גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כיצד הגיע משה ינאי לפשיטת רגל, ומדוע הדירות והמסוקים שעל שמו לא עזרו?

היזם הסדרתי, שמכר בעבר חברות לענקיות IBM ודל, מצוי במרכזו של מאבק משפטי בישראל ובארה"ב לאחר שנפתח נגדו הליך כינוס נכסים ● קרן האשראי שינטילה דורשת לממש נכסים ודירות בשווי עשרות מיליונים, וטוענת כי ינאי מכר מניות בניגוד להסכם איתה ● ינאי מאשים את הקרן בריביות מופרזות על ההלוואות ומבטיח: מכירת אינפינידט תכסה את כל החובות

משה ינאי / צילום: רחל ינאי (מתוך ויקיפדיה)
משה ינאי / צילום: רחל ינאי (מתוך ויקיפדיה)

משה ינאי נחשב לאחד היזמים הסדרתיים הפוריים בעולם בתחום אחסון הנתונים (storage), ענף שבעבר ריכז את ההצלחות הגדולות של ההייטק הישראלי והוציא תחת ידו חברות כמו אינפינידט, XIV, דיליג'נט ואקסנה שנמכרו בחצי מיליארד דולר סך הכל לחברות כמו IBM ו־דל.

למה נובה יורדת אחרי דוחות טובים, והישראלית הקטנה שצונחת בוול סטריט
פורטפוליו|הוא לא סגר את החודש ועלה 10 ק"ג. היום יש לו יותר ממיליון משתמשים

הוא בנה את עצמו בעשר אצבעותיו כשהיה למדען אחסון נתונים מרכזי בחברות כמו EMC ולאחר מכן IBM, שם הוציא פטנטים רבים שעסקו בניהול אחסון דאטה בדיסקים קשיחים, זיכרונות נדיפים ושרתים. לאחר האקזיטים, שהושלמו ברובם בעשור הראשון של האלף, עושרו של ינאי הוערך במיליונים רבים כאשר בבעלותו דירות בהרצליה, תל אביב ובבוסטון, חברת השקעות אמריקאית על שם ביתו מיכל (MII), וכתחביב הקים יחד עם אחיו מרדכי חברת מסוקים, באמצעותה הטיס את אורחיו מחו"ל בשמי הארץ.

איך הפך היזם הסדרתי לפושט רגל, נגדו נפתחו הליכי כינוס נכסים על ידי קרן האשראי "שינטילה" על חובות של 32 מיליון דולר? גלובס עושה סדר.

כיצד התפוצצה הפרשה?

למרות היותו של ינאי יזם הייטק סדרתי ואמיד, הוא פנה לקרן האשראי "שינטילה" (ניצוץ בלטינית) של צחי קינן, בעברו איש קרן מוסטנג ודויטשה בנק, על מנת ליטול ממנה הלוואות בסך 38 מיליון דולר במשך ארבע שנים, עד שנת 2022. כך, על פי כתב הבקשה למינוי נאמן לנכסיו של ינאי שהוגש בחודש אוגוסט האחרון לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

ינאי התבקש לפרוע את חובו עד סוף 2023, אך החזיר לטענת הקרן רק כ־6 מיליון דולר מתוכם, ולכן הגיעו הצדדים להסכם חדש, קשוח יותר, שבו ינאי מתחייב כי כל מכירה של נכס תובא קודם כל לידיעתה של קרן ההלוואות. על פי ינאי, ההסכם כלל ריבית "נשך" בהיקף של 23%.

הדגש בהסכם החדש הושם על מניותיו בחברות הייטק שהיו פרטיות באותה התקופה - חברת הפינטק איטורו (eToro) שינאי השקיע בה באופן פרטי, וחברת אחסון התוכנה אינפינידט (Infinidat) שינאי הקים אך הועזב מתפקיד היו"ר, והפך לדירקטור חיצוני בה.

לימים, הודיעה לנובו הסינית כי תרכוש אותה בסכום לא ידוע, המוערך בכמה מאות מיליוני דולרים. לפי כתב הבקשה, אנשי קרן שינטילה גילו באמצעים שונים כי ינאי מכר את מניותיו באיטורו בשוק המשני ("סקנדרי") ללא ידיעתה, לטענתה, והסלימה את ההתנהלות מולו.

ינאי התחייב להעביר את התמורה מכל מכירת מניות איטורו ישירות לידי הקרן, ומסר לה שטרי העברה של שתי דירות יוקרה בארה"ב - בניו יורק ובבוסטון - בשווי של 7 מיליון דולר כל אחת. לפי ההסכם, אם עד יוני 2025 ינאי לא יפרע את החוב, שינטילה תוכל לממש את האופציה למכור את הדירות שלו.

את אחזקותיו בחברות ההייטק, בדירות ובחברת המסוקים ניהל ינאי דרך חברת ההשקעות שלו הקרויה על שם ביתו מיכל, "מיכל השקעות" (MII) הרשומה בבוסטון, ובמסגרת ההסכמים שעליהם חתם עם שינטילה, אסור היה לינאי ליטול הלוואות בשמה והיה עליו להודיע לשינטילה על כל מימוש של מניות ורווחים בהשקעותיה.

לטענת קרן האשראי, ינאי הפר את ההסכם כאשר מכר בפעימה נוספת מניות של איטורו ב־10 מיליון דולר מבלי לפרוע את החוב כלפיה, וכן שעבד משכנתא שלקח על דירה בבוסטון לטובת הלוואה שלקח מקרן אחרת, קרן שקד, בסכום של 6.1 מיליון דולר. קינן זעם על פעולות אלה וכינה אותם בכתב הבקשה לניהול נאמן על נכסי ינאי כ"הברחת נכסים", והחל מחודש פברואר יזמה שינטילה הליכים משפטיים נגד ינאי בארה"ב ובישראל.

מה עשתה קרן שינטילה כדי להחזיר לעצמה את החוב?

בחודש פברואר החלה הקרן לפעול בארה"ב למימוש נכסי חברת ההשקעות MII תוך התנגדות מצד ינאי באמצעות בקשות לסעד זמני ולצווי מניעה שלא התקבלו על ידי בית המשפט במסצ'וסטס, היכן ש־MII רשומה. יתר על כן, השופט האמריקאי אף כתב כי ינאי הפר את תנאי ההסכם וניסה להסתיר את מעשיו.

במרץ השנה הגישה שינטילה בקשה לצו פתיחת הליכים בישראל נגד ינאי - זו לא התקבלה, ועדיין קבע בית המשפט כי ינאי "עושה מה שבא לו עם כסף שאינו שלו", כך על פי כתב הבקשה שהוגש גם בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

למי עוד חייב ינאי כסף?

מלבד החוב של 42 מיליון דולר לשינטילה, כולל ריביות והוצאות, תשובת קרן שינטילה לבית המשפט חשפה חובות נוספים של ינאי: חוב של 7.5 מיליון דולר לקרן שקד ומשכנתא על סך 80 מיליון שקל שינאי חייב בכיסויה לבנק לאומי ולאמפא, ועוד 20 מיליון דולר לחברים אישיים, בהם משפחת טאומן.

מה גרסת משה ינאי?

על פי תגובתו של ינאי לבית המשפט, הוא טוען כי בין השנים 2020-2024 החזירה חברת MII לשינטילה חוב של 28.8 מיליון דולר וכי היתה הסכמה בינו לבין שינטילה על כך שהדבר יסייע להחזר החוב אך גם להשקעה בחברות של MII כדי להעלות את ערכן. עוד טוען ינאי כי מניות איטורו הוחרגו מהבטוחות שבידי שנטילה, כדי שינאי יוכל להשקיע את הכסף בחברות פורטפוליו אחרות, כמו חברת "אריינטה" - ובעתיד לקצור מהן רווח לשם החזר החוב.

את החוב שנטל ינאי מקרן שקד בסך של 6 מיליון דולר, מייחס ינאי לא לנכסים ששועבדו לשינטילה אלא לשעבוד על נכס אישי שלו, חיצוני לחברת MII. "במילים אחרות, ינאי עשה שימוש בנכסיו האישיים לצורך הגדלת וחיזור הבטחונות לשינטילה. ינאי טוען שהוא לא הונה את הקרן ולא היתה "משכנתא כפולה" בכל הנוגע לדירה ששועבדה לקרן. השעבוד נעשה לטענתו בהתאם לסיכום עם קינן, לפיו שינטילה תתן נאמנות (אסקרו) בלבד על הדירה על מנת שניתן יהיה לשעבד אותה לצורך מימון וחיזוק חברות פורטפוליו של MII".

למשה ינאי דירות ומסוקים - מדוע אי אפשר להנזיל אותם?

הדירה בבוסטון ששוויה 7 מיליון דולר הועברה לידי שינטילה, בעוד שהמשכנתא על הדירה בניו יורק שועבדה לקרן ברוש. ינאי החזיק יחד עם אחיו מרדכי בחברת מסוקים פרטיים, איתם ערך, כאמור טיולים בשמי הארץ לידוענים.

אחד המסוקים שימש בעבר את טד קנדי, אחיו המנוח של נשיא ארה"ב לשעבר ג'ון קנדי, נמצא בצי המסוקים, איתו הטיס בעבר ינאי ידוענים כמו סטיבן שפילברג ומנכ"ל מיקרוסופט לשעבר סטיב באלמר.

אלא שלפי הבקשה שהגישה שינטילה לבית המשפט, ינאי נטל הלוואה בשם חברת המסוקים בסך 10.6 מיליון שקל מחברת האשראי מיכמן, שעבד את נכסיו לטובת ההלוואה, והעביר 8.5 מיליון שקל ממנה לחשבון הבנק שלו ושל אחיו מרדכי, וכל זאת בזמן שחברת האם של נכסיו של ינאי, MII, פעלה תחת נציגה של הקרן, בועז תושב. לפיכך, חברת המסוקים הפכה לחברה תחת חובות, בדיוק כמו ינאי עצמו.

ינאי הקים את חברת ההייטק אינפינידט שלפי הפרסומים נמכרה במאות מיליוני דולרים, אז איך הוא לא מסוגל לכסות חוב של 30 מיליון דולר?

לפי דבריו של ינאי עצמו מדיון שהתקיים בחודש אוגוסט האחרון עולה כי העסקה למכירת אינפינידט ללנובו טרם אושרה - וכי קיימים מספר מכשולים טרם סגירתה. ולמרות שינאי הקים את החברה במו ידיו, אחרי המשבר שאליו נקלעה החברה בימי מגפת הקורונה - היא נכנסה להפסדים כבדים ודיממה לפי ההערכה עשרות מיליוני דולרים בשנה, הדיח הדירקטוריון את ינאי מתפקיד היו"ר - אך הוא נותר דירקטור בה.

במסגרת תהליך ההבראה גייסה אינפינידט עשרות מיליוני דולרים מהקרנות TPG, גולדמן זאקס, קלרדיג' של משפחת ברונפמן, קרן ION. במסגרת התהליך פוטרו למעלה מ־70% מהעובדים, וככל הנראה שגם מניותיו של ינאי דוללו מאוד, כיוון שעל פי פרוטוקול בית המשפט המחוזי הן שוות 3.6 מיליון דולר בלבד.

ינאי, באמצעות "מיכל אינטרנשיונל", מחזיק במניות מסוג Deferred שמקנות לו זכויות מצומצמות מאוד במקרה של אקזיט, כאשר החלק הארי יגיע לכיסם של המשקיעים שסייעו לאושש אותה בחמש השנים האחרונות.

ינאי מסר לגלובס: "חדלות הפירעון שלי היא תזרימית ולא נכסית, כאשר אינפינידט לבדה שווה פי כמה וכמה מכל החובות, ושבה אני מחזיק ב־51% מהמניות. היא חברה מצליחה שדומה בהיבטים רבים לואסט דאטה ששוויה כיום מגיע לפי הפרסומים לכ־30 מיליארד דולר. כמו ואסט, גם אינפינידט היא חברה טכנולוגית שמתמחה בפתרונות אחסון נתונים עבור ארגונים גדולים".

ינאי מפנה כלפי המשקיעה TPG, קרן פרייבט אקוויטי אמריקאית, טענות לפיה היא לחצה למכור את החברה בסוף 2024. "העסקה התבצעה תחת לחצים מצד TPG, חברה שהחזיקה 10% מהון של אינפינידט, אך שלטה ב- 53% מזכויות ההצבעה. הלחץ התבצע כדי למכור את החברה במחיר נמוך מזו שהוערכה על ידי חברות הערכה חיצוניות - פי ארבעה מהמחיר שבו נמכרה בסופו של דבר - דבר שגרם לעימותים". מאינפינידט לא התקבלה תגובה. מ- TPG טרם התקבלה תגובה והיא תתווסף לכתבה לכשתגיע

למרות הביקורת של ינאי על תהליך המכירה, הוא בטוח כי "אם העסקה תיסגר, ההחזר יכול להגיע מהתביעה שנוגעת למכירה, ואם לאו - תווצר הזדמנות למכירה של החברה שיכולה להוביל להערכת שווי גבוהה יותר. גם אם החברה לא תימכר - שוויה עשוי לעלות עם התפתחות שוק אחסון ה־AI שיביא פוטנציאל החזר טוב יותר".

על דבריו של ינאי יש להוסיף כי את ההחלטות בעניין החברה מטעם MII מקבל הנאמן בועז תושב וכי החלטות בדבר נכסיו האישיים מתקבלות בידי הנאמן האישי של ינאי, עו"ד שולי גולדבלט. בנוסף, מכירת אינפינידט אושרה בדירקטוריון החברה - כך שהחברה עצמה איננה יכולה לפעול משפטית עם הטענה למכירה בהיקף נמוך מדי - בעל מניות יכול לעשות זאת, אך הדבר צריך להתבצע דרך הנאמנים.

את ינאי ייצגו עו"ד יוסי בן נפתלי, רז בן דור וטל שמראל ממשרד מטרי מאירי וכט; את קרן שינטילה ייצגו עורכי הדין ניר קידר, אמנון ביס, מאיה בן-מאיר, מיה כץ ונטע שמאי ממשרד גורניצקי.

עוד כתבות

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

"קצר אך מאוד פרודוקטיבי": על הביקור ההיסטורי של מודי בישראל

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, חזר למולדתו אך הביקור משאיר אחריו הישגים היסטוריים ● בתוך כך, בין ישראל להודו נחתמו 16 מזכרי הבנות במגוון תחומים, בהם חדשנות חקלאית והעמקת קשרי הטכנולוגיה ● "זוהי שותפות אסטרטגית מיוחדת, המסמלת את השאיפות של שני העמים", סיכם מודי

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

30 יעדים הותקפו: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: Reuters, Anadolu

למה טראמפ העדיף לתקוף דווקא בתזמון הזה?

בחינת התנהלותו של נשיא ארה״ב מצביעה על נטייה ברורה להכריז על צעדים נפיצים כשהבורסה סגורה ● מה עומד מאחורי ״אפקט סוף השבוע״ וכך תהנה ממנו הפעם גם ישראל

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

"להימצא סמוך למרחב מוגן": ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה