גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; אנבידיה טיפסה בכ-2%

הנאסד"ק עלה בכ-0.5% ● מחירי הנפט צנחו במעל 3%, מחיר הזהב בשיא כל הזמנים ● "הנורמלי החדש: בוול סטריט סבורים שמכפילי המניות הגבוהים כאן כדי להישאר" • אבל בבלומברג מזהים שינוי - המשקיעים הספקולטיביים מממשים רווחים • וגם: האנליסט שצופה שאנבידיה תגיע לשווי שוק של 5.6 טריליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

וול סטריט ננעלה בעליות קלות: מדד הדאו ג'ונס טיפס בכ-0.2%, הנאסד"ק הוסיף לערכו כ-0.5% וה-S&P 500 התקדם בכ-0.3%.

בגזרת ענקיות הטכנולוגיה, נרשמה מגמה מעורבת. אנבידיה , מיקרוסופט , טסלה ואמזון סיימו את היום בעליות, בעוד שאלפאבית (גוגל) , מטא ואפל רשמו ירידות קלות.

פלטפורמות המסחר המקוון אטסי ושופיפיי זינקו במהלך יום המסחר, לאחר שהודיעו על שיתוף פעולה עם OpenAI, במסגרתו יוטמע באתרים שלהן פיצ'ר שיאפשר לרכוש מוצרים דרך מודל ה-AI ChatPGT.

21:15

בשוק החוב האמריקאי, נרשמות כעת ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות, בעיקר בטווחים הארוכים. התשואה לעשר שנים יורדת בכ-5 נקודות בסיס, לרמה של 4.14%, בעוד התשואה לשנתיים יורדת בנקודת בסיס אחת, לרמה של כ-3.63%.

מניות חברות הפחם עולות כעת, לאחר שמחלקת הפנים האמריקאית (המנהלת את רוב האדמות בבעלות פדרלית), הודיעה כי תפתח מעל 52 מיליון דונם של אדמות פדרליות לחכירה בעבור התעשייה. בין המניות שעולות: פיבודי אנרג'י , Ramaco Resources וקור נצ'ורל ריסורסס .

בשוק הסחורות, הזהב נסחר כעת סביב שיא כל הזמנים. החוזים העתידיים על הזהב עולים בכ-1.3% למחיר של 3,857 דולר לאונקייה, בעוד שמחיר אונקייה לרכישה מיידית (זהב ספוט) עולה בכ-1.8% למחיר של 3,828 דולר.

20:30

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס יורד בכ-0.2%, ה-S&P 500 מתקדם בכ-0.1% והנאסד"ק מוסיף לערכו כ-0.4%.

לאחר שבשבוע שעבר נרשמו לחץ מסוים על תחום השבבים וה-AI וסקפטיות סביב היכולת להמשיך לספק צמיחה, אנבידיה עולה כעת בכ-2%, לצד AMD , מיקרון ו-ASML , שנסחרות גם הן בעליות.

ונו קרישנה, ראש אסטרטגיית השוק האמריקאי בבנק ההשקעות ברקליס, מאמין כי הוצאות ההון בתחום ה-AI עדיין ממשיך לספק תנופה לשוק המניות - כך דווח ב-CNBC. לדבריו "סיפור הוצאות ההון בתחום ה-AI לא מראה סימנים של האטה. יתרה מכך, תעשיות נוספות מרוויחות בזמן האחרון מגל ההוצאות על תשתיות AI. הריכוזיות בתחום מעט מדאיגה, אך בעוד שה-AI צובר מומנטום כמוקד של הצמיחה הגלובלית, ה-S&P 500 אמור להיות ממוקם בצורה טובה למול המתחרים, בשל ההרכב שלו, המבוסס בעיקר על חברות טכנולוגיה".

19:30

בשוק המט"ח, השקל מתחזק כעת מול הדולר בכ-1.1%, על רקע האופטימיות סביב תוכנית הנשיא טראמפ לסיום המלחמה בעזה והפגישה המתקיימת כעת בין שני המנהיגים. שער הדולר עומד כעת על 3.309 שקלים.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי שנמך את הדירוג של מניית ענקית התרופות נובו נורדיסק מ"משקל שווה" ל"משקל־חסר", וציין כי ישנה "דרך קשה" בפני החברה. הבנק חתך את מחיר היעד של המניה מ-59 דולר ל-47 דולר - מה שמשקף דאונסייד של מעל 15% ביחס לשער הנעילה שלה ביום שישי האחרון. הבנק ציין שהוא צופה עדכון כלפי מטה של תחזיות החברה, בשל האטה בביקושים של התרופות נגד הרזיה בארה"ב והלחץ מצד המתחרות בתחום. טיבאולט בות'רין, אנליסט בבנק, הוסיף כי "היעדר מומנטום" במרשמים בארה"ב עבור התרופות ווגובי, אוזמפיק וריבלסוס באופן ספציפי, מעוררים בו "דאגה לגבי פרופיל הצמיחה של החברה בטווח הקצר".

נשיאת הפדרל ריזרב בקליבלנד, בת' האמאק, אמרה בשיחה עם CNBC מוקדם יותר היום כי היא "ממשיכה להיות מודאגת לגבי המצב מבחינת האינפלציה. אנחנו מפספסים את יעד האינפלציה של 2% כבר יותר מארבע שנים וחצי, ואני ממשיכה לראות שיש לנו לחץ באינפלציה, גם במדד המחירים לצרכן, גם בליבה, ובאופן ספציפי אני מודאגת מהאינפלציה בתחום השירותים".

כאשר האמאק נשאלה האם זו לדעתה תהיה טעות מבחינת הפדרל ריזרב להמשיך לחתוך את רמות הריבית, לנוכח הרקע הכלכלי, היא ציינה כי "מדובר בתקופה מאגתרת עבור המדיניות המוניטרית", וכי הבנק המרכזי מתמודד עם לחצים משני צידי המנדט שלו - הן מבחינת האינפלציה והן מבחינת שוק התעסוקה.

18:45

בורסות אירופה ננעלו בעליות קלות: מדדי הדאקס, הקאק והפוטסי טיפסו שלושתם בכ-0.1%.

מחירי הנפט נופלים במעל 3%, על רקע קפיצה צפויה בהיצע העולמי. ב-CNBC מדווחים כי כורדיסטן העיראקית המשיכה ביצוא הנפט הגולמי שלה במהלך סוף השבוע, באמצעות טורקיה, וכן כי ארגון אופ"ק+ מתכנן להגביר את תפוקת הנפט שלו בנובמבר הקרוב.

18:20

המסחר בוול סטריט מתנהל בשעה זו במגמה מעורבת: מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.6%, ה-S&P 500 מטפס בכ-0.3% והדאו ג'ונס מאבד מערכו כ-0.2%.

בוול סטריט ג'ורנל מסמנים מספר מניות שכדאי לשים אליהן לב במהלך יום המסחר הנוכחי:

אלקטרוניק ארטס - חברת משחקי הווידאו קופצת, לאחר שהחברה הודיעה כי תימכר בעסקה פרטית לפי שווי של 55 מיליארד דולר. החברה תירכש על־ידי קבוצת משקיעים הכוללת את קרן העושר הריבונית של ערב הסעודית, חברת הפרייבט אקוויטי סילבר לייק וחברת ההשקעות של ג'רד קושנר, אפיניטי פרטנרס. לפי הוול סטריט ג'ורנל, מדובר ברכישה הממונפת הגדולה ביותר מאז 2007.

לוקהיד מרטין - המניה הביטחונית קיבלה רוח גבית לאחר שבוול סטריט ג'ורנל דווח כי הפנטגון הפציר ביצרניות טילים להכפיל ואף לרבע את קצבי ההפקה שלהן. נוסף על כך, החברה דיווחה ביום שישי האחרון כי קיבלה הזמנה מהצי האמריקאי בגובה של כ-11 מיליארד דולר לבניית הליקופטרים.

קרניבל - חברת הקרוזים דיווחה על תוצאות כספיות שעקפו את ציפיות האנליסטים, ציינה מגמה של התחזקות בכמות ההזמנות והעלתה את התחזית השנתית שלה בפעם השלישית השנה. למרות זאת, המניה צונחת בכ-4%.

עליבאבא גרופ - המניה ממשיכה את המומנטום החיובי שלה משבוע שעבר, לאחר שהודיעה כי תרחיב את השקעותיה בתחומי מחשוב הענן והבינה המלאכותית. המניה עלתה מתחילת החודש בכ-40%. מוקדם יותר היום, בנק ההשקעות מורגן סטנלי הרים את מחיר היעד שלו למניה ל-200 דולר - מה שמשקף אפסייד של כ-16% ביחס לשער הנעילה האחרון שלה.

17:40

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה חיובית. הנאסד"ק קופץ בכ-0.8%, ה-S&P 500 עולה בכ-0.5% והדאו ג'ונס נסחר ללא שינוי.

הנשיא טראמפ הודיע לפני שעה קלה כי הוא מתכוון להטיל מכסים של 100% על סרטים שמופקים מחוץ לארה"ב. ב-CNBC מדווחים כי בין המניות שעשויות להיות מושפעות לרעה מההודעה נמצאות וורנר ברדרס דיסקברי , קומקאסט , וולט דיסני ונטפליקס , אם כי השתיים האחרונות רושמות כעת עליות קלות במסחר.

16:34

וול סטריט פותחת את השבוע בעליות, לאחר הירידות שחלו בשבוע שעבר בהובלת המניות הטכנולוגיות. דאו ג'ונס עולה ב-0.2%, S&P 500 מוסיף 0.4% ונאסד"ק מטפס ב-0.6%.

מניית אנבידיה עלתה בכ-2.4%, לאחר שמכירות טכנולוגיות ה-AI הואטו בשבוע שעבר.

חברת משחקי הווידאו אלקטרוניק ארטס זינקה ביותר מ-5% לאחר שהחברה הודיעה כי תימכר בעסקה פרטית לפי שווי של 55 מיליארד דולר.

14:57

אנליסט השבבים הבכיר של בנק ההשקעות קנטור, סי.ג'יי מיוז, מעלה את מחירי היעד למניות תחום ציוד השבבים - ביניהן גם נובה וקמטק מישראל. נובה מומלצת בקנטור בהמלצת "תשואת יתר" והיא בין המניות המועדפות (Top Pick) של הבנק בתחום, יחד עם ASML ומניות אחרות.

מחיר היעד למניה עלה מ-300 דולר ל-350 דולר, פרמיה של 13% על המחיר הנוכחי. בקמטק, ההמלצה היא "נייטרלי" ומחיר היעד עלה מ-80 ל-100 דולר, מעט נמוך ממחיר השוק שהוא כ-104.6 דולר. האנליסט צופה צמיחה משמעותית בשוק ב-2026 ו-2027 בעקבות ביקוש טוב מהצפוי בסין וגידול בביקוש לשבבים מתקדמים לתמיכה בהאצת יכולות המחשוב לשימושי AI.

13:46

החוזים העתידיים בוול סטריט עולים בפתיחת שבוע שצפוי להיות נשלט על ידי סדרת דוחות שוק העבודה, כאשר סוחרים מהמרים שהנתונים יחזקו את הציפיות להורדות ריבית בארה״ב. הזהב קבע שיא חדש.

S&P 500 מטפס ב־0.5%, מה שמציב את המדד בדרכו לרשום את ספטמבר הטוב ביותר מאז לפחות 2013 - אף שזהו חודש שבדרך כלל קשה למניות. הזהב זינק מעל 3,800 דולר לאונקיה , על רקע ירידה רצופה בדולר האמריקאי והחשש מהשבתת ממשל בארה״ב.

13:19

המסחר באירופה ממשיך ומתנהל בעליות ובמקביל גם בניו יורק החוזים העתידיים נסחרים כעת בעליות של עד -.4%.

כל העיניים נשואות לדוח התעסוקה לחודש ספטמבר (Nonfarm Payrolls), שיפורסם ביום שישי בבוקר. וול סטריט זקוקה לנתון נוסף כדי לשמור על השוק השורי, לא חזק מדי כדי שלא יהפוך את קובעי המדיניות לניציים, ולא חלש מדי כדי שלא יצביע על האטה משמעותית.

השוק עדיין בדרך רשום עליות מתונות בסיכום חודשי לספטמבר. מדד S&P 500 עלה החודש ב־2.8%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב־1.5%, והמדד עתיר הטכנולוגיה נאסד״ק היה המוביל עם עלייה של 2.9%.

11:10

המסחר באירופה עוקב אחר וול סטריט ואסיה ומתנהל הבוקר בעליות של עד 0.4% בבורסות הגדולות - פרנקפורט, לונדון ופריז.

08:50

הבוקר שווקי אסיה בעליות לרוב, מדד ניקיי 225 מאבד 0.8%, לאחר שרשם שיא כל הזמנים ביום שישי. מניית Sony Financial Group זינקה ב־36% ביום המסחר הראשון שלה לאחר שחברת האם Sony Group פיצלה את היחידה.

בדרום קוריאה, מדד קוספי עלה ב־1.25%, בהתאוששות מהנפילה החדה של יום שישי על רקע אי־הוודאות סביב שיחות הסחר עם וושינגטון. בהונג קונג, מדד הנג סנג מטפס ב־1.2%, מדד CSI 300 הסיני נותר ללא שינוי.

החוזים העתידיים בניו יורק עולים הבוקר בעד 0.3%. בינתיים, השבתת ממשל עדיין אפשרית השבוע, מה שמותיר אווירה של ספק באשר לשאלה האם הממשלה תפרסם נתונים כלכליים חשובים - כולל דוח התעסוקה המצופה ביום שישי. פגישה בין טראמפ לבין מנהיגי הקונגרס נקבעה להיום, והיא עשויה לשמש כהזדמנות האחרונה למנוע את ההשבתה.

וול סטריט פותחת היום שבוע חדש לאחר שבשבוע האחרון ירד ה־S&P 500 ב־0.3% - הירידה השבועית הראשונה זה חודש. נאסד״ק רשם ירידה שבועית ראשונה מאז סוף אוגוסט, 0.7%. נתוני התעסוקה שיפורסמו ביום שישי צפויים לעמוד במרכז תשומת הלב.

למרות זאת, עם מדד S&P 500 הנסחר קרוב לשיא כל הזמנים ועם מכפילים שמתקרבים לרמות שנראו לאחרונה בתקופת בועת הדוט-קום, אסטרטגים מתחילים לחשוב מחדש מה נחשב ל"נורמלי" בשוק של היום.

סביטה סוברמניאן, אסטרטגית מניות בבנק אוף אמריקה, היא בין אלו שמעלים את הטיעון הזה. ״אולי עלינו להתייחס למכפילים של היום כאל הנורמלי החדש, במקום לצפות לחזרה לממוצעים מתקופות עבר״, סם סטובול, האסטרטג הראשי ב־CFRA Research, אמר ל־Yahoo Finance שבעוד שהמכפילים גבוהים ביחס לממוצעים ארוכי טווח, הם נראים מוצדקים יותר כאשר מודדים אותם מול חמש השנים האחרונות - תקופה שהתאפיינה בהובלת מניות הענק וביסודות חזקים.

״ב־20 השנים האחרונות, ה־S&P 500 נסחר בפרמיה של כ־40% מעל הממוצע ארוך הטווח על בסיס תחזיות קדימה״, הוא אמר. ״אבל בפרספקטיבה של חמש שנים - כשהטק הענק התחיל להשתלט על שווי השוק וצמיחת הרווחים - הפרמיה הזו מתכווצת לטווח של ספרה אחת גבוהה״.

החברה הישראלית שהכפילה את שוויה, וזו שממשיכה במומנטום החיובי

אבל מתחת לפני השטח בבלומברג מזהים סימנים לשינוי. "סוחרי יום אוהבי-סיכון מתחילים לסגת מהפינות הספקולטיביות ביותר של השוק - הימורים שטסו בקיץ על סמך מומנטום והייפ בלבד". לפי העיתון, בימים האחרונים יצאו כספים מקרנות סל המתמקדות בטכנולוגיות גבוליות ומהימורים ממונפים מאוד הקשורים לשמות הגדולים בטק. אפילו הקריפטו - זה שנחשב מזמן למדד התיאבון לסיכון - איבד מומנטום.

קרנות סל ממונפות - המשתמשות בטכניקות פיננסיות כדי להכפיל ואף לשלש את תנודות המדדים או המניות, ספגו פדיונות של כ-7 מיליארד דולר - הסכום הגבוה ביותר מאז 2019, לפי בלומברג. הפדיונות אינם מעידים על פאניקה, אלא על מימוש רווחים. אחרי חודשים שבהם הסיכון השתלם כמעט ללא קשר לסיכויים, נראה שהסוחרים "נועלים" רווחים ומתכוננים לתנודתיות אפשרית.

השינוי הזה בולט בקרנות כמו SOXL - קרן סל ממונפת פי שלושה על מניות השבבים. היא זינקה ב־31% החודש, אך משקיעים משכו ממנה מעל 2.3 מיליארד דולר - סימן לכך שחלקם יוצאים מהמשחק כשהם עדיין ברווח. באופן דומה, TSLL , קרן שמגבירה חשיפה לטסלה, נמצאת בדרך לפדיון החודשי הגדול בתולדותיה - עם כ־1.5 מיליארד דולר שכבר יצאו - גם כשמניית טסלה מתאוששת.

״סוחרים אקטיביים עדיין מוכנים לרדוף אחרי מניות שזזות מהר, במיוחד בסקטורים החביבים עליהם כמו בינה מלאכותית, מחשוב קוונטי ומניות שקשורות לעולם הקריפטו, אבל התיאבון שלהם לקנות ירידות ולרדוף אחרי ראליים בהחלט נחלש״, אמר סטיב סוסניק, האסטרטג הראשי ב־Interactive Brokers. ״אני לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כעיכול כבד, אולי פשוט תרדמת אוכל אחרי זלילה ארוכה בבופה של כמה שנים״.

בין אם מתוך אינסטינקט ובין אם מתוך עייפות, הנסיגה מאותתת על הערכת סיכונים מחודשת. אבל בשוק כה גבוה, אפילו טעויות קטנות - או יציאה בעיתוי שגוי - עלולות להיות יקרות. ״השוק היה במצב של קניית יתר, ובמיוחד במניות ספקולטיביות־על״, אמר אנדרו סלימון, מנהל השקעות במורגן סטנלי. ״המניות האלו התקרבו לטריטוריה של בועה. זה סימן מסוכן מאוד״.

בשוק החוב, תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות סיימו את השבוע ברמות הגבוהות ביותר זה כמעט חודש , כאשר משקיעים נערכו לשבוע מכריע של נתוני שוק העבודה שעשויים להשפיע על מסלול הריבית של הפדרל ריזרב.

ביום שישי עלו התשואות ברוב הטווחים, כאשר התשואה על אג"ח ל־10 שנים עלתה ל־4.19%, ותשואת האג"ח לשנתיים ירדה בנקודת בסיס אחת והתייצבה ב־3.64%. במונחי סגירה, מדובר ברמות הגבוהות ביותר מאז תחילת ספטמבר. השוק מצוי בלחץ מאז החלטת הפד בשבוע שעבר להפחית את הריבית ברבע אחוז, לטווח של 4%-4.25%. לאחר הישיבה רמז יו"ר הפד, ג'רום פאוול, כי קובעי המדיניות ינקטו גישה זהירה להמשך הורדות, תוך איזון בין סימנים להיחלשות שוק העבודה לבין אינפלציה שנותרה מעל היעד של הבנק המרכזי.

מחירי הנפט המשיכו ביום שישי במומנטום החיובי שלהם ועלו בכ־1%, בעקבות מתקפות הכטב"מים של אוקראינה על תשתיות אנרגיה רוסיות, המשבשות את יצוא הנפט הרוסי. חבית נפט מסוג אמריקאי נסחרה סביב כ־65.7 דולר ומחיר חבית נפט ברנט נעמד על כ־70.1 דולר. הבוקר ירידות של כ-0.5% במחירי הנפט.

OPEC+ צפויה להעלות שוב את תפוקת הנפט בנובמבר, כשהקבוצה ממשיכה באסטרטגיה שלה להשיב את נתח השוק הגלובלי, כך לפי אנשים המודעים לתוכניותיה.

הברית, בראשות סעודיה, תבחן הוספה של לפחות אותה כמות כמו העלייה של 137,000 חביות ליום המתוכננת לאוקטובר, במפגש מקוון ב־5 באוקטובר, לפי מקורות. הם ביקשו לא להזדהות מכיוון שהדיונים פרטיים.

ארגון מדינות ייצוא הנפט (OPEC) ובעלי בריתו החלו להחזיר לשוק שכבת תפוקה שהופסקה, בסך הכול 1.66 מיליון חביות ליום, בשלבים חודשיים, על אף אזהרות בתעשיית הנפט לגבי עודף קרוב. עד כה השוק ספג את החביות הנוספות מהקבוצה ללא הפרעות משמעותיות, וחוזי ברנט עלו ב־3% החודש. המפגש הקרוב נערך גם על רקע ביקור מתוכנן של הנסיך הסעודי מוחמד בן סלמן בוושינגטון בנובמבר. הוא ייפגש עם הנשיא דונלד טראמפ, שקרא שוב ושוב להוזלת מחירי הדלק בעודו מנסה לרסן את האינפלציה ולהפחית את הריבית.

בשישי בארה"ב יפורסם דוח התעסוקה החודשי. הצפי הוא שצמיחת התעסוקה בארה"ב כנראה התקדמה באיטיות בספטמבר , כאשר שיעור האבטלה נשמר ברמה הגבוהה ביותר כמעט בארבע שנים, מה שמאריך תקופה איטית בשוק העבודה. כלכלנים מעריכים כי נוספו כ־50,000 משרות, על פי החציון בסקר של בלומברג. זה תואם את הממוצע של שלושת החודשים האחרונים. שיעור האבטלה צפוי להישאר יציב ב־4.3%.

פרסום הדו"ח ביום שישי נמצא בסיכון אם המחוקקים לא יגיעו להסכמה על חוק תקציבי עד לסוף שנת הכספים ביום שלישי, מה שעלול לגרום לסגירת הממשלה. סגירה תביא להשעיית פרסום הדוחות הכלכליים הפדרליים.

במיטב מפנים את תשומת הלב לבעיה חדשה שצצה בארה"ב, הרזרבות של הבנקים, "יכול להיות שאנו מרימים דגל אדום לשווא, אך כדאי לשים לב לירידה די חדה ברזרבות הבנקים שמוחזקים בפד. בחודש האחרון ירדו הרזרבות בכ-300 מיליארד דולר מכ-3.3 טריליון דולר ל-3 טריליון, הרמה הנמוכה ביותר מאז המשבר הבנקאי לאחר פשיטת רגל של הבנק SVB בתחילת מרץ 2023".

רזרבות הבנקים משמשות להספקת נזילות במערכת הפיננסית. כאשר הן יורדות מתחת לרמה מסוימת הבנקים חוששים שלא יכלו לעמוד בהתחייבויות שלהם להספקת נזילות. הם מצמצמים כמות ההלוואות בשוק הבין בנקאי ומייקרים אותן. כך קרה בספטמבר 2019 כאשר הריביות בשוק הבין בנקאי עלו בחדות והפד נאלץ להזרים בדחיפות נזילות ע"י רכישות אג"ח.

"הריבית בשוק הבין בנקאי עלתה לאחרונה לרמות הגבוהות בשנים האחרונות, אומנם לא גבוהה כפי שהייתה ב-2019. הפער בין ריבית ה-SOFR שבו הבנקים לווים אחד משני, לבין ריבית הפד עלה לרמה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות. סימן נוסף אפשרי לבעיות נזילות זאת העלייה בהיקף הלוואות חרום באמצעות Discount Window של הפד הבנקים בדרך כלל פונים לערוץ זה אם הם לא יכולים להשיג הלוואות במחיר סביר בשוק בין בנקאי".

למרות אי־הוודאות הכלכלית, כמה חברות נמצאות בעמדה טובה להניב תשואות גבוהות למשקיעים, בזכות קצב ההתפתחות הטכנולוגית המהיר ואימוץ הבינה המלאכותית (AI).

אנליסטים מובילים בוול סטריט, שממליצים על מניות בהתבסס על מחקר מעמיק וניתוח פיננסי של החברה ומניעי הצמיחה שלה, ממליצים השבוע על שלוש מניות שמובילות את הדירוגים אצל האנליסטים, לפי TipRanks.

1. אנבידיה

ענקית השבבים אנבידיה חיזקה את מעמדה הדומיננטי בזכות חדשנות מתמשכת והסכמים אסטרטגיים, כמו ההשקעה של 5 מיליארד דולר ב־Intel וההשקעה הענקית של 100 מיליארד דולר ב־OpenAI.

לאחר שיחה עם סמנכ"ל הכספים של אנבידיה על הסכם OpenAI, האנליסט של אברקור, מארק ליפאקיס, חזר על דירוג הקנייה שלו לאנבידיה, וציין כי החברה היא "אקו-סיסטם הבינה המלאכותית המועדף, לא רק בזכות מערך תוכנת CUDA אלא גם בזכות פתרון הקישוריות NVLink, שלדעתו עשוי להפוך לסטנדרט דה פקטו".

ליפאקיס העלה את מחיר היעד של אנבידיה ל־225 דולר, כ-30% מעל מחירה כעת מה שיביא אותה לשווי שוק של כ-5.6 טריליון דולר. הוא טען שהיא נותרה המניה המובילה ב־Evercore. הוא ציין שאנבידיה תהיה הספקית המועדפת ל־OpenAI, והפלטפורמה ChatGPT אינה מוערכת מספיק מבחינת הביקוש לפתרון שלה, מה שמציב הזדמנות לאנבידיה לסייע בבניית התשתית. ההסכם כולל לפחות 10 ג'יגה־וואט של תשתית AI, והחברה ציינה שהשוק הפוטנציאלי הוא בין 30 ל־40 מיליארד דולר לכל ג'יגה וואט. ליפאקיס העלה את תחזיות ההכנסות והרווח למניה לשנת 2026 בכ־2%, אך מעריך כי תחזיותיו שמרניות.


2.מונגו די.בי

חברת מונגו די.בי , המספקת תוכנה לניהול מסדי נתונים, ערכה לאחרונה את האירוע MongoDB.local בניו יורק, שכלל פגישת משקיעים עם דגש על צמיחה רווחית ומסגרת פיננסית ל־3-5 שנים. לאחר האירוע, האנליסט של נידהאם, מייק קיקוס, חזר על דירוג הקנייה והעלה את מחיר היעד ל־365 דולר, כ-15% מעל מחירה הנוכחי.

קיקוס ציין כי למרות שהמשקיעים הגיבו תחילה בציפייה נמוכה לניבוי הצמיחה הגבוהה, הוא מצפה שהבינה המלאכותית והמעברים התחרותיים יניעו צמיחה נוספת. החברה מתכננת להמשיך להשקיע בפעילותה, בעיקר במודעות למפתחים, מחקר ופיתוח וכוח המכירות שלה, תוך מיקוד באופטימיזציה ושימוש בסקייל שלה כדי להשיג צמיחה רווחית דרך יעילות. קיקוס ציין כי הוא "חיובי עוד יותר לגבי מיצוב הבינה המלאכותית של MongoDB".


3. קראודסטרייק

חברת הסייבר קראוד סטרייק הולדינגס היא הבחירה השלישית השבוע. הפלטפורמה בענן מספקת פתרונות אבטחה לאזורים קריטיים בסיכון הארגוני - קצה רשת, ענן, זהות ונתונים.

לאחר אירוע Fal.Con 2025, מתיו הדברג, האנליסט של RBC Capital , חזר על דירוג הקנייה והציב מחיר יעד של 510 דולר ל־12 חודשים, וציין שהאירוע חיזק את ההערכה הארוכת טווח שלו לחברה. הדברג ציין את הפוטנציאל הרווחי באבטחה מבוססת סוכנים (Agentic Security) ובהתפתחות מרכז ההפעלה של CrowdStrike בתחום זה. ההנהלה רואה במהפכת הסוכנים הזדמנות עצומה (פוטנציאלית פי 100), כאשר הגידול בכמות הזהויות והמורכבות יוצר צרכים חדשים באבטחה.

החברה מעריכה את שוק היעד ל־2030 בכ־300 מיליארד דולר, לעומת 140 מיליארד דולר ב־2026. ההזדמנויות מגיעות מאיחוד שווקים, התפתחות איומי הסייבר והתקדמות טכנולוגית. CrowdStrike צפויה להמשיך לאחד את השוק תוך הובלת טרנספורמציה מבוססת AI.

עוד כתבות

בצלאל סמוטריץ' ואמיר ירון / צילום: דני שם טוב - דוברות הכנסת, שלומי יוסף

לאחר שנים של עיכוב, הקמת מאגר אשראי לעסקים חוזרת לשולחן

לגלובס נודע כי במשרדי האוצר והמשפטים סיכמו על הפצת תזכיר חוק להקמת מאגר אשראי לעסקים קטנים ובינוניים בתוך שבועות ● המאגר יאפשר לגופים פיננסיים להעריך את מצבם של עסקים לפני מתן אשראי וכך לקבוע פרמיית סיכון הולמת ● מי ינהל את המערך, ומהן המחלוקות האחרונות שנותרו בדרך?

בניין שנפגע מטיל איראני בחיפה / צילום: ap, Baz Ratner

"זה לא התחדשות עירונית. זו הריסה של מרקמים, בכפייה ועל סטרואידים"

עמותת במקום והאגודה לזכויות האזרח הגישו עמדתן בעניין תזכיר החוק לשיקום נזקי מלחמת "עם כלביא" ● לשיטתן, אין להפוך את השיקום לפרויקט של התחדשות עירונית, שכולל גם מבנים שלא ניזוקו ● מנכ"לית במקום: "התחושה שלי היא שמנצלים הזדמנות על חשבון האנשים שנפגעו"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הכנסת אישרה סופית את פריצת תקציב המדינה ואת הגירעון ל-2025

התקציב החדש מגדיל את מסגרת ההוצאה הממשלתית בכ-31 מיליארד שקל ומעמיק את הגירעון ל-5.2%, זאת כדי להתמודד עם הוצאות המלחמה המתמשכת ● ייתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה לשנה זו ● ההצבעה הוקדמה כך שתתקיים לפני פגישת נתניהו וטראמפ, על-מנת למנוע התנגדויות בקואליציה בתרחיש שבו נשיא ארה"ב יכפה על רה"מ את סיום המלחמה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

הנגיד מבהיר: סיום הלחימה לא יביא בהכרח להורדת ריבית

בראיון לאחר החלטת הריבית מסביר הנגיד את ההחלטה שלא ללכת בכיוון של יתר הבנקים המרכזיים ● בראיון לגלובס הוא עונה לאיום של סמוטריץ': "הורדת מסים לא מסייעת לשדר לשווקים אחריות" ואף מתייחס לגאות בשווקים - "לא תפקידי לקבוע האם השוק מתומחר ביתר"

מלון הר ציון ירושלים / צילום: איל יצהר

קמפינסקי תפעיל את מלון הר ציון עבור עזריאלי

כשש שנים לאחר שקבוצת עזריאלי רכשה את מלון הר ציון בירושלים תמורת כ-275 מיליון שקל, הוחלט כי הוא יופעל על ידי רשת מלונות היוקרה האירופאית קמפינסקי ● אירועים ומינויים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישה עם נשיא ארה״ב דונלד טראמפ בבית הלבן / צילום: אבחי אוחיון/לע''מ

שחרור כל החטופים תוך 72 שעות והקמת ממשל זמני: נחשפה התוכנית המלאה של טראמפ לסיום המלחמה בעזה

המתווה של נשיא ארה"ב קובע כי עזה תנוהל על ידי ממשל זמני בפיקוח "מועצת שלום" בראשותו ובסיוע מנהיגים נוספים כמו טוני בלייר • מחבלי חמאס יוכלו למסור את נשקם ולהתחייב לדו-קיום או לעזוב את הרצועה בבטחה • הרשות הפלסטינית תוכל לקבל את השליטה על עזה - אם תשלים את הרפורמות שהציג טראמפ בשנת 2020 • כל הפרטים

למה סוכן הביטוח רוצה להזיז את הכסף שלכם דווקא עכשיו / צילום: צילומי מסך

הסוכן יקבל טיסה לאיביזה או כרטיס למונדיאל: השיטה שתעביר את החסכונות שלכם דירה

בשבועות האחרונים חברות הביטוח משווקות במרץ בקרב הסוכנים מבצעי סוף שנה נדיבים ● טיסות ליעדים אקזוטיים, כרטיסים לחוויות בלתי נשכחות לכל המשפחה ועמלות של אלפי שקלים הם רק חלק מהתגמול החריג שמקבלים בימים אלה סוכני הביטוח עבור העברת כספי הלקוחות שלהם בגמל ובפנסיה ● גלובס חושף את המחירונים של חברות הביטוח

מאגר תמר. בעיגול: אהרון פרנקל / צילומים: מארק ישראל סלם, מורג ביטן

אהרון פרנקל יוצא למהלך שישפיע על כל המשק הישראלי ומשקיע בו סכומי עתק

חודשים ספורים אחרי שמכר נתח גדול מהחזקותיו, אהרן פרנקל מגדיל בחזרה את האחיזה במאגר תמר, ברצף של עסקאות ענק ● בסביבתו מעריכים שהפעם הוא לא הגיע לסיבוב פיננסי, אלא עם אג'נדה - להשוות את שיעורי הגז המיוצא לחו"ל, כך שיהיו דומים לאלה בלוויתן

קריסת הבניין מעל מסעדת ''יאשקה'' / צילום: נעמה שמגר

קריסת המרפסת בלב ת"א: איך זה קרה, ומי אחראי?

בשבת האחרונה קרסה מרפסת מבניין ברחוב דיזנגוף בתל אביב ונפלה על מסעדת "יאשקה" שבקומת הקרקע ● מה גרם לקריסה, מי נושא באחריות לנזק, והאם המקרה עשוי להשפיע על מחירי הדירות והתחדשות עירונית באזור? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל מקורות, עמית לנג / צילום: מקורות

עמית לנג, מנכ"ל מקורות, מונה לתפקיד מנכ"ל קבוצת אקרשטיין

לאחר שמנכ"ל אקרשטיין היוצא, אהוד דנוך, הכריז על פרישתו מראשות הקבוצה בחודש יוני האחרון, אחרי שנה וחצי בלבד, הדירקטוריון יצטרך לבקש את אישור בעלי המניות למינויו של לנג באסיפה שתתכנס בשבועות הקרובים ● החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ואספקה של מוצרי בטון לפיתוח סביבתי, לבנייה ולתשתיות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Yuki Iwamura

טראמפ מתפאר שסיים "שבע מלחמות", אבל המשברים הבאים כבר מעבר לפינה

מן המזרח התיכון דרך הים הבלטי ועד אמריקה הלטינית, נשיא ארה"ב לא החליט איפה לנטרל את המרעום ואיפה להפעיל אותו - והוא עשוי להתקשות בבחירת המשברים הנוחים לו להתערבות ● ענייני חוץ בוערים מעסיקים את טראמפ, אבל קשה כמובן לדעת מה באמת בוער לו

טראמפ וארדואן בפגישה בבית הלבן החודש / צילום: ap, Evan Vucci

האינטרס האמריקאי, הקשר הישראלי: למה טראמפ מקרב אליו את ארדואן

ארה"ב מנסה לפתות את אנקרה בעסקאות נשק ואנרגיה כדי להרחיקה מרוסיה, ולהרגיע את הרוחות מול ישראל בזירה הסורית ● ארדואן מרוצה, אבל הקונגרס והיחסים עם רוסיה הם עדיין מכשול

אנדרו קואומו וזוהראן ממדאני. מי ינצח בבחירות בניו יורק? / צילום: AP, Frank Franklin

ראש העיר הפרו ישראלי פרש מהמירוץ: מי ינהיג את ניו יורק?

שני מועמדים מרכזיים נותרו במירוץ לראשות עיריית ניו יורק ● מצד אחד נמצא זוהרן ממדאני הדמוקרט, שנחשב אנטי ישראלי, ומהצד השני נמצא אנדרו קואומו המתון - שרץ בצורה עצמאית

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ותיק ומנוסה עם קבלות וזיקה טכנולוגית: הכירו את מנכ"ל אל על החדש

לוי הלוי מגיע לאל על אחרי שבע שנים מוצלחות כמנכ"ל כאל, שבהן הפך אותה למובילה טכנולוגית ולשחקנית מרכזית בשוק האשראי ● כעת, המנהל שצמח מעולמות ההייטק נדרש להתמודד עם אתגר חדש: להוכיח שהיכולות שהביא לעולם הפיננסים יתורגמו גם לניהול חברת תעופה

שבוע המסחר המקוצר בתל אביב נפתח במגמה חיובית / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בירוק בוהק; מדד הביטוח זינק במעל 7%

מדד ת"א 35 קפץ בכ-2.7%, מדד ת"א 90 התקדם בכ-3.9% ● מדד הבנייה מזנק בכ-5%, מדד הבנקים בכ-3% ● למרות עליות חדות במסחר ביום חמישי, הבורסה בת"א סיכמה שבוע מקוצר כמעט ללא תזוזה במדדים המובילים ● מחר תפורסם החלטת הריבית של בנק ישראל, ובשוק מתחזקות ההערכות כי היא לא תופחת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

אחד צלח, השני מסובך: התפתחות במינויים של סמוטריץ' לאוצר

המנכ"ל שהביא סמוטריץ' לאוצר, אילן רום, צלח עתירה בבג"ץ נגד מינויו ובכך למעשה הוסר האיום המשפטי מעל כהונתו ● מנגד, איוש תפקיד ראש אגף התקציבים מהרן פרוזנפר מצוי עדיין בקשיים, בטענה להפרת החובה החוקית לייצוג נשים בתפקידים בכירים ● לאן זה הולך מכאן?

מטה מיקרוסופט בארה''ב / צילום: Shutterstock, VDB Photos

המקרה של 8200 וההנחיה שלא בוצעה: האם המדינה התמכרה למיקרוסופט?

הענקית האמריקאית ניתקה את יחידת 8200 מחשבונות הענן שלה - מהלך שאמנם לא גרם נזק מבצעי, אך הדגיש את התלות הישראלית בספק זר ● למרות מכרז נימבוס שנועד להעביר את מערכות המחשוב לעננים מתחרים, האכיפה לא קיימת והמדינה ממשיכה להישען על מיקרוסופט

בטורקיה מודאגים: ישראל רוכשת קרקעות בקפריסין

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: מה יקרה בפגישה בין נתניהו וטראמפ היום, בטורקיה עוקבים אחרי ההתקרבות של ישראל וקפריסין, והסנקציות החדשות על איראן הן מכה כלכלית קשה ● כותרות העיתונים בעולם 

דירה במודיעין נמכרה ב־2.15 מיליון שקל / צילום: נבו טרבלסי

דירת 3 חדרים נמכרה באחד המחירים הנמוכים בעיר

בשכונת הנביאים בעיר מודיעין, נמכרה דירת 3 חדרים בשטח 83 מ"ר תמורת 2.15 מיליון שקל, מהנמוכים שידעה העיר בשנה האחרונה ● האם הפער בין שטח הדירה בארנונה לשטח הרשום ברשות המסים מצדיק את המחיר?

נטעלי שם-טוב בחדשות 13 / צילום: צילום מסך

"דינוזאורים": נטע לי שם טוב פונה לבית הדין נגד חדשות 13

לאחר סכסוך מתוקשר ופיטורים, מגישת חדשות 13 לשעבר נטעלי שם טוב פונה לבית הדין לעבודה בטענה להתעמרות ע"י המנכ"לית הזמנית, טלי בן עובדיה ● "בשבועות האחרונים שמעתי מעיתונאים רבים שסבלו ממנה לאורך כל השנים. אני מאמינה ומקווה שבקרוב מאוד גם הם יחליטו לשתף בסיפורם", כתבה באינסטגרם