 מנדטים בלבד. אבל יו"ר הסיעה, ח"כ מירב בן ארי, לא מתרגשת. כשנשאלה על כך בערוץ הכנסת, היא השיבה: "יש עניין אצל לפיד... יש תמיד הערכת חסר במקרה של לפיד ותמיד בקמפיין טוב הוא מוכיח אחרת".
● המשרוקית | נתניהו קרא להסתגל לאוטרקיה. מה זה אומר?
● המשרוקית | המינוי של סמוטריץ' נבלם? זה המקור של הנימוק המפתיע
זאת התאוריה. ומה העובדות? כדי לבדוק כיצד הסוקרים קלעו להצלחותיה, בחנו את ממוצע הסקרים בסוף השבוע האחרון שלפני כל בחירות, הוא המועד המותר האחרון לפרסם סקרים. בן ארי מתבססת, ככל הנראה, על מקרה שנחרט היטב בזיכרון: בריצה הראשונה של יש עתיד לכנסת ב־2013, הסקרים ניבאו לה 11 מנדטים, והיא סיימה עם 19 - 73% יותר מהתחזית. אכן הפתעה.
אבל יש עתיד רצה בעוד כמה מערכות בחירות. בשש, ליתר דיוק. מה קרה בהן? ובכן, כאן יש עתיד בדרך כלל לא "הכתה את התחזיות". בארבע מתוך אותן שש מערכות בחירות, הסקרים פרגנו מעט יותר מדי, ובאחת תוצאות האמת היו טובות יותר במנדט בודד. רק בעוד מערכת בחירות אחת, באפריל 2019, כשרץ עם בני גנץ לראשונה, יאיר לפיד "הביס" כך את הסקרים, עם 35 מנדטים במציאות לעומת פחות מ־30 בתחזיות.

השורה התחתונה: דברי בן ארי לא מדויקים.
מתוך שבע מערכות בחירות בהן השתתפה יש עתיד, רק באחת היא קיבלה משמעותית יותר מנדטים מאשר בסקרים, ובאחרת רצה במשותף עם מפלגתו של גנץ.
מח"כ מירב בן ארי לא נמסרה תגובה.
תחקיר: עדין קליין